Se taie marunt si se amesteca ingredientele mai sus enuntate, se calesc 15 min, se adauga otetul, zaharul, sarea. Se pune in...
Gogosari muratiSalata se spala bine, se scurge si se pune intr-o salatiera. Sunca taiata cubulete se caleste intr-o tigaie impreuna cu...
Salata verde cu sunca afumataDaca doresti sa oferi aperitive gustoase, pregateste chifle umplute cu brinza. Aceasta reteta este foarte buna.
Chifle umplute cu brinzaStevia spalata si taiata de un lat de deget si ceapa tocata marunt se inmoaie pe foc intr-o tigaie, cu jumatate din unt. Se...
Omleta cu ceapa si stevieSe fierb taiteii in apa clocotita cu o lingurita de sare. Se strecoara, se clatesc cu apa rece si se amesteca cu un sos alb...
Budinca de taitei cu brinza si salamSe amesteca ½ ora untul frecat spuma cu galbenusurile si cu smintina. Se adauga faina, sarea si albusurile batute spuma. Se...
Budinca de sunca cu spanacSe curata si se goleste crapul, se taie felii. Intr-o cratita cu putina apa se fierb cepele taiate in doua si usturoiul. Cind...
Peste cu usturoi si lamiieSe fierbe fasolea, se scurge si se da la rece. Separat, se face o maioneza norma, la care, la sfirsit, se pune un borcan de...
Salata de fasole uscataSe pune intr-o oala untul sa se topeasca, se adauga faina si se caleste putin amestecand bine cu telul de sosuri sa nu se...
Sos BechamelBucatile de piept de pui batute se condimenteaza pe o parte cu putina sare si oregano. Se pune in fiecare o bucata de banana...
Piept de pui cu bananeSe taie carnea ca pentru snitele, se bate si se unge cu unt. Separat se taie marunt ceapa, ciupercile, ardeiul gars si...
Rulouri de porc umpluteSe fac forme de clatite . Separat pieptul de pui se fierbe, apoi se caleste cu ceapa si ciupercile in putin untedelemn, se...
Clatite cu puiPulpa de miel se spala, se lasa intreaga si se fac mici crestaturi in care se baga cate un catel de usturoi si o bucata mica...
Friptura de miel impanatSe amesteca iaurtul, care trebuie sa fie proaspat, cu zaharul, cu coaja rasa de lamiie si zeama acesteia. Se tine la...
Inghetata de iaurtSe dizolva zaharul in apa, se adauga laptele praf si nescafe-ul, se amesteca totul 2-3 minute. La urma, se adauga frisca. Se...
Parfait nescafeSe spala fructele, se inteapa cu un ac din loc in loc, se aranjeaza intr-o salatiera cu felii de lamiie printre ele. Se...
Cirese cu coniacSe taie pepenele in doua, se curata de simburi, iar miezul se scoate si se amesteca cu alte fructe de sezon curatate de...
Pepene galben cu diverse fructeOrezul se fierbe in apa impreuna cu putina sare si 4 linguri de zahar. Merele se decojesc si se rad pe razatoarea mare. Apoi...
Budinca de orez cu mere si stafideSpanacul se spala bine si se taie fisii, castraveciorii si ridichiile se curata si se taie in rondele. Se amesteca totul...
Salata de spanac cu brinzaSe curata frunzele de loboda si ceapa si se spala bine. Ceapa se taie marunt, iar loboda se lasa frunzulite. Se pune sa...
Bors de loboda cu ceapa verde si orezCarnea spalata si stearsa cu o cirpa curata se taie in bucati si se inabusa cu uleiul si ceapa taiata marunt. Verdeturile...
Mincare de pasare cu mararSe incalzeste cuptorul la 180 grade. Se pun migdalele pe o tava si se lasa 8 - 10 minute la copt. Se lasa apoi sa se...
Sos de migdale spaniolSe caleste puiul in ulei. Se adauga ceapa si usturoiul, apoi faina, amestecind bine. Se toarna apa si vinul si restul...
Sos de migdale cu puiSe prajesc migdalele in unt, pina se fac maronii-aurii, se adauga usturoiul si sucul de lamiie, se lasa un minut si apoi se...
Sos de migdale frantuzescSe fierbe orezul, si se lasa sa se raceasca. Se prepara maioneza, sau se foloseste una gata preparata, din comert. Morcovii...
Salata mexicana¼ l lapte se fierbe cu zaharul. Se amesteca restul de lapte cu faina si se toarna in laptele fiert, apoi se amesteca in...
Crema pentru prajituri si tortSe toaca marunt ceapa cu usturoiul si se calesc putin. Apoi se adauga carnea macinata si se stinge cu putin vin alb. Se...
PastitzioSe taie carnea feli si se pune intr-o tigaie cu ulei incins si se prajeste usor pe ambele fete. Se presara cu curry pe ambele...
Carne cu CurrySe taie carnea in fisii subtiri si se pune la tigaie in ulei incins pina se rumeneste usor, apoi se sareaza se presara cu...
Carne cu busuiocCotletul taiat felii se sareaza, se pipereza, se presara cu boia de ardei si apoi se unge cu pasta de usturoi (usturoi...
Cotlet in vinCarnea spalata si stearsa cu o cirpa curata se taie in bucati si se inabusa cu uleiul. Verdeturile spalate si curatite de...
Miel cu tarhon si lamiieSe prepara sosul astfel: se topeste untul intr-o craticioara (nu se incinge). Se adauga atita faina cit cuprinde grasimea,...
Gaina cu orez, smintina si zeama de lamiieCarnea bine spalata si taiata bucati se rumeneste in ulei, se adauga ceapa tocata marunt, faina, spanacul (foarte bine ales,...
Miel cu spanac si lamiieSe amesteca untul cu zaharul pudra si laptele praf foarte bine pina se obtine o pasta fina, apoi se pune si nuca de cocos. Se...
Rafaello (cu nuca de cocos si zahar pudra)Ouale, cacaua si zaharul se bat bine aproximativ 30 de minute, apoi se adauga faina. Se unge o tava si se tapeteaza cu faina,...
Negresa in pijamaApa si zaharul se pun la foc pina se face un sirop legat. Se adauga cacao, biscuitii si nuca. Aceasta compozitie se intinde...
Rulada cu nuca de cocosSe face un blat din prima compozitie – se bat bine albusurile cu zaharul, apoi se pun pe rind galbenusurile, nuca, faina,...
Prajitura cu dulceata si crema nesSe soteaza ceapa si usturoiul, la foc mediu, pina cind ceapa se inmoaie. Se amesteca incontinuu, adaugindu-se toate...
Sos de migdale mexicanSe dau maruntaiele prin masina de tocat cu ceapa marunt tocata, cruda sau putin prajita, uleiul si miezul de la o felie de...
Drob de miel (special de Paste)Se pune la fiert cu 1 ½ l apa cu sare, capul intreg cu restul de carne taiata bucatele, mai intii bine spalate. Se ia spuma...
Bors de miel cu leustean si ceapa verdeMaruntaiele de la miel se fierb, se racesc si se taie foarte marunt. Se amesteca cu sare, piper, patrunjel tocat si cepele...
Supa de maruntaie de mielSe fierb legumele taiate fideluta intr-un litru de apa cu sare. Dupa ce au fiert, se adauga fie orez, fie paste fainoase.
Ciorba de legume cu paste fainoase sau orezPulpa de miel, bine spalata si frecata cu jumatate de lamiie si cu boia de ardei, se unge cu un sos preparat din frunzele de...
Pulpa de miel la cuptor cu rosii si busuiocSe curata rasolul de pielite si oase si se pune in tava. Se unge partea de deasupra cu ou. Se amesteca miezul de franzela...
Rasol de vita cu usturoi si tarhonSe scot oasele, se spala carnea si se impaneaza cu costita, morcov taiat betisoare si ceapa. Se freaca cu sare, boia, cimbru...
Friptura de miel cu cimbru si vin albSe fierb ouale rascoapte, se curata si se inveleste fiecare in parte cu o felie de sunca, apoi cu o felie de carne. Se leaga...
Friptura cu rosii, ciuperci si maslineSe pune ceapa, usturoiul si patrunjelul tocate sa se caleasca in putin ulei, apoi se adauga carnea tocata, 2 linguri de faina...
Lasagne cu carne tocataSe bat icrele proaspete intr-un castron cu putina sare si putin piper, dupa gust. Se adauga uleiul picatura cu picatura, ca...
Salata de icre cu masline si lamiieSalata curatita se taie in patru si se fierbe 20 minute. Separat, se face un sos din faina si o lingura de unt, la care se...
Salata verde cu smintina si ouaOuale se fierb foarte bine. Se toaca cepele si ciupercile curatite si se inabusa in unt impreuna cu verdeata. Cind s-au...
Oua cu sos de ciuperciDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa