Se curata cepele, se taie cubulete, cateii de usturoi se crapa pe lungime, si se pun in uleiul incins, se calesc. Cand ceapa...
Carne alla pizzaiolaSe fierb 3-4 cartofi frumosi, se curata si se trec prin sita sau prin masina de tocat carne. Se amesteca cu doua galbenusuri,...
Chiftele de cartofi cu branzaSe topeste untul, se pune faina si un cubulet de branza topita cu smantana, apoi se adauga laptele. In pasta de tomate se...
Lasagna cu carne si ciuperciSe curata porumbeii, se umplu cu o compozitie din carne de vitel, miez de paine muiat in lapte, si ficatul de porumbel, toate...
Porumbei umplutiSe spala si se usuca carnea. Cu o sforicica de bucatarie se leaga cei doi ardei iuti proaspeti de carne. Carnea se pune...
Friptura picanta cu ardeiSe ia o bucata de carne macra de la pulpa, se taie in bucati potrivite, ca pentru snitel. Se bat bine cu ciocanul de lemn,...
Rulade mici cu castravetiSe pune la fiert in zeama de carne zarzavat proaspat taiat ca fideaua si anume morcov, patrunjel, cartofi, la care se adauga...
Supa de legume cu ciuperciSe curata muschiul de pielite. Se despica muschiul in doua in lungime, dar nu de tot. Se scoate o fasie de carne din mijloc,...
Muschi de vaca umplutSe face o tocatura din carne de porc si slanina proaspata. Se trece de 2 ori prin masina de tocat. Se adauga un ou, sare, un...
Curcan umplut cu castaneSe taie 1 kg. de carne in bucatele potrivite. Se pun la fiert cu un litru de apa rece, si sare. Apa trebuie in orice caz sa...
Ciulama de vitelIntr-o cratita se fierbe si se teie cubulete mici. Ouale se fierb pina devin tari, se curata de coaja si se taie cubulete...
Exotica cu carneSe curata conopida dupa care se pune la fiert in apa cu sare, pana aceasta se fierbe curatam ceapa care se va taia marunt si...
Conopida cu carne la cuptorSe trec de doua-trei ori prin masina de tocat carne grasa de la gatul porcului, pulpa si muschi in parti egale. Se adauga...
CarnatiInainte de a fi puse la fiert, toate bucatile de carne si soricul se spala foarte bine; daca e nevoie, se tin putin in apa...
TobaSe taie carnea in fasii de 3 cm, potrivit de groase si se frige in ulei. Merele se curata de coaja, se taie felii si se...
Carne de porc cu mereSe firbe orezul si legumele mexicane, apoi incepand cu carnea se trag toate la tigaie separat, la sfirsit se amesteca toate...
Orez cu legume si carneSe alege o bucata de pulpa sau alta carne macra, cam de 1 1/2 - 2 kg. O bucata mai mica s-ar usca inainte de a fi bine...
Boeuf a la ModeSe alege carnea de la piept, mai grasa, sau carne cu coaste. Pentru 6 persoane ajung 1 1/4 kg. carne. Se taie carnea in...
TocanaSe rumeneste cu o lingura de untura putina ceapa si 3/4 kg de carne macra data prin masina. Se toaca potrivit de marunt o...
Varza cu smantana la cuptorSe da prin masina de tocat 1/2 kg. de carne macra mai grasuta, o ceapa tocata si rumenita in putina untura, miezul de la o...
Perisoare cu smantanaSe face un rantas din 1/2 lingura de unt cu una de faina. Se stinge cu 2 cesti de zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc...
Sos frantuzescSe taie 1 kg. de carne de vaca in bucati potrivite si se pun la fiert intr-o oala cu 2-3 litri de apa. Cand incepe sa fiarba...
Ciorba taraneascaSe face un aluat frantuzesc din care se intinde o foaie potrivit de subtire. Se da prin masina 1/2 kg. de carne si se...
Pateuri cu carneSe rumeneste cu putina ceapa 1/2 kg de carne macra data prin masina. Se pune sare. Se aleg foile de la o varza frumoasa, li...
Musaca de varzaIntr-un vas cu peretii mai inalti (daca aveti vas cu teflon) se inabuse ceapa taiata marunt, pina devine sticloasa, se adauga...
Mincare de varza dulce cu carne de porcSe spala carnea, se condimenteaza dupa preferinta si se prajeste in ulei incins. Dupa ce se intoarce, se asaza pe fiecare...
Friptura de porcPuiul spalat si curatat se taie bucati. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei, se adauga boia si piper dupa gust. Se...
Papricas de pui cu nokedliSe fierb cartofii, se curata si se trec prin masina de tocat. Se amesteca cu o lingura de faina, un ou, si 200 gr. carne data...
Chiftele de cartofi cu carneSe alege o bucata de carne macra de vaca de sub coasta de un kg. Se curata de pielite, se bate cu ciocanul de lemn, se da cu...
Friptura vanatoreascaSe alege o bucata de carne de vitel de la piept. Se scot coastele cu grija, ca sa nu se ffarme carnea, tragandu-le pe rand pe...
Piept de vitel umplutPentru sosurile reci este necesar extract de oase. El se face din oase de porc, vita sau vanat. Oasele se scurata bune de...
Extracte de oasePentru ca micii sa iasa foarte buni cantitatea minima de carne prelucrata trebuie sa fie 7 kg. Toate ingredientele sunt...
Mici deliciosiSe fierbe o zeama din oase de vaca cu maduva, care se scade bine, din 500 gramme de oase la fiece kilogramm de carne. Se...
Reteta mititeiUna din conditiile de buna reusita e ca bucatile de carne sa nu fie taiate in lungul fibrelor, ci in curmezis. Se taie felii...
Snitel vienezSe pune usturoiul taiat marunt, sarea piperul si dafinul peste filetele de carne si se lasa aprox. o ora ca sa-si ia gust. O...
Biftec pe piatraSe taie 1 kg de carne in bucati potrivite si se pune sa se rumeneasca cu o lingura de untura. Se adauga 3-4 cepe taiate felii...
Gulas cu galusteSe alege 1 1/2 kg pulpa sau alta carne macra. Se sareaza, se impaneaza cu slanina, se leaga, ca sa-i dam o forma buna si se...
Friptura inabusitaSe pune in tigaie uleiul cu usturoiul, se adauga ardeiul taiat subtire, vanata taiata subtire, se lasa sa se patrunda, se...
Tagliatele con verdure e speck (taietei cu verdeturi si carne afumata)Se face un rantas alb cu o jumatate lingura de unt si tot atata faina. Se stinge cu o ceasca de zeama de carne. Se adauga...
Sos de rosiiDin faina, oua, drojdie, sare si apa se prepara coca. Separat se fierb cartofii in coaja, se curata, se trec prin masina de...
Langosi a la Cluj1. Se taie bucatile de carne de pui in cuburi de 2,5 centimetri fiecare. Se presara sare si zeama de lamiie. Se lasa deoparte...
Tikka de puiSe taie felii subtiri de carne de oaie. Se pune intr-un vas si se asezoneaza cu ceapa taiata felii subtiri, piper pisat,...
ChebabSe rumenesc, cu o lingura de untura, bucatile de carne si o ceapa taiata marunt. Se adauga un praf de faina. Se curata...
Miel cu spanacBudinca inlocuieste cu succes sarmalutele in foi de vita. Carnea tocata se amesteca cu orezul care a fiert pe jumatate, cit...
Budinca de carne cu stevieSe iau ardeii, se taie un capacel rotund si nu prea mare, se scobesc in interior si se indeparteaza semintele, se spala cu...
Ardei umputi cu carne si sosSe taie de pe carne grasimea, se sareaza si se pipereaza pe amandoua partile. Uleiul se infierbanta intr-o tigaie si carnea...
Medalioane de caprioara cu prune uscate si piure de cartofiIepurele se taie in bucati si se unge cu marinata. Se adauga si usturoiul si verdeata taiate fin. Fiecare bucata de carne se...
Iepure cu slanina si verdeturiSe fierbe bucata de carne intreaga. Dupa ce e bine fiarta se taie fasii subtiri. Intr-o cratita cu ulei(cam de un deget) se...
Friptura de vitel cu sos vanatorescBucatile de carne de pui se prajesc in unt. Se adauga cubuletul de Knorr (concentrat de supa), vinul si apa. Se amesteca bine...
Pui cu legumeToate ingredientele se dau separat prin masina de carne apoi se amesteca si se mixeaza pana se face pasta omogena. Daca este...
Pasta de jumari (crame)1 kg de carne de oaie se pune la cuptor sa se rumeneasca si apoi se toaca: 6 vinete se taie in jumatati pe lungime si li se...
Moussaka de mouton