Se spala foarte bine carnea, dupa ce in prealabil s-a taiat in cubulete. Se caleste bine in tigaie cu ulei. Intr-o oala mica...
Becri meze - Pork appetizer
Ingredientele pentru umplutura se amesteca foarte bine intr-un castron si, daca iese un pic cam groasa, se mai adauga o...
Placinta cu branza dulce si stafide
Usturoiul tocat foarte marunt se amesteca bine cu miezul de piine, ca o crema. Se amesteca galbenusul cu sarea si...
Sos de usturoi si piper
Se prepara o maioneza din galbenusul rascopt, sare, piper si ulei. Se adauga mustarul, albusul tocat marunt,...
Sos din castrevete si mustar
Se fierb legumele in 1 ½ litru apa cu sare. Intre timp, se da carnea impreuna cu ceapa prin masina de tocat. Se amesteca...
Bors de perisoare cu legume si smintina
Se pun intr-o oala cu untul, cartofii curatiti si taiati patratele si ceapa taiata marunt. Se lasa citeva minute la foc...
Supa de legume cu zdrente
Ceapa se taie marunt si se prajeste usor in uleiul incins. Se adauga cirnatii taiati felii subtiri si se prajesc in...
Tocanita din cirnati afumati si brinza de oaie
Cartofii se spala si se fierb in coaja. Se curata si se lasa sa se raceasca. Se taie felii groase de 1 cm, se presara cu...
Cartofi in ou si pesmet
Se dezoseaza pulpa si se taie, astfel incit suprafata sa fie cit mai mare. In carne se fac intepaturi cu cutitul in care se...
Rulada din pulpa de miel cu verdeturi
Se curata si se spala ficateii apoi se pun al scurs. Ceapa se toaca marunt si se rumeneste in ulei incins. Se adauga ficateii...
Ficatei de pasare cu sos de vin
Se fierbe laptele. Cind clocoteste se pune rahatul taiat bucatele si se lasa pe marginea plitei pina se dizolva. Se adauga...
Prajitura cu biscuiti si nuci
Se amesteca mierea cu zaharul, untul si ouale cu ajutorul mixerului pina se obtine o pasta alba si cremoasa. Se incorporeaza...
Chec cu miere si glazura
Intr-un vas adinc se amesteca mustarul, hreanul, paprika, piperul, usturoiul pisat si sarea. Peste amestec se toarna apoi...
Sos Remoulade
Se decongeleaza crevetii, se fierb cu putina sare, se scurg, apoi se lasa sa se raceasca. Salata se spala, se desface foi, se...
Salata de creveti
Se inabusa cartofii, curatiti si dati pe razatoare, cu slanina taiata patratele, intr-o tigaie acoperita. Se adauga untul...
Omleta cu cartofi si slanina
Se scot piciorusele de la ciuperci, se curata si se spala sub un jet de apa. Se toaca marunt ceapa si se caleste in...
Ciuperci cu ceapa si patrunjel verde
Se spala si se pune la fiert orezul cu laptele si vanilia, la foc mic. Cind orezul este pe jumatate fiert, se adauga...
Budinca de orez cu stafide si vanilie
Se unge bine o cratita. Se toarna ouale intregi, batute ca pentru jumari, cu sare si piper. Se acopera cu bucatelele de...
Budinca de peste cu smintina si cascaval
Salata curatita si spalata foarte bine, se desface in foi si se asaza pe fundul si pe marginile salatierei. Ouale...
Salata din oua cu salata si marar
Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zahar, se adauga faina, migdalele macinate, untul topit. Se bat albusurile spuma...
Tort cu migdale si mascarponeAmarettini si painea prajita se macina, se framanta cu untul la temperatura camerei, zaharul si cafeaua. Se pun intr-o forma...
Tarta cu branza dulce si capsuni
Se separa ouale. Se freaca 100 g zahar cu galbenusurile. Se adauga treptat untul, smintina si faina. Se framinta un aluat si...
Fursecuri cu smintina
Din faina, oua, sare, zahar vanilat si lapte se prepara aluatul de clatite. Se coc clatite la foc potrivit. Miezul de nuca...
Clatite cu nuca si frisca
Se face un aluat din faina, grasime, otet si sare. Se intinde o foaie cu care se imbraca fundul si marginile unei tavi de...
Pasteta de vitel
Se lasa aluatul sa se decongeleze. Se face un cerc din aluat. Se clateste cu apa o forma de tarat sau de tort si se asaza...
Tarta cu mere in aluat de foi
Se spala lamaile si se da coaja pe razatoare. Se amesteca galbenusele cu ulei, coaja de lamiie, 100 g zahar, pina avem o masa...
Prajitura cu lamiie
Se toaca verdeturile, cascavalul se rade si se amesteca cu verdeata si untul. Se condimenteaza amestecul cu sare si piper. Se...
Triunghiuri cu cascaval
Carnea se taie felii, se bate cu ciocanul pentru snitel si se condimenteaza cu sare, piper, boia dupa gust. Separat intr-o...
Snitele cu cascaval
Din faina, sare, ou, ulei si apa se face un aluat. Se da la rece. Legumele se toaca si se dinstuie in putin ulei. Se...
Pasteta de legume cu morcovi
Se intind foile de aluat pe toata tava unsa, usor suprapuse. Se separa ouale. Galbenusle se amesteca cu smintina si zaharul...
Prajitura cu smintina si blat crocant
Se rad merele si legumele pe razatoare, se sareaza, se stropesc cu zeama de lamiie si se lasa sa se macereze 1 ora. Varza...
Salata de mere si alte cruditati
Se amesteca galbenusurile cu untul zaharul si esenta de vanilie pina se obtine o masa cremoasa. Se adauga alunele tocate,...
Chec cu vanilie si nuci
Se amesteca mierea cu untul, oul, romul si zaharul praf pina se obtine o compozitie alba si cremoasa. Se adauga scortisoara...
Prajitura cu umplutura de ciocolata si nuci
Orezul se pune la fiert in apa sarata. Se taie carnea cuburi, ceapa se toaca si se pune la calit cu o lingura sos de soia si...
Mincare picanta cu orez si carne
Macaroanele se fierb in apa sarata. Se toaca usturoiul mare si se amesteca cu brinza rasa, smintina si condimente. Vinata se...
Macaroane cu rulade din vinete
Se amesteca galbenusurile de ou cu zaharul si sucul de portocala. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza in...
Tort cu brinza dulce si coacaze
Pentru blat se amesteca toate ingredientele cu mixerul si se pun in tava de tort unsa si pudrata cu faina. Se coace blatul la...
Tort cu pere si crema caramel
Se amesteca zaharul cu untul si galbenusurile pina se obtine o crema alba. Se adauga albusurile batute spuma tare, faina...
Chec cu migdale
Pentru blat, se amesteca toate ingredientele intr-un castron si se pune blatul in tava patrata unsa. Se rad merele si se...
Prajitura cu mere si martipan
Se bate spuma untul cu zaharul tos si zaharul vanilat. Se inglobeaza ouale cand nu se mai simt cristalele de zahar. Se...
Tarta dubla cu visine si caise
Se amesteca ouale cu zaharul si cu cacao si se pun la bain marie. Se amesteca in permanenta pina se omogenizeaza. Se lasa la...
Crema de cacao
Se amesteca iaurtul si ouale cu telul, apoi se adauga bicarbonatul stins. Se pune faina. Aluatul se ingroasa destul de repede...
Clatite cu iaurt
Se amesteca doua oua cu 1/2 iaurt, cu drojdia, faina si sare dupa gust. Se face un aluat ceva mai consistent decit cel de...
Pizza Ioana
Pieptul de pui fiert se toaca marunt. Morcovul se rade fin, ardeiul se taie marunt, oul si patrunjelul la fel. Toate se...
Pasta de pui
Se amesteca cu ajutorul mixerului untul cu zaharul si brinza dulce. Se incorporeaza ouale, laptele si faina amestecata cu...
Prajitura speciala cu mac
Se amesteca ouale cu zaharul si brinza dulce, se adauga zaharul vanilat, esenta si laptele. Faina se amesteca separat cu un...
Piine cu stafide
Se amesteca untul spuma cu zaharul si oul. Se adauga faina, nucile macinate, sucul de lamaie si praful de copt. Se pune coca...
Prajituri cu ciocolata si fistic
Un ou, faina, zaharul si untul moale se amesteca bine cu mixerul. Se pune acest amestec o ora la rece. Se intinde in forma...
Prajitura cu martipan si pere
Se lasa aluatul sa se dezghete apoi se pune in forma de tarta si se coace 10 min. 150 g zahar, 100 g unt si sucul de lamaie...
Tarta cu pere si smochine
Se amesteca galbenusele cu cacao, zaharul si un plic zahar vanilat. Se bat albusele spuma tare. Se incorporeaza galbenusele...
Tort cu crema de vin
Se bate oul ca si pentru omleta si se toarna, ca o clatita, in tigaia in care s-a incins o lingurita de ulei. Cand e aproape...
Clatite de ou
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane