Se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cite unul, amestecind mereu. Se pune apoi lapte, bicarbonat, faina,...
Chec cu nuci si zahar vanilatSe mixeaza galbenusurile de ou cu zahar pudra pina cind volumul creste aproximativ de trei ori. Se adauga apoi faina cernuta...
Pandispan cu marmeladaSe spala si se fierbe fasolea in apa cu sare, se scurge de zeama si se pune cu unt intr-o cratita. Se desface faina cu lapte...
Fasole verde cu omleta la cuptorSe curata merele de coaja si simburi, se taie in patru si se fierb in apa cu zahar. Dupa ce au fiert se paseaza, se adauga...
Supa de mereSe framinta brinza de vaci, cu margarina incalzita, oul, pesmetul si faina. Se obtine un aluat virtos din care se formeaza...
Galuste din brinzaSe freaca galbenusurile cu zaharul pudra pina se inalbesc (devin albe), se adauga faina amestecata cu zahar vanilat si...
Prajitura cu vanilieSe desface drojdia in lapte sau apa calda, se adauga unt, oua, zahar, sare si batind bine se toarna treptat faina; dupa...
Papanasi cu mereSe rumeneste faina usor cu unt, se subtiaza cu lapte fierbinte, se adauga sare si se fierbe 10-15 minute.
Sos de lapteZarzavatul si ceapa se curata, se toaca marunt si se prajesc in unt, adaugind faina in timpul prajitului. Dupa aceea se...
Sos de rosii cu legumeSe freaca oul cu zaharul, se adauga uleiul, laptele si gemul. Se amesteca 10 minute. Se adauga cacaua, bicarbonatul si faina....
Negresa simplaSe rumeneste o lingura de faina cu o cantitate egala de unt si se subtiaza cu un pahar de supa de carne sau zeama in care au...
Sos de smintina cu untO lingura de faina se rumeneste cu aceeasi cantitate de unt sau untura pina capata culoare cafenie. Se amesteca apoi cu...
Sos rosuO lingura de faina se rumeneste usor cu o cantitate egala de unt, se subtiaza cu supa de carne strecurata, in care a fiert...
Sos alb pentru carne fiartaSe taie carnea bucati, se prajeste in grasime fierbinte, se asaza in cratita, se adauga ceapa, 1-2 patlagele rosii, o lingura...
Mincare cu carne si patlagele vineteSe prajeste intr-o cratita muschiul intreg in grasime, cu sare si piper. Se adauga ceapa taiata subtire, faina si se amesteca...
Muschi de porc la cratitaSe taie carnea cruda in felii, care se bat usor cu ciocanul, se presara pe ambele parti cu sare si piper, apoi se bat in...
Snitel vienez cu lamiieDin tocatura de carne se fac perisoare potrivit de mari ca o nuca, se tavalesc prin faina si se prajesc in untura incinsa. Se...
Perisoare cu smintina in sos albSe desface drojdia in lapte cald, se adauga jumatate din faina si se face plamadeala. Cind aceasta a crescut pina si-a dublat...
Rulada cu macSe desface drojdia in lapte cald, se adauga jumatate din faina si se face plamadeala. Cind aceasta a crescut pina si-a dublat...
Chifle dulciPe scindura de aluat sau pe masa se cerne faina, se adauga unt rece taiat in bucatele mici si se toaca cu cutitul. Apoi, in...
Prajitura cu nuciSe curata puii, se taie in doua sau in patru, se presara cu sare si piper, apoi se da fiecare bucata in faina in ou si in...
Pui paneO lingura de faina se prajeste usor intr-o cratita cu o cantitate egala de unt, se subtiaza cu 2 pahare de supa de peste si...
Sos albSe prajeste ceapa taiata marunt. Cind s-a rumenit se adauga rosii curatate si taiate marunt. Se continua prajitul,...
Supa taraneasca cu boiaSe pregateste un aluat obisnuit de clatite din 4 oua, faina, lapte, cu conditia sa fie mai gros, in care se pune o lingurita...
Crochete de creier si suncaSe prepara aluatul si se lasa sa se odihneasca 10 minute, apoi se intind foi subtiri de 1/2cm. Se framinta telemeaua cu...
Pateuri aperitivSe fierbe in clocot apa impreuna cu sarea si untul. Cind clocoteste, se adauga faina toata deodata, amestecind continuu cu o...
Choux-uri umpluteSe taie carnea in bucati care se rumenesc in unt impreuna cu ceapa tocata, apoi se adauga putina boia de ardei dulce. Se pune...
Papricas de puiSe incalzeste mierea cu untul la bain-marie. Se combina faina cu nucile taiate in felii, cu scortisoara, coaja de lamiie...
Chec cu miereSe fierb legumele, se pun intr-un vas termorezistent, se pune untul taiat bucati. Se combina faina cu smintina, se pune sare,...
Legume fierte cu smintinaSe pregateste un aluat obisnuit de clatite din 4 oua, faina, lapte. Se lasa sa se odihneasca si intre timp se prepara...
Clatite cu ciuperciSe amesteca faina cu sarea, ouale batute, coniac si apa. Se adauga 90 gr. de unt topit si rece. Se framinta foarte bine si se...
Covrigei parfumatiSe incalzeste putin laptele, se ia vasul la o parte, se pune drojdia de bere sa se dezlege, apoi untul topit. Se pune faina...
MinciuneleDrojdia se pune in putin lapte caldut indulcit, si se lasa la caldura sa creasca cca. 10 minute. Intre timp se cerne faina,...
Saratele cu smintina si cascavalSe pun drojdia si o lingurita de zahar in jumatate de pahar de lapte caldut. Se amesteca si se pune deoparte sa creasca. Se...
Cozonac simplu cu nuca sau cu macSe rad dovleceii de coaja, se taie in felii pe lat si se pun la fiert cu apa putina. Separat se pregateste un sos alb din...
Sufleu de dovleceiIntr-un castron se pune margarina (mai putin de o lingura), jumatate din faina si se freaca folosind o furculita pina se...
Placinta cu mere cu doua tipuri de aluatSe alege o varza potrivit de indesata si se taie felii de 1,5 cm care se prajesc in ou cu faina ca snitelele. Se pun feliile...
Mincare cu varzaSe taie carnea in bucati potrivite si se pudreaza cu faina. Se taie ardeii in rondele, se toaca ceapa, se pune in cratita si...
Gaina cu sos de ceapaSe pun pulpele de pui intr-o cratita, in ulei si apa. Se pregatesc galustele din faina, ou si apa prin amestecare continua....
Pui cu galusteSe bat ouale, apoi se adauga faina si se amesteca pina se obtine o pasta ca smintina.Se adauga sarea, brinza, sunca si...
Omleta "pizza"Intr-un vas se pune la fiert, pe foc mic, laptele cu untul, zaharul si foarte putina sare. Cind incepe sa clocoteasca, se...
Sufleu de lamiieSe amesteca toate ingredientele si se adauga albusurile batute spuma. Se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Cine...
Prajitura cu marmeladaSe freaca carnea de pui cu sare si piper. Se caleste ceapa in unt si se stinge cu smintina si lapte. Se adauga faina sau...
Pui la cuptor cu sos de smintinaBlatul: se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se adauga albusurile batute spuma, faina, pesmetul si praful de copt....
Prajitura "Ambasador"Se pun intr-o cratita 6 linguri apa, otetul, faina, zaharul, sarea si mustarul si se lasa la foc mic pina ce dau in clocot...
Salata ColeslowSe taie carnea in felii, se bate cu ciocanul de snitele, se pudreaza cu faina si se frige in ulei fierbinte. Se spala foarte...
Escalop voievodalSe curata, se spala si se fierbe varza, dupa care se taie fideluta si se amesteca impreuna cu untul (75 gr) frecat cu faina,...
Sufleu de varzaSe freaca untul cu smintina si sarea, se adauga treptat faina, se framinta repede, se formeaza o minge si se da la rece timp...
Tort cu capsuniGalbenusurile cu untul, zaharul, sarea si cacaua se freaca bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne de doua ori....
Prajitura cu alune si cacaoSe freaca untul spuma, se adauga pe rind cele 4 galbenusuri, zaharul pudra, faina cernuta si ciocolata inmuiata cu o lingura...
Tort de ciocolata cu portocale