Spanacul curatit si spalat si cepele tocate marunt se inabusa cu untul in oala, pina se inmoaie spanacul. Se adauga faina si...
Supa cu spanac si smintina
Se tine creierul in apa rece ½ ora. Se spala, se curata de vinisoarele de singe si de pielita, cu atentie (se asaza pe o...
Creier cu ciuperci, lamiie si smintina
Se presara cotletele cu sare, piper si patrunjel tocat marunt. Se asaza intr-o tigaie de fier foarte incinsa. Se adauga ulei...
Cotlete de vitel sote cu sos de vin
Se fierbe orezul pe jumatate in zeama de carne impreuna cu ciupercile taiate felii. Se amesteca cu sare, paprica si ½...
Gaina umpluta cu orez si paprica
Se taie varza fideluta. Se tine in apa 30 minute. Se stoarce si se asaza in cratita, impreuna cu carnea taiata in bucati,...
Varza cu carne de porc si rosii
Se topeste ciocolata in laptele fiert. Se adauga zaharul. Se freaca galbenusurile si se toarna, cite putin, ciocolata topita...
Parfe de ciocolata
Se curata dovleceii, se taie in patru si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg foarte bine. Se toaca cu...
Salata de dovlecei
Se framinta o coca din faina, un ou, unt taiat cubulete, un praf de sare si 2 linguri de apa rece. Se pune coca pentru 30 de...
Quiche cu dovleceiOrezul se curata si se spala. Dovleceii se curata de coaja si se rad prin razatoarea mare. Ceapa se va taia marunt. Ardeiul...
Risotto cu fructe de mare
Se amesteca intr-un castron brinza de vaci cu 100 gr. de zahar si cu esenta de migdale. Se inmoaie foile de gelatina intr-un...
Prajitura cu brinza de vaci si capsuni
Se spala dovleceii, se dau pe razatoarea mare si se calesc 5 minute in 3 linguri de ulei incins, amestecand intruna. Se...
Tarta cu dovlecei si brinza de oaie
Se taie ardeii fisii subtiri, telina se fierbe si se taie cubulete, merele se taie felioare. Se toarna deasupra o jumatate de...
Salata de mere cu telina si maioneza roz
Brinza data prin masina de tocat sau prin sita se freaca bine cu untul. Se adauga boiaua, chimenul si sarea, amestecind bine...
Brinza de oaie cu chimen
Ciupercile se inabusa in ulei. Se amesteca cu zeama de carne sau cu apa si sos de rosii. Se adauga sunca taiata fin, verdeata...
Sos de sunca
Usturoiul taiat marunt se fierbe in vin alb. Cind vinul a scazut pe trei sferturi, se strecoara printr-un tifon, stringind...
Esenta de usturoi
Se fierb bucatile de pasare. Se ia spuma si se adauga zarzavaturile curatite, spalate si taiate fideluta. Se lasa sa fiarba...
Ciorba de potroace de pasare cu zarzavaturi
Se fierbe laptele cu zaharul, vanilia si 75 gr.unt. Se amesteca biscuitii pisati cu ciocolata rasa. Se adauga laptele...
Budincute de ciocolata
Se amesteca zaharul cu ouale intregi, coaja de lamiie, putina sare, 100 gr.unt topit si, la urma, in ploaie, faina. Se coace...
Prajitura cu sirop de fructe
Se bat ouale intregi adaugind laptele, grisul si zaharul. Se amesteca sa nu ramina cocoloase. Se acopera si se lasa sa stea o...
Prajitura cu gris si scortisoara
Ciocolata se rupe bucatele si se pune intr-un vas la foc mic, pina se topeste. Se adauga laptele si se lasa sa se ingroase...
Crema de ciocolata si frisca
Se spala gutuile, se taie cubulete mici, se asaza intr-o cratita, se acopera bine cu un litru si jumatate de apa si se pun la...
Crema de gutui cu miere
Rosiile se oparesc si se curata de coaja. Se taie in felii si se adauga coriandru. Separat se pregateste sosul. Se amesteca...
Banadura Salata B' Kizbara - Salata arabeasca de rosii
Se curata dovleceii si se dau prin razatoarea mare. Se scurg de apa si se amesteca cu ouale si cu faina (atat cit sa fie...
Pirjolute de dovlecei
Se pun pe foc mediu intr-o tigaie eventual teflonata, uleiul si untul, se amesteca pina fuzioneaza, se adauga usturoiul si...
Penne alla Carbonara
Se spala salata si se taie fisii. Ridichiile se taie rondele foarte fine, un ou in cubulete mici, ceapa dupa gust. Se...
Salata verde cu oua, ceapa verde si masline
Se prepara un pireu de cartofi. Se asaza in strat uniform intr-o tava smaltuita sau intr-un vas de sticla de Jena, bine uns...
Ochiuri in pireu de cartofi
Daca doresti o mancare sanatoasa, pregateste budinca de cascaval cu spanac. Pentru a prepara aceasta reteta, ai nevoie de...
Budinca de cascaval cu spanac
Se curata macrisul, se spala bine si se pune la fiert in putina apa sarata pina se inmoaie bine. Se scurge de apa si se trece...
Macris cu oua
Se fierb spaghetele in apa clocotita cu sare. Se limpezesc, se tin putin pe plita incalzita pina se evapora toata apa. Se...
Spaghete italienesti cu rosii si costita
Carnea se toaca impreuna cu ceapa. Se adauga sare. Se rumeneste putin faina in ulei, se stinge cu bulion, se adauga apa si se...
Perisoare cu tarhon
Se freaca spuma untul cu verdeturile tocate foarte marunt si se adauga sare, piper si zeama de lamiie, dupa gust. Cu aceasta...
Unt cu verdeturi
Se face un sos de maioneza din 2 galbenusuri crude, ¼ l ulei, 2 linguri zeama de lamiie sau sare de lamiie dizolvata in apa...
Sos de tarhon si ceapa verde
Spanacul se spala bine in citeva ape, se fierbe, se strecoara, iar apoi se paseaza foarte bine. Se topeste untul si se...
Supa cu galuste verzi
Se spala in mai multe ape inima si rinichii, ficatul se sterge cu o cirpa umeda. Ceapa taiata se inabusa cu uleiul. Se adauga...
Rizotto cu maruntaie
Se aleg urzicile (numai frunze), se spala in multe ape, apoi se pun la foc in apa putin sarata, lasind sa dea citeva clocote....
Pilaf de urzici si orez
Spanacul oparit si tocat se inabusa in ulei cu ceapa prajita si sare. Se leaga cu pesmetul. Macaroanele rupte in bucati se...
Macaroane cu spanac
Se curata pestele, se goleste, se taie de-a lungul sirei spinarii, apoi in felii late de 4 cm. Se sareaza si se lasa sa stea....
Crap in foi de dafin stropit cu vin rosu
Se freaca putin untul, se adauga zaharul si ciocolata topita in putina apa, apoi pe rind galbenusurile, iar la urma...
Crema de ciocolata inghetata
Se amesteca untul cu faina, se face o adincitura la mijloc in care se pune un ou intreg, doua galbenusuri, smintina, doua...
Prajitura cu bezea
Carnea se spala, se zvinta cu o cirpa, se freaca cu sare si piper si se impaneaza cu slanina. Slanina se taie bucatele lungi...
Friptura aromata de vita cu dafin si vin
Se prepara un sos alb din 2 linguri unt si doua linguri faina stins cu lapte clocotit. Se adauga 2-3 linguri de smintina si...
Sos de marar cu smintina
Se prepara o supa mai concentrata. Se lasa sa fiarba cca 10 minute, dupa care se toarna imediat in cesti de supa (eventual de...
Supa concentrata cu galbenusuri
Se amesteca intr-un castron ouale, putina sare, zaharul, scortisoara si laptele; se adauga chiflele taiate patratele si se...
Budinca de chifle cu mere
Se clocoteste laptele cu 50 gr. unt, putina sare si zahar. Se toarna faina cernuta proaspat. Se amesteca pina ce compozitia...
Gogosi pripite dulci
Se freaca galbenusurile cu zaharul pina se obtine o crema. Se adauga migdalele si nucile pisate, amestecate bine impreuna,...
Bastonase cu migdale si nuci
Cartofii se fierb in coaja, se curata calzi si se taie felii subtiri. Rosiile se curata de coaja, se taie felii si se scurg...
Salata de cartofi cu ceapa si rosii
Se taie fiecare leguma, se amesteca intr-un castron, se pune uleiul, sarea si la sfirsit se rade brinza peste salata.
Curcubeu
Ficateii de pasare se pun intr-o tava unsa cu unt dupa care se condimenteaza cu ghimbir si nucsoara. In tava se pune apa pina...
Ficatei cu sos de stafide
Intr-o salatiera se amesteca ceapa taiata marunt cu ouale taiate felii si mararul. Deasupra, se toarna sosul vinegret...
Salata de oua cu marar si ceapa verde
Se taie cite un capacel de la fiecare rosie si se lasa deoparte. Rosiile se scobesc de miez. Se taie cite un capacel si la...
Imitatie de ciuperci din rosii si oua tari
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane