Spaghetele se fierb. Ceapa si usturoiul se toaca, ardeiul si morcovul se taie cubulete si se calesc in ulei cam 5 minute...
Spaghete bolognezeSe toaca ciupercile, patrunjelul si ceapa. Se rumeneste totul repede in doua linguri de ulei. Se adauga miezul de piine muiat...
Peste "a la bonne femme"Ceapa se taie marunt si se rumeneste in ulei, dupa care se adauga o cana de apa, bulionul si orezul. Se lasa sa dea citeva...
Musaca cu ton si paste fainoaseSe rumeneste ceapa in putin ulei, se adauga ciupercile, sare, piper, foaia de dafin, vinul si putina apa, iar la urma...
Crap cu ciuperciSe toaca carnea si se pune intr-o cratita impreuna cu ceapa tocata marunt si cu o bucata de unt. Se acopera cratita si se...
Budinca de clatite cu carneSe taie puiul in bucati, care se rumenesc in amestec de unt si ulei incins. Cind bucatile au capatat culoare, se presara cu o...
Pui "Marengo"Se taie marunt ceapa si se topeste in putin ulei. Se adauga carnea tocata si coditele ciupercilor marunt taiate. Se sareaza,...
Musaca de ciuperciSe frig antricoatele la tava sau la gratar. Se taie cepele in felii foarte subtiri. Se pune sa se infierbinte o lingura de...
Antricoate cu ceapa prajitaSe taie ceapa felii subtiri si se rumeneste putin in ulei, dupa care se adauga carnea taiata in bucati potrivite. Se amesteca...
Gulas cu galusteSe taie marunt ceapa si se pune intr-o cratita impreuna cu cele 4 linguri de unt. Cind ceapa a inceput sa se rumeneasca se...
Rasol LionezPuiul se portioneaza, se adauga 1 lingura de ulei, se condimenteaza si se introduce la cuptor timp de 15-20 minute. Cartofii...
Pui cu smintina si cartofi la cuptorCartofii se fierb in coaja, dupa care se curata si se taie felii. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. La sfirsit, se...
Cartofi calitiSe curata legumele si se dau prin razatoarea mare. Se taie ceapa solzi fini. Se rumenesc repede in ulei incins, se scot cu...
Aperitiv din legume la minutSe strivesc cu furculita icrele impreuna cu zeama de lamiie si piperul, se adauga sare, ulei cite putin, iar la sfirsit ceapa...
Salata de icre cu ceapa si usturoiSe pun la fiert intr-o oala apa, morcovul intreg si o ceapa taiata marunt. Cind au inceput sa fiarba, se adauga cartofii...
Bors de cartofi simpluSe curata si se taie ca taiteii sfecla, apoi se pune la foc intr-o oala cu apa impreuna cu morcovul si ceapa taiata marunt....
Ciorba de cartofi si sfecla dreasa cu smintinaSe pune la fiert intr-o oala apa, morcovul, patrunjelul, ceapa taiata marunt si osul de la carne, lasind sa fiarba bine. Se...
Bors de perisoare cu rosiiSe fierb bucatile de carne si se ia spuma de deasupra. Se pune morcovul, patrunjelul si ceapa taiata marunt la fiert, iar...
Ciorba de vitel cu varzaCartofii, curatati, spalati si taiati, se fierb intr-un litru de apa cu sare impreuna cu ceapa si prazul marunt taiate. Cind...
Supa deasa de cartofi preparata grecesteSe taie cepele in felii foarte subtiri si se pun la foc intr-o oala cu o lingura de unt. Trebuie avuta multa grija pentru ca...
Supa de ceapa cu parmezanSe desprind oasele (daca este cazul) de carne. Se pipereaza carnea si se pune la fript. Se reduce focul, se adauga ceapa...
Friptura de porc in aluatSfecla rosie se curata, se taie fidea si se pune la fiert in apa rece cu sare, sa nu-si piarda culoarea, si ceapa tocata. Se...
Bors de sfeclaSe toaca ceapa si se caleste usor in unt. Se adauga rosiile taiate felii, putina apa si se fierb impreuna 10-15 minute, dupa...
Supa crema de rosiiSe curata ficatul si se taie in bucati de 4-5 cm. Se incinge intr-o cratita o lingura de unt, se pune ficatul si se intoarce...
Ficat cu sos de ceapaCarnea se spala si se trece prin masina de tocat impreuna cu costita. Ceapa se taie foarte marunt. Orezul se alege, se spala...
Budinca de varza cu carneCeapa tocata se inabusa in ulei incins. Se adauga faina, apoi dovleceii si rosiile taiate bucatele si putina supa de zarzavat...
Mincare de dovlecei cu rosiiSe fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si...
Salata frantuzeascaToate zarzavaturile (afara de ceapa si rosii) se taie felii subtiri, se sareaza si se lasa sa stea 2-3 ore. Ceapa se caleste...
Ghiveci de gogosari, ceapa, fasole verdeSe alege fasolea verde mai cruda, fara ata, se spala si se crapa prin mijloc in doua. Se pune uleiul intr-o cratita mare la...
Fasole verde pentru conservaZarzavaturile, curatate si spalate, se dau pe razatoare, varza se taie fideluta, fasolea se rupe in bucati, iar ceapa se taie...
Supa de legume verziSe pun intr-o oala la fiert cepele curatate, rosiile taiate bucati in apa cu sare. Cind ceapa este fiarta, se scoate din...
Supa de rosii cu ardeiPuiul curatat si spalat se taie in bucati si se pune la fiert in apa rece cu ceapa si putina sare. In timpul fierberii se ia...
Pilaf de puiSe pun la fiert, in apa rece cu sare, rosiile taiate felii, ardeii grasi taiati fidea, ceapa tocata marunt. Dupa cca 10...
Bors de dovlecel si ardei grasCeapa se taie marunt, rosiile se decojesc. Se fierb pulpele de pui cu morcovul si o ceapa, sare si delikat. Separat, se...
Orez sarbesc cu puiSe taie vinetele in doua in lungime, se scobesc, se trece miezul impreuna cu ouale tari prin masina de tocat, se amesteca cu...
Vinete cu ceapa si ouaSe pun la fiert morcovul, patrunjelul si ceapa taiate ca fideaua, fasolea taiata bucatele si cartofii taiati cuburi. Dupa ce...
Supa de fasole verde cu smintinaSe spala rosiile, se taie si se pun la fiert cu jumatate din cantitatea de apa. Cind s-au inmuiat, se trec prin sita....
Supa de rosii cu zarzavaturiSe curata zarzavatul si ceapa, se taie marunt si se pun la fiert in apa rece, impreuna cu mazarea. Cind incepe fierberea, se...
Ciorba taraneasca de legumeSe pune la fiert fasolea in apa clocotita cu sare. Se rumeneste in ulei ceapa tocata marunt, se adauga faina si rosiile date...
Bors de fasole grasa cu rosii si smintinaOuale se fierb tare, apoi se pun in apa rece ca sa se cojeasca mai usor. Cind s-au racit, se curata de coaja si se taie felii...
Salata de oua cu ceapa verde si patrunjelRidichile de luna se curata, se spala cu apa rece si se taie felioare rotunde. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt,...
Salata de ridichi de luna cu oua si ceapaSe pune mazarea curatata intr-o cratita impreuna cu ceapa taiata foarte marunt, rosiile curatate de pielita si seminte si...
Mazare cu rosii si mararCartofii se spala bine si se fierb in coaja, in apa sarata care a dat in clocot. Cit sint inca fierbinti, se curata, se taie...
Salata de cartofi, ceapa si lamiieFasolea, inmuiata din ajun in apa cu un virf de cutit de bicarbonat, se fierbe in apa rece morcovul si o ceapa, pina se...
Fasole alba cu sos de rosiiMorcovul, patrunjelul si ceapa, curatate si spalate se dau pe razatoarea de zarzavat si se prajesc usor intr-o lingura de...
Ciorba de varza dulceSe alege carnea (de vita, porc sau miel) mai grasuta, se spala, se scurge de apa si se da prin masina de tocat impreuna cu...
Pirjoale moldovenestiCeapa taiata marunt se inabusa putin in ulei sau unt, adaugind apoi faina, boiaua si sarea. Se toarna apa si, dupa ce da un...
Bors de urziciPuii curatati si spalati se taie bucati mari si se pun in uleiul incins cu ceapa taiata felii subtiri; se acopera vasul si se...
Pui inabusit, cu rosii si usturoiPuii spalati se taie in bucati si se fierb cu ceapa si putina sare in apa cit sa-i cuprinda. Separat, se face din faina si...
Pui cu lamiieCarnea spalata se taie in bucati mici, se sareaza si se rumeneste in untura bine incinsa, o data cu ceapa taiata in felii...
Friptura la tigaieSe rumeneste ceapa intr-o tigaie cu ulei incins si se adauga slanina taiata bucati. Se rad cartofii fierti reci si se pun in...
Supa din cartofi fierti