Se moaie ceapa tocata in doua linguri de ulei, se adauga orezul spalat si se lasa sa se prajeasca pina incepe sa se...
Ardei umpluti cu orez
Se curata carnea de pielite si grasime, se trece de trei ori prin masina de tocat si se amesteca cu galbenusul de ou,...
Biftec tartar
Se prepara un piureu mai gros de rosii, punindu-le sa fiarba taiate bucati si apoi strecurate. Separat se fierb 100 g...
Sufleu de patlagele rosii
Carnea de pui se taie in fisii sau cubulete si se acopera cu sosul de soia; se lasa la marinat 2 h la temperatura camerei sau...
Pui cu sos soia
Un avocado copt(moale) se curata, se scoate simburele. Se paseaza bine cu o furculita si se adauga sarea, piperul si otetul;...
Piure de Avocado
Se spala carnea, se taie bucati, se asaza intr-o cratita si se toarna apa cit s-o acopere. Se adauga o ceapa intreaga si...
Ciulama de pui cu ceapa
Se curata cartofii si se scobesc cu ajutorul cutitului special sau in lipsa acestuia cu un briceag. Carnea tocata se amesteca...
Cartofi umpluti cu carne
Se curata guliile de coaja, se scobeste miezul. Se caleste ceapa in ulei incins, se adauga orezul, se stinge cu supa de...
Gulii umplute cu orez
Ceapa taiata felii se inabusa in unt, se adauga ciupercile curatate, spalate si taiate in bucati. Se lasa pina scade apa. Se...
Tocanita de ciuperci si rosii
Se oparesc vinetele, se taie felii mai groase in lungime, se asaza in cratita sau in tava peste un rind de rosii curatate de...
Vinete cu sos de rosii
Se asaza in cratita un rind de rosii si verdeata. Deasupra se pune pestele taiat bucati si apoi un alt strat de rosii,...
Crap cu rosii
Se rumeneste putin carnea in untura, intorcind-o pe toate partile. Se adauga un morcov curatat si taiat in jumatate, o ceapa,...
Friptura inabusita
Feliile de carne se sareaza, se pipereaza, se trec prin faina si se prajesc in untdelemn. In grasimea ramasa se caleste ceapa...
Felii de piept de pasare cu sos de ciuperci
Intr-o oala se pune putin ulei de masline in care se frige ceapa taiata marunt si costita taiata cubulete. In alta oala se...
Tortiglioni cu ficat de pui
Se pune la fiert carnea de pui si cind apa incepe sa fiarba se taie o ceapa solzi si se pune in oala; se lasa sa fiarba pina...
Makluba
Se spala pulpele de pui si se usuca cu un servetel de bucatarie. Se condimenteaza dupa gust (fara sare). Se porneste cuptorul...
Pulpe de pui pe sare
Se pune la fiert apa cu sare. Cind incepe sa clocoteasca se pun macaroanele rupte in bucati sau intregi. Cind incep sa...
Macaroane cu brinza sau parmezan
Se spala vinetele, se inlatura cotorul si se taie in sferturi in lungime, apoi fiecare sfert in doua(pe latime). Bucatile de...
Vinete in smintina
Se asaza in cratita un rind de fasole, curatata si spalata, un rind de ceapa taiata marunt, un praf de faina, sare, verdeata...
Fasole verde cu sos de rosii
Se fierbe conopida. Se prepara un sos alb mai gros, stins cu zeama in care a fiert conopida si se amesteca cu brinza. Se unge...
Conopida cu sos alb la cuptor
Se taie carnea in bucati potrivit de mari, de grosimea unui deget. Se bat usor cu ciocanul de lemn, se presara cu sare si...
Snitel de vitel
Se spala bine pulpa si se curata de grasime. Se scoate osul. Carnea se freaca cu sare si se lasa sa stea 30 minute, apoi se...
Pulpa de berbec la tava cu sos de vin
Se inabusa ceapa taiata marunt, se adauga carnea tocata, se inabusa impreuna cite putina apa rece, se mai trece odata prin...
Musaca de varza dulce
Bekri meze the drinker este o reteta savuroasa si plina de arome. Pentru prepararea ei avem nevoie de ingredientele: carne de...
Bekri meze the drinker
Se amesteca sosul de soia cu ketchup-ul intr-o oala, la foc mic, dupa care se introduce pieptul de pui. Se lasa la fiert...
Pui in sos
Se taie puiul, curatat si spalat, in bucati potrivit de mari. Se prajesc bucatile in unt ca sa se ingalbeneasca, se adauga...
Pui cu mazare verde
Se spala ardeii, se sterg, se scot cotoarele si se scutura bine semintele din fiecare ardei. Vinetele coapte, curatate si...
Ardei cu umplutura de vinete si ou
Se taie carnea in bucati mai mici, se prajeste putin in untura, se adauga ceapa taiata pestisori, se lasa sa se prajeasca...
Tocana de carne de vita
Somnul curatat si spalat se taie in bucati, se sareaza si se lasa sa stea ½ ora. Ceapa taiata foarte marunt se rumeneste in...
Mincare de somn cu rosii
Se prajeste putin ceapa in ulei, se adauga faina, se stinge cu apa clocotita cu sare. Se adauga fasolea taiata in doua, se...
Fasole verde sau tucara cu sos de rosii si masline
Carnea trebuie sa fie de berbec tinar, taiat cu 2-3 zile inainte de preparare. Cu o ora inainte de preparare se curata pulpa...
Pulpa de berbec la tava
Se taie carnea, ardeii rosiile si brinza in bucatele(cubulete). Se pune carnea intr-o cratita de cuptor, se pun ardeii si...
Vitel cu usturoi si ardei (Kelaidi)
Se spala lintea si se pun la fiert, cind apa da in clocot se strecoara si se pune alta apa, curata, se adauga rosiile, sarea,...
Linte cu orez
Se spala vinetele, se taie cotorul si se taie pe jumatate in lungime. Se freaca partea din interior cu sare si se lasa 1/2...
Vinete umplute.
Puiul se taie bucati, se asaza intr-un vas cu capac, se condimenteaza si se introduce in cuptorul incins 15 minute, dupa care...
Pui cu sparanghel
Se pune codul file in tava cu unt, zeama de lamiie si piper, dupa care se pune la cuptor. Intr-un vas se pun 200 gr maioneza...
Cod file
Se taie puiul in portii, se spala si se usuca.Se pune ulei in cratita, sucul de lamiie, usturoiul pisat sau taiat marunt. Se...
Pui cu sos de lamiie
Se taie carnea în bucati mari. Se curata morcovii si se taie bastonase. Se curata cepele si se infig cîte doua cuisoare in...
Blanquette de veau
Se pune puiul curata spalat la fierta in putin ulei si ceapa curata si taiata marunt la prajit. Pina este aproape...
Pui cu smintina
Se taie ceapa marunt, se prajeste, se pun ciupercile taiate peste ceapa, la care se adauga putina vegeta, sare, piper,...
Ciuperci cu sos de smintina si mirodenii
Pestele dezghetat se taie bucati, se sareaza si se lasa sa stea cu sare pina se prepara aluatul. Se bate oul spuma se...
Peste prajit in aluat
Se aleg 6 felii de carne fara grasime, se bat ca pentru snitele si se pun la prajit in ulei pe foc domol. Cind sint gata, se...
Oua cu carne si legume
Se inabusa ceapa fin taiata cu orezul bine spalat, rosiile taiate felii, piper, sare, verdeata tocata, ulei si apa. Se asaza...
Pilaf de ardei verde
Se taie carnea bucati potrivite, se prajeste in untura, apoi se pune ceapa tocata, se lasa sa se prajeasca foarte putin, se...
Mazare cu carne de vaca
Se rad dovleceii de coaja, se taie in doua si se scobesc de miez. Carnea se toaca, se pune intr-un castron, se adauga...
Dovlecei umpluti cu carne
Se sareaza si pipereaza codul pe ambele parti. Se incing 2 linguri (30 ml)de ulei, se pune codul si se lasa 30 secunde...
Cod a la french country
Bucatile de piept se bat putin ca pentru snitele, apoi se asaza intr-o tava unsa cu ulei si stropita cu putina apa. Se...
Pui cu cascaval
Ceapa se toaca marunt si se rumeneste impreuna cu morcovul ras. Se adauga in carnea tocata, apoi se condimenteaza si se leaga...
Piftelute cu susan
Se taie vinetele pe lungime in sferturi, apoi fiecare sfert pe latime in doua. Se sareaza si se lasa sa stea astfel cel putin...
Pui cu vinete aromat cu patrunjel
Carnea, spalata, se trece prin masina de tocat, se amesteca bine cu sare si piper. Din aceasta pasta se fac 6 turtite de...
Snitel din carne tocata
Pestele proaspat sau dezghetat se taie in bucati nu prea mari, se sareaza si se lasa sa stea intr-un vas acoperit pina se...
Peste pescaresc
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori