Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca. Se oparesc rosiile, se curata de pielite si se taie in sferturi. Se pun...
Zacusca de vinete si gogosariCarnea se taie in bucati nu prea groase, sa se patrunda mai repede in interior, sau se fasoneaza in bucati mai lungi, care se...
Friptura de porcPastravul se curata de solzi, i se scot intestinele, se unge bine cu untdelemn si apoi se frige, intreg sau taiat in bucati,...
Pastravi la gratarSe amesteca totul bine. Se fierbe 15 minute intr-o oala acoperita sau la cuptor fierbinte. Amestecul bine prins se rastoarna...
Prajitura cu lapte si aromeSe pune la fiert ¾ pahar cu apa cu zaharul. Se adauga cacaoa si la urma nucile. Se lasa sa fiarba pina se ingroasa si se...
Tort cu nuci, cacao si friscaRosiile se spala, se golesc de seminte si se lasa la scurt. Intr-un castron se freaca pestele fiert cu miezul de la rosii,...
Rosii umplute cu pestePestele se taie in bucati mici si se lasa la scurs 10 minute. Se prajeste ceapa in uleiul incins, se adauga menta si...
Peste cu spanacPastele se fierb in apa cu sare. Merele, castravetii si rosiile (fara pielite) se rad pe razatoarea mare. Sunca se taie...
Salata de paste cu suncaSe pune cuptorul la incalzit la 250�. Se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Se adauga oul, laptele si iaurtul /...
Nan � piine din IndiaSalata se spala se curata si se taie fisii late de 2 cm. Ouale se fierb tare si se lasa la racit dupa care se curata de coaja...
Salata greceascaDovleceii se curata de coaja, se spala dupa care se taie rondele de cca.1/2cm. Se presara un praf de sare peste ei si se lasa...
Dovlecei paneSe taie zarzavatul si ceapa si se pun la fiert cu 1 ½ l apa si sare. Cind zarzavatul este pe jumatate fiert, se adauga...
Bors de ciuperci cu zarzavatMezelurile taiate cuburi mici se amesteca cu ceapa inmuiata in unt fierbinte si se adauga orezul fiert in apa cu sare. Se fac...
Sarmale de varza cu mezeluri si orezSe pune pestele la desarat din ajun, intr-un vas mare. Se fierbe in apa ceapa, morcovul, foaia de dafin si pestele. Cind...
Peste sarat cu mirodenii si sosSe spala cartofii si se pun la fiert in coaja. Se curata, se sfarima fierbinti si se amesteca cu jumatate din unt, ouale...
Galuste de cartofi la cuptorSe rumenesc cotletele in putin unt, pe amindoua partile. Se scot si in locul lor se pune cabanosul taiat bucatele de 4-5 cm,...
Cotlete de vitel cu cirnati si cartofi in vinSe toarna laptele cald peste galbenusurile amestecate cu 350 gr. zahar. Se pune cratita pe baia de apa ca sa se lege...
Inghetata de zahar arsFeliile de piine se inmoaie in lapte 15 min, se storc si se maruntesc. Se amesteca carnea tocata cu sunculita maruntita, cu...
Rulada de carne cu ouaArdeii se taie jumatati, se curata de seminte si cotor si se pun in cuptor pe o tava la 350 grade F, 20 minute. Sosul:...
Peperone a la marinarraArdeii se pun la cuptor 20-30 min, se scot si se pun intr-o punga de hirtie sa se inmoaie. Se lasa 10 min, dupa care se taie...
Linguinne a la peperonataSe face o mamaliguta potrivita ca si consistenta, se pune intr-o tava, se netezeste cu o spatula si se lasa citeva ore....
Polenta cu ouCartofii se curata si se fierb intregi. Se scurg si se lasa sa se usuce 20 minute, apoi se piseaza bine. Se adauga 2...
Gniochi (crochete de cartofi)Carnea de miel se taie in bucatele mici si se prajesc intr-o tigaie de teflon cu putin ulei de masline sau unt. Se adauga...
Miel cu fasole verdeSe spala salata in mai multe ape, aruncindu-se frunzele vestede. Se desprind frunzele una de alta si se asaza, intregi sau...
Salata verde cu smintina si zeama de lamiieSe fierb cartofii si se curata de coaja. Se zdrobesc. Se adauga sare si se amesteca cu uleiul turnat putin cite putin, nucile...
Sos din nuci si usturoiSe freaca untul cu trei linguri zahar pudra, se adauga galbenusurile pe rind. Se amesteca bine, se pune zeama si coaja de...
Deliciu cu nuci, vanilie si dulceataSe freaca 35 gr. zahar cu galbenusurile pina se face spuma. Se adauga 50 gr. pesmet si albusurile batute. Se pune la cuptor...
Budinca de vin ornata cu friscaSe bat bine bucatile de piept de pui dezosat si se condimenteaza cu multa vegeta. Peste fiecare bucata se pune cate un...
Cordon haiducescFileul de peste se usuca bine intr-un prosop sau hirtie de bucatarie. Uleiul se pune intr-un bol peste care se pune...
Ton (macrou) in sos de iaurt picantToate legumele se toaca maunt si se amesteca, intr-un castron, impreuna cu maruntaiele tocate de asemenea foarte marunt. Se...
Pui umplut la sareRosiile se dau prin separator. Ceapa se caleste in ulei si cind devine sticloasa se pune tarhonul, mararul tocat si orezul....
Supa de rosii cu tarhonSe face o maioneza dintr-un ou fiert si unul crud si ulei. Se pune usturoiul ras pe razatoarea mica. Porumbul se scurge si se...
Porumb cu maionezaSe amesteca faina, zaharul, margarina si ouale. Daca aluatul este prea nisipos, se adauga putin lapte. Se intinde blatul in...
Tarta cu fructeIn ¼ l apa clocotita cu putina sare se toarna grisul in ploaie si se freaca cu telul pe foc, pina ce amestecul se ingroasa...
Salata de gris cu boia de ardeiSe cojesc ouale fierte, se taie in lung in doua si se scot galbenusurile. Se umplu ouale la loc si se acopera cu sosul...
Oua umplute cu pateu de ficat si cu sos de suncaCeapa taiata felii subtiri se rumeneste cu faina in unt. Se adauga radacina de patrunjel si frunzele de telina taiate marunt,...
Sos indianCepele si prazul curatite, spalate si taiate feliute subtiri, se inabusa cu untul, amestecind tot timpul. Se lasa pina se...
Supa-crema din rosii si prazSe trece de 2-3 ori prin masina de carne ficatul bine sters, ceapa curatita, taiata si inabusita in putin unt, piinea...
Budinca de ficat cu smintinaFeliile de piine se rumenesc pe ambele parti in unt fierbinte, dupa care se asaza pe o farfurie intinsa. Separat, se sparg...
Ochiuri cu piineSe inabusa in unt bucatile de pui, se toarna putina zeama de carne sau apa, se sareaza si se lasa sa fiarba incet pina ce se...
Pui cu smintina si verdeataSe inabusa in ulei cepele taiate marunt. Se adauga faina si se stinge cu zeama in care a fiert limba. Se lasa sa dea citeva...
Limba cu masline si lamiieSe curata nucile de coaja verde si pe masura ce se curata, se pun intr-un vas cu apa rece, ca sa nu se innegreasca. Se...
Dulceata de nuci verzi cu miereSe freaca putin untul cu drojdia si zaharul, se adauga ouale, sarea, vanilia, faina si se framinta bine o coca mai mult moale...
Prajitura cu nuci si marmeladaMerele curatate se rad prin razatoare, se amesteca cu ouale batute, zaharul si nucile pisate. Se leaga cu atitia biscuiti...
Chiftele din mereSe curata pastravii si se spala in apa cu zeama de la o jumatate de lamaie, apoi se usuca si se dau prin faina. Se taie...
Pastravi cu berePestele curatat se asaza intreg intr-o tava smaltuita sau cratita, impreuna cu ciupercile bine spalate si taiate in felii...
Peste cu ciuperciLegumele se curata, se spala si se taie astfel: ceapa in inele, morcovii si vanata in cuburi, iar ciupercile in fasii. Se pun...
Ghiveci dieteticSe bat bine cele doua bucati de carne de vita si se condimenteaza pe o parte cu sare si mult piper. Se aseaza deasupra cate o...
Rulou de vita cu cascaval si legume in crusta de nucaLaptele se bate cu oualele, si se adauga ploaie faina pina se obtine o compozitie de consistenta unei smintani. Se adauca...
Compozitie de snitelPastele fainoase se fierb "al dente", se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu ingredientele de mai sus. Se pune la...
Salata de paste fainoaseSe prajesc boabele de fistic. Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul cu apa, se incorporeaza fisticul si se toarna...
Parfait cu capsuni si fisticDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseA iesit minunat...asa a fost laudat :)
Clatite aperitiv cu somon afumat si Miez de lapteIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa