faina

Checuri

Chec cu nuci si zahar vanilat

Se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cite unul, amestecind mereu. Se pune apoi lapte, bicarbonat, faina,...

Chec cu nuci si zahar vanilat
Prajituri

Pandispan cu marmelada

Se mixeaza galbenusurile de ou cu zahar pudra pina cind volumul creste aproximativ de trei ori. Se adauga apoi faina cernuta...

Pandispan cu marmelada
Mancaruri cu legume

Fasole verde cu omleta la cuptor

Se spala si se fierbe fasolea in apa cu sare, se scurge de zeama si se pune cu unt intr-o cratita. Se desface faina cu lapte...

Fasole verde cu omleta la cuptor
Supe de legume

Supa de mere

Se curata merele de coaja si simburi, se taie in patru si se fierb in apa cu zahar. Dupa ce au fiert se paseaza, se adauga...

Supa de mere
Aperitive cu branza

Galuste din brinza

Se framinta brinza de vaci, cu margarina incalzita, oul, pesmetul si faina. Se obtine un aluat virtos din care se formeaza...

Galuste din brinza
Prajituri

Prajitura cu vanilie

Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pina se inalbesc (devin albe), se adauga faina amestecata cu zahar vanilat si...

Prajitura cu vanilie
Prajituri

Papanasi cu mere

Se desface drojdia in lapte sau apa calda, se adauga unt, oua, zahar, sare si batind bine se toarna treptat faina; dupa...

Papanasi cu mere
Sosuri albe

Sos de lapte

Se rumeneste faina usor cu unt, se subtiaza cu lapte fierbinte, se adauga sare si se fierbe 10-15 minute.

Sos de lapte
Sosuri rosii

Sos de rosii cu legume

Zarzavatul si ceapa se curata, se toaca marunt si se prajesc in unt, adaugind faina in timpul prajitului. Dupa aceea se...

Sos de rosii cu legume
Prajituri

Negresa simpla

Se freaca oul cu zaharul, se adauga uleiul, laptele si gemul. Se amesteca 10 minute. Se adauga cacaua, bicarbonatul si faina....

Negresa simpla
Sosuri albe

Sos de smintina cu unt

Se rumeneste o lingura de faina cu o cantitate egala de unt si se subtiaza cu un pahar de supa de carne sau zeama in care au...

Sos de smintina cu unt
Sosuri rosii

Sos rosu

O lingura de faina se rumeneste cu aceeasi cantitate de unt sau untura pina capata culoare cafenie. Se amesteca apoi cu...

Sos rosu
Sosuri albe

Sos alb pentru carne fiarta

O lingura de faina se rumeneste usor cu o cantitate egala de unt, se subtiaza cu supa de carne strecurata, in care a fiert...

Sos alb pentru carne fiarta
Mancaruri cu carne

Mincare cu carne si patlagele vinete

Se taie carnea bucati, se prajeste in grasime fierbinte, se asaza in cratita, se adauga ceapa, 1-2 patlagele rosii, o lingura...

Mincare cu carne si patlagele vinete
Mancaruri cu carne

Muschi de porc la cratita

Se prajeste intr-o cratita muschiul intreg in grasime, cu sare si piper. Se adauga ceapa taiata subtire, faina si se amesteca...

Muschi de porc la cratita
Mancaruri cu carne

Snitel vienez cu lamiie

Se taie carnea cruda in felii, care se bat usor cu ciocanul, se presara pe ambele parti cu sare si piper, apoi se bat in...

Snitel vienez cu lamiie
Mancaruri cu carne

Perisoare cu smintina in sos alb

Din tocatura de carne se fac perisoare potrivit de mari ca o nuca, se tavalesc prin faina si se prajesc in untura incinsa. Se...

Perisoare cu smintina in sos alb
Prajituri

Rulada cu mac

Se desface drojdia in lapte cald, se adauga jumatate din faina si se face plamadeala. Cind aceasta a crescut pina si-a dublat...

Rulada cu mac
Prajituri

Chifle dulci

Se desface drojdia in lapte cald, se adauga jumatate din faina si se face plamadeala. Cind aceasta a crescut pina si-a dublat...

Chifle dulci
Prajituri

Prajitura cu nuci

Pe scindura de aluat sau pe masa se cerne faina, se adauga unt rece taiat in bucatele mici si se toaca cu cutitul. Apoi, in...

Prajitura cu nuci
Mancaruri cu carne

Pui pane

Se curata puii, se taie in doua sau in patru, se presara cu sare si piper, apoi se da fiecare bucata in faina in ou si in...

Pui pane
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos alb

O lingura de faina se prajeste usor intr-o cratita cu o cantitate egala de unt, se subtiaza cu 2 pahare de supa de peste si...

Sos alb
Supe de legume

Supa taraneasca cu boia

Se prajeste ceapa taiata marunt. Cind s-a rumenit se adauga rosii curatate si taiate marunt. Se continua prajitul,...

Supa taraneasca cu boia
Aperitive cu carne

Crochete de creier si sunca

Se pregateste un aluat obisnuit de clatite din 4 oua, faina, lapte, cu conditia sa fie mai gros, in care se pune o lingurita...

Crochete de creier si sunca
Aperitive cu branza

Pateuri aperitiv

Se prepara aluatul si se lasa sa se odihneasca 10 minute, apoi se intind foi subtiri de 1/2cm. Se framinta telemeaua cu...

Pateuri aperitiv
Aperitive cu peste

Choux-uri umplute

Se fierbe in clocot apa impreuna cu sarea si untul. Cind clocoteste, se adauga faina toata deodata, amestecind continuu cu o...

Choux-uri umplute
Mancaruri cu carne

Papricas de pui

Se taie carnea in bucati care se rumenesc in unt impreuna cu ceapa tocata, apoi se adauga putina boia de ardei dulce. Se pune...

Papricas de pui
Preparate cu miere

Chec cu miere

Se incalzeste mierea cu untul la bain-marie. Se combina faina cu nucile taiate in felii, cu scortisoara, coaja de lamiie...

Chec cu miere
Mancaruri cu legume

Legume fierte cu smintina

Se fierb legumele, se pun intr-un vas termorezistent, se pune untul taiat bucati. Se combina faina cu smintina, se pune sare,...

Legume fierte cu smintina
Aperitive cu ciuperci

Clatite cu ciuperci

Se pregateste un aluat obisnuit de clatite din 4 oua, faina, lapte. Se lasa sa se odihneasca si intre timp se prepara...

Clatite cu ciuperci
Prajituri

Covrigei parfumati

Se amesteca faina cu sarea, ouale batute, coniac si apa. Se adauga 90 gr. de unt topit si rece. Se framinta foarte bine si se...

Covrigei parfumati
Prajituri

Minciunele

Se incalzeste putin laptele, se ia vasul la o parte, se pune drojdia de bere sa se dezlege, apoi untul topit. Se pune faina...

Minciunele
Aperitive cu branza

Saratele cu smintina si cascaval

Drojdia se pune in putin lapte caldut indulcit, si se lasa la caldura sa creasca cca. 10 minute. Intre timp se cerne faina,...

Saratele cu smintina si cascaval
Prajituri

Ecleruri

Se toarna in cratita apa, se adauga unt si sare, se incalzeste pina este gata sa dea in clocot si se toarna faina, amestecind...

Ecleruri
Cozonac

Cozonac simplu cu nuca sau cu mac

Se pun drojdia si o lingurita de zahar in jumatate de pahar de lapte caldut. Se amesteca si se pune deoparte sa creasca. Se...

Cozonac simplu cu nuca sau cu mac
Mancaruri cu legume

Sufleu de dovlecei

Se rad dovleceii de coaja, se taie in felii pe lat si se pun la fiert cu apa putina. Separat se pregateste un sos alb din...

Sufleu de dovlecei
Prajituri

Placinta cu mere cu doua tipuri de aluat

Intr-un castron se pune margarina (mai putin de o lingura), jumatate din faina si se freaca folosind o furculita pina se...

Placinta cu mere cu doua tipuri de aluat
Mancaruri cu varza

Mincare cu varza

Se alege o varza potrivit de indesata si se taie felii de 1,5 cm care se prajesc in ou cu faina ca snitelele. Se pun feliile...

Mincare cu varza
Mancaruri cu carne

Gaina cu sos de ceapa

Se taie carnea in bucati potrivite si se pudreaza cu faina. Se taie ardeii in rondele, se toaca ceapa, se pune in cratita si...

Gaina cu sos de ceapa
Mancaruri cu carne

Pui cu galuste

Se pun pulpele de pui intr-o cratita, in ulei si apa. Se pregatesc galustele din faina, ou si apa prin amestecare continua....

Pui cu galuste
Aperitive cu oua

Omleta "pizza"

Se bat ouale, apoi se adauga faina si se amesteca pina se obtine o pasta ca smintina.Se adauga sarea, brinza, sunca si...

Omleta "pizza"
Sufleuri

Sufleu de lamiie

Intr-un vas se pune la fiert, pe foc mic, laptele cu untul, zaharul si foarte putina sare. Cind incepe sa clocoteasca, se...

Sufleu de lamiie
Prajituri

Prajitura cu marmelada

Se amesteca toate ingredientele si se adauga albusurile batute spuma. Se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Cine...

Prajitura cu marmelada
Mancaruri cu carne

Pui la cuptor cu sos de smintina

Se freaca carnea de pui cu sare si piper. Se caleste ceapa in unt si se stinge cu smintina si lapte. Se adauga faina sau...

Pui la cuptor cu sos de smintina
Prajituri

Prajitura "Ambasador"

Blatul: se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se adauga albusurile batute spuma, faina, pesmetul si praful de copt....

Prajitura "Ambasador"
Salate de legume

Salata Coleslow

Se pun intr-o cratita 6 linguri apa, otetul, faina, zaharul, sarea si mustarul si se lasa la foc mic pina ce dau in clocot...

Salata Coleslow
Mancaruri cu carne

Escalop voievodal

Se taie carnea in felii, se bate cu ciocanul de snitele, se pudreaza cu faina si se frige in ulei fierbinte. Se spala foarte...

Escalop voievodal
Mancaruri cu varza

Sufleu de varza

Se curata, se spala si se fierbe varza, dupa care se taie fideluta si se amesteca impreuna cu untul (75 gr) frecat cu faina,...

Sufleu de varza
Torturi

Tort cu capsuni

Se freaca untul cu smintina si sarea, se adauga treptat faina, se framinta repede, se formeaza o minge si se da la rece timp...

Tort cu capsuni
Prajituri

Prajitura cu alune si cacao

Galbenusurile cu untul, zaharul, sarea si cacaua se freaca bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne de doua ori....

Prajitura cu alune si cacao
Torturi

Tort de ciocolata cu portocale

Se freaca untul spuma, se adauga pe rind cele 4 galbenusuri, zaharul pudra, faina cernuta si ciocolata inmuiata cu o lingura...

Tort de ciocolata cu portocale