Se spala foarte bine carnea, dupa ce in prealabil s-a taiat in cubulete. Se caleste bine in tigaie cu ulei. Intr-o oala mica...
Becri meze - Pork appetizerIngredientele pentru umplutura se amesteca foarte bine intr-un castron si, daca iese un pic cam groasa, se mai adauga o...
Placinta cu branza dulce si stafideUsturoiul tocat foarte marunt se amesteca bine cu miezul de piine, ca o crema. Se amesteca galbenusul cu sarea si...
Sos de usturoi si piperSe prepara o maioneza din galbenusul rascopt, sare, piper si ulei. Se adauga mustarul, albusul tocat marunt,...
Sos din castrevete si mustarSe fierb legumele in 1 ½ litru apa cu sare. Intre timp, se da carnea impreuna cu ceapa prin masina de tocat. Se amesteca...
Bors de perisoare cu legume si smintinaSe pun intr-o oala cu untul, cartofii curatiti si taiati patratele si ceapa taiata marunt. Se lasa citeva minute la foc...
Supa de legume cu zdrenteCeapa se taie marunt si se prajeste usor in uleiul incins. Se adauga cirnatii taiati felii subtiri si se prajesc in...
Tocanita din cirnati afumati si brinza de oaieCartofii se spala si se fierb in coaja. Se curata si se lasa sa se raceasca. Se taie felii groase de 1 cm, se presara cu...
Cartofi in ou si pesmetSe dezoseaza pulpa si se taie, astfel incit suprafata sa fie cit mai mare. In carne se fac intepaturi cu cutitul in care se...
Rulada din pulpa de miel cu verdeturiSe curata si se spala ficateii apoi se pun al scurs. Ceapa se toaca marunt si se rumeneste in ulei incins. Se adauga ficateii...
Ficatei de pasare cu sos de vinSe fierbe laptele. Cind clocoteste se pune rahatul taiat bucatele si se lasa pe marginea plitei pina se dizolva. Se adauga...
Prajitura cu biscuiti si nuciSe amesteca mierea cu zaharul, untul si ouale cu ajutorul mixerului pina se obtine o pasta alba si cremoasa. Se incorporeaza...
Chec cu miere si glazuraIntr-un vas adinc se amesteca mustarul, hreanul, paprika, piperul, usturoiul pisat si sarea. Peste amestec se toarna apoi...
Sos RemouladeSe decongeleaza crevetii, se fierb cu putina sare, se scurg, apoi se lasa sa se raceasca. Salata se spala, se desface foi, se...
Salata de crevetiSe inabusa cartofii, curatiti si dati pe razatoare, cu slanina taiata patratele, intr-o tigaie acoperita. Se adauga untul...
Omleta cu cartofi si slaninaSe scot piciorusele de la ciuperci, se curata si se spala sub un jet de apa. Se toaca marunt ceapa si se caleste in...
Ciuperci cu ceapa si patrunjel verdeSe spala si se pune la fiert orezul cu laptele si vanilia, la foc mic. Cind orezul este pe jumatate fiert, se adauga...
Budinca de orez cu stafide si vanilieSe unge bine o cratita. Se toarna ouale intregi, batute ca pentru jumari, cu sare si piper. Se acopera cu bucatelele de...
Budinca de peste cu smintina si cascavalSalata curatita si spalata foarte bine, se desface in foi si se asaza pe fundul si pe marginile salatierei. Ouale...
Salata din oua cu salata si mararSe separa ouale. Galbenusurile se bat cu zahar, se adauga faina, migdalele macinate, untul topit. Se bat albusurile spuma...
Tort cu migdale si mascarponeAmarettini si painea prajita se macina, se framanta cu untul la temperatura camerei, zaharul si cafeaua. Se pun intr-o forma...
Tarta cu branza dulce si capsuniSe separa ouale. Se freaca 100 g zahar cu galbenusurile. Se adauga treptat untul, smintina si faina. Se framinta un aluat si...
Fursecuri cu smintinaDin faina, oua, sare, zahar vanilat si lapte se prepara aluatul de clatite. Se coc clatite la foc potrivit. Miezul de nuca...
Clatite cu nuca si friscaSe face un aluat din faina, grasime, otet si sare. Se intinde o foaie cu care se imbraca fundul si marginile unei tavi de...
Pasteta de vitelSe lasa aluatul sa se decongeleze. Se face un cerc din aluat. Se clateste cu apa o forma de tarat sau de tort si se asaza...
Tarta cu mere in aluat de foiSe spala lamaile si se da coaja pe razatoare. Se amesteca galbenusele cu ulei, coaja de lamiie, 100 g zahar, pina avem o masa...
Prajitura cu lamiieSe toaca verdeturile, cascavalul se rade si se amesteca cu verdeata si untul. Se condimenteaza amestecul cu sare si piper. Se...
Triunghiuri cu cascavalCarnea se taie felii, se bate cu ciocanul pentru snitel si se condimenteaza cu sare, piper, boia dupa gust. Separat intr-o...
Snitele cu cascavalDin faina, sare, ou, ulei si apa se face un aluat. Se da la rece. Legumele se toaca si se dinstuie in putin ulei. Se...
Pasteta de legume cu morcoviSe intind foile de aluat pe toata tava unsa, usor suprapuse. Se separa ouale. Galbenusle se amesteca cu smintina si zaharul...
Prajitura cu smintina si blat crocantSe rad merele si legumele pe razatoare, se sareaza, se stropesc cu zeama de lamiie si se lasa sa se macereze 1 ora. Varza...
Salata de mere si alte cruditatiSe amesteca galbenusurile cu untul zaharul si esenta de vanilie pina se obtine o masa cremoasa. Se adauga alunele tocate,...
Chec cu vanilie si nuciSe amesteca mierea cu untul, oul, romul si zaharul praf pina se obtine o compozitie alba si cremoasa. Se adauga scortisoara...
Prajitura cu umplutura de ciocolata si nuciOrezul se pune la fiert in apa sarata. Se taie carnea cuburi, ceapa se toaca si se pune la calit cu o lingura sos de soia si...
Mincare picanta cu orez si carneMacaroanele se fierb in apa sarata. Se toaca usturoiul mare si se amesteca cu brinza rasa, smintina si condimente. Vinata se...
Macaroane cu rulade din vineteSe amesteca galbenusurile de ou cu zaharul si sucul de portocala. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza in...
Tort cu brinza dulce si coacazePentru blat se amesteca toate ingredientele cu mixerul si se pun in tava de tort unsa si pudrata cu faina. Se coace blatul la...
Tort cu pere si crema caramelSe amesteca zaharul cu untul si galbenusurile pina se obtine o crema alba. Se adauga albusurile batute spuma tare, faina...
Chec cu migdalePentru blat, se amesteca toate ingredientele intr-un castron si se pune blatul in tava patrata unsa. Se rad merele si se...
Prajitura cu mere si martipanSe bate spuma untul cu zaharul tos si zaharul vanilat. Se inglobeaza ouale cand nu se mai simt cristalele de zahar. Se...
Tarta dubla cu visine si caiseSe amesteca ouale cu zaharul si cu cacao si se pun la bain marie. Se amesteca in permanenta pina se omogenizeaza. Se lasa la...
Crema de cacaoSe amesteca iaurtul si ouale cu telul, apoi se adauga bicarbonatul stins. Se pune faina. Aluatul se ingroasa destul de repede...
Clatite cu iaurtSe amesteca doua oua cu 1/2 iaurt, cu drojdia, faina si sare dupa gust. Se face un aluat ceva mai consistent decit cel de...
Pizza IoanaPieptul de pui fiert se toaca marunt. Morcovul se rade fin, ardeiul se taie marunt, oul si patrunjelul la fel. Toate se...
Pasta de puiSe amesteca cu ajutorul mixerului untul cu zaharul si brinza dulce. Se incorporeaza ouale, laptele si faina amestecata cu...
Prajitura speciala cu macSe amesteca ouale cu zaharul si brinza dulce, se adauga zaharul vanilat, esenta si laptele. Faina se amesteca separat cu un...
Piine cu stafideSe amesteca untul spuma cu zaharul si oul. Se adauga faina, nucile macinate, sucul de lamaie si praful de copt. Se pune coca...
Prajituri cu ciocolata si fisticUn ou, faina, zaharul si untul moale se amesteca bine cu mixerul. Se pune acest amestec o ora la rece. Se intinde in forma...
Prajitura cu martipan si pereSe lasa aluatul sa se dezghete apoi se pune in forma de tarta si se coace 10 min. 150 g zahar, 100 g unt si sucul de lamaie...
Tarta cu pere si smochineSe amesteca galbenusele cu cacao, zaharul si un plic zahar vanilat. Se bat albusele spuma tare. Se incorporeaza galbenusele...
Tort cu crema de vinSe bate oul ca si pentru omleta si se toarna, ca o clatita, in tigaia in care s-a incins o lingurita de ulei. Cand e aproape...
Clatite de ouDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa