ceapa

Borsuri

Bors de gaina cu loboda

Se curata gaina, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece in care s-a pus ceapa si sarea. In timp ce gaina fierbe...

Bors de gaina cu loboda
Mancaruri cu carne

Snitel cu sos de legume

Se prepara la inceput sosul punind toate zarzavaturile (si ceapa) la fiert cu putina apa. Cind sint fierte se paseaza si...

Snitel cu sos de legume
Salate de legume

Salata orientala de primavara

Cartofii fierti in coaja se curata si se taie felii, ridichiile se taie rondele, iar ceapa in bucati de 2-3 cm. Salata verde...

Salata orientala de primavara
Salate de legume

Salata de cartofi cu verdeata

Cartofii fierti si curatati se taie rondele si se amesteca cu ceapa taiata pestisori si doua rosii taiate felii, cu verdeata...

Salata de cartofi cu verdeata
Aperitive cu oua

Omleta cu ciuperci si smintina

Intr-o craticioara se inabusa in unt fierbinte ciupercile taiate, impreuna cu ceapa. Cind ciupercile sint patrunse, se...

Omleta cu ciuperci si smintina
Borsuri

Bors de ciuperci

Morcovul si patrunjelul se curata, se spala, se dau prin razatoarea de zarzavat. Se pun la fiert cu apa impreuna cu ceapa...

Bors de ciuperci
Ciorbe

Ciorba cu carne acrita cu corcoduse

Se fierbe carnea pe jumatate, se adauga zarzavatul, taiat marunt, zeama de ceapa, se adauga cartoful curatat si taiat cuburi,...

Ciorba cu carne acrita cu corcoduse
Mancaruri cu carne

Papricas cu carne

Se fierbe carnea in apa cu sucul de ceapa, ardeiul taiat si sarea. Inainte de a fi carnea fiarta complet, se adauga rosiile...

Papricas cu carne
Mancaruri cu cartofi

Budinca de cartofi cu telina

Se rad cartofii cruzi pe razatoare si se storc printr-un tifon curat. Se rade ceapa, telina se toaca marunt si se amesteca...

Budinca de cartofi cu telina
Mancaruri cu cartofi

Musaca de cartofi cu sos de lapte

Se curata cartofii, se taie felioare, se zvinta intr-o cirpa curata si se prajesc pe jumatate in ulei. Se da carnea prin...

Musaca de cartofi cu sos de lapte
Supe de legume

Supa de cartofi simpla (dietetica)

Se pun la fiert morcovii, telina, patrunjelul, ceapa si pastirnacul taiate in patru, intr-o oala cu 1,5 l apa clocotita si...

Supa de cartofi simpla (dietetica)
Salate de legume

Salata de cartofi cu sos de mustar

Se fierb cartofii in coaja, se curata reci si se taie felii. Se adauga ceapa tocata, sare si piper; se dilueaza mustarul cu...

Salata de cartofi cu sos de mustar
Borsuri

Bors de dovlecei

Se curata zarzavatul, se rade si se fierbe cu ceapa taiata marunt. Cind este aproape fiert se adauga orezul, apoi dovleceii....

Bors de dovlecei
Borsuri

Bors de urzici cu boia

Se curata urzicile si se spala, se pun intr-o oala cu apa clocotita sarata. In timp ce fierb, se pregateste rintasul in care...

Bors de urzici cu boia
Ciorbe

Ciorba de burta

Se curata burta si se pune la fiert cu apa fierbinte si o ceapa crestata. Se lasa sa fiarba incet, la foc mic. Burta fierbe...

Ciorba de burta
Mancaruri cu carne

Sote de berbec

Se taie carnea in bucatele mici de forma cuburilor, se pun intr-o cratita cu o lingura de untura, cu ceapa taiata felii...

Sote de berbec
Mancaruri cu carne

Mincare de berbec

Se alege piept sau spinare de berbec, se taie in bucati. Cartofii se curata, telina si ceapa se taie felii. Se asaza totul...

Mincare de berbec
Mancaruri cu carne

Cartofi cu carne

Se fierbe inabusit in ulei si putina apa carnea taiata in bucati potrivit de mari, impreuna cu ceapa. Cind carnea este...

Cartofi cu carne
Ciorbe

Ciorba greceasca cu orez

Carnea taiata in bucati se pune la fiert cu apa rece. Dupa primele clocote, se ia spuma si se adauga ceapa si zarzavaturile...

Ciorba greceasca cu orez
Borsuri

Bors de perisoare

Carnea, data prin masina de tocat, se amesteca cu ceapa tocata marunt, piine muiata in lapte si bine stoarsa, sare, piper,...

Bors de perisoare
Supe de legume

Supa de rosii cu smintina

Se toaca ceapa si se caleste usor in unt. Se adauga rosiile taiate felii, putina apa si se fierb impreuna 10-15 minute, dupa...

Supa de rosii cu smintina
Mancaruri cu carne

Stufat de miel

Se curata ceapa si usturoiul, se spala foarte bine si se taie in bucati de 4-5 cm lungime. Se pun intr-un vas si se oparesc...

Stufat de miel
Mancaruri cu carne

Sarmalute de miel

Se alege carne macra de la pulpele din spate, se curata de pielite, se taie, apoi se trece prin masina de tocat. Se toaca...

Sarmalute de miel
Mancaruri cu carne

Stufat de ied

Se spala carnea si se taie in bucati potrivite, care se rumenesc in unt sau in ulei. In grasimea ramasa se pun firele de...

Stufat de ied
Mancaruri cu legume

Tortilla cu legume

Se spala, se curata si se taie mic ardeiul gras. Se curata ceapa, se toaca si se caleste. Se adauga ardeiul gras si se calesc...

Tortilla cu legume
Mancaruri cu legume

Tocanita andaluza de anghinare

Anghinarele se taie jumatati si se indeparteaza frunzele exterioare. Se curata ceapa si usturoiul, se toaca si se calesc in...

Tocanita andaluza de anghinare
Mancaruri cu carne

Sfiriiala Dobrogeana

Se taie maruntaiele si carnea, se sareaza si se lasa o ora. Se pune malaiul la fiert. Se toaca ceapa. Untul se pune la incins...

Sfiriiala Dobrogeana
Sosuri cu legume

Sos de ciuperci cu ceapa

Se inabusa ciupercile curatate, spalate si taiate felioare subtiri, cu 1/2 lingura de unt, cam 15 minute. Separat se prajeste...

Sos de ciuperci cu ceapa
Mancaruri cu carne

Pilaf cu carne de berbec

Carnea de berbec se taie in bucati mici, se presara cu sare si piper, se prajeste in untura impreuna cu ceapa taiata marunt....

Pilaf cu carne de berbec
Mancaruri cu carne

Sarmale cu carne

Se ia carne amestecata de porc si de vaca. Se da carnea prin masina de tocat, se adauga orez ales si spalat, ceapa tocata...

Sarmale cu carne
Mancaruri cu carne

Frigarui din carne de berbec

Carnea de berbec (vrabioara sau pulpa) se spala, se taie bucati mici, se pune in castron, se sareaza, se presara cu piper...

Frigarui din carne de berbec
Mancaruri cu peste

Rasol de peste cu maioneza

Se fierbe bine zarzavatul de supa, ceapa taiata in doua, sare, boabe de piper si foaia de dafin. Se trage vasul la marginea...

Rasol de peste cu maioneza
Mancaruri cu carne

Pui cu conopida

Se prajesc bucatile de pui in ulei bine incins. Intr-o cratita se rumeneste faina, se adauga ceapa taiata marunt, boia de...

Pui cu conopida
Mancaruri cu carne

Pilaf de pui cu unt

Puiul se taie bucati, se pune intr-o oala mica, se toarna apa cit sa acopere carnea si cind da in clocot se adauga sare si...

Pilaf de pui cu unt
Salate de legume

Salata cu vinete si rosii

Se coc sau se fierb vinetele, se curata de coaja, se toaca, se adauga ceapa si o rosie, putin prajite, sare, piper, ulei si...

Salata cu vinete si rosii
Mancaruri cu carne

Carne de vaca cu sos picant

Se alege carne moale de vaca, se spala, se curata de tendoane, se taie in felii potrivite, se bate cu ciocanul de lemn si...

Carne de vaca cu sos picant
Aperitive cu peste

Salata de ton cu fasole

Fasolea se spala cu apa calduta, se scurge si se amesteca cu tonul scurs de ulei. Se adauga ceapa tocata marunt, maioneza de...

Salata de ton cu fasole
Mancaruri cu legume

Mazare cu marar

Ceapa se curata, se taie marunt, se caleste in ulei. Se adauga mazarea spalata si apa cit sa o acopere si se lasa la fiert....

Mazare cu marar
Mancaruri cu legume

Tocanita de ceapa

Tocanita de ceapa este un fel de mancare mai putin obisnuit, insa odata preparat cu siguranta va veti indragosti de ea. Ceapa...

Tocanita de ceapa
Mancaruri cu legume

Ardei umpluti cu ciuperci si verdeata

Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste in ulei incins. Se adauga orezul, impreuna cu ciupercile, taiate marunt, se...

Ardei umpluti cu ciuperci si verdeata
Supe de legume

Supa-crema de praz

Ceapa, prazul si cartofii se curata, se spala si se taie marunt. Se fierb in 2 l de apa cu sare, se strecoara, se paseaza, se...

Supa-crema de praz
Supe de legume

Supa de rosii cu fidea

Ceapa si ardeiul se curata, se toaca marunt si se calesc. Rosiile se spala, se dau pe razatoare si se adauga peste ceapa si...

Supa de rosii cu fidea
Supe de legume

Supa de legume

Ceapa, morcovul, patrunjelul si varza se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in ulei. Cind legumele s-au inmuiat,...

Supa de legume
Supe de legume

Supa de ceapa

Ceapa se curata, se taie solzisori, se caleste in ulei si se adauga putin cite putin faina, amestecindu-se mereu....

Supa de ceapa
Ciorbe

Ciorba de varza cu rosii

Morcovul si ceapa se curata, se dau pe razatoarea mare si se calesc in ulei. Apoi, se adauga 2 l de apa si se pune varza...

Ciorba de varza cu rosii
Ciorbe

Ciorba de spanac

Spanacul se spala foarte bine si se scurge. Ceapa, morcovul, pastirnacul, patrunjelul se curata si se toaca marunt. Cartofii...

Ciorba de spanac
Ciorbe

Ciorba de fasole verde

Fasolea se curata de codite, se spala si se rupe bucatele. Ceapa si ardeii se curata, se taie marunt, morcovul se curata si...

Ciorba de fasole verde
Borsuri

Bors de primavara

Zarzavaturile se curata si se spala foarte bine. Ceapa si usturoiul tocate marunt impreuna cu orezul spalat in citeva ape si...

Bors de primavara
Borsuri

Bors de loboda cu usturoi

Loboda se spala in multe ape, se taie marunt si se pune la fiert in 2 l de apa, impreuna cu ceapa tocata marunt si cu orezul...

Bors de loboda cu usturoi
Salate de legume

Salata de castraveti si ridichi

Castravetii si ridichile se spala si se taie felii subtiri. Ceapa se taie marunt, solzisori. Salata verde se spala bine, se...

Salata de castraveti si ridichi
Salate de legume

Salata de ardei

Ardeii se curata, se taie fisii de 2 cm si se aseaza pe platou. Usturoiul se piseaza cu putina sare si piper. Ceapa se...

Salata de ardei