faina

Mancaruri cu cartofi

Mincare acrisoara cu cartofi

Ceapa taiata marunt se rumeneste in uleiul incins. Se adauga faina si boiaua, apoi se stinge cu un pahar de apa clocotita. Se...

Mincare acrisoara cu cartofi
Mancaruri cu carne

Snitele cu sos tomat si macaroane

Snitelele batute se sareaza, se fierb acoperite cu putina apa, sucul de ceapa, uleiul si morcovul ras. In timpul fierberii,...

Snitele cu sos tomat si macaroane
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti cu cacao si lamiie

Se freaca zaharul cu untul pina devine o crema pufoasa, dupa care se amesteca cu oul batut, cacaua, coaja de lamiie si faina....

Biscuiti cu cacao si lamiie
Mancaruri cu peste

Sufleu din peste

Pestele curatat de pielita si oase se da prin masina de tocat. Se prepara un sos alb din lapte, margarina si faina care se...

Sufleu din peste
Mancaruri cu carne

Pui cu rosii

Se curata puiul, se taie in bucati si se inabusa in putin ulei. Separat se caleste ceapa in ulei, se pune faina, se rumeneste...

Pui cu rosii
Prajituri

Prajitura cu mere "a la Dnul Cosma"

Zaharul, laptele si uleiul se dau in clocot; se toarna faina odata, se asteapta pina da din nou in clocot si se amesteca...

Prajitura cu mere "a la Dnul Cosma"
Borsuri

Bors taranesc

Zarzavatul curatat si spalat se taie marunt si se prajeste usor in ulei, adaugind la urma si faina. Se adauga apa, cartofii...

Bors taranesc
Mancaruri cu legume

Sufleu de legume variate

Legumele bine fierte se paseaza obtinindu-se un pireu care se amesteca cu sosul alb (preparat din lapte, faina si unt), cu...

Sufleu de legume variate
Prajituri

Delicii cu nuca

Se freaca galbenusurile cu zaharul pina se obtine o crema consistenta. Se adauga, apoi, treptat, faina, zaharul vanilat si...

Delicii cu nuca
Preparate cu miere

Turta dulce

Pentru aceste delicatese aveti nevoie de faina, zahar, oua, miere, nuci, scortisoara, cuisoare, esenta de vanilie.

Turta dulce
Aperitive cu carne

Ficat natur

Ficatul se taie in felii potrivit de groase care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.

Ficat natur
Supe de legume

Supa de verdeturi

Verdeturile, spalate bine si taiate marunt, se inabusa citeva minute in unt, dupa care se pune faina, se amesteca si se...

Supa de verdeturi
Supe de legume

Supa la minut

Supa concentrata se dizolva in apa si cind incepe sa fiarba se adauga faina, care a fost in prealabil desfacuta in putina apa...

Supa la minut
Aperitive cu oua

Omleta cu ciuperci si smintina

Intr-o craticioara se inabusa in unt fierbinte ciupercile taiate, impreuna cu ceapa. Cind ciupercile sint patrunse, se...

Omleta cu ciuperci si smintina
Prajituri

Prajitura Musuroi

Piscotul: se freaca galbenusurile cu zaharul pina devine spuma, se adauga lamiia, praful de copt si faina, dupa aceea...

Prajitura Musuroi
Mancaruri cu legume

Telina pane cu sos picant

Se curata telinele, se fierb intregi in apa clocotita cu sare, se scurg si se taie felii grosute. Se inmoaie in ou, faina sau...

Telina pane cu sos picant
Ciorbe

Ciorba de cartofi dreasa cu smintina

Se curata zarzavatul, se spala si se da pe razatoarea de zarzavat. Se prajeste usor in unt sau ulei, adaugind si faina. Se...

Ciorba de cartofi dreasa cu smintina
Sosuri albe

Sos de maioneza cu lapte

Se fierbe faina in lapte diluat, cu sare, pina se obtine un sos gros. Dupa ce se raceste, se freaca galbenusul cu cite putin...

Sos de maioneza cu lapte
Mancaruri cu orez

Orez cu limba

Se prepara un sos alb dintr-o lingurita unt, faina si apa. Se fierbe pina devine gros ca o smintina. Se amesteca limba...

Orez cu limba
Mancaruri cu cartofi

Strudel umplut cu cartofi (garnitura penru fripturi)

Se prepara repede (ca sa nu se topeasca untul) o coca din unt, smintina si faina. Se formeaza ca o caramida si se pune la...

Strudel umplut cu cartofi (garnitura penru fripturi)
Aperitive cu carne

Chiftelute

Se face o tocatura bine framintata din care se fac chiftelute rotunde. Se dau prin faina amestecata cu pesmet si se prajesc...

Chiftelute
Mancaruri cu carne

Cotlete de pui pane

Se taie si se aleg bucatile mai carnoase (piept, pulpe etc.) si li se da forma de cotlet batindu-le peste tot. Se sareaza, se...

Cotlete de pui pane
Budinci

Budinca de brinza de vaci cu stafide si lamiie

Intr-un castron se amesteca brinza cu zaharul, apoi se adauga faina, coaja de lamiie si stafidele. Separat se bat ouale cu...

Budinca de brinza de vaci cu stafide si lamiie
Paste si pizza

Macaroane gratinate

Se fierb macaroanele intr-un vas descoperit cca 20 minute, se scurg si se amesteca fierbinti cu un sos preparat dupa cum...

Macaroane gratinate
Prajituri

Fursecuri cu nuci

Se freaca untul cu zaharul si galbenusul, se adauga treptat faina, nucile si zaharul vanilat, amestecindu-se bine. Se iau din...

Fursecuri cu nuci
Ciorbe

Ciorba de ardei Kapia copti

Se face un rintas din faina, smintana, apa rece, sos de rosii. Se adauga apa si se fierbe pina da intr-un clocot. Se...

Ciorba de ardei Kapia copti
Cozonac

Pasca cu ciocolata

Se freaca ouale cu zaharul pina cind amestecul devine precum o crema. Peste crema obtinuta se pune faina, apoi se adauga...

Pasca cu ciocolata
Prajituri

Arlechin

Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne. Peste faina se pune untul taiat bucatele si se presara sarea. Se face o...

Arlechin
Prajituri

Prajitura cu mere

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu untul topit, se adauga putin bicarbonat si sare si se amesteca cu grija cu...

Prajitura cu mere
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Turta dulce

Se incalzeste mierea, se amesteca cu zaharul, bicarbonatul, ouale puse unul cite unul, faina, scortisoara, cuisoarele si...

Turta dulce
Aluaturi

Aluat frantuzesc pripit

Pe scindura de aluat se cerne faina, se pune peste ea unt rece taiat in prealabil in bucatele mici si se toaca marunt cu...

Aluat frantuzesc pripit
Aluaturi

Aluat frantuzesc

Se cerne faina si se imparte in doua parti egale. Una din parti se amesteca pe scindura de aluat cu unt si se intinde cu...

Aluat frantuzesc
Aluat de placinta romaneasca
Aluaturi

Aluat de placinta romaneasca

Se pune faina cernuta proaspat intr-un castron si se face la mijloc o adincitura in care se toarna ulei, otet, apa, oua si...

Aluat de placinta romaneasca
Torturi

Tort cu nuci si boneta de frisca

Untul se bate cu mixerul si se omogenizeaza zaharul. Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca in compozitia de unt. Se...

Tort cu nuci si boneta de frisca
Prajituri

Prajitura cu vanilie si lapte

Se bat cele 7 galbenusuri cu zahar pina devin spumoase. Se adauga untul topit, laptele fierbinte, cele 10 linguri de faina,...

Prajitura cu vanilie si lapte
Mancaruri cu carne

Pui cu conopida

Se prajesc bucatile de pui in ulei bine incins. Intr-o cratita se rumeneste faina, se adauga ceapa taiata marunt, boia de...

Pui cu conopida
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete cu nuca

Se amesteca margarina cu nucile, praful de copt stins cu zeama de lamiie, un praf de sare si se adauga treptat faina pina se...

Cornulete cu nuca
Salate de fructe

Banane caramelizate

Se amesteca 4 linguri de faina cu apa. Bananele taiate in bucati de 2 cm se dau prin faina, apoi prin faina dizolvata in apa....

Banane caramelizate
Mancaruri cu legume

Dovlecei cu masline

Dovleceii (in coaja) se spala, se sterg si se taie in felii de 1 cm grosime. Se presara cu zeama de lamiie, sare si piper, se...

Dovlecei cu masline
Supe de legume

Supa de ceapa

Ceapa se curata, se taie solzisori, se caleste in ulei si se adauga putin cite putin faina, amestecindu-se mereu....

Supa de ceapa
Sosuri condimentate

Sos de busuioc

Faina se adauga in uleiul incins si se lasa sa se rumeneasca. Se adauga putin cite putin apa, amestecindu-se mereu sa nu se...

Sos de busuioc
Borsuri

Bors de hribi

Se taie varza fin, se presara cu faina si se prajeste. Se fierb hribii, se scot din zeama, se taie marunt, se pun peste varza...

Bors de hribi
Supe de legume

Supa de spanac

Se curata, se spala si se opareste spanacul. Se strecoara si se trece printr-o sita deasa. Se pun intr-o cratita untul, faina...

Supa de spanac
Mancaruri cu peste

Marinata de peste

Se curata, se taie pestele in bucati, se presara cu sare si se lasa sa se scurga bine. Se zvinta bucatile cu o cirpa, se dau...

Marinata de peste
Sosuri condimentate

Sos de hrean

Faina se rumeneste usor cu aceeasi cantitate de unt, se subtiaza cu un pahar de supa de carne fierbinte, ramasa de la fiertul...

Sos de hrean
Mancaruri cu carne

Snitel vienez de vitel

Se taie carnea felii potrivit de groase, in curmezisul fibrelor. Se bat feliile usor cu ciocanul de lemn. Se sareaza, apoi se...

Snitel vienez de vitel
Mancaruri cu carne

Carne de vaca inabusita cu ceapa si cartofi

Se alege carne macra, se spala, se taie in bucati de cite 80-100 gr., se sareaza, se presara cu piper, se da prin faina si se...

Carne de vaca inabusita cu ceapa si cartofi
Prajituri

Prajitura cu smintina

Se amesteca smintina cu zaharul si se imparte in doua. In prima parte se pune bicarbonat si sare dupa gust, faina si se...

Prajitura cu smintina
Mancaruri cu legume

Dovleac prajit

Se curata dovleacul, se taie felii, se sareaza, se da prin faina si se prajeste in tigaie in grasime.

Dovleac prajit
Mancaruri cu carne

Costita cu fasole alba

Fasolea se pune la fiert, se schimba apa si cind este aproape gata se adauga sare. Separat se face un rintas din grasime,...

Costita cu fasole alba
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pasta de biscuiti

Se bat albusurile spuma cu apa. Se toarna zaharul pudra cu zaharul vanilat, se bat impreuna si se adauga galbenusurile. Se...

Pasta de biscuiti