Se fierb cartofii, ceapa se toaca marunt. Cartofii, pe trei sferturi fierti, se curata de coaja si se taie cuburi. Ceapa se...
Cartofi saracuti
Pestele se curata, se spala, se indeparteaza capul, se taie in 12 felii si se sareaza usor. Ceapa si usturoiul curatate...
Stufat de peste
Carnea se taie cubulete mai mici. Ceapa si usturoiul se taie foarte marunt. Intr-o cratita se pune margarina sau uleiul si se...
Tocanita de vita cu trei ardei
Se curata guliile de coaja si se scobeste miezul. Se caleste ceapa in uleiul incins, se adauga orezul, se stinge cu supa de...
Gulii umplute cu orez
Se amesteca si se framinta o coca care se da la rece. Se poate lasa de seara pina dimineata sau numai 2-3 ore. Se intinde o...
Placintele cu ciuperci
Carnea(fara sa fie spalata) se sterge bine cu un servet umed, se sareaza, se freaca cu usturoiul pisat si mirodeniile. Se...
Ceafa de porc(garf) la cuptor
Carnea de iepure taiata bucati mici se prajeste intr-o cratita cu untura si ceapa tocata pestisori. Cind carnea este...
Papricas de iepure
Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu miezul de piine muiat in apa si cu o ceapa cruda. Se pune intr-un castron si se...
Praz umplut cu carne
Se spala limba in citeva ape, se rade cu cutitul si se indeparteaza gitlejul, se asaza in cratita cu apa rece si se pune la...
Limba fiarta
Se spala bine cartofii si se fierb cu coaja. Cind sint fierti, se curata si se taie felii nu prea groase. Intr-o tava...
Cartofi cu brinza la cuptor
Intr-o tigaie antiaderenta se incalzeste uleiul de masline si se adauga usturoiul pisat sau taiat cit mai marunt. Cind e...
Spaghete cu usturoi, ulei si ardei
Sosul: Intr-o cratita de teflon se topeste untul fara sa se arda si se amesteca cu 5 linguri de ulei de masline, dupa care se...
Penne cu somon afumat
Frigaruile se pregatesc fie numai din muschi de vaca, fie din diferite feluri de carne amestecate: vaca, porc, vitel, berbec,...
Frigarui din carne de vaca
Se pregateste umplutura astfel: carnea inabusita cu ceapa se trece prin masina de carne si se amesteca cu 1-2 oua, sare,...
Crochete de cartofi umplute cu carne
Bucatile de carne se prajesc intr-o cratita cu o lingura de untura pina capata culoarea aurie. Se adauga ½ lingurita faina,...
Gaina cu gutui
Se coc vinetele, se curata fierbinti si se lasa sa se scurga. Se toaca cu tocatorul de lemn, se pun intr-un castron adaugind...
Chiftelute de vinete
Se curata guliile, se spala si se taie felii groase de 1cm. fiecare felie se da prin faina si se prajeste usor pe o parte si...
Mincare de gulii
In cratita imbracata in foaie de aluat frantuzesc sau o coca din 300 gr. faina, 150 gr. unt, 1 ou, sare, sau oricare alt...
Macaroane cu carne in foaie
Se fierb cartofii intregi, se racesc, se taie rondele si se frig in ulei. Se dau la o parte si separat se frige baconul taiat...
Grosti
Se taie ceapa, pieptul de pui si baconul. Se calesc in 3 linguri de ulei, pina se albeste carnea de pui. Se adauga orezul, se...
Orez cu pui si bacon
Se prepara din carne de pui, vitel, purcel, berbec. Ceapa taiata marunt se inabuse cu grasime, cu boia si cu carnea taiata...
Papricas
Se prepara cu carne de vitel, pasare, porc sau cap de piept de vaca. Gutuile nealtoite sint mai parfumate. Se fierbe carnea....
Gutui cu carne
Limba foarte bine spalata, se fierbe in apa clocotita. Se curata de pielita, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in felii si...
Limba cu sos de rosii
Bamele, curatate si spalate, se tin 1 ora in apa cu sare si otet. Bucatile de pui se prajesc in untura pina se ingalbenesc,...
Pui cu bame
Se curata varza, se taie in sferturi sau in felii subtiri. Se pune sa dea citeva clocote in apa sarata si se scurge. Orezul...
Varza dulce cu orez si smintina
Vinetele spalate si curatate de codite se taie bucati, se sareaza, se lasa ½ de ora cu sare. Se storc de zeama, se prajesc...
Vinete cu masline
Cartofii fierti in coaja se curata, se trec prin masina de carne. Se amesteca bine cu brinza, oua si sare. Se coace in forma...
Budinca de cartofi cu brinza de vaca
Conopida se desface in buchetele si se fierbe in apa cu sare; dupa ce s-au fragezit se scot buchetelele si se scurg bine. Se...
Conopida la cuptor
Se curata, se spala si se fierbe pestele cu morcovul, ceapa, patrunjelul si ienibaharul. Cind este fiert se lasa sa se...
Salau polonez
Se spala conopida, se desface in buchetele, se fierbe in apa clocotita. In acest timp, se prepara un sos alb din margarina,...
Conopida cu sos de smintina
Se inmoaie chiflele in lapte, se storc si se freaca pe foc pina se obtine o pasta omogena. Se lasa sa se raceasca putin, apoi...
Ardei umpluti cu franzelute
Se taie vinetele in jumatati, se oparesc in apa clocotita cu sare 10-20 minute. Se pun sub teasc. Intre timp se prepara...
Vinete umplute cu orez
Se poate prepara din carne de purcel, de porc, de vitel, de berbec. Carnea se taie in bucati si se inabuse incet cu ceapa...
Tocana nationala
Se taie carnea bucati potrivit de mari. Se prajesc in ulei infierbintat. In acelasi ulei, dupa ce s-a scos carnea, se inabuse...
Rata cu masline
Budinca de creier de vita este o mancare foarte buna. Aceasta reteta se prepara repede si usor.
Budinca de creier de vita
Se aleg vinete tari si lungi (acestea avind putine seminte). Se curata de coaja si se taie in cuburi sau rondele. Se asaza pe...
Sote de vinete
Toate ingredientele se pun in vas termorezisent si mancarea se coace in cuptor cca. 1 ora 1/2.
Pui in stil spaniol
Se spala bine ciupercile. Se curata, se taie in felii subtiri. Se calesc intr-un vas cu 100 gr. ulei (sau unt) aproximativ 5...
Ciulama de ciuperci
Se taie carnea bucati potrivite, se prajeste in untura, apoi se adauga apa calda (ca sa cuprinda carnea) si o ceapa marunt...
Bame cu carne de vaca
Se lasa muschiuletii de iepure o zi la marinat cu vin si cu tot felul de zarzavaturi taiate bucatele, boabe de piper, foi de...
Muschi de iepure cu smintina
Se curata pestele, se spala, se sareaza si se lasa cu sarea 10-15 minute. In acest timp se pune la fiert zarzavatul curatat...
Crap rasol cu legume
Se fierb cartofii curatati de coaja, se strivesc cu presa pentru cartofi(in lipsa, se dau prin sita sau prin masina de tocat)...
Budinca de cartofi cu carne
Se spala vinetele, se scoate cotorul si se taie in rotogoale de grosimea unui deget. Se presara cu sare si se lasa astfel 1...
Mincare de vinete preparata ruseste
Se amesteca bine galbenusurile adaugind treptat cite putina faina si putin lapte. Se pune uleiul sau untul, sarea, piperul si...
Creier in aluat
Varza se taie in sferturi; se inlatura cotoarele apoi fiecare bucata de varza se trece prin faina si se prajeste in ulei...
Varza sferturi
Carnea se portioneaza in felii si se bate ca pentru snitele. Se pune sare si piper pe fiecare felie de carne. Se curata...
Snitel cu ceapa.
Intr-o tigaie se pune ulei si sos de soia, dupa preferinta. Se asaza fileul din piept de pui si se introduce in cuptorul...
Piept de pui cu soia si prune
Se taie vinetele de grosimea unui deget, se presara cu putina sare si se lasa cel putin 30 minute, pentru ca zeama neagra din...
Musaca de vinete
Se bat cotletele usor cu ciocanul de lemn, se sareaza, se pipereaza, se dau prin oul putin batut, apoi prin faina, din nou...
Cotlete de porc pane
In rata curatata, spalata si sarata dinainte, se introduc doua mere mai mici. Se asaza in tava de friptura, cu o lingura de...
Friptura de rata cu mere coapte
Se prajesc bucatile de carne pina ce se rumenesc. Se acopera carnea cu apa, se adauga putina sare si se lasa sa fiarba pina...
Praz cu carne
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori