carne-de-iepure

Mancaruri cu carne

Ghiveci cu carne si legume

Zarzavatul se curata, se spala si se taie cubulete, se caleste in citeva linguri de ulei impreuna cu fasolea verde, mazarea...

Ghiveci cu carne si legume
Mancaruri cu carne

Mititei speciali

Se face un amestec din carne, pesmet, oua, ceapa taiata marunt si calita, verdeata, sare si piper. Se modeleaza mititei care...

Mititei speciali
Mancaruri cu carne

Gulas cu carne de porc si boia

Se inabusa in ulei bucatile de carne si ceapa taiata marunt, cu piper, pina cind ceapa capata o culoare galben deschisa. Se...

Gulas cu carne de porc si boia
Supe de carne

Supa din carne de vitel si cimbru

Se fierbe carnea cu zarzavatul si se strecoara. Zeama se leaga cu faina rumenita usor in unt. Se adauga cimbrul. Se trece de...

Supa din carne de vitel si cimbru
Mancaruri cu legume

Chiftelute de praz cu smintina

Se curata prazul, se taie bastonase, se fierbe in apa cu sare citeva clocote. Se scurge bine si se trece prin masina de...

Chiftelute de praz cu smintina
Sosuri rosii

Sos de ceapa

Se prajeste in unt ceapa taiata pestisori pina ce se ingalbeneste, se adauga faina, se mai prajeste putin si se stinge cu...

Sos de ceapa
Sosuri cu legume

Sos de ciuperci

Se topesc 50g unt, se adauga faina si se amesteca pina absoarbe toata grasimea. Se stinge cu zeama de carne. Se lasa sa...

Sos de ciuperci
Paste si pizza

"Spirale" cu carne

Pastele se fierb dinainte dupa instructiunile de pe pachet. Se scurg si se lasa acoperite, ca sa nu faca pojghita. Intr-o...

"Spirale" cu carne
Supe de carne

Supa ungureasca

Se taie resturile de carne fiarta si se pun in zeama de la limba, impreuna cu ceapa taiata si cu sare. Dupa citeva clocote,...

Supa ungureasca
Mancaruri cu carne

Bame conserve cu carne de la supa

Se taie carnea bucati cit mai egale, se rastoarna bamele. Se adauga ceapa taiata marunt si prajita in ulei, sarea, bulionul....

Bame conserve cu carne de la supa
Mancaruri cu carne

Fasole alba cu oase sau carne de porc afumate

Se alege fasolea alba, se spala si se pune la muiat din ajun in apa calduta. Se spala bine oasele de porc si se pun in apa...

Fasole alba cu oase sau carne de porc afumate
Ciorbe

Ciorba de carne de porc

Se taie carnea in bucati potrivite si se spumuieste si se adauga zarzavaturile curatite, spalate si taiate fideluta. Se lasa...

Ciorba de carne de porc
Aperitive cu carne

Rulada de carne

Se face un amestec din mirodenii, 2 cani de apa rece, sare, usturoiul se piseaza si se amesteca toate. Burta se cresteaza un...

Rulada de carne
Mancaruri cu carne

Pirosti cu carne

Se farimiteaza drojdia, se adauga zaharul topit in doua linguri de lapte caldut si o lingura de faina. Se bate bine si se...

Pirosti cu carne
Borsuri

Bors de carne cu sfecla

Se pune la fiert carnea spalata si taiata bucatele cu 2 ½ litri apa rece si sare. Se spumuieste, se adauga o sfecla taiata...

Bors de carne cu sfecla
Mancaruri cu carne

Castraveti murati cu carne de porc

Se pregateste carnea. Se adauga faina la carnea inabusita, cu ceapa si grasime, se stinge cu putina zeama de carne sau de...

Castraveti murati cu carne de porc
Mancaruri cu carne

Carne cu sos de mustar

Se pregateste carnea in mod obisnuit. Cind a fiert complet si sosul a scazut, se adauga mustarul, faina, zaharul,...

Carne cu sos de mustar
Aperitive cu carne

Budinca de carne cu sos de smintina

Se alege carnea fara grasime si se trece de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca cu sare, piper si cu piinea muiata in...

Budinca de carne cu sos de smintina
Mancaruri cu carne

Prune cu carne de pasare sau de porc

Bucatile de carne se rumenesc in unt. Se toarna apa cit le cuprinde, sare dupa gust si se lasa sa fiarba pina ce se...

Prune cu carne de pasare sau de porc
Borsuri

Bors ucrainean

Se taie bucati de carne potrivite, se pun la fiert in 2 l apa cu putina sare si se spumuiesc. Se adauga cepele, radacinile de...

Bors ucrainean
Mancaruri cu cartofi

Chiftelute de cartofi

Se curata cartofii, se fierb, se strecoara si se dau prin presa de cartofi, prin sita, sau prin masina de tocat carne. Se pun...

Chiftelute de cartofi
Aperitive cu carne

Crochete cu carne

Pentru aluat se fierb cartofii, se macina, se amesteca cu oul crud si faina. Se intinde o foaie care se taie patrate. Se pune...

Crochete cu carne
Mancaruri cu carne

Berbec cu varza acra

Se prajesc bucatile de carne in grasime. Se scot si in locul lor se pune varza acra taiata subtire. Se amesteca pina cind...

Berbec cu varza acra
Sosuri condimentate

Sos de hrean fiert

Se zdrobesc chiflele muiate in apa si bine stoarse. Se amesteca cu zeama de carne si cu untul si se lasa sa fiarba acoperit...

Sos de hrean fiert
Mancaruri cu orez

Rizoto cu resturi de carne

Se fierbe orezul in apa cu sare. Se adauga ciupercile taiate feliute si inabusite in unt si resturile de carne taiate cuburi...

Rizoto cu resturi de carne
Mancaruri cu carne

Carne inabusita cu cartofi (Niku-Jaga)

Se calesc in ulei ceapa, carnea de porc, morcovul, cartofii pentru 3-4 min. Separat, praful de ghimbir, zaharul, sosul de...

Carne inabusita cu cartofi (Niku-Jaga)
Mancaruri cu carne

Mincare de curcan cu castane

Bucatile de curcan se prajesc in ulei, intr-o cratita, pina incep sa se ingalbeneasca. Se toarna zeama de carne sau apa atit...

Mincare de curcan cu castane
Sosuri albe

Sos anghemaht

Se prepara un sos alb stins cu zeama de carne de vitel sau de pasare. Se adauga zeama de lamiie si felii de lamiie fara coaja.

Sos anghemaht
Supe de carne

Supa de gulii cu carne

Se taie in bucati puiul sau alta carne si se fierbe in doi litri apa cu o lingura sare. Cit timp fierbe carnea, se taie...

Supa de gulii cu carne
Mancaruri cu carne

Musaca de cartofi cu carne si verdeata

Se curata cartofii si se taie felii de grosimea unui deget. Se presara cu putina sare, se lasa citeva minute sa stea cu sarea...

Musaca de cartofi cu carne si verdeata
Mancaruri cu ciuperci

Chiftelute din carne de pui si ciuperci

Se curata ciupercile, se spala, se taie marunt si se prajesc in 2 linguri de ulei, 5 minute, la foc iute, amestecind...

Chiftelute din carne de pui si ciuperci
Mancaruri cu carne

Tocana din carne de porc

Se taie carnea in bucati mai mici, se prajeste in putina untura, se adauga ceapa taiata pestisori, se lasa sa se prajeasca...

Tocana din carne de porc
Aperitive cu carne

Pateuri cu carne

Din aluatul frantuzesc se intinde o foaie groasa de ½ cm, se taie rotunduri cu un pahar de vin si se suprapun cite doua...

Pateuri cu carne
Mancaruri cu carne

Rulada cu sunca

Se bate carnea putin, se presara sare, piper si se unge cu mustar. Pe fiecare bucata de carne se pune cite o felie de gogosar...

Rulada cu sunca
Mancaruri cu carne

Cartofi cu carne de vaca

Carnea spalata se taie in bucati, se sareaza putin si se pune la prajit in untura. Cind incepe sa se rumeneasca, se adauga...

Cartofi cu carne de vaca
Sosuri cu legume

Sos de vin

Se prepara un sos de zarzavat trecut prin razatoarea mica, se adauga faina, se stinge cu zeama de carne, un pahar de vin alb...

Sos de vin
Mancaruri cu carne

Friptura inabusita

Bucata intreaga de carne se freaca cu putina sare si se impaneaza cu bucati de slanina si usturoi. Se prajeste pe toate...

Friptura inabusita
Sosuri condimentate

Sos australian pentru carne

Se pun toate ingredientele intr-o cratita, se amesteca si se fierb inabusit timp de 10 minute. Se serveste la orice gen de...

Sos australian pentru carne
Sosuri condimentate

Sos de usturoi

In zeama de carne sau de zarzavat, se pune faina putin cite putin amestecind bine cu lingura ca sa nu se formeze cocoloase....

Sos de usturoi
Supe de carne

Supa cu patratele de ou

Intr-un castron se bat ouale intregi cu putina sare si putin piper alb. Se adauga o ceasca de zeama de carne. Se toarna...

Supa cu patratele de ou
Mancaruri cu carne

Pilaf de vitel

Se inabusa orezul in unt si se strecoara zeama de carne pe deasupra, turnindu-se putin cite putin. La o masura de orez se...

Pilaf de vitel
Mancaruri cu carne

Pui marocan

Se preincalzeste cuptorul la 500F(250C). Se desface pielita de pe carne si se pune carnea intr-o cratita de 3 l. Se taie...

Pui marocan
Sosuri condimentate

Sos de mustar cu vin

Se inabusa ceapa taiata marunt, se adauga putina faina (un virf de cutit), se stinge cu zeama de carne sau de zarzavat si cu...

Sos de mustar cu vin
Paste si pizza

Paste cu carne tocata

Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei, se adauga carnea, amestecind continuu. Se pune sare, piper, boia, vegeta,...

Paste cu carne tocata
Mancaruri cu carne

Praz umplut cu carne

Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu miezul de piine muiat in apa si cu o ceapa cruda. Se pune intr-un castron si se...

Praz umplut cu carne
Mancaruri cu carne

Frigarui din carne de vaca

Frigaruile se pregatesc fie numai din muschi de vaca, fie din diferite feluri de carne amestecate: vaca, porc, vitel, berbec,...

Frigarui din carne de vaca
Mancaruri cu carne

Crochete de cartofi umplute cu carne

Se pregateste umplutura astfel: carnea inabusita cu ceapa se trece prin masina de carne si se amesteca cu 1-2 oua, sare,...

Crochete de cartofi umplute cu carne
Mancaruri cu carne

Gaina cu gutui

Bucatile de carne se prajesc intr-o cratita cu o lingura de untura pina capata culoarea aurie. Se adauga ½ lingurita faina,...

Gaina cu gutui
Paste si pizza

Macaroane cu carne in foaie

In cratita imbracata in foaie de aluat frantuzesc sau o coca din 300 gr. faina, 150 gr. unt, 1 ou, sare, sau oricare alt...

Macaroane cu carne in foaie
Ciorbe

Ciorba de bulion cu carne

Se fierbe intr-o oala 1 ½ l apa, cu carnea si se spumeaza pina nu se mai ridica la suprafata spuma. Cind carnea e pe...

Ciorba de bulion cu carne
Mancaruri cu carne

Papricas

Se prepara din carne de pui, vitel, purcel, berbec. Ceapa taiata marunt se inabuse cu grasime, cu boia si cu carnea taiata...

Papricas