Se taie varza fisii subtiri, se freaca cu o lingurita de sare, se stoarce si se caleste intr-o cratita cu uleiul incins, pina...
Budinca de varza dulce cu sos alb sau cu smintina
Se taie bucatelele de carne ca la orice tocana. Maruntaiele se dau prin masina. Se asaza intr-o cratita, jumatate din aceste...
Miel cu marar si ceapa verde
Se inabusa in unt ciupercile taiate foarte marunt. Se adauga verdeata, oul, sarea, piperul, piinea inmuiata in lapte, ficatul...
Pasare umpluta cu ciuperci
Spanacul se curata, se fierbe in apa clocotita cu sare 7 minute si se scurge. Se amesteca cu un sos alb preparat din 50 gr....
Budinca de spanac cu cascaval
Se aleg frunzele de spanac, se spala bine in mai multe ape. Se pune la fiert in apa fierbinte si se lasa sa dea citeva...
Pireu de spanac cu ochiuri
Se aleg urzicile (numai frunzele), se spala in multe ape, apoi se pun la foc in apa putin sarata lasind sa dea citeva...
Pilaf de urzici
Pieptul (coastele) de miel se taie bucati potrivite, se sareaza si se lasa sa stea 10-15 minute cu sare. In oul batut si...
Miel pane cu lapte si pesmet
Se pune mierea la foc lasind sa dea un clocot. Se trece printr-o sita deasa sau printr-un tifon, se toarna peste faina pusa...
Fursecuri cu miere, lamiie si migdale
Se fierbe in apa cu sare conopida desfacuta. Se unge cu ulei un vas nu foarte adinc (si marginile) si apoi se tapeteaza cu...
Conopida la cuptor
Se spala legumele, se taie fisii salata verde si ardeiul gras, castravetii si rosiile se taie rondele, ouale fierte se taie...
Salata bulgareasca
Ceapa se toaca fin si se pune intr-o cratita la calit in ulei.S e adauga carnea si se calesc impreuna circa 5 minute. Rosiile...
Lasagne cu sos de rosii si carne
Se fierbe fasolea si cind este aproape gata, se adauga morcovul taiat rondele. Se lasa la fiert pina cind morcovul este semi...
Salata dietetica de fasole
Aveti nevoie de un robot la puterea maxima. Se pun, in ordine, oua, zahar, unt, faina, praful de copt si sarea, lapte, cacao,...
Chec de cacao
Se desfac foile de la salata, se spala bine in citeva ape reci, apoi se lasa sa se scurga. Intre timp, se prepara sosul:...
Salata verde cu sos de oua tari
Se freaca bine untul cu brinza, se adauga galbenusul rascopt dat prin sita sau zdrobit cu o furculita, mustarul si sarea...
Sandviciuri cu brinza si mustar
Se amesteca toate elementele componente foarte bine.
Sos de mustar cu tarhon
Puiul curatit si spalat se taie in patru. Se pune sare si piper si se prajesc bucatile in unt, pe amindoua partile, intr-o...
Pui sote cu vin alb si piper
Se amesteca drojdia cu ½ pahar de lapte caldut, se adauga o parte din faina si se framinta bine ca sa se obtina un aluat...
Prajitura cu parfum de vanilie
Se pun albusurile cu zaharul intr-un vas asezat in alt vas mai mare cu apa fierbinte, pe foc. Se bat cu telul, turnind cite...
Nuga cu miere si lamiie
Se fierbe in clocote laptele cu 6 linguri zahar si coaja de lamiie, se adauga grisul in ploaie, amestecind tot timpul cu...
Budinca de gris cu zahar ars
Se curata conopida, se spala si se rupe in buchetele, care se pun la fiert impreuna cu cepele si morcovul intreg. Cind...
Ciorba de conopida
Se prepara ceai din pliculetele earl grey si se pun in el stafidele si bucatelele de portocala din dulceata. Se lasa la...
Chec Earl Grey
Pieptul de curcan se taie in doua parti egale, se bate cu ciocanul de snitele si se asaza peste ele legumele taiate impreuna...
Curcan umplut cu legume
Se bat ouale cu laptele. Se adauga verdeata tocata marunt, sare si piper. Se toarna compozitia in tigaia cu untul incins. Se...
Oua cu verdeturi
Se amesteca bine toate ingredientele.
Sos marinat cu otet si piper
Se inabusa in unt carnea taiata bucati cu ceapa tocata marunt, se adauga faina, ciupercile spalate si taiate feliute subtiri....
Ciuperci cu carne frageda si smintina
Se freaca untul spuma, se adauga chifla inmuiata in lapte si bine zdrobita, oul, patrunjelul tocat, o ceapa rasa. Ficatul se...
Ficat umplut cu slanina si condimente
Carnea se toaca, se amesteca cu maduva, sare, piper, nucsoara, gris, ouale, miezul de piine inmuiat in lapte si stors, ceapa...
Biftec tocat cu vin alb si lamiie
Se fierbe separat pieptul de pui, se lasa la descongelat legumele, ardeiul gras si rosiile se spala si se taie cubulete....
Salata mexicana
Se incorporeaza cu carnea tocata verdeata , usturoiul, ouale, sarea si piperul. Se fac bilute care se dau prin faina si se...
Chiftelute in pat de aluat
Pieptul se taie cubulete (e recomandat sa fie congelat) si se fierbe in apa cu putina sare sau vegeta. Morcovii si telina se...
Salata de pui
Se fierb 5 oua. In alta cratira se fierb ficateii. Se curata ouale si se taie in doua, scotind galbenusul. Albusul trebuie sa...
Oua umplute cu ficatei
Se taie pieptul de pui felii subtiri si se bate usor(ca la snitele), ciupercile se calesc in putin ulei cu putina ceapa si...
Rulouri cu ciuperci
Se pune jumatate din lapte la fiert. Apoi se separa galbenusurile de albusuri. Se bat spuma albusurile, apoi se adauga pe...
Bulgari de spuma in crema galbena
Cartofii fierti si taiati se pun intr-un castron impreuna cu ardeii grasi taiati fideluta, castravetii curatati de coaja si...
Salata orientala de vara
Se stropesc fructele zaharate cu o lingura de rom. Separat, se freaca albusurile cu zaharul pudra pina ce se face o crema. Se...
Crema de fructe
Se topeste untul sau margarina. Cind este caldut, se adauga zaharul si se freaca spuma, se pun pe rind trei galbenusuri, apoi...
Cornulete cu zahar pudra, vanilie si nuci
Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, apoi uleiul si se amesteca bine. Se pune bicarbonatul si la urma faina putin cite...
Chec alb cu nuci, rahat si stafide
Se freaca zaharul cu galbenusurile pina se obtine o crema, se adauga apoi, amestecind mereu, coaja de lamiie, zeama de lamiie...
Savarina cu lamiie si sirop de rom
6 galbenusuri sunt amestecate cu 350 g zahar, cu 3 plicuri zahar vanilat si 1/2 l lapte, amestecate pe foc intr-un vas cu...
Tort cu portocale
Sosul - Se oparesc rosiile, se curata de pielita, se indeparteaza semintele (prin presare) si se taie cubulete. Se toaca...
"Papiote" de cod
Se opareste ciolanul in putina apa cu sare. In oala in care se prepara borsul se pune la fiert varza spalata si tocata...
Bors de varza cu ciolan afumat
Dupa ce s-a spalat bine ficatul se lasa la scurs. Separat, se calesc in untedelemn ceapa tocata marunt impreuna cu ardeiul...
Ficatei de pasare cu legume
Se prepara o maioneza din galbenusurile zdrobite, sare, piper si ulei. Se freaca separat pina se zdrobesc fileurile de ansoa...
Sos cu fileuri de ansoa si castraveciori
Ficatul sters cu o cirpa umeda se pune la fiert cu 2 ½ l apa, impreuna cu legumele curatite, spalate si taiate in lung, sare...
Supa de ficat
Se spala pulpa de miel, se freaca cu lamiie, se scot oasele si se bate usor carnea. Se freaca cu cimbru, ½ lingurita usturoi...
Friptura de miel cu slanina la cuptor
Ficatul, curatit de pielite si vine, se sterge cu o cirpa umeda si se taie felii subtiri. Verdeturile se taie marunt. Foaia...
Ficat cu ciuperci si orez fiert
Se pune la fiert laptele cu sare si cind clocoteste se toarna in ploaie malaiul si se bate cu telul, pina ce malaiul se umfla...
Mamaliguta cu brinza la cuptor
Se scurge spanacul oparit si se amesteca cu cascavalul ras mare si jumatate din unt. Se potriveste de sare. Se tine 15 minute...
Spanac la cuptor cu cascaval ras
Se curata o varza mare si se opareste 10-15 minute in apa clocotita in care s-a pus o lingurita de sare si 1-2 linguri de...
Sarmale de varza umplute cu svaiter
Zarzavaturile se curata, se spala si se lasa la zvantat. Se taie varza feliute, iar gogosarii, gogonele, ceapa, morcovii,...
Salata de Iarna
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane