Puiul si ceapa se calesc putin, apoi se fierb bine. La sfirsit se adauga ciupercile. (cele la cutie sint fierte deja)....
Pui cu ciuperci si smintinaSe pune uleiul cu ceapa intr-un vas si se lasa la microunde 3 minute, la putere maxima. Se adauga rosiile taiate bucati si se...
Supa de legumeOrezul se pune in apa fierbinte Ceapa se taie maruntel si se pune la calit. Ciupercile curatatesi feliate (eventual) se pun...
Ciuperci cu pilafSe unge vasul cu putin unt, se asaza feliile de cartofi si de ceapa si se condimenteaza. Se lasa la putere maxima, la...
Mic dejun de cartofiSe pune ceapa cu untul intr-un vas care se tine la microunde 2 minute, la putere maxima, sau pana se inmoaie ceapa. Se adauga...
Sos Barbecue cu mereCeapa, telina, cartofii si pastarnacul se pun la fiert in putina apa cu sare. Cand sunt aproape fierte, se adauga fileul de...
Supa marii de gheataDupa ce s-a fiert apa, se pun spaghettele impreuna cu ceapa taiata cubulete nu prea mici la fiert. In acest timp se taie...
Spaghette Maroc (arabesti)Varza dulce se taie subtire, se freaca cu sare si se lasa 10-15 minute, se strecoara si se pune la calit cu ulei sau untura,...
Varza de primavaraSe taie solzisori cepele si se toarna peste ele sosul format din apa, ulei, otet, sare, zahar si piper (sau boia iute).
Salata de ceapaZarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 min cu 2 linguri de ulei. Apoi totul se stinge cu 11/2 l...
Ciorba cu perisoare de pesteSe bat ouale, se adauga laptele si doua linguri de verdeata tocata marunt: ceapa verde, marar, patrunjel, sare. Se coace ca...
Omleta cu verdeataFasolea se fierbe in trei ape. Ceapa se toaca marunt si se adauga dupa ce fasolea este aproape fiarta, dar fara a pune mai...
Fasole cu afumaturiSe alege o varza cu frunze subtiri, se toaca carnea, oprind cateva felioare din ceafa afumata. Se fierbe orezul pe jumatate,...
SarmaluteSe prajeste cu untura si putina ceapa carnea data pe masina si se inabusa turnind cite o lingura de apa. Se toaca potrivit...
Varza a la ClujSe curata telina si ceapa, se spala si se pun la fiert, fie in apa, fie in zeama de carne. Se lasa sa fiarba 30 de minute,...
Supa-crema de telinaSe amesteca maioneza, mustarul, semintele de telina, sarea si piperul si se amesteca bine. Apoi se amesteca bine cartofii,...
Salata americana de cartofiSe aduaga in ordine frunzele de salata, bucati de telina, rosia taiata bucati, conopida desfacuta floricele, ciupercile...
Salata Sapte straturiSe amesteca zaharul, sarea, smantana, ceapa si otetul intr-un vas mare. Se adauga castravetii taiati felii. Se lasa la rece 2...
Salata de castraveti cu smantanaSe curata crapul, se sareaza pe afara si pe dinauntru si se lasa sa stea cel putin un sfert de ora. Se asaza intr-o cratita...
Crap la cuptorSe rumenesc intr-o cratita felii de costita afumata, impreuna cu vreo 15 fire de arpagic sau ceapa. Se scot acestea si se...
Boboc de rata cu mazare verdeSe iau bucatile de rata pregatite pentru mancare si se rumenesc intr-o cratita, cu ceapa tocata, in grasime de pasare sau...
Ostropel de rataSe indeparteaza piciorusele ciupercilor, apoi se curata ciupercile si se pun intr-o tava cu putin ulei. Separat, se caleste...
Ciuperci umpluteSe caleste ceapa pina capata o culoare frumoasa, aurie. Se combina carnea tocata, grasimea tocata, ceapa calita, orezul,...
Sarmalute cu afumaturaSe taie grapefruitul si portocalele deasupra unui castronel, pentru a nu pierde zeama. Intr-un vas mare se amesteca...
Salata festiva de citriceSe fierbe sfecla si se taie cubulete. Ceapa se taie solzisori, merele se rad, pestele se curata si se taie cubulete. Din...
MascovscaiaSe taie cartofii sub forma de betisoare de chibrituri. Se taie ceapa. Se rumenesc cartofii si ceapa intr-o tigaie. Se pune...
Janssons FrestelseSe pune la fiert carnea de vacuta in apa rece cu 1/2 lingura vegeta. Cand este aproape gata, se adauga ceapa taiata in 6,...
Ciorbita de vacutaSe taie caracatita in bucati mici. Se caleste in ulei de masline aproximativ 10 minute, amestecind constant. Se adauga ceapa,...
Caracatita in vinSe trece caracatita prin jet de apa rece si se taie inele. Se pune ceapa tocata, un catel de usturoi, sare, apa si vinul...
Salata de caracatitaSe rade marul. Se curata si se toaca ceapa. Se piseaza fructele de ienupar. Baconul se taie cubulete, care se prajesc in...
Rulada de porc cu varzaSe taie ceapa marunt si se pune sa se caleasca in ulei. Cand este aurie ceapa, se pun si ciupercile taiate si spalate foarte...
Sarmale in foi de vita cu ciuperciSe pune smantana intr-o cratita si, cand incepe sa fiarba, se potriveste de sare (dupa gust) si se adauga ceapa tocata...
Pastrav in smantanaSe taie ceapa pestisori, se caleste in ulei, apoi se adauga maslinele, o canita apa, mazarea. Se trage un clocot, apoi se...
Mazare minuneSe taie ceapa pestisori, se inabuse intr-o jumatate pahar ulei, se adauga orezul si se fierbe pe jumatate. Se amesteca apoi...
Varza dulce cu orez si rosiiSe incalzeste cuptorul. Intre timp, se prepara sosul. Intr-un vas de marime medie se amesteca ceapa, portocala, maslinele,...
Somon la cuptor cu sos de portocaleSe pregateste orezul ca pt pilaf: la o cana de orez se pun 2 cani de apa. Se pune orezul cu apa intr-o oala, peste care se...
Rizzotto cu puiSe fierb cartofii si morcovul. Sfecla rosie se fierbe sau se coace la cuptor(e de preferat, ca pastreaza gustul). Ceapa se...
Salata cu macrou afumatSe prajeste ceapa pana devine aurie. Peste aceasta se toarna mazarea se amesteca si apoi se toarna bulionul si apa cat sa...
Mazare scazutaGogonelele, ardeii kapia si ceapa se taie "pestisori". Se oparesc (doar gogonelele si ceapa) in 3 l. apa cu 2 lingurite de...
Salata asortataCeapa, ardeii si gogosarii se taie marunt, se calesc in ulei, se pune carnea de pui transata, se da un clocot, se adauga apa...
Ciulama de pui cu legumeSe fierbe carnea de vaca si cartofii. Se dau carnea si cartofii separat prin masina de tocat. Intr-o lingura de ulei se...
Coltunasi cu carne de vaca din BucovinaSe incalzeste uleiul intr-o tigaie. Se soteaza ceapa la temperatura medie timp de 6 - 8 minute, pina devine aurie. Se scurgea...
Tortilla EspanolaSe fierbe orezul potrivit instructiunilor. Se incalzeste uleiul la temperatura medie, intr-un vas mare, si se adauga ceapa....
Orez spaniolCarnea se toaca. Intr-o cratita se caleste ceapa taiata marunt. Cand ceapa s-a calit se adauga si carnea tocata si se caleste...
Chek de carneSe prajesc hamburgerii si ceapa. Se scurg de ulei, se adauga varza si se lasa la foc. Se taie aluatul felii si se ruleaza...
RunzaSosul: Se calesc in uleimorcovul, ceapa, telina si usturoiul, timp de opt minute, la foc moderat. Se adauga restul...
BrocioloneSe pune carnea cu ceapa, morocvul, telina si usturoiul intr-un vas si se calesc, amestecind. Se adauga apa si se lasa pe foc...
Ragout BolognaCeapa se curata si se taie si se caleste doar putin in ulei, apoi se inabusa peste legumele, dar tot foarte putin si apoi se...
Bors ardelenescSe caleste ceapa cu boiaua pana devine sticloasa; se adauga carnea de pui transata si, daca se poate, dezosata. Se fierbe la...
Pilaf de pasareSe curata, se taie in bucatele si fierbe prazul, se scurge si se da prin masina, cu o ceapa taiata marunt si prajita in ulei,...
Chiftele de prazIn uleiul incins se caleste ceapa impreuna cu morcovul (date prin masina)se adauga putina apa, se inabusa pana fierb, dupa...
Zacusca cu peste