Se alege, se spala si se inmoaie fasolea din ajun in apa calduta. Se pune la fiert si dupa ce a dat 2-3 clocote se schimba...
Bors de fasole boabeOuale fierte se curata de coaja si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile, care se pun intr-un castron si se amesteca...
Oua umplute cu pasta de pesteSe rumenesc in unt, pe ambele parti, feliile de costita si se scot pe o farfurie. In untul ramas, se prepara in mod obisnuit...
Ochiuri cu costitaFicatul, taiat felii uniforme ca marime si grosime, se da prin faina amestecata cu boiaua de ardei si piper. Se prajesc pe...
Ficat cu boiaIntr-o tigaie mare se pune uleiul si cind este incins se asaza feliile de parizer una linga alta. La caldura pielita se...
Cosulete de parizer cu ouaSe bat ouale intregi, impreuna cu zaharul, mierea si coaja de lamiie rasa, pina se obtine o spuma. Se adauga grisul si nucile...
Rulada cu nuci si miereSe dizolva ciocolata in miere, la bain-marie, amestecind mereu. Se adauga zaharul pudra, apa, galbenusurile si se bate totul...
Tort de ciocolataSe unge o forma de budinca cu putin unt si se presara cu 1/3 din cantitatea de gris. Se aseaza deasupra in strat uniform,...
Budinca cu mere si grisOuale batute impreuna cu mierea se amesteca bine cu untul si smintina usor incalzite, amoniacul si sarea. Se adauga faina si...
Biscuiti cu miereSe presara faina pe o planseta; se aduna o parte la marginea acesteia si se adauga zaharul, mierea, ouale, untul topit,...
Inimioare de turta dulceSe amesteca cartofii cruzi, rasi si storsi cu laptele, galbenusul, untul, sarea si albusul batut spuma. Se toarna compozitia...
Sufleu de cartofi (dietetic)Cartofii fierti in coaja cu o zi inainte se curata si se rad pe razatoare. Se amesteca apoi cu sarea, galbenusul, smintina si...
Budinca de cartofi cu sos de cascavalSe fierb cartofii in coaja, se curata si se trec reci prin masina de tocat. Se amesteca cu pesmetul inabusit in unt, apoi cu...
Perisoare de cartofi cu suncaCeapa taiata marunt se rumeneste in uleiul incins. Se adauga faina si boiaua, apoi se stinge cu un pahar de apa clocotita. Se...
Mincare acrisoara cu cartofiSe fierb cartofii in coaja, se curata si se toaca marunt cu un cutit, impreuna cu ficateii de pasare prajiti. Se toarna ulei...
Salata de cartofi cu ficatei de pasareSe fierb cartofii in coaja, se curata si, cind sint reci, se taie felii potrivit de groase. De asemenea, castravetele sau...
Salata de cartofi picantaSe fierb cartofii in coaja, in apa clocotita, se curata si se lasa sa se raceasca. Se taie felii nu prea subtiri, se sareaza...
Salata de cartofi cu maionezaSe freaca galbenusul cu o lingura de zahar si sare, pina se dizolva cristalele de zahar, apoi se amesteca cu albusul batut...
Savarina cu frisca de albusSe bat usor feliile de muschi si se pun sa se inabuse cu zarzavatul taiat felii, ulei si putina apa cu sare; se lasa pina se...
Muschi de vaca cu sos de zarzavat si macaroaneSnitelele batute se sareaza, se fierb acoperite cu putina apa, sucul de ceapa, uleiul si morcovul ras. In timpul fierberii,...
Snitele cu sos tomat si macaroaneSe fierbe morcovul si in zeama in care a fiert se adauga orezul si rosiile, fierte separat si strecurate. Se lasa sa fiarba...
Ciorba de rosii cu orezSe fierb feliile de zarzavat in apa cu sare. Carnea de vaca se da prin masina si se amesteca cu o parte din albus, orez, sare...
Supa de perisoareSe rumeneste usor grisul intr-un vas smaltuit, fara grasime. Cind incepe sa se ingalbeneasca, se stinge cu supa de zarzavat...
Supa de zarvat cu gris rumenitSe da carnea fiarta prin masina de tocat de doua ori impreuna cu zarzavatul, se amesteca cu albusul, sarea si verdeata. Se...
Crochete din carne de pasareSe amesteca cartoful, zarzavatul, mazarea fiarta si sosul alb. Se pune salata obtinuta pe feliile de sunca si se ruleaza.
Rulouri de sunca umpluteSe fierbe oul tare, se tine putin in apa rece, apoi se curata. Se taie in doua, se scoate galbenusul si se inlocuieste cu...
Albus umplut cu brinza de vaci si ficat de pasareSe fierbe ficatul in apa clocotita, se lasa sa se raceasca si se trece de doua ori prin masina de tocat impreuna cu ceapa si...
Chiftelute de ficatSe freaca zaharul cu untul pina devine o crema pufoasa, dupa care se amesteca cu oul batut, cacaua, coaja de lamiie si faina....
Biscuiti cu cacao si lamiieSe freaca untul cu sarea si piperul si se amesteca cu verdeata. Cu acest amestec se unge fiecare felie de jambon. Se presara...
Rulouri cu sunca si ouaSunca se taie in fisii sau cubulete si se rumeneste putin in uleiul incins. Separat se bat ouale cu sarea si se toarna peste...
Omleta cu suncaSe fierbe limba inabusit, cu putina apa, aproximativ 2 ore la foc redus. Se scurge bine de apa si se pune intr-o cratita cu...
Limba inabusitaCartofii curatati si taiati in cuburi se fierb in supa de legume impreuna cu ceapa taiata marunt. Rosiile curatate de coaja...
Supa pasata de rosii si cartofiPestele curatat de pielita si oase se da prin masina de tocat. Se prepara un sos alb din lapte, margarina si faina care se...
Sufleu din pesteSe curata puiul, se taie in bucati si se inabusa in putin ulei. Separat se caleste ceapa in ulei, se pune faina, se rumeneste...
Pui cu rosiiMuschiul spalat si zvintat bine pe un prosop, se impaneaza cu bucatele de costita si usturoi. Se asaza apoi pe gratarul uns...
Muschi de porc la gratarMuschiul de porc si de vaca se taie in bucati potrivite, ceapa, rosiile si ardeii se taie felii mai groase. Se insira pe...
Frigarui cu rosii si ardeiCeapa se curata, se spala bine in multe ape, se taie bucatele si se sareaza. Ouale se fierb tari si se scot doua galbenusuri...
Salata de oua cu ceapa verdeCiupercile se curata, se spala bine si se pun la fiert in apa clocotita cu sare si otet. Dupa aproximativ 15 minute, se scot...
Salata de ciuperci cu ouaSe ia macris proaspat, se alege se curata, se spala bine in mai multe ape, se scurge intr-o strecuratoare sau pe un servet...
Salata de macrisOuale se fierb tari, se pun in apa rece, sa se poata decoji mai usor, se curata, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in...
Salata de oua cu sos picantIaurtul se amesteca cu mustarul, uleiul, sarea, piperul si ardeiul iute taiat foarte mic. In sosul rezultat se pun rosiile,...
Salata racoritoare de varaSe taie capacelele chiflelor, se scoate miezul apoi se stropesc cu lapte caldut. Compozitia de umplere: spanacul din borcan...
Chifle cu spanacSe pune ceapa la prajit, de preferinta in untura de porc (o lingura). Cind devine albicioasa, se adauga boia si 1/2 legatura...
Papricas ardelenesc de puiFulgii sau bucatile de soia bine maruntite se pun la muiat intr-un castron mai adinc cu apa calda multa (sa aiba cca. 4 cm...
Sarmalute de soia in foi de vitaSe taie varza in sferturi, se fierbe pe jumatate in apa sarata, se scurge, se taie firisoare subtiri si se pune intr-o forma...
Varza dulce cu friganeleSe curata prazul, se spala si se taie bucati nu prea mari. Se opareste cu apa clocotita. Se pune prazul scurs bine de apa...
Praz cu masline in sos de rosiiSe curata cartofii si se pun la fiert cu un pahar de apa si putina sare. Se lasa sa fiarba 10 minute, apoi se adauga untul si...
Cartofi cu smintinaSe curata spanacul, se spala si se pune la fiert cu apa. Dupa ce a dat citeva clcote se ia de pe foc, se strecoara si se...
Supa-crema de spanacZarzavatul curatat si bine spalat se da prin razatoarea de zarzavat si se inabusa usor in unt impreuna cu firele de ceapa...
Bors de loboda cu legumeVarza alba se curata de foile vestede din exterior, se scoate cotorul, se desfac foile, se spala si se ruleaza pentru a putea...
Salata de varza alba cu smintinaSe aleg capsunile mari, frumoase si nelovite, se spala si se pun pe un prosop curat. Se scot apoi coditele, se aseaza intr-un...
Salata de capsuni cu lamiie si romEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata