Bautura cu ou pentru raceala este un leac din batrani pentru raceala. La ingredientele date se mai pot adauga si mirodenii...
Bautura cu ou pentru racealaSe rade pe razatoarea mica cascavalul si se asterne jumatate din cantitate intr-un vas de inox bine uns cu unt. Peste...
Oua cu cascaval la cuptorSe aleg rosii tari, de aceeasi marime, se spala si se taie felii. Ouale se fierb patru minute, ca sa fie cleioase. Se lasa sa...
Oua fierte cu rosiiSe fierb ouale moi, nu se curata de coaja si se lasa in apa calduta ca sa se mentina calde. Se prajesc feliile de paine in...
Oua moi cu sosSe infierbanta tare uleiul in tigaie, se apleaca tigaia ca sa vina uleiul intr-o parte, se sparge pe rand cate un ou si se...
Oua prajiteAceasta reteta este foarte usor de pregatit. Pentru a prepara sufleu de branza avem nevoie de telemea, cascaval, faina unt si...
Sufleu de branza telemea si cascavalSe ia un vas incasabil, se unge cu un strat gros de unt si apoi se asaza un strat gros de cascaval ras. Se sparg ouale incet...
Oua milanezeSe fierbe fasolea in apa, se trece prin sita, se amesteca batand bine cu putin lapte cald, unt si sare.
Tartine cu piure de fasole boabeSe pune intr-o oala faina, pe foc, se amesteca cu doua linguri cascaval ras si cu laptele, apoi se lasa sa se raceasca si se...
Tartine oltenestiLimonada cu ou, pe cat de neobisnuit suna este ideala pentru micul dejun. Este hranitor si sanatos. Se bate oul cu zahar, se...
Limonada cu ouSe bat doua oua cu zahar, dupa gust, se adauga coniacul si vinul rosu.
Oua cu vinSe face un aluat din faina, zahar, praf de copt, ou si untura. Se intinde 3 sfert din aluat si se pune intr-o tava. Se pun...
Tarta cu pruneDaca iti plac aperitivele deosebite, pregateste oua in aspic. Aceasta reteta este delicioasa si usor de preparat.
Oua in aspicOul crud cu lapte este foarte bun pentru micul dejun. Este o bomba proteica ce te va ajuta sa treci mai usor peste prima...
Ou crud cu lapteAceste saratele se umple cu o crema de branza topita. Pentru a prepara aceste aperitive delicioase, avem nevoie de cascaval,...
Saratele umpluteSe dizolva drojdia in lapte si se amesteca in faina, apoi se adauga untul, un praf de sare si se framanta bine. Se intinde o...
Saleuri cu drojdieSe freaca untul cu cascavalul ras pe razatoarea mica, pana devine ca o pasta. Se aranjeaza pe o farfurie, facand deasupra...
Unt cu cascavalSe freaca untul cu boiaua de ardei si cu un praf de sare, apoi se prepara tartine. Puteti folosi biscuiti sarati sau paine...
Unt picant pentru tartineSe freaca branza de vaci cu untul si cu ceapa tocata fin. Se mai adauga o lingurita cu marar tocat.
Unt cu branza de vaci si ceapaSe freaca bine untul. Se taie marunt frunzele de tarhon, spalate in prealabil, se amesteca in unt, se presara putina sare si...
Tartine cu unt si tarhonCartofii se fierb in coaja si se curata. Ceapa se taie bucati. Se da totul prin masina de tocat, se adauga sare, piper, ouale...
Chiftelute gustariUrda cu marar este foarte gustoasa si bogata in vitamine. Pentru a prepara aceasta reteta avem nevoie de urda, marar,...
Urda cu mararPentru un cascaval pane delicios se foloseste cascaval de calitate buna, ca cel de Dobrogea sau Olanda. Daca nu este de...
Cascaval pane deliciosGutuile se spala bine, se taie in bucatele dupa ce se scoate mijlocul gutuilor. Feliile de gutui se prajesc putin in unt cit...
Mancare de pui cu gutuiSe presara boia de ardei rosu peste feliile de cascaval care se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in unt sau ulei.
Cascaval prajitSe taie cascavalul in forma de dreptunghiuri lungi de 5-6 cm, late de 3 cm si cu grosimea de 1 cm. Se dau prin ou batut,...
Crutoane de cascavalSe bat albusurile spuma tare si se amesteca usor cu svaiterul ras. Se modeleaza cu mana bule mici, care se dau prin pesmet si...
Crochete de svaiterUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori