Ceapa taiata marunt se rumeneste in uleiul incins. Se adauga faina si boiaua, apoi se stinge cu un pahar de apa clocotita. Se...
Mincare acrisoara cu cartofiSnitelele batute se sareaza, se fierb acoperite cu putina apa, sucul de ceapa, uleiul si morcovul ras. In timpul fierberii,...
Snitele cu sos tomat si macaroaneSe freaca zaharul cu untul pina devine o crema pufoasa, dupa care se amesteca cu oul batut, cacaua, coaja de lamiie si faina....
Biscuiti cu cacao si lamiiePestele curatat de pielita si oase se da prin masina de tocat. Se prepara un sos alb din lapte, margarina si faina care se...
Sufleu din pesteSe curata puiul, se taie in bucati si se inabusa in putin ulei. Separat se caleste ceapa in ulei, se pune faina, se rumeneste...
Pui cu rosiiZaharul, laptele si uleiul se dau in clocot; se toarna faina odata, se asteapta pina da din nou in clocot si se amesteca...
Prajitura cu mere "a la Dnul Cosma"Zarzavatul curatat si spalat se taie marunt si se prajeste usor in ulei, adaugind la urma si faina. Se adauga apa, cartofii...
Bors taranescLegumele bine fierte se paseaza obtinindu-se un pireu care se amesteca cu sosul alb (preparat din lapte, faina si unt), cu...
Sufleu de legume variateSe freaca galbenusurile cu zaharul pina se obtine o crema consistenta. Se adauga, apoi, treptat, faina, zaharul vanilat si...
Delicii cu nucaPentru aceste delicatese aveti nevoie de faina, zahar, oua, miere, nuci, scortisoara, cuisoare, esenta de vanilie.
Turta dulceFicatul se taie in felii potrivit de groase care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.
Ficat naturVerdeturile, spalate bine si taiate marunt, se inabusa citeva minute in unt, dupa care se pune faina, se amesteca si se...
Supa de verdeturiSupa concentrata se dizolva in apa si cind incepe sa fiarba se adauga faina, care a fost in prealabil desfacuta in putina apa...
Supa la minutIntr-o craticioara se inabusa in unt fierbinte ciupercile taiate, impreuna cu ceapa. Cind ciupercile sint patrunse, se...
Omleta cu ciuperci si smintinaPiscotul: se freaca galbenusurile cu zaharul pina devine spuma, se adauga lamiia, praful de copt si faina, dupa aceea...
Prajitura MusuroiSe curata telinele, se fierb intregi in apa clocotita cu sare, se scurg si se taie felii grosute. Se inmoaie in ou, faina sau...
Telina pane cu sos picantSe curata zarzavatul, se spala si se da pe razatoarea de zarzavat. Se prajeste usor in unt sau ulei, adaugind si faina. Se...
Ciorba de cartofi dreasa cu smintinaSe fierbe faina in lapte diluat, cu sare, pina se obtine un sos gros. Dupa ce se raceste, se freaca galbenusul cu cite putin...
Sos de maioneza cu lapteSe prepara un sos alb dintr-o lingurita unt, faina si apa. Se fierbe pina devine gros ca o smintina. Se amesteca limba...
Orez cu limbaSe prepara repede (ca sa nu se topeasca untul) o coca din unt, smintina si faina. Se formeaza ca o caramida si se pune la...
Strudel umplut cu cartofi (garnitura penru fripturi)Se face o tocatura bine framintata din care se fac chiftelute rotunde. Se dau prin faina amestecata cu pesmet si se prajesc...
ChifteluteSe taie si se aleg bucatile mai carnoase (piept, pulpe etc.) si li se da forma de cotlet batindu-le peste tot. Se sareaza, se...
Cotlete de pui paneIntr-un castron se amesteca brinza cu zaharul, apoi se adauga faina, coaja de lamiie si stafidele. Separat se bat ouale cu...
Budinca de brinza de vaci cu stafide si lamiieSe fierb macaroanele intr-un vas descoperit cca 20 minute, se scurg si se amesteca fierbinti cu un sos preparat dupa cum...
Macaroane gratinateSe freaca untul cu zaharul si galbenusul, se adauga treptat faina, nucile si zaharul vanilat, amestecindu-se bine. Se iau din...
Fursecuri cu nuciSe face un rintas din faina, smintana, apa rece, sos de rosii. Se adauga apa si se fierbe pina da intr-un clocot. Se...
Ciorba de ardei Kapia coptiSe freaca ouale cu zaharul pina cind amestecul devine precum o crema. Peste crema obtinuta se pune faina, apoi se adauga...
Pasca cu ciocolataSe freaca galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu untul topit, se adauga putin bicarbonat si sare si se amesteca cu grija cu...
Prajitura cu mereSe incalzeste mierea, se amesteca cu zaharul, bicarbonatul, ouale puse unul cite unul, faina, scortisoara, cuisoarele si...
Turta dulcePe scindura de aluat se cerne faina, se pune peste ea unt rece taiat in prealabil in bucatele mici si se toaca marunt cu...
Aluat frantuzesc pripitSe cerne faina si se imparte in doua parti egale. Una din parti se amesteca pe scindura de aluat cu unt si se intinde cu...
Aluat frantuzescSe pune faina cernuta proaspat intr-un castron si se face la mijloc o adincitura in care se toarna ulei, otet, apa, oua si...
Aluat de placinta romaneascaUntul se bate cu mixerul si se omogenizeaza zaharul. Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca in compozitia de unt. Se...
Tort cu nuci si boneta de friscaSe bat cele 7 galbenusuri cu zahar pina devin spumoase. Se adauga untul topit, laptele fierbinte, cele 10 linguri de faina,...
Prajitura cu vanilie si lapteSe prajesc bucatile de pui in ulei bine incins. Intr-o cratita se rumeneste faina, se adauga ceapa taiata marunt, boia de...
Pui cu conopidaSe amesteca margarina cu nucile, praful de copt stins cu zeama de lamiie, un praf de sare si se adauga treptat faina pina se...
Cornulete cu nucaSe amesteca 4 linguri de faina cu apa. Bananele taiate in bucati de 2 cm se dau prin faina, apoi prin faina dizolvata in apa....
Banane caramelizateDovleceii (in coaja) se spala, se sterg si se taie in felii de 1 cm grosime. Se presara cu zeama de lamiie, sare si piper, se...
Dovlecei cu maslineCeapa se curata, se taie solzisori, se caleste in ulei si se adauga putin cite putin faina, amestecindu-se mereu....
Supa de ceapaFaina se adauga in uleiul incins si se lasa sa se rumeneasca. Se adauga putin cite putin apa, amestecindu-se mereu sa nu se...
Sos de busuiocSe taie varza fin, se presara cu faina si se prajeste. Se fierb hribii, se scot din zeama, se taie marunt, se pun peste varza...
Bors de hribiSe curata, se spala si se opareste spanacul. Se strecoara si se trece printr-o sita deasa. Se pun intr-o cratita untul, faina...
Supa de spanacSe curata, se taie pestele in bucati, se presara cu sare si se lasa sa se scurga bine. Se zvinta bucatile cu o cirpa, se dau...
Marinata de pesteFaina se rumeneste usor cu aceeasi cantitate de unt, se subtiaza cu un pahar de supa de carne fierbinte, ramasa de la fiertul...
Sos de hreanSe taie carnea felii potrivit de groase, in curmezisul fibrelor. Se bat feliile usor cu ciocanul de lemn. Se sareaza, apoi se...
Snitel vienez de vitelSe alege carne macra, se spala, se taie in bucati de cite 80-100 gr., se sareaza, se presara cu piper, se da prin faina si se...
Carne de vaca inabusita cu ceapa si cartofiSe amesteca smintina cu zaharul si se imparte in doua. In prima parte se pune bicarbonat si sare dupa gust, faina si se...
Prajitura cu smintinaSe curata dovleacul, se taie felii, se sareaza, se da prin faina si se prajeste in tigaie in grasime.
Dovleac prajitFasolea se pune la fiert, se schimba apa si cind este aproape gata se adauga sare. Separat se face un rintas din grasime,...
Costita cu fasole albaSe bat albusurile spuma cu apa. Se toarna zaharul pudra cu zaharul vanilat, se bat impreuna si se adauga galbenusurile. Se...
Pasta de biscuiti