faina

Mancaruri cu legume

Iahnie de telina cu masline

Se curata si se taie telinele felii, apoi se prajesc. In uleiul ramas se rumeneste ceapa taiata marunt, cu putina faina. Se...

Iahnie de telina cu masline
Prajituri

Tarta de ciocolata

Aluatul: Se amesteca ingredientele pina la omogenizare. Se unge cu ulei sau margarina o tava de 24-26cm diametrul, se...

Tarta de ciocolata
Clatite

Clatite cu brinza de vaci

Din 2 oua, faina, lapte, zahar vanilat si sare se prepara un aluat de consistenta unei smintini din care (dupa ce s-a odihnit...

Clatite cu brinza de vaci
Supe de legume

Supa de zarzavat

Se fierbe zarzavatul in apa sarata timp de 40-50 minute la foc mic. Se strecoara pastrind numai zeama. Se pune din nou la foc...

Supa de zarzavat
Mancaruri cu legume

Gulii cu smintina

Guliile curatate de coaja se taie felii subtiri. Se calesc in unt, se adauga faina, se sting cu apa, se adauga zaharul,...

Gulii cu smintina
Mancaruri cu ciuperci

Aluat de pizza

Se amesteca ingredientele si se adauga apa fierbinte cit sa se formeze un aluat moale, dar nu lipicios. Se framinta pe o...

Aluat de pizza
Aperitive cu ciuperci

Clatite cu ciuperci si pui

Se fac clatite din 4 oua, lapte si faina. Umplutura se prepara astfel: se caleste ceapa taiata marunt cu untul timp de 5...

Clatite cu ciuperci si pui
Torturi

Dobos-tort cu cacao

Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga faina, pe rind cite o lingura. Se imparte compozitia in 5-6 parti si se coc...

Dobos-tort cu cacao
Aluaturi

Blat de tarta

Ouale se amesteca cu zaharul si apoi se adauga apa calduta. Se adauga faina si praful de copt deodata. Se coace in forma de...

Blat de tarta
Prajituri

Tarta cu mere si bezea

Se prepara o coca de placinta din cantitatea de faina si se imparte in doua. O parte se asaza in tava. Merele rase, scazute...

Tarta cu mere si bezea
Sufleuri

Sufleu de cacao

Se fierbe laptele. Se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si cacao si apoi putin cite putin laptele clocotit. Se...

Sufleu de cacao
Prajituri

Prajitura zeilor

Se face un blat normal de pandispan din 6 oua, faina si zahar, se coace la foc mic si cind este gata se raceste si se taie...

Prajitura zeilor
Mancaruri cu carne

Creier cu sos

In 3 linguri de untdelemn se caleste faina si se stinge cu supa de legume. Se toarna vinul si se lasa sa fiarba la foc mic....

Creier cu sos
Mancaruri cu cartofi

Cartofi cu sos de rosii si vin de la Bunica

Intr-o cratita se caleste ceapa, usturoiul taiat fin, bulionul si faina. Se stinge totul cu vin rosu, dupa care se adauga...

Cartofi cu sos de rosii si vin de la Bunica
Torturi

Tort de alune

Se prajesc alunele, se dau prin masina si se amesteca bine cu faina, zaharul, untul frecat spuma, ouale. Compozitia se coace...

Tort de alune
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeti gustosi

Se amesteca toate elementele, mai putin faina si nucile, o jumatate de ora. Se adauga apoi faina presarindu-se cite putina si...

Pesmeti gustosi
Mancaruri cu carne

Ostropel de pui cu ceapa

Se inabusa ceapa in grasime, se adauga usturoiul taiat fin, faina si se stinge cu apa sau zeama de oase fierbinte. Se poate...

Ostropel de pui cu ceapa
Mancaruri cu carne

Coltunasi cu carne de pasare

Din faina, oua, lapte si sare se prepara un aluat ca pentru taitei, care se lasa sa stea, acoperit cu un servet, pina se...

Coltunasi cu carne de pasare
Supe de legume

Supa de mere acrisoare

Se curata merele, se taie in cuburi, se fierb in apa cu sare, zahar si scortisoara pe foc slab. Dupa cca 10-15 minute, se...

Supa de mere acrisoare
Aperitive cu branza

Cascaval in pesmet

Cascavalul taiat felii de grosimea unui deget se da prin faina, ou si pesmet si se prajeste in grasime bine incinsa

Cascaval in pesmet
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Se face un blat din albusurile de la cele 6 oua batute spuma, se adauga pe rind zaharul, nuca macinata, faina, praful de...

Prajitura cu crema de ciocolata
Cozonac

Cozonaci cu nuca

Se pune faina la loc cald din ajun; cu 4-5 ore inainte de a framinta cozonacii se freaca galbenusurile cu sarea si zaharul si...

Cozonaci cu nuca
Prajituri

Prajitura cu brinza si budinca de vanilie

Se amesteca toate ingredientele pentru blat intr-un bol mare, si compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu...

Prajitura cu brinza si budinca de vanilie
Aperitive cu branza

Saleuri cu brinza de vaci

Se amesteca margarina cu brinza de vaci si sarea, apoi se incorporeaza faina. Se face un aluat care se lasa la odihnit 1-2...

Saleuri cu brinza de vaci
Aperitive cu oua

Snitele rapide din ciuperci

Se bat ouale ca pentru omleta, se adauga putin delikat, putina faina (sa fie un aluat ca pentru clatite), o lingura de ulei...

Snitele rapide din ciuperci
Aperitive cu legume

Chiftelute de cartofi

Se curata cartofii, se fierb, se scurg bine in strecuratoare si se dau prin presa de cartofi sau prin sita. Se pun intr-un...

Chiftelute de cartofi
Prajituri

Rulada cu marmelada (sau dulceata)

Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se pun albusurile batute spuma, se amesteca usor adaugind faina, putin...

Rulada cu marmelada (sau dulceata)
Prajituri

Papanasi moldovenesti

Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile spuma. Se freaca bine brinza cu galbenusurile, cu faina, gris, sare....

Papanasi moldovenesti
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor fierți muntenești

Reţetă de preparare a papanaşilor. Se pune apa sarata la fiert. Se amesteca bine brinza de vaci, faina, ouale, grisul si...

Reţetă de preparare a papanaşilor fierți muntenești
Mancaruri cu cartofi

Mincare de cartofi cu slanina

Se fierb cartofii in coaja, se taie felii, ceapa se caleste in ulei încins, se adauga slanina taiata bucatele, se rumeneste,...

Mincare de cartofi cu slanina
Mancaruri cu carne

Gaina cu sos picant de la Bunica

Gaina se transeaza in bucati ce se prajesc in untdelemn. In untdelemnul ramas dupa prajire se caleste faina, apoi ceapa...

Gaina cu sos picant de la Bunica
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete fragede cu nuca

Din faina, margarina, nucile macinate, zahar, praf de copt, se face o coca. Se formeaza cornulete mici care se coc la foc...

Cornulete fragede cu nuca
Mancaruri cu carne

Snitel natur

Se taie carnea in felii, se bat usor cu ciocanul de snitele, se pudreaza cu sare si piper, se dau prin faina si se prajesc in...

Snitel natur
Prajituri

Prajitura cu frisca

Zaharul cu ouale se bat bine pana se obtine o crema, la care se adauga margarina topita, smintina, zeama de lamiie, faina in...

Prajitura cu frisca
Prajituri

Prajitura cu spuma

Se amesteca bine margarina cu zaharul pina devine o crema spumoasa. Se aduga galbenusurile, faina, zeama de lamiie si doua...

Prajitura cu spuma
Mancaruri cu legume

Muschi de vaca cu crema de hrean

Muschiul de vaca (curatat de pielita) se taie Juliene, se trage la tigaie in untdelemn. Se adauga suc de rosii, vin, smintina...

Muschi de vaca cu crema de hrean
Prajituri

Prajitura simpla

Galbenusurile se freaca cu 150 gr. zahar, apoi se amesteca cu untdelemn, lapte si faina, cacao, praf de copt nestins. Se...

Prajitura simpla
Mancaruri cu peste

Peste cu marar

Pestele curatat si spalat se sareaza si se pipereaza, apoi se stropeste cu zeama de lamiie, se da prin faina si se prajeste...

Peste cu marar
Mancaruri cu carne

Felii de piept de pasare cu sos de ciuperci

Feliile de carne se sareaza, se pipereaza, se trec prin faina si se prajesc in untdelemn. In grasimea ramasa se caleste ceapa...

Felii de piept de pasare cu sos de ciuperci
Torturi

Tort de alune cu frisca

Se dau alunele prin masina de macinat nuci. Se freaca bine margarina cu zaharul intr-un castron. Se adauga oul, faina si...

Tort de alune cu frisca
Mancaruri cu carne

Pui cu smantana si taitei de casa

Puiul se fierbe in apa cu sare, apoi se transeaza. Separat se calesc cele 4 linguri de faina in untdelemn si se stinge totul...

Pui cu smantana si taitei de casa
Prajituri

Prajitura cu mere insiropata

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga putin cite putin faina, apoi romul si pesmetul. Dupa ce se amesteca totul bine,...

Prajitura cu mere insiropata
Mancaruri cu carne

Friganele din supa pasata

Intr-o supa de legume pasata, se adauga oua si faina, pina se obtine un aluat potrivit de dens, 2 linguri de smintina si...

Friganele din supa pasata
Mancaruri cu legume

Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor si sos alb

Cele trei componente ale retetei se prepara in urmatoarea ordine: 1. Sosul alb: faina se amesteca cu apa astfel incit sa aiba...

Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor si sos alb
Sosuri albe

Sos de marar

Faina se pune intr-un vas uscat si se rumeneste putin, dupa care se adauga laptele fiert, se lasa sa fiarba 15 minute,...

Sos de marar
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeciori deliciosi

Se cerne faina pe planseta, se freaca untul cu o parte din faina, apoi se adauga zaharul vanilat, oul, sarea, smintina,...

Pesmeciori deliciosi
Preparate cu miere

Turta dulce pentru copii

Se desface mierea in apa clocotita, se ia de pe foc, se adauga coaja rasa de lamiie, zaharul, faina, bicarbonatul dizolvat in...

Turta dulce pentru copii
Prajituri

Patrate cu brinza de vaca

Se freaca untul cu zaharul, coaja de lamiie si galbenusurile. Se adauga brinza bine stoarsa de zer si trecuta prin sita. Se...

Patrate cu brinza de vaca
Prajituri

Negresa

Margarina se amesteca cu zaharul, cacaoa, galbenusurile, laptele, faina. Se adauga praful de copt si amoniacul. Toata...

Negresa
Creme

Crema de cacao cu vanilie

Se amesteca zaharul cu cacaoa, faina, vanilia si putin lapte rece. Cind amestecul este ca o pasta, se adauga restul de lapte...

Crema de cacao cu vanilie
Mancaruri cu legume

Sufleu de telina

Se fierbe telina bucatele in apa cu sare. Cind s-a inmuiat, se trece prin sita. Se prepara un sos din untul incins, faina si...

Sufleu de telina