faina

Mancaruri cu carne

Muschi de porc in vin, la cratita

Se prajeste muschiul intreg in grasime intr-o cratita cu sare si piper. Se adauga ceapa taiata subtire, faina si se amesteca...

Muschi de porc in vin, la cratita
Aluaturi

Scovergi

Se amesteca iaurtul cu ouale, uleiul, zaharul tos, praful de sare, esenta de rom, coaja rasa de lamiie, bicarbonatul si faina...

Scovergi
Clatite

Clatite americane

Se topeste margarina. Se amesteca iaurtul, ouale, faina, praful de copt si sarea. Se ia cam 1 dl aluat pentru fiecare...

Clatite americane
Aluaturi

Piine impletita

Se dizolva drojdia in putina apa calduta (lapte, 38 grade C), se adauga oul, uleiul, sarea, zaharul si restul de apa/ lapte....

Piine impletita
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti cu alune

Margarina se topeste in baie de aburi ( pe o farfurie asezata deasupra unei oale in care fierbe apa). Se amesteca faina cu...

Biscuiti cu alune
Supe de legume

Supa de rosii turceasca

Se incinge uleiul in oala, se adauga faina si se rumeneste un pic. Se toarna sucul de rosii, se da in clocot. Se adauga...

Supa de rosii turceasca
Sufleuri

Sufleu de vanilie

Se incorporeaza faina in laptele fiert si racit in prealabil si se adauga mierea, zaharul vanilat si sarea. Se pune totul pe...

Sufleu de vanilie
Mancaruri cu legume

Mincare de telina

Se curata, se spala si se taie telina felii groase de un centimetru. Se da prin faina fiecare felie si se prajeste in ulei....

Mincare de telina
Mancaruri cu peste

Marinata de crap

Se curata pestele, se spala, se taie bucati si se lasa sa stea ½ ora cu sare. Se zvinta intr-o cirpa curata, se tavaleste...

Marinata de crap
Prajituri

Prajitura cu crema de lapte

Blat: se bat albusurile spuma cu putina sare; se adauga zaharul si galbenusurile frecate cu ulei; se adauga faina si romul...

Prajitura cu crema de lapte
Prajituri

Cornulete de rahat

Se amesteca untul cu zaharul, drojdia, oul, smintina si faina cit cuprinde. Se face o coca potrivit de moale. Se intinde o...

Cornulete de rahat
Checuri

Chec rece

Se opareste faina de biscuiti cu laptele fierbinte. Separat se freaca untul cu zaharul, iar compozitia rezultata se amestaca...

Chec rece
Mancaruri cu peste

Peste in aluat

Se prepara o coca, fie aluat frantuzesc, fie un alt aluat preparat din faina, unt si otet. Se inabusa bine de tot 3-4 cepe,...

Peste in aluat
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu miere si nuci

Se topeste untul intr-un vas, se adauga mierea, galbenusurile, coaja de lamiie si se bate pina se face spuma. Se adauga...

Fursecuri cu miere si nuci
Mancaruri cu cartofi

Gogosele de cartofi

In laptele fiert si racit se dizolva drojdie de bere. Se amesteca apoi cu putina faina, se adauga cartofii fierti si dati...

Gogosele de cartofi
Mancaruri cu carne

Limba in pesmet

Limba fiarta si curatata se taie in bucati, se tavaleste fiecare bucata in faina, apoi in ou batut si in pesmet Se prajeste...

Limba in pesmet
Aperitive cu branza

Sufleu de brinza si oua

Se pune laptele impreuna cu untul pe foc sa clocoteasca, se adauga toata faina odata si se amesteca repede. Cind este aproape...

Sufleu de brinza si oua
Aperitive cu branza

Cascaval pane, in faina si pesmet

Feliile de cascaval pane sunt aperitive delicioase. Pentru a prepara aceasta reteta avem nevoie de cascaval, oua, faina si ulei.

Cascaval pane, in faina si pesmet
Mancaruri cu varza

Snitel de varza dulce

Varza intreaga sau taiata in jumatate se opareste in apa clocotita cu sare. Se taie felii de un deget de groase, se dau prin...

Snitel de varza dulce
Prajituri

Prajituri Tosca

Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Faina, zaharul, margaina taiata in bucatele si galbenusul se amesteca. Se lucreaza...

Prajituri Tosca
Prajituri

Prajitura cu mere rapida

Totul se amesteca foarte bine si se pune compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dupa ce se scoate din...

Prajitura cu mere rapida
Prajituri

Prajitura spornica

Se freaca bine untul cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cite unul, faina, coaja de lamiie rasa si la urma albusurile...

Prajitura spornica
Mancaruri cu legume

Budinca de spanac

Se spala bine bine spanacul, se fierbe, se toaca, se incorporeaza 50 gr unt si faina. Se pune la foc si se toarna laptele. Se...

Budinca de spanac
Aperitive cu oua

Chec aperitiv

Se bat 4 oua cu telul(mixer)se adauga cascavalul ras, parizerul taiat cubulete, smintina, faina, piperul si se omogenizeaza....

Chec aperitiv
Prajituri

Colomba de Paste

Se pregateste un aluat cu faina, drojdia farimitata in putina apa, galbenusurile si 100 gr. de unt moale, zaharul, coaja rasa...

Colomba de Paste
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete fragede

Se amesteca margarina, apa, praful de copt stins cu zeama de lamiie, un praf de sare si se adauga treptat faina pina se...

Cornulete fragede
Paste si pizza

Pizza vegetariana

Se amesteca faina cu drojdia, apoi se adauga apa calda, margarina si 1 lingurita de sare. Se face un aluat care se lasa sa...

Pizza vegetariana
Mancaruri cu carne

Snitel natur

Se taie carnea de vitel ceva mai groasa. Se da sare si piper, se trece prin faina si se prajeste in momentul cind trebuie...

Snitel natur
Aperitive cu legume

Chiftele de cartofi

Cartofii fierti si dati prin masina de carne, se amesteca cu faina, ouale si sarea. Se framinta bine si se intinde o foaie de...

Chiftele de cartofi
Aperitive cu branza

Budinca de papanasi

Se da brinza prin sita sau se sfarima bine cu furculita, se amesteca cu ouale intregi, puse unul cite unul, grisul, faina si...

Budinca de papanasi
Torturi

Tort Printesa Maria

Balt 1: Cele 5 galbenusuri cu 10 linguri zahar se freaca bine, apoi se adauga cele 5 linguri de faina, plus praful de copt...

Tort Printesa Maria
Torturi

Tort de nuci cu crema fara unt

Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra, coaja de lamiie sau vanilie, se adauga nucile, faina si albusul spuma de la trei...

Tort de nuci cu crema fara unt
Aperitive cu branza

Sufleu de brinza de vaca si cascaval

In apa clocotita cu unt, se pune faina toata odata si se amesteca repede, pentru a nu se face cocoloase. Se da la rece. Dupa...

Sufleu de brinza de vaca si cascaval
Aperitive cu branza

Rulada de brinza

Se topeste untul, se adauga faina. Se calesc putin, apoi se iau de pe foc si se adauga laptele rece. Se amesteca pina la...

Rulada de brinza
Torturi

Tiramisu reţetă cu blat

Tiramisu reţetă cu blat Blatul: Se lasa cuptorul sa se incalzeasca pina la 175 grade C. Se bat ouale si zaharul (la...

Tiramisu reţetă cu blat
Prajituri

Prajitura cu mere si smintina

Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia, se adauga smintina si apoi treptat in ploaie faina si se amesteca bine. La...

Prajitura cu mere si smintina
Creme

Crema de zahar ars fara oua

Se amesteca faina in lapte, putin cite putin. Se ard 50 gr. zahar cit mai bine. Se toarna laptele cu faina si cu restul de...

Crema de zahar ars fara oua
Aperitive cu ciuperci

Drob de ciuperci

Se toaca ceapa marunt (sau se da prin masina de tocat), se caleste un pic impreuna cu mirodeniile, se amesteca cu ciupercile,...

Drob de ciuperci
Aperitive cu branza

Coltunasi de malai cu brinza

Se fierbe malaiul in lapte, se adauga untul, patru oua pe rind, unul cite unul si se amesteca bine. Pe planseta presarata cu...

Coltunasi de malai cu brinza
Mancaruri cu carne

Tacopaj

Aceste cantitati sint pentru 4-6 portii. Aluatul: Se amesteca rapid faina, sarea si untul in bucatele cu virful degetelor...

Tacopaj
Mancaruri cu legume

Chiftele de zarzavat cu sos

Zarzavatul fiert se taie bucatele mici, se amesteca cu sosul alb, cu ouale, sare, piper si verdeata tocata. Se fac chiftele...

Chiftele de zarzavat cu sos
Aperitive cu branza

Sufleu de brinza de vaca

Se freaca bine brinza cu galbenusurile si cu zahar, pina nu se mai simte zaharul. Se adauga sarea, faina sau pesmetul si...

Sufleu de brinza de vaca
Mancaruri cu carne

Snitel englezesc

Se taie felii din carnea de vitel, se sareaza si se dau prin faina. Se inabusa in grasimea infierbintata, se adauga apoi ½...

Snitel englezesc
Supe de legume

Supa cu gulii cubulete

Se rumeneste in ulei ceapa taiata marunt, precum si zarzavatul de supa dat prin razatoarea cu gauri mari. Se adauga faina, se...

Supa cu gulii cubulete
Aluaturi

Mucenici muntenesti

Se face un aluat mai tare, din faina, apa si putina sare. Se framinta si se lasa sa se odihneasca. Se rup bucatele din aluat...

Mucenici muntenesti
Prajituri

Scutecele Domnului

Se face un aluat din faina, ulei, sare, apa. Se framinta bine, apoi se bate de masa pina prezinta goluri in sectiune. Se lasa...

Scutecele Domnului
Aperitive cu legume

Tocinei

Se dau cartofii pe razatoarea cea mai mica, se pune un ou, se adauga faina si piperul si se pun la prajit in forma de...

Tocinei
Clatite

Clatite

Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul si laptele. Se bate totul...

Clatite
Prajituri

Placintele cu mere

Se face un aluat de clatite din lapte, oua, un praf sare, vanilie, faina. Se curata merele de coaja, se dau prin razatoarea...

Placintele cu mere
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeti cu ou

Se face o coca din faina, zahar, ou, unt, lapte, zahar vanilat, bicarbonat. Se intinde subtire pe planseta, se taie forme...

Pesmeti cu ou
Mancaruri cu carne

Piept de gaina pane

Se fierbe in supa carnea, apoi se desprinde de pe os si se taie felii. Se tavaleste fiecare bucata in faina, ou, pesmet si...

Piept de gaina pane