Se prepara cu carne de vitel, pasare, porc sau cap de piept de vaca. Gutuile nealtoite sint mai parfumate. Se fierbe carnea....
Gutui cu carneCartofii fierti in coaja se curata, se trec prin masina de carne. Se amesteca bine cu brinza, oua si sare. Se coace in forma...
Budinca de cartofi cu brinza de vacaSe prepara un sos alb care se stinge cu apa, zeama de carne sau lapte. Se fierbe bine, se adauga hrean ras si inabusit in unt...
Sos de hreanSe poate prepara din carne de purcel, de porc, de vitel, de berbec. Carnea se taie in bucati si se inabuse incet cu ceapa...
Tocana nationalaSe prajeste atit ficatul, cit si ciupercile, apoi se dau prin masina de tocat carne. Se amesteca bine cu untul adaugindu-se...
Unt a la StrasbourgSe taie carnea bucati potrivite, se prajeste in untura, apoi se adauga apa calda (ca sa cuprinda carnea) si o ceapa marunt...
Bame cu carne de vacaIn sosul alb preparat fie cu apa, fie cu zeama de carne, se adauga la urma cascavalul ras si cite o lingura de smintina...
Sos de smintina si cascavalSe fierb cartofii curatati de coaja, se strivesc cu presa pentru cartofi(in lipsa, se dau prin sita sau prin masina de tocat)...
Budinca de cartofi cu carneCarnea se portioneaza in felii si se bate ca pentru snitele. Se pune sare si piper pe fiecare felie de carne. Se curata...
Snitel cu ceapa.Carnea, bine spalata, se pune la fiert cu apa rece. Se spumeaza, se adauga zarzavatul curatat si taiat in patru, ienibaharul...
Supa cu pateuri cu carneSe prajesc bucatile de carne pina ce se rumenesc. Se acopera carnea cu apa, se adauga putina sare si se lasa sa fiarba pina...
Praz cu carneSe curata cartofii si se scobesc cu ajutorul cutitului special sau in lipsa acestuia cu un briceag. Carnea tocata se amesteca...
Cartofi umpluti cu carneSe pune in oala cu apa, ceapa, morcovul si patrunjelul taiate foarte subtire impreuna cu oasele de la carne. Se lasa sa...
Bors de vita cu perisoare, dres cu smintinaDupa ce s-a pregatit supa de carne, se strecoara. Se rade brinza in castronul de supa si se toarna peste ea supa fierbinte si...
Supa cu brinza supa de carne de vita sau pasareFeliile de carne se sareaza, se pipereaza, se trec prin faina si se prajesc in untdelemn. In grasimea ramasa se caleste ceapa...
Felii de piept de pasare cu sos de ciuperciSe inabusa ceapa taiata marunt, se adauga carnea tocata, se inabusa impreuna cite putina apa rece, se mai trece odata prin...
Musaca de varza dulceBekri meze the drinker este o reteta savuroasa si plina de arome. Pentru prepararea ei avem nevoie de ingredientele: carne de...
Bekri meze the drinkerse amesteca 4 galbenusuri cu untul, smintina, cascavalul ras, carnea taiata, albusurile batute spuma si putin bicarbonat. In...
Chec aperitiv cu brinza si carneCarnea se fierbe pina se patrunde, se taie apoi cubulete si se caleste in ulei cu ceapa taiata cubulete, cu legumele taiate...
Sos rosu cu ciuperci si carneSe taie carnea in bucati mai mici, se prajeste putin in untura, se adauga ceapa taiata pestisori, se lasa sa se prajeasca...
Tocana de carne de vitaSe face o supa de carne si se strecoara. Separat se fierbe orezul in apa sarata. Cind este fiert, se strecoara, se spala cu...
Supa cu orez si smintinaSe curata si se spala ciupercile. Picioarele se dau la masina de tocat, impreuna cu carnea si ceapa. Se adauga in tocatura...
Ciuperci umplute cu carneSe fierb cartofii in coaja, se curata, se trec prin masina de tocat carne impreuna cu 3/4 din brinza si cascavalul. Se...
Bucheuri de cartofiMorcovul, patrunjelul si ceapa se taie ca taiteii si se pun la fiert. Dupa ce a dat citeva clocote, se adauga fasolea taiata...
Ciorba ruseasca fara carneSe aleg 6 felii de carne fara grasime, se bat ca pentru snitele si se pun la prajit in ulei pe foc domol. Cind sint gata, se...
Oua cu carne si legumeSe taie carnea bucati potrivite, se prajeste in untura, apoi se pune ceapa tocata, se lasa sa se prajeasca foarte putin, se...
Mazare cu carne de vacaSe rad dovleceii de coaja, se taie in doua si se scobesc de miez. Carnea se toaca, se pune intr-un castron, se adauga...
Dovlecei umpluti cu carneSe fierb ouale tari, se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile, se pun...
Oua umplute cu sos de carneCarnea, spalata, se trece prin masina de tocat, se amesteca bine cu sare si piper. Din aceasta pasta se fac 6 turtite de...
Snitel din carne tocataIn vas de Jena se pun straturi alternative din carne de pui, bucatele de brinza (cascaval), ciuperci, carne de porc....
Specialitate de puiSe taie carnea in bucati potrivit de mari, se prajeste in untura pina incepe sa se rumeneasca, se adauga sare si apa calduta...
Ghiveci cu carne de vacaSe pune puiul sarat intr-o cratita mai mare cu untura infierbintata, se prajeste pe toate partile, se adauga 4-5 linguri de...
Pui inabusitSe spala ardeii, se sterg, se scot cotoarele si se indeparteaza semintele. Carnea se toaca, se pune intr-un castron, se...
Ardei umpluti cu carne cu sos de rosiiSe pune la foc carnea bine spalata, impreuna cu apa rece si se lasa oala descoperita pina ce se ridica spuma. Se spumeaza...
Supa de carne de vacaSe poate prepara din carne de pui, vitel, porc sau vaca. Se inabusa carnea cu ceapa si se fierbe pe jumatate. Se scoate...
Vinete cu carne si smintinaSe prepara cu pui, vitel, vaca. Dovleceii curatati si taiati bucati si carnea de asemenea taiata bucati, se asaza in cratita...
Dovlecei cu carne si smintinaSe taie cozile vinetelor, dupa care vinetele se pun la fiert 5-6 minute, in apa sarata. Se scot si se tin in apa rece pina...
Vinete umplute cu carneSe fierb macaroanele in 3 litri apa sarata, se scurg si se spala. Se prajeste ceapa taiata foarte marunt cu doua linguri de...
Macaroane cu carne si ceapaCeapa tocata se caleste citeva minute in ulei. Se adauga carnea tocata si usturoiul presat si se lasa 15 minute pe foc. Se...
Chilli con carneSe pune carnea taiata bucati la fiert pe foc mic. Se spumeaza pina nu se mai ridica alta spuma; se pune sarea si se lasa sa...
Ciorba ruseasca cu carnePasarea taiata bucati se inabusa si se lasa apoi sa fiarba cu apa sau cu zeama de carne. Dupa ce carnea este fiarta, se...
Caise cu carne de pasareDaca este tinara se inabusa carnea cu ceapa, daca este batrina se fierbe mai mult, se adauga conopida desfacuta in buchetele...
Conopida cu carneCoq au vin este o mancare frantuzeasca traditionala. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de carne de cocos, un faina, coniac...
Coq au vinSe taie carnea bucati potrivite si se prajeste cu untura. Se adauga ceapa tocata marunt, se lasa sa se prajeasca foarte...
Fasole verde cu carne de vacaSe curata varza de primele foi exterioare si se scobeste coceanul. Se asaza varza intr-o oala cu apa sarata si se lasa sa...
Varza umpluta cu carneSe curata, se spala si se taie felii subtiri citeva ciuperci. Se pun la fiert cu zeama de carne sau apa, timp de 10 minute....
Sos de ciuperciSe taie carnea bucati si se prajeste in ½ lingura unt. Se da apoi de doua ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela...
Budinca de carne cu sos de ciuperciSe pun la fiert impreuna cu oasele de la carne, patrunjelul, morcovul, telina si o ceapa, taiate foarte marunt. Intre timp se...
Bors de dovlecei umplutiSe prajeste ceapa in untura pina ce se ingalbeneste, se adauga faina, se mai prajeste putin, apoi se stinge cu zeama de...
Sos de tarhonSe fierb cartofii, se dau prin masina de tocat carne, se amesteca bine cu brinza rasa, faina si 2-3 oua intregi. Se presara...
Gnochi de cartofiSe da prin masina de tocat carnea impreuna cu cele doua cepe taiate marunt, crude sau rumenite in untura, miezul de piine...
Rulada de carne tocata