Retete culinare

Bors de dovlecei
Borsuri

Bors de dovlecei

Se curata zarzavatul, se rade si se fierbe cu ceapa taiata marunt. Cind este aproape fiert se adauga orezul, apoi dovleceii....

Bors de dovlecei
Bors de urzici cu boia
Borsuri

Bors de urzici cu boia

Se curata urzicile si se spala, se pun intr-o oala cu apa clocotita sarata. In timp ce fierb, se pregateste rintasul in care...

Bors de urzici cu boia
Ciorba pescareasca acrita
Ciorbe

Ciorba pescareasca acrita

Se pune la fiert pestele marunt. Cind este gata, se strecoara zeama si in ea se fierbe tot zarzavatul. Cind este gata se...

Ciorba pescareasca acrita
Ciorba de burta
Ciorbe

Ciorba de burta

Se curata burta si se pune la fiert cu apa fierbinte si o ceapa crestata. Se lasa sa fiarba incet, la foc mic. Burta fierbe...

Ciorba de burta
Ciorba de potroace cu zeama de varza
Ciorbe

Ciorba de potroace cu zeama de varza

Se toarna intr-o oala zeama de varza amestecata cu apa. Cind incepe sa clocoteasca, se adauga maruntaiele si bucatele de...

Ciorba de potroace cu zeama de varza
Mititei
Mancaruri cu carne

Mititei

Se trece carnea de 3 ori prin masina de tocat, se adauga sare, piper, bicarbonat si cimbru. Separat se prepara un sos de...

Mititei
Chiftelute
Aperitive cu carne

Chiftelute

Se face o tocatura bine framintata din care se fac chiftelute rotunde. Se dau prin faina amestecata cu pesmet si se prajesc...

Chiftelute
Masline aperitiv
Aperitive

Masline aperitiv

Se spala maslinele in apa calda, apoi se trec prin apa rece si la urma se stropesc cu ulei. Se amesteca si se aranjeaza pe...

Masline aperitiv
Franzeluta umpluta
Sandviciuri

Franzeluta umpluta

Se taie franzeluta pe jumatate, se scobeste miezul si se umple cu o umplutura facuta din unt frecat spuma in care se adauga...

Franzeluta umpluta
Sandviciuri cu lapti de peste
Sandviciuri

Sandviciuri cu lapti de peste

Laptii de peste se inabusa in ulei apoi se trec prin sita si se potrivesc de sare si piper. Se ung feliile de piine cu laptii...

Sandviciuri cu lapti de peste
Mincare de patlagele vinete
Mancaruri cu legume

Mincare de patlagele vinete

Trei patlagele vinete de marime potrivita se taie rondele se pun citeva minute in apa clocotita sarata, se scot si se lasa 20...

Mincare de patlagele vinete
Pui la tava
Mancaruri cu carne

Pui la tava

Se curata puii, se spala si se freaca cu sare pe dinauntru si pe dinafara. Se pun intr-o tava cu untura si zeama de carne si...

Pui la tava
Pulpa de vitel fripta
Mancaruri cu carne

Pulpa de vitel fripta

Se curata si se sterge pulpa, se leaga cu sfoara, se da sare, se asaza in tava si se stropeste bine cu untura fierbinte. Se...

Pulpa de vitel fripta
Cotlete de pui pane
Mancaruri cu carne

Cotlete de pui pane

Se taie si se aleg bucatile mai carnoase (piept, pulpe etc.) si li se da forma de cotlet batindu-le peste tot. Se sareaza, se...

Cotlete de pui pane
Frigarui de muschi de vaca
Mancaruri cu carne

Frigarui de muschi de vaca

Se curata muschiul de vine si pielite, se taie in bucati mici cuburi (3-4 cm) se pune pe o farfurie, se presara cu piper,...

Frigarui de muschi de vaca
Sote de berbec
Mancaruri cu carne

Sote de berbec

Se taie carnea in bucatele mici de forma cuburilor, se pun intr-o cratita cu o lingura de untura, cu ceapa taiata felii...

Sote de berbec
Iepure cu sos alb
Mancaruri cu vanat

Iepure cu sos alb

Iepurele de casa, bine spalat, se taie bucati, se aseaza in cratita, se toarna apa atit cit sa acopere carnea. Cind apa a...

Iepure cu sos alb
Mincare de berbec
Mancaruri cu carne

Mincare de berbec

Se alege piept sau spinare de berbec, se taie in bucati. Cartofii se curata, telina si ceapa se taie felii. Se asaza totul...

Mincare de berbec
Gulas din inima de vaca
Mancaruri cu carne

Gulas din inima de vaca

Inima sau ugerul se spala, se taie in cuburi de cite 30-40 gr., se spala din nou, se presara cu sare si piper si se prajeste...

Gulas din inima de vaca
Budinca de mere
Budinci

Budinca de mere

Merele curatate de coaja se rad pe razatoarea de sticla sau de material plastic. Margarina frecata cu zaharul se amesteca...

Budinca de mere
Snitel pane
Mancaruri cu carne

Snitel pane

Se taie felii de carne de aceeasi grosime, se sareaza putin, se pune piper si se bat cu ciocanul sa se fragezeasca. Snitelele...

Snitel pane
Rasol de peste cu legume
Mancaruri cu peste

Rasol de peste cu legume

Legumele intregi, bine spalate, se fierb adaugindu-li-se vinul cind sint bine fierte. Pestele spalat, curatat, se introduce...

Rasol de peste cu legume
Cartofi cu carne
Mancaruri cu carne

Cartofi cu carne

Se fierbe inabusit in ulei si putina apa carnea taiata in bucati potrivit de mari, impreuna cu ceapa. Cind carnea este...

Cartofi cu carne
Supa crema de telina cu albus
Supe de legume

Supa crema de telina cu albus

Telina taiata bucati se fierbe in supa de legume timp de 35 min. Se paseaza, se adauga orezul fiert separat si se mai fierb...

Supa crema de telina cu albus
Supa de ciuperci cu orez
Supe de legume

Supa de ciuperci cu orez

Ciupercile, bine spalate si taiate in lamele fine, se pun la fiert in apa rece, impreuna cu miezul de piine. Se lasa sa...

Supa de ciuperci cu orez
Budinca de brinza de vaci cu stafide si lamiie
Budinci

Budinca de brinza de vaci cu stafide si lamiie

Intr-un castron se amesteca brinza cu zaharul, apoi se adauga faina, coaja de lamiie si stafidele. Separat se bat ouale cu...

Budinca de brinza de vaci cu stafide si lamiie
Ciorba greceasca cu orez
Ciorbe

Ciorba greceasca cu orez

Carnea taiata in bucati se pune la fiert cu apa rece. Dupa primele clocote, se ia spuma si se adauga ceapa si zarzavaturile...

Ciorba greceasca cu orez
Bors de perisoare
Borsuri

Bors de perisoare

Carnea, data prin masina de tocat, se amesteca cu ceapa tocata marunt, piine muiata in lapte si bine stoarsa, sare, piper,...

Bors de perisoare
Macaroane gratinate
Paste si pizza

Macaroane gratinate

Se fierb macaroanele intr-un vas descoperit cca 20 minute, se scurg si se amesteca fierbinti cu un sos preparat dupa cum...

Macaroane gratinate
Tocanita cu ciuperci
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita cu ciuperci

Tocanita cu ciuperci este una dintre cele mai simple retete cu putinta. In plus este recomandate pentru cei care tin post sau...

Tocanita cu ciuperci
Ciuperci la cuptor
Mancaruri cu ciuperci

Ciuperci la cuptor

Se aleg ciuperci frumoase si proaspete, se curata, se spala si se scurg de apa pe un prosop. Se asaza apoi pe o tava unsa cu...

Ciuperci la cuptor
Frigarui de porc inabusite
Mancaruri cu carne

Frigarui de porc inabusite

Se spala si se taie carnea in cuburi mai mici, slanina se taie felioare. Se infig pe frigaruie cuburile de carne, alternind...

Frigarui de porc inabusite
Carne de porc cu usturoi si rosii
Mancaruri cu carne

Carne de porc cu usturoi si rosii

Carnea taiata in bucati potrivite se rumeneste in ulei incins. Se adauga apoi usturoiul pisat, sarea, piperul, cimbrul si...

Carne de porc cu usturoi si rosii
Cotlete cu sos picant
Mancaruri cu carne

Cotlete cu sos picant

Intr-o cratita, se prajesc cotletele in ulei incins. Intre timp, rosiile curatate de pielita si seminte se dau intr-un...

Cotlete cu sos picant
Supa de rosii cu smintina
Supe de legume

Supa de rosii cu smintina

Se toaca ceapa si se caleste usor in unt. Se adauga rosiile taiate felii, putina apa si se fierb impreuna 10-15 minute, dupa...

Supa de rosii cu smintina
Supa falsa
Supe de legume

Supa falsa

Morcovii spalati si curatati se dau pe razatoarea mare si se calesc in unt (sau ulei). Se adauga apoi orezul spalat, se...

Supa falsa
Fursecuri cu nuci
Prajituri

Fursecuri cu nuci

Se freaca untul cu zaharul si galbenusul, se adauga treptat faina, nucile si zaharul vanilat, amestecindu-se bine. Se iau din...

Fursecuri cu nuci
Ciorba de ardei Kapia copti
Ciorbe

Ciorba de ardei Kapia copti

Se face un rintas din faina, smintana, apa rece, sos de rosii. Se adauga apa si se fierbe pina da intr-un clocot. Se...

Ciorba de ardei Kapia copti
Oua rosii
Aperitive cu oua

Oua rosii

Pentru inrosit, se aleg oua proaspete. Pentru a verifica prospetimea, se scufunda ouale intr-un vas cu apa. Se aleg cele care...

Oua rosii
Fursecuri cu portocale
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu portocale

Se lasa untul la temperatura camerei, apoi se freaca spuma 5 minute, dupa care se adauga galbenusurile pe rind, zaharul si...

Fursecuri cu portocale
Fursecuri cu nuci
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu nuci

Intr-un vas emailat, se pun untul, margarina si zaharul, amestecindu-le pe foc mic. Cind combinatia s-a inmuiat, se pune un...

Fursecuri cu nuci
Pasca cu ciocolata
Cozonac

Pasca cu ciocolata

Se freaca ouale cu zaharul pina cind amestecul devine precum o crema. Peste crema obtinuta se pune faina, apoi se adauga...

Pasca cu ciocolata
Pasca de Paste
Cozonac

Pasca de Paste

Se framinta un aluat de cozonac, care se pune la dospit 2 ore, apoi se imparte in 2-3 parti egale si se intinde fiecare parte...

Pasca de Paste
Miel cu smintina
Mancaruri cu carne

Miel cu smintina

Se scoate cu grija muschiul, se spala si se tamponeaza cu un prosop foarte curat. Se taie apoi in felii groase, care se pun...

Miel cu smintina
Stufat de miel
Mancaruri cu carne

Stufat de miel

Se curata ceapa si usturoiul, se spala foarte bine si se taie in bucati de 4-5 cm lungime. Se pun intr-un vas si se oparesc...

Stufat de miel
Friptura de miel invelita
Mancaruri cu carne

Friptura de miel invelita

Se scoate osul pulpei, se desface carnea cu lama unui cutit ascutit si se asaza intr-un vas de Jena. Se freaca bine carnea cu...

Friptura de miel invelita
Friptura de miel glasata
Mancaruri cu carne

Friptura de miel glasata

Se alege carne macra, se spala foarte bine, apoi se impaneaza cu fisii de costita, felii de morcovi, de telina. Se sareaza si...

Friptura de miel glasata
Pulpa de miel umpluta
Mancaruri cu carne

Pulpa de miel umpluta

Se alege pulpa din spate, se curata de pielita si se scoate osul. Se desface cit mai plat, se da cu putina sare, se acopera...

Pulpa de miel umpluta
Sarmalute de miel
Mancaruri cu carne

Sarmalute de miel

Se alege carne macra de la pulpele din spate, se curata de pielite, se taie, apoi se trece prin masina de tocat. Se toaca...

Sarmalute de miel
Baclava cu sirop de rom
Prajituri

Baclava cu sirop de rom

Intr-o tava mijlocie (23/33 cm), emailata, unsa cu unt sau ulei, se asaza foaie de placinta, se stropesc bine cu ulei sau...

Baclava cu sirop de rom
Pasca cu brinza de vaci
Cozonac

Pasca cu brinza de vaci

Intr-o cratita unsa cu unt sau cu margarina se pune o foaie de aluat cu grosimea de 2 cm. Pe margini se asaza o cununa din...

Pasca cu brinza de vaci
Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata