Se curata ciupercile, se spala, se taie marunt si se prajesc in 2 linguri de ulei, 5 minute, la foc iute, amestecind...
Chiftelute din carne de pui si ciuperci
Se pune griul spart inntr-un bol cu apa rece si se lasa la inmuiat 10 minute. Se scurge apoi intr-o sita pina iese toata apa....
Chebe (Kibbeh)
Se curata pulpa de pielite si de grasime. Se impaneaza cu usturoi si slanina sau numai cu usturoi. Se da sare si piper si se...
Pulpa de berbec la tava
Se taie carnea in bucati mai mici, se prajeste in putina untura, se adauga ceapa taiata pestisori, se lasa sa se prajeasca...
Tocana din carne de porc
Gaina, curatata si spalata, se pune la fiert la foc mic intr-o oala cu 3 litri apa. Se spumeaza, apoi se adauga zarzavatul,...
Gaina rasol
Se taie varza sferturi sau felii mari. Se opareste in apa fiarta si numai atit cit sa o cuprinda, se strecoara de apa. Se...
Varza dulce cu sos alb
Se inabusa in unt ceapa taiata marunt impreuna cu ciupercile felii sau intregi; cind ciupercile sint bine patrunse si apa...
Ciuperci inabusite cu smintina
Se alege un cap de vitel tinar. Se lasa sa stea in apa rece pina ce se scoate tot singele. Se pune la fiert capul intreg sau...
Rasol din cap de vitel
Se alege un salau de cca 1-1.5 kg, se curata, se fileteaza si se prajeste in ulei. Separat se piseaza usturoiul si se face...
Salau prajit cu usturoi
Se taie pieptul de pui felii de snitel putin mai groase si se condimenteaza cu usturoiul taiat marunt, sare, putin piper si...
Stroganoff portugez
Se ia piept de pui si un pachet de crenvursti. Peste o folie de aluminiu sau staniol se pune o bucata de piept si un...
Rulouri din piept de pui
Cartofii curatati si bine spalati se dau prin razatoare deasa. Se pun intr-un castron, se adauga zahar, un praf de sare,...
Blinele de cartofi
Rinichii se oparesc inainte de a fi preparati, pentru a li se indeparta mirosul specific. Se spinteca, li se scoate grasimea,...
Rinichi prajiti cu sos de mustar
Se curata pulpa de pielite si grasime. Se impaneaza cu usturoi, se da sare si piper si se asaza in cratita peste un strat de...
Pulpa de berbec inabusita
Se asaza ficatul in cratita cu grasime de gisca sau cu unt, se adauga citeva rosii, vin, piper, ½ foaie de dafin...
Ficat de gisca cu sos de vin
In cratita cu uleiul fierbinte se prajesc bucatile de iepure, se adauga ceapa taiata pestisori, vinul, 2-3 linguri de apa,...
Iepure cu masline
Carnea se condimenteaza cu piper si se prajeste in ulei (de masline). Ceapa se taie joulien; se scoate carnea din tigaie si...
Friptura de vita cu masline
Se caleste ceapa in unt, se adauga ciupercile taiate bucatele si ardeii taiati marunt. Dupa citeva minute se adauga cimbru,...
Ciuperci cu ardei
Se face un aluat ca de clatite, dar mai gros, din faina, ou, un praf de sare, lapte si 1 lingurita de ulei. Brinza se...
Specialitate cu brinza
Se bate carnea putin, se presara sare, piper si se unge cu mustar. Pe fiecare bucata de carne se pune cite o felie de gogosar...
Rulada cu sunca
Se taie ceapa si se caleste in ulei; cind a devenit sticloasa se adaunga cimbrul si ciupercile taiate bucatele. Se calesc...
Mincare de ciuperci
Se pun cartofii la prajit intr-un ceaun cu ulei incins. Cind acestia sint aproape gata se adauga ciupercile si se mai lasa la...
Cartofi pai cu ciuperci, smintina si telemea
Se curata legumele si se taie. Se prajesc putin toate legumele, de preferat in ulei de masilne. Se adauga si orezul si se...
Orez sirbesc
Se curata cartofii si se taie cuburi. Se fierb in apa cu sare pe 3/4, se arunca apa si cartofii se pun la prajit in mult ulei...
Patata bravas
Pieptul de pui se taie fisii subtiri. Ceapa se taie marunt si se prajeste in ulei. Se adauga jumatate din semintele de susan,...
Pui cu susan
Carnea spalata se taie in bucati, se sareaza putin si se pune la prajit in untura. Cind incepe sa se rumeneasca, se adauga...
Cartofi cu carne de vaca
Se scot fileuri din peste, se asaza intr-un vas care rezista la cuptor, peste un strat de sos alb pentru peste amestecat cu...
File de peste cu ciuperci
Fasolea muiata din ajun se fierbe in apa rece cu sare pina se moaie bine. Se trece prin sita, se amesteca cu chifla muiata si...
Chiftele din fasole
Se taie prazul curatat in bucati lungi de 6-7 cm si se oparesc in apa clocotita. Se scoate mijlocul firelor de praz. Orezul...
Praz umplut cu orez
Bucata intreaga de carne se freaca cu putina sare si se impaneaza cu bucati de slanina si usturoi. Se prajeste pe toate...
Friptura inabusita
Bucatile de rata se prajesc in untura pina se rumenesc, se adauga ceapa tocata si faina si se lasa sa se mai prajeasca putin,...
Rata cu castraveti acri
Se fierb macaroanele in apa cu sare. Se lasa 2-3 ore sa se umfle in apa calduta. Se clatesc cu apa rece si se strecoara. Se...
Salata de macaroane cu suc de rosii
Se amesteca toate ingredientele cu exceptia cotletelor, intr-o tigaie pentru prepararea sosului. Se fierbe inabusit 5 minute....
Cotlete de miel cu menta
Se caleste in ulei ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul si morcovii, se lasa putin sa se prajeasca pana devin aurii....
Orez cu legume
Se pune carnea de vitel sau iepure la fiert cu sare. Intr-o alta cratita se pun la fiert morcovii si ceapa. Cind a fiert,...
Macaroane cu sos vinatoresc (din Ungaria)
Se curata cartofii, se spala, se taie in bucati potrivit de mari, se prajesc putin in cratita cu ulei incins, adaugind si...
Iahnie de cartofi cu dafin
Se tine creierul in apa rece o ora. Se curata de pielita si se pune la fiert cu apa calda si putina sare timp de 15-20...
Creier fiert
Se fierb macaroanele (in loc de macaroane se pot folosi fidea sau taitei) in apa usor sarata, cu grija sa nu se treaca din...
Budinca de macaroane cu lapte
Intr-o cratita cu o lingura de untura se prajesc usor bucatile de iepure, se adauga ½ pahar de apa, ceapa tocata,...
Iepure cu smintina
Se inabusa orezul in unt si se strecoara zeama de carne pe deasupra, turnindu-se putin cite putin. La o masura de orez se...
Pilaf de vitel
Se curata morcovii, se spala, se taie ca taiteii sau cuburi mici si se pun la fiert cu untul, sarea, zaharul si 2-3 linguri...
Morcovi cu unt si smintina
Se preincalzeste cuptorul la 500F(250C). Se desface pielita de pe carne si se pune carnea intr-o cratita de 3 l. Se taie...
Pui marocan
Se prajesc bucatile de gaina in 2 linguri de ulei, se adauga 3-4 linguri de apa si se lasa sa fiarba inabusit la foc mic. Din...
Gaina cu masline
Se fierbe grisul cu laptele si sarea, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu un ou. Se fac mici gogosi, cu sunca taiata...
Gogosi de gris cu sunca la cuptor
Prazul se curata, se spala si se taie in bucati. Se prajeste in ulei. Intre timp se prepara un sos de rosii sau bulion. Se...
Praz cu orez si masline
Carnea tocata se amesteca cu franzela muiata , ouale, ceapa taiata marunt si rumenita in grasime, zarzavatul ras, o parte din...
Perisoare cu verdeata
Se curata salaii, se spala, se sareaza si se lasa sa stea ½ de ora. Fiecare salau se usuca cu un servet curat, se da prin...
Salau mic pane
Se curata morcovul, patrunjelul si ceapa, se spala si se taie ca fideaua, punindu-se la fiert cu ½ litru apa. Cind este...
Ciulama de cartofi
Se fierb manicotti in apa clocotita si, ca sa se eviti ruperea, se pun doua cite doua, se scurg si se lasa deoparte. In...
Manicotti alla Bolognese
Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei, se adauga carnea, amestecind continuu. Se pune sare, piper, boia, vegeta,...
Paste cu carne tocata
Pestele se curata, se inlatura capul, se spala si se taie in bucati mici. Legumele se curata de coaja(inclusiv castravetii),...
Zacusca de peste
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori