Se taie sfecla marunt. La 60 ml de apa se adauga cateva linguri de zeama de sfecla, sare si zahar, se pune sfecla la fiert....
Supa de sfecla
Cartofii curatati se fierb in apa sarata. Se adauga cascaval ras si frisca. Se mixeaza. Se presara faina pentru a obtine un...
Supa-crema de cartofi cu ciuperci prajite
Se spala si se desface broccoli in buchetele, se fierbe in 1- 1,5 apa sarata, se mixeaza, pentru aroma se adauga piper si...
Supa de broccoli
Se fierbe vinul 5 – 10 minute cu cuisoare, 2 – 3 bucati scortisoara, zeama de lamaie si coaja maruntita. Se foloseste fie...
Supa cu vin
Ingredientele se framanta impreuna, coca se intinde obtinand o foaie de marimea unei tavi. Se pune intr-o tava unsa cu...
Blat pentru pizza
Conopida se desface in buchetele, se fierbe in apa sarata, apoi se strecoara bine. Ceapa se taie marunt, se caleste putin in...
Pizza Nizza
Se incinge cuptorul la 230 grade. O tava pentru facut tort se unge cu unt. Se amesteca faina cu praful de copt sis area, apoi...
Pizza cu rosii
Kaizerul se taie cubulete, se prajeste in untura lui, se adauga ceapa taiata marunt, se presara boia de ardei, iar dup ace...
Macaroane unguresti
Drojdia se inmoie in putin lapte (indulcit in prealabil), apoi se amesteca in acelasi timp cu faina, smantana, sarea si...
Lipie, placintaPreparare: Ceapa se taie in jumatate si apoi rondele, se caleste in unt. Cand devine sticloasa, se presara faina, se...
Supa frantuzeasca de ceapa
Usturoiul curatat se zdrobeste, ceapa se razuieste si impreuna se calesc in unt topit. Se presara faina si se stinge cu zeama...
Supa crema de usturoi
Oasele se transeaza, se oparesc si se clatesc. Carnea tocata se amesteca bine cu albusul de ou, pasta de rosii, se stinge...
Supa de carne
Morcovii se taie cubulete, ceapa taiata fideluta se prajeste putin in ulei. Se adauga morcovii, rosiile taiate si cubul...
Supa simpla de rosii
Oasele transate, oparite si clatite in prealabil, se pun la fiert intr-un vas adanc cu sare, piper boabe, ceapa curatata de...
Supa cu oase de vita
Preparare: Maruntaiele spalate si taiate se calesc in ulei, se adauga morcovii, patrunjelul si ciupercile taiate felii. Se...
Ciorba de pui
Se spala urzicile si se toaca marunt. Se pun intr-o cratita emailata cu putin ulei, si se lasa la foc, atit cit sa-si lase...
Urzici cu orez
Se aleg urzicile de frunzele vestede. Se curata de resturile de frunze uscate, se spala in mai multe ape reci si se toaca...
Urzici cu hrean
Se fierbe lintea impreuna cu un cartof curatat si-un pastirnac. Se adauga putina sare. la fiert si se lasa pina cind bobul de...
Chiftele de linte
Se curata mazarea de resturile de teci, se spala in mai multe ape reci, apoi se pune la fiert cu apa calda, impreuna cu un...
Mazare batuta
Se curata mazarea, se pune sa fiarba cu apa calda cit s-o acopere si inca doua degete deasupra. Se fierbe impreuna cu o...
Mancare de mazare tinara
Se curata si se spala prazul, apoi se taie bucati si se fierbe un sfert de ora in apa cu sare. Bucatile se golesc de miez, se...
Praz umplut
Se alege orezul, se spala si se pune la fiert in zeama de carne. Cand a fiert, se scurge, se lasa sa se raceasca putin, apoi...
Rosii umplute cu orez la cuptor
Se spala rosiile si se golesc de miez. Se lasa sa se scurga, timp in care se pregateste umplutura. Se spala ciupercile in mai...
Rosii umplute cu ciuperci
Se spala rosiile si se golesc de miez. Se lasa sa se scurga, timp in care se pregateste umplutura. - Se taie ouale felii...
Rosii umplute cu oua
Spalam foarte bine rosiile, se golesc de miez si se lasa sa se scurga cateva minute. Se da svaiterul pe razatoare, se...
Rosii umplute cu svaiter
Alegem urzicile si le spala. Apoi le tocam marunt si le punem intr-o cratita emailata impreuna cu o ceasca de apa calda si...
Mancare de urzici
Se spala spanacul si se clocoteste zece minute in apa cu sare. Se scurge si se toaca marunt cu un cutit ascutit, apoi se pune...
Papara cu spanac
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane