Se curata telina si ceapa, se spala si se pun la fiert, fie in apa, fie in zeama de carne. Se lasa sa fiarba 30 de minute,...
Supa-crema de telinaCa orice mancare servita rece, se prepara cu untdelemn. Se rumenesc bucatile de carne. Se parat, se rumenesc cepele taiate...
Mancare de rata rece, cu maslineSe splala carnea si se pune intr-un castron destul de mare. Peste carne se pun 3 cepe curatate si taiate cuburi si citeva...
Mincare la ceaunPentru Cordon Bleu se ia carne de vitel, dar se poate folosi si de pui si de curcan (piept). Pieptul de pui se spala, se usca...
Cordon BleuSe taie felii ficatul porcului si se pune in apa. Se schimba apa de mai multe ori, pana ce ficatul devine alb. Intre timp se...
Carnati de ficat de porc (lebervust)Se amesteca ingredientele, se formeaza aluatul, apoi se da la rece. Peste 3 - 4 ore se intrebuinteaza. Se fac placintele...
Aluat din unt si smantanaSe incinge cuptorul. Intr-un vas uns se asaza doua lipii. Se pune mazarea, cuburile de carne de pui, calite usor cu chimen si...
Quesadillas rapidaSe fierbe carnea de vaca si cartofii. Se dau carnea si cartofii separat prin masina de tocat. Intr-o lingura de ulei se...
Coltunasi cu carne de vaca din BucovinaCarnea se toaca. Intr-o cratita se caleste ceapa taiata marunt. Cand ceapa s-a calit se adauga si carnea tocata si se caleste...
Chek de carneRosiile se dau prin masina de rosii. Gogosarii se dau prin masina de tocat carne. Daca se face cu ardei capia, acestia se coc...
KetchupSaltimboca Alla Romana este o mancare italiana specifica Romei. Pentru aceasta reteta italiana aveti nevoie de carne de vita...
Saltimboca Alla RomanaSosul bechamel: se pune margarina in vas pe foc si cand se topeste se adauga faina, apoi laptele treptat si se ia de pe foc....
Lasagna cu sos de carneIntr-o tigaie incinsa cu ulei se aranjeaza un strat nu prea gros de carne (se acopera doar fundul tigaii), deasupra se asaza...
Cartofi franceziFeliile de piine se inmoaie in lapte 15 min, se storc si se maruntesc. Se amesteca carnea tocata cu sunculita maruntita, cu...
Rulada de carne cu ouaSe trece de 2-3 ori prin masina de carne ficatul bine sters, ceapa curatita, taiata si inabusita in putin unt, piinea...
Budinca de ficat cu smintinaSe inabusa in unt bucatile de pui, se toarna putina zeama de carne sau apa, se sareaza si se lasa sa fiarba incet pina ce se...
Pui cu smintina si verdeataSe bat bine cele doua bucati de carne de vita si se condimenteaza pe o parte cu sare si mult piper. Se aseaza deasupra cate o...
Rulou de vita cu cascaval si legume in crusta de nucaSe fierbe orezul pe jumatate in zeama de carne impreuna cu ciupercile taiate felii. Se amesteca cu sare, paprica si ½...
Gaina umpluta cu orez si papricaSe taie varza fideluta. Se tine in apa 30 minute. Se stoarce si se asaza in cratita, impreuna cu carnea taiata in bucati,...
Varza cu carne de porc si rosiiCiupercile se inabusa in ulei. Se amesteca cu zeama de carne sau cu apa si sos de rosii. Se adauga sunca taiata fin, verdeata...
Sos de suncaSe taie bucatelele de carne ca la orice tocana. Maruntaiele se dau prin masina. Se asaza intr-o cratita, jumatate din aceste...
Miel cu marar si ceapa verdeCeapa se toaca fin si se pune intr-o cratita la calit in ulei.S e adauga carnea si se calesc impreuna circa 5 minute. Rosiile...
Lasagne cu sos de rosii si carneSe inabusa in unt carnea taiata bucati cu ceapa tocata marunt, se adauga faina, ciupercile spalate si taiate feliute subtiri....
Ciuperci cu carne frageda si smintinaSe taie carnea feli si se pune intr-o tigaie cu ulei incins si se prajeste usor pe ambele fete. Se presara cu curry pe ambele...
Carne cu CurrySe taie carnea in fisii subtiri si se pune la tigaie in ulei incins pina se rumeneste usor, apoi se sareaza se presara cu...
Carne cu busuiocSe pune la fiert cu 1 ½ l apa cu sare, capul intreg cu restul de carne taiata bucatele, mai intii bine spalate. Se ia spuma...
Bors de miel cu leustean si ceapa verdeSe curata rasolul de pielite si oase si se pune in tava. Se unge partea de deasupra cu ou. Se amesteca miezul de franzela...
Rasol de vita cu usturoi si tarhonSe fierb ouale rascoapte, se curata si se inveleste fiecare in parte cu o felie de sunca, apoi cu o felie de carne. Se leaga...
Friptura cu rosii, ciuperci si maslineSe pune ceapa, usturoiul si patrunjelul tocate sa se caleasca in putin ulei, apoi se adauga carnea tocata, 2 linguri de faina...
Lasagne cu carne tocataSe dezoseaza pulpa si se taie, astfel incit suprafata sa fie cit mai mare. In carne se fac intepaturi cu cutitul in care se...
Rulada din pulpa de miel cu verdeturiOrezul se pune la fiert in apa sarata. Se taie carnea cuburi, ceapa se toaca si se pune la calit cu o lingura sos de soia si...
Mincare picanta cu orez si carneSe moaie painea in lapte si se stoarce putin. Se amesteca cu oul, ceapa tocata si carnea. Se condimenteaza cu sare, piper,...
Budinca de cartofi cu carne tocataFeliile de carne batute se tin in lapte 1 ora. Se asaza apoi o felie de sunca peste o felie de snitel, se sareaza, se...
Snitel cu sote de legumeTaiteii se fierb in apa sarata si se lasa la scurs. Ceapa si usturoiul se toaca si se amesteca cu carnea tocata. Se pun la...
Taitei cu carne si brinzaSe toaca ceapa, ardeii se taie cuburi. Se pun impreuna cu ceapa si cu carnea tocata la calit in ulei. Se adauga condimente si...
Carne cu ardei si fetaCarnea se spala ,se usuca si se condimenteaza cu sare si piper. 10-12 frunze mari de varza se spala si se oparesc in apa...
Carne in manta de varzaSe topeste grasimea de pe bucatile de carne si se rumenesc putin bucatile de costita si cepele taiate pestisori. Se face un...
Tocana de berbecSe pune carnea tocata cu ceapa taiata si bucata de unt intr-o cratita, se acopera si se lasa sa fiarba in sucul ei,...
Budinca de clatite cu carneSe prepara un sos alb cu unt si doua linguri de faina si se stinge cu lapte clocotit. Se poate adauga putina zeama de carne...
Sos de lapteTaiteii se pregatesc conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scot si se lasa sa se scurga. Usturoiul si ceapa se curata, se...
Sufleu de taitei cu carne tocataCarnea se taie cuburi, ceapa se toaca, prazul se taie rondele. Cartofii, telina, radacina de patrunjel si morcovii se curata...
Tocanita de cartofi cu carne de vitaChifla se pune la muiat. Patrunjelul se spala si se toaca. Se amesteca carnea tocata su patrunjelul, chifla stoarsa de apa,...
Friptura din carne tocata cu legumeSe spala carnea, se sterge si se cresteaza. Se condimenteaza cu sare, piper, boia pe dinafara si pe interior. Se umple...
Piept de pui umplut cu pruneSe spala varza si se indeparteaza frunzele de la exterior. Se desfac restul de frunze care se spala bine si se oparesc 4 min...
Varza cu carne tocataPrunele se pun la muiat 4 ore intr-un vas cu apa calda, acoperit. Bucata de carne se spala, se sterge si se presara cu sare...
Rulada de curcan cu prune uscateSe dau prin masina resturile de carne si se adauga costita afumata. Se prepara un sos alb cit mai legat, se adauga un ou si...
Pirjoale din resturi de carne sau din rasolResturile de carne se curata de grasime si de piele; la peste se scot oasele. Se taie bucatele mici, se amesteca cu putin...
Oua italienestiCeapa si usturoiul se toaca si se pun in ulei la calit. Se adauga rosiile taiate bucati si vinul si se lasa sa fiarba...
Tocanita de carne tocataSe spala si se sterg pulpele. Se desprinde pielea de pe carne formandu-se un buzunar. Se rade coaja de lamaie si se stoarce...
Pui cu lamaie si usturoiCiupercile si ceapa se calesc la foc mic, amestecind din cind in cind. Mustarul, pasta de tomate si concentratul se amesteca...
Carne de vitel cu ciuperci