Se taie marunt si se amesteca ingredientele mai sus enuntate, se calesc 15 min, se adauga otetul, zaharul, sarea. Se pune in...
Gogosari murati
Salata se spala bine, se scurge si se pune intr-o salatiera. Sunca taiata cubulete se caleste intr-o tigaie impreuna cu...
Salata verde cu sunca afumata
Daca doresti sa oferi aperitive gustoase, pregateste chifle umplute cu brinza. Aceasta reteta este foarte buna.
Chifle umplute cu brinza
Stevia spalata si taiata de un lat de deget si ceapa tocata marunt se inmoaie pe foc intr-o tigaie, cu jumatate din unt. Se...
Omleta cu ceapa si stevie
Se fierb taiteii in apa clocotita cu o lingurita de sare. Se strecoara, se clatesc cu apa rece si se amesteca cu un sos alb...
Budinca de taitei cu brinza si salam
Se amesteca ½ ora untul frecat spuma cu galbenusurile si cu smintina. Se adauga faina, sarea si albusurile batute spuma. Se...
Budinca de sunca cu spanac
Se curata si se goleste crapul, se taie felii. Intr-o cratita cu putina apa se fierb cepele taiate in doua si usturoiul. Cind...
Peste cu usturoi si lamiie
Se fierbe fasolea, se scurge si se da la rece. Separat, se face o maioneza norma, la care, la sfirsit, se pune un borcan de...
Salata de fasole uscata
Se pune intr-o oala untul sa se topeasca, se adauga faina si se caleste putin amestecand bine cu telul de sosuri sa nu se...
Sos Bechamel
Bucatile de piept de pui batute se condimenteaza pe o parte cu putina sare si oregano. Se pune in fiecare o bucata de banana...
Piept de pui cu banane
Se taie carnea ca pentru snitele, se bate si se unge cu unt. Separat se taie marunt ceapa, ciupercile, ardeiul gars si...
Rulouri de porc umplute
Se fac forme de clatite . Separat pieptul de pui se fierbe, apoi se caleste cu ceapa si ciupercile in putin untedelemn, se...
Clatite cu pui
Pulpa de miel se spala, se lasa intreaga si se fac mici crestaturi in care se baga cate un catel de usturoi si o bucata mica...
Friptura de miel impanat
Se amesteca iaurtul, care trebuie sa fie proaspat, cu zaharul, cu coaja rasa de lamiie si zeama acesteia. Se tine la...
Inghetata de iaurt
Se dizolva zaharul in apa, se adauga laptele praf si nescafe-ul, se amesteca totul 2-3 minute. La urma, se adauga frisca. Se...
Parfait nescafe
Se spala fructele, se inteapa cu un ac din loc in loc, se aranjeaza intr-o salatiera cu felii de lamiie printre ele. Se...
Cirese cu coniac
Se taie pepenele in doua, se curata de simburi, iar miezul se scoate si se amesteca cu alte fructe de sezon curatate de...
Pepene galben cu diverse fructe
Orezul se fierbe in apa impreuna cu putina sare si 4 linguri de zahar. Merele se decojesc si se rad pe razatoarea mare. Apoi...
Budinca de orez cu mere si stafide
Spanacul se spala bine si se taie fisii, castraveciorii si ridichiile se curata si se taie in rondele. Se amesteca totul...
Salata de spanac cu brinza
Se curata frunzele de loboda si ceapa si se spala bine. Ceapa se taie marunt, iar loboda se lasa frunzulite. Se pune sa...
Bors de loboda cu ceapa verde si orez
Carnea spalata si stearsa cu o cirpa curata se taie in bucati si se inabusa cu uleiul si ceapa taiata marunt. Verdeturile...
Mincare de pasare cu marar
Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se pun migdalele pe o tava si se lasa 8 - 10 minute la copt. Se lasa apoi sa se...
Sos de migdale spaniol
Se caleste puiul in ulei. Se adauga ceapa si usturoiul, apoi faina, amestecind bine. Se toarna apa si vinul si restul...
Sos de migdale cu pui
Se prajesc migdalele in unt, pina se fac maronii-aurii, se adauga usturoiul si sucul de lamiie, se lasa un minut si apoi se...
Sos de migdale frantuzesc
Se fierbe orezul, si se lasa sa se raceasca. Se prepara maioneza, sau se foloseste una gata preparata, din comert. Morcovii...
Salata mexicana
¼ l lapte se fierbe cu zaharul. Se amesteca restul de lapte cu faina si se toarna in laptele fiert, apoi se amesteca in...
Crema pentru prajituri si tort
Se toaca marunt ceapa cu usturoiul si se calesc putin. Apoi se adauga carnea macinata si se stinge cu putin vin alb. Se...
Pastitzio
Se taie carnea feli si se pune intr-o tigaie cu ulei incins si se prajeste usor pe ambele fete. Se presara cu curry pe ambele...
Carne cu Curry
Se taie carnea in fisii subtiri si se pune la tigaie in ulei incins pina se rumeneste usor, apoi se sareaza se presara cu...
Carne cu busuioc
Cotletul taiat felii se sareaza, se pipereza, se presara cu boia de ardei si apoi se unge cu pasta de usturoi (usturoi...
Cotlet in vin
Carnea spalata si stearsa cu o cirpa curata se taie in bucati si se inabusa cu uleiul. Verdeturile spalate si curatite de...
Miel cu tarhon si lamiie
Se prepara sosul astfel: se topeste untul intr-o craticioara (nu se incinge). Se adauga atita faina cit cuprinde grasimea,...
Gaina cu orez, smintina si zeama de lamiie
Carnea bine spalata si taiata bucati se rumeneste in ulei, se adauga ceapa tocata marunt, faina, spanacul (foarte bine ales,...
Miel cu spanac si lamiie
Se amesteca untul cu zaharul pudra si laptele praf foarte bine pina se obtine o pasta fina, apoi se pune si nuca de cocos. Se...
Rafaello (cu nuca de cocos si zahar pudra)
Ouale, cacaua si zaharul se bat bine aproximativ 30 de minute, apoi se adauga faina. Se unge o tava si se tapeteaza cu faina,...
Negresa in pijama
Apa si zaharul se pun la foc pina se face un sirop legat. Se adauga cacao, biscuitii si nuca. Aceasta compozitie se intinde...
Rulada cu nuca de cocos
Se face un blat din prima compozitie – se bat bine albusurile cu zaharul, apoi se pun pe rind galbenusurile, nuca, faina,...
Prajitura cu dulceata si crema nes
Se soteaza ceapa si usturoiul, la foc mediu, pina cind ceapa se inmoaie. Se amesteca incontinuu, adaugindu-se toate...
Sos de migdale mexican
Se dau maruntaiele prin masina de tocat cu ceapa marunt tocata, cruda sau putin prajita, uleiul si miezul de la o felie de...
Drob de miel (special de Paste)Se pune la fiert cu 1 ½ l apa cu sare, capul intreg cu restul de carne taiata bucatele, mai intii bine spalate. Se ia spuma...
Bors de miel cu leustean si ceapa verde
Maruntaiele de la miel se fierb, se racesc si se taie foarte marunt. Se amesteca cu sare, piper, patrunjel tocat si cepele...
Supa de maruntaie de miel
Se fierb legumele taiate fideluta intr-un litru de apa cu sare. Dupa ce au fiert, se adauga fie orez, fie paste fainoase.
Ciorba de legume cu paste fainoase sau orez
Pulpa de miel, bine spalata si frecata cu jumatate de lamiie si cu boia de ardei, se unge cu un sos preparat din frunzele de...
Pulpa de miel la cuptor cu rosii si busuioc
Se curata rasolul de pielite si oase si se pune in tava. Se unge partea de deasupra cu ou. Se amesteca miezul de franzela...
Rasol de vita cu usturoi si tarhon
Se scot oasele, se spala carnea si se impaneaza cu costita, morcov taiat betisoare si ceapa. Se freaca cu sare, boia, cimbru...
Friptura de miel cu cimbru si vin alb
Se fierb ouale rascoapte, se curata si se inveleste fiecare in parte cu o felie de sunca, apoi cu o felie de carne. Se leaga...
Friptura cu rosii, ciuperci si masline
Se pune ceapa, usturoiul si patrunjelul tocate sa se caleasca in putin ulei, apoi se adauga carnea tocata, 2 linguri de faina...
Lasagne cu carne tocata
Se bat icrele proaspete intr-un castron cu putina sare si putin piper, dupa gust. Se adauga uleiul picatura cu picatura, ca...
Salata de icre cu masline si lamiie
Salata curatita se taie in patru si se fierbe 20 minute. Separat, se face un sos din faina si o lingura de unt, la care se...
Salata verde cu smintina si oua
Ouale se fierb foarte bine. Se toaca cepele si ciupercile curatite si se inabusa in unt impreuna cu verdeata. Cind s-au...
Oua cu sos de ciuperci
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane