ioanas - Rețete

Crema alba cu cocos
Creme

Crema alba cu cocos

Crema alba cu cocos se foloseste la orice fel de blat. Este usor de facut si este foarte buna.

Crema alba cu cocos
Crema alba
Creme

Crema alba

Pentru crema alba se fierb 150 ml apa si 300 g zahar pana se face un sirop gros. Este delicioasa.

Crema alba
Crema pariziana
Creme

Crema pariziana

Pentru crema pariziana, 5 oua se bat spuma, apoi, separat, se face un sirop dintr-o cana de zahar si jumatate de cana de apa.

Crema pariziana
Crema cu zahar ars pentru foi de napolitana
Creme

Crema cu zahar ars pentru foi de napolitana

Pentru crema cu zahar ars pentru foi de napolitana, ocana de zahar ars caramel se rastoarna pe marmura si se raceste.

Crema cu zahar ars pentru foi de napolitana
Crema cu rahat pentru foi de napolitana
Creme

Crema cu rahat pentru foi de napolitana

Pentru crema cu rahat pentru foi de napolitana, 1 kg rahat se da prin masina de tocat carne, alternativ cu 2 lamai taiate felii.

Crema cu rahat pentru foi de napolitana
Crema cu nuca pentru foi de napolitana
Creme

Crema cu nuca pentru foi de napolitana

Pentru crema cu nuca pentru foi de napolitana va trebuie 400 g zahar, 400 g unt, 200 g nuca macinata si 4 oua.

Crema cu nuca pentru foi de napolitana
Crema cu miere pentru foi de napolitana
Creme

Crema cu miere pentru foi de napolitana

Pentru crema cu miere pentru foi de napolitana aveti nevoie de zahar, miere, nuca si cacao.

Crema cu miere pentru foi de napolitana
Crema pentru foi de napolitana
Creme

Crema pentru foi de napolitana

Compozitia pentru crema pentru foi de napolitana se fierbe timp de 5 minute, apoi imediat se umplu foile.

Crema pentru foi de napolitana
Crema Maia
Creme

Crema Maia

Pentru crema Maia se pun la topit 250 g zahar, apoi separat, se bat 5 oua cu 200 g zahar, dupa care se adauga peste zaharul...

Crema Maia
Crema din lapte praf
Creme

Crema din lapte praf

Cu crema din lapte praf se umplu foile de napolitana. Se pregateste rapid si simplu si este delicioasa.

Crema din lapte praf
Crema de zahar ars cu cacao
Creme

Crema de zahar ars cu cacao

Crema de zahar ars cu cacao se serveste rece, odata cu frisca. Se prepara usor si este foarte buna.

Crema de zahar ars cu cacao
Crema de cocos
Creme

Crema de cocos

La final, dupa ce se raceste, crema de cocos se poate pune pe foi. Se pregateste usor si este delicioasa.

Crema de cocos
Crema fina de ciocolata
Creme

Crema fina de ciocolata

Crema fina de ciocolata se serveste la pahar, cu frisca pe deasupra sau se poate folosi ca umplutura pentru eclere.

Crema fina de ciocolata
Crema simpla de ciocolata
Creme

Crema simpla de ciocolata

Pentru crema simpla de ciocolata aveti nevoie de galbenusuri, unt, zahar si ciocolata menaj.

Crema simpla de ciocolata
Crema de ciocolata cu ness
Creme

Crema de ciocolata cu ness

Pentru crema de ciocolata cu ness va trebuie 150 g zahar, 80 g unt, 4 galbenusuri, 100 g ciocolata.

Crema de ciocolata cu ness
Crema delicioasa de cacao
Creme

Crema delicioasa de cacao

Pentru crema delicioasa de cacao aveti nevoie de zahar, oua, unt si cacao. Se prepara usor.

Crema delicioasa de cacao
Crema de branza de vaci dulce
Creme

Crema de branza de vaci dulce

Pentru crema de branza de vaci dulce se amesteca branza cu zaharul, dulceata, coniacul si la urma se adauga ciocolata topita.

Crema de branza de vaci dulce
Crema caramel cu nuca
Creme

Crema caramel cu nuca

Crema caramel cu nuca se pregateste usor. Va trebuie 150 g nuci taiate, 150 g zahar, 2 oua intregi si 200 g unt.

Crema caramel cu nuca
Trandafiri din zahar
Bomboane, figurine

Trandafiri din zahar

Pentru trandafirii din zahar aveti nevoie de 800 g zahar, 300 g apa si 30 g otet. Pot fi folositi la ornarea torturilor.

Trandafiri din zahar
Serbet aromat de zahar ars
Conserve de iarna

Serbet aromat de zahar ars

Pentru serbetul aromat de zahr ars, intr-o cratita punem 300 g zahar la ars, dupa care se stinge cu 2 pahare de apa.

Serbet aromat de zahar ars
Serbet delicios de lamaie
Conserve de iarna

Serbet delicios de lamaie

Pentru serbetul delicios de lamaie se fierbe zaharul cu apa, iar dupa ce s-a legat siropul, se ia de pe foc si se lasa la racit.

Serbet delicios de lamaie
Spuma de zmeura
Spume

Spuma de zmeura

Pentru spuma de zmeura aveti nevoie de gelatina, zmeura, suc de lamaie, oua, frisca si o lingura de esenta de vanilie....

Spuma de zmeura
Sos delicios de zmeura
Sosuri pentru dulciuri

Sos delicios de zmeura

Pentru sosul delicios de zmeura va trebuie 300 g zmeura, 3 linguri de apa si 3 linguri de zahar.

Sos delicios de zmeura
Sos de zmeura
Sosuri pentru dulciuri

Sos de zmeura

Sosul de zmeura se serveste peste salata de fructe, cu decor de frisca. Este delicios si usor de facut.

Sos de zmeura
Sos de portocale
Sosuri pentru dulciuri

Sos de portocale

Sosul de portocale se serveste peste salata de fructe, cu decor de frisca. Se prepaara foarte usor.

Sos de portocale
Sos de kiwi si menta
Sosuri pentru dulciuri

Sos de kiwi si menta

Sosurile de fructe de servesc peste salata de fructe, cu decor de frisca. Sosul de kiwi si menta este delicios.

Sos de kiwi si menta
Sos de ciocolata
Sosuri pentru dulciuri

Sos de ciocolata

Pentru sosul de ciocolata puneti la foc 75 ml lapte cu 150 ml frisca lichida si aduceti la punctul de fierbere.

Sos de ciocolata
Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura galbena cu nuca
1
Prajituri

Prajitura galbena cu nuca

Este o reteta foarte buna si aspectuoasa.

Prajitura galbena cu nuca
Prajitura pufoasa cu branza
2
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
5
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Parteneri
Ciorba de perisoare cu tarhon
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare cu tarhon

Ciorba de perisoara e una dintre mancarurile clasice pe care trebuie sa stii sa o faci bine. Nu de alta, dar nimeni nu refuza...

Ciorba de perisoare cu tarhon
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori