Se curata si se taie telinele felii, apoi se prajesc. In uleiul ramas se rumeneste ceapa taiata marunt, cu putina faina. Se...
Iahnie de telina cu maslineAluatul: Se amesteca ingredientele pina la omogenizare. Se unge cu ulei sau margarina o tava de 24-26cm diametrul, se...
Tarta de ciocolataDin 2 oua, faina, lapte, zahar vanilat si sare se prepara un aluat de consistenta unei smintini din care (dupa ce s-a odihnit...
Clatite cu brinza de vaciSe fierbe zarzavatul in apa sarata timp de 40-50 minute la foc mic. Se strecoara pastrind numai zeama. Se pune din nou la foc...
Supa de zarzavatGuliile curatate de coaja se taie felii subtiri. Se calesc in unt, se adauga faina, se sting cu apa, se adauga zaharul,...
Gulii cu smintinaSe amesteca ingredientele si se adauga apa fierbinte cit sa se formeze un aluat moale, dar nu lipicios. Se framinta pe o...
Aluat de pizzaSe fac clatite din 4 oua, lapte si faina. Umplutura se prepara astfel: se caleste ceapa taiata marunt cu untul timp de 5...
Clatite cu ciuperci si puiSe freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga faina, pe rind cite o lingura. Se imparte compozitia in 5-6 parti si se coc...
Dobos-tort cu cacaoOuale se amesteca cu zaharul si apoi se adauga apa calduta. Se adauga faina si praful de copt deodata. Se coace in forma de...
Blat de tartaSe prepara o coca de placinta din cantitatea de faina si se imparte in doua. O parte se asaza in tava. Merele rase, scazute...
Tarta cu mere si bezeaSe fierbe laptele. Se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si cacao si apoi putin cite putin laptele clocotit. Se...
Sufleu de cacaoSe face un blat normal de pandispan din 6 oua, faina si zahar, se coace la foc mic si cind este gata se raceste si se taie...
Prajitura zeilorIn 3 linguri de untdelemn se caleste faina si se stinge cu supa de legume. Se toarna vinul si se lasa sa fiarba la foc mic....
Creier cu sosIntr-o cratita se caleste ceapa, usturoiul taiat fin, bulionul si faina. Se stinge totul cu vin rosu, dupa care se adauga...
Cartofi cu sos de rosii si vin de la BunicaSe prajesc alunele, se dau prin masina si se amesteca bine cu faina, zaharul, untul frecat spuma, ouale. Compozitia se coace...
Tort de aluneSe amesteca toate elementele, mai putin faina si nucile, o jumatate de ora. Se adauga apoi faina presarindu-se cite putina si...
Pesmeti gustosiSe inabusa ceapa in grasime, se adauga usturoiul taiat fin, faina si se stinge cu apa sau zeama de oase fierbinte. Se poate...
Ostropel de pui cu ceapaDin faina, oua, lapte si sare se prepara un aluat ca pentru taitei, care se lasa sa stea, acoperit cu un servet, pina se...
Coltunasi cu carne de pasareSe curata merele, se taie in cuburi, se fierb in apa cu sare, zahar si scortisoara pe foc slab. Dupa cca 10-15 minute, se...
Supa de mere acrisoareCascavalul taiat felii de grosimea unui deget se da prin faina, ou si pesmet si se prajeste in grasime bine incinsa
Cascaval in pesmetSe face un blat din albusurile de la cele 6 oua batute spuma, se adauga pe rind zaharul, nuca macinata, faina, praful de...
Prajitura cu crema de ciocolataSe pune faina la loc cald din ajun; cu 4-5 ore inainte de a framinta cozonacii se freaca galbenusurile cu sarea si zaharul si...
Cozonaci cu nucaSe amesteca toate ingredientele pentru blat intr-un bol mare, si compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu...
Prajitura cu brinza si budinca de vanilieSe amesteca margarina cu brinza de vaci si sarea, apoi se incorporeaza faina. Se face un aluat care se lasa la odihnit 1-2...
Saleuri cu brinza de vaciSe bat ouale ca pentru omleta, se adauga putin delikat, putina faina (sa fie un aluat ca pentru clatite), o lingura de ulei...
Snitele rapide din ciuperciSe curata cartofii, se fierb, se scurg bine in strecuratoare si se dau prin presa de cartofi sau prin sita. Se pun intr-un...
Chiftelute de cartofiSe freaca spuma galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se pun albusurile batute spuma, se amesteca usor adaugind faina, putin...
Rulada cu marmelada (sau dulceata)Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile spuma. Se freaca bine brinza cu galbenusurile, cu faina, gris, sare....
Papanasi moldovenestiReţetă de preparare a papanaşilor. Se pune apa sarata la fiert. Se amesteca bine brinza de vaci, faina, ouale, grisul si...
Reţetă de preparare a papanaşilor fierți munteneștiSe fierb cartofii in coaja, se taie felii, ceapa se caleste in ulei încins, se adauga slanina taiata bucatele, se rumeneste,...
Mincare de cartofi cu slaninaGaina se transeaza in bucati ce se prajesc in untdelemn. In untdelemnul ramas dupa prajire se caleste faina, apoi ceapa...
Gaina cu sos picant de la BunicaDin faina, margarina, nucile macinate, zahar, praf de copt, se face o coca. Se formeaza cornulete mici care se coc la foc...
Cornulete fragede cu nucaSe taie carnea in felii, se bat usor cu ciocanul de snitele, se pudreaza cu sare si piper, se dau prin faina si se prajesc in...
Snitel naturZaharul cu ouale se bat bine pana se obtine o crema, la care se adauga margarina topita, smintina, zeama de lamiie, faina in...
Prajitura cu friscaSe amesteca bine margarina cu zaharul pina devine o crema spumoasa. Se aduga galbenusurile, faina, zeama de lamiie si doua...
Prajitura cu spumaMuschiul de vaca (curatat de pielita) se taie Juliene, se trage la tigaie in untdelemn. Se adauga suc de rosii, vin, smintina...
Muschi de vaca cu crema de hreanGalbenusurile se freaca cu 150 gr. zahar, apoi se amesteca cu untdelemn, lapte si faina, cacao, praf de copt nestins. Se...
Prajitura simplaPestele curatat si spalat se sareaza si se pipereaza, apoi se stropeste cu zeama de lamiie, se da prin faina si se prajeste...
Peste cu mararFeliile de carne se sareaza, se pipereaza, se trec prin faina si se prajesc in untdelemn. In grasimea ramasa se caleste ceapa...
Felii de piept de pasare cu sos de ciuperciSe dau alunele prin masina de macinat nuci. Se freaca bine margarina cu zaharul intr-un castron. Se adauga oul, faina si...
Tort de alune cu friscaPuiul se fierbe in apa cu sare, apoi se transeaza. Separat se calesc cele 4 linguri de faina in untdelemn si se stinge totul...
Pui cu smantana si taitei de casaSe freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga putin cite putin faina, apoi romul si pesmetul. Dupa ce se amesteca totul bine,...
Prajitura cu mere insiropataIntr-o supa de legume pasata, se adauga oua si faina, pina se obtine un aluat potrivit de dens, 2 linguri de smintina si...
Friganele din supa pasataCele trei componente ale retetei se prepara in urmatoarea ordine: 1. Sosul alb: faina se amesteca cu apa astfel incit sa aiba...
Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor si sos albFaina se pune intr-un vas uscat si se rumeneste putin, dupa care se adauga laptele fiert, se lasa sa fiarba 15 minute,...
Sos de mararSe cerne faina pe planseta, se freaca untul cu o parte din faina, apoi se adauga zaharul vanilat, oul, sarea, smintina,...
Pesmeciori deliciosiSe desface mierea in apa clocotita, se ia de pe foc, se adauga coaja rasa de lamiie, zaharul, faina, bicarbonatul dizolvat in...
Turta dulce pentru copiiSe freaca untul cu zaharul, coaja de lamiie si galbenusurile. Se adauga brinza bine stoarsa de zer si trecuta prin sita. Se...
Patrate cu brinza de vacaSe amesteca zaharul cu cacaoa, faina, vanilia si putin lapte rece. Cind amestecul este ca o pasta, se adauga restul de lapte...
Crema de cacao cu vanilieSe fierbe telina bucatele in apa cu sare. Cind s-a inmuiat, se trece prin sita. Se prepara un sos din untul incins, faina si...
Sufleu de telina