Cu o lingura de lemn se amesteca untul cu faina, zaharul si vanilia, cit mai repede ca sa nu se incalzeasca untul. La...
Prajitura cu vanilie si nuciCartofii curatati, taiati felii, se fierb in 400 ml apa clocotita. Cind sint aproape fierti, se adauga faina, amestecata cu...
Supa crema de cartofi cu crutoaneGalbenusurile, faina si laptele se bat bine cu furculita. Se adauga albusurile batute spuma tare. Se prajeste in untura incinsa.
Omleta cu casUntul se freaca cu zaharul, galbenusurile, coaja rasa de lamiie si sarea. Se adauga faina si la sfirsit albusurile batute...
Prajitura cu gemSe amesteca bine toate ingredientele cu exceptia fainii, care se adauga la sfirsit. Se pune atita faina cit sa se obtina o...
Pesmeciori cu caimacSe freaca untul spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile pe rind, apoi alunele si faina, amestecind bine, cu o lingura de...
Coronite cu aluneUntul se freaca spuma cu zaharul. Se adauga alunele si faina si se amesteca bine. Pe o tava presarata cu faina se pun...
Prajitura cu alune si zahar vanilatSe freaca bine toate ingredientele de mai sus. Aluatul obtinut se ruleaza pe planseta presarata cu faina, se acopera si se...
Cornulete cu aluneSe freaca spuma untul cu zaharul, se adauga oul batut bine, faina, cacaua si coaja de lamiie. Se framinta bine, se intinde o...
Biscuiti cu cacaoSe bat albusurile spuma, se adauga zaharul amestecat cu cafeaua si se bat in continuare pina cind se obtine o spuma tare. Se...
Bezele cu cafeaJumatate din cantitatea de zahar se face caramel si se stinge cu un pahar de apa. Se freaca galbenusurile cu zaharul ramas,...
Prajitura neagraDovleceii, curatati si taiati bucati, se fierb in apa cu sare si se dau prin sita. Se amesteca cu faina desfacuta in lapte,...
Supa-crema de dovleceiSe freaca untul cu zaharul vanilat, se adauga galbenusurile si faina, pina se obtine o coca moale, din care se fac pesmeti...
Pesmeti pentru ceaiSe amesteca intr-un vas faina cu drojdia dizolvata in lapte, apoi, treptat, cu celalalte ingrediente. Se framinta un aluat,...
Cozonac trandafir cu lapte si miereDin faina, 1/2 ou, putina sare si lapte se amesteca o compozitie pina se omogenizeaza. Se subtiaza cu restul de lapte,...
Budinca de clatite cu brinza de vaciSe freaca untul cu zaharul pina cind devine spumos. Se adauga oul, zaharul vanilat si sarea. Se amesteca si se pune faina. Se...
Tarte cu struguriSe amesteca brinza de vaci cu oul, faina si atita gris cit sa se obtina o compozitie consistenta mai moale. Se ia din aceasta...
Galuste cu brinza de vaci si grisSe freaca spuma untul cu zaharul. Se adauga pe rind galbenusurile, amestecind bine dupa fiecare si faina care a fost...
Chec cu smintinaCartofii fierti, dati prin masina de tocat, se amesteca cu albusul, drojdia si faina. Se face o pasta din care se formeaza...
Chiftelute de cartofi cu drojdieSe amesteca faina cu o lingura de lapte rece si se pune sa fiarba in restul de lapte clocotit, 15-20 de minute. Se adauga...
Sos alb dieteticPuiul taiat in bucati se fierbe cu ceapa. Cind este aproape fiert se adauga rosiile curatate de pielita si taiate in felii...
Ostropel de puiDovleceii, curatati si taiati bucati potrivite, se fierb in apa cu sare. In timpul fierberii, se adauga faina amestecata cu...
Supa de dovlecei si rosiiSe freaca faina cu untul adaugind pe rind oul si sarea. Aluatul obtinut se da la rece o ora. Se imparte apoi in doua parti...
Prajitura cu gratiiDovleceii curatati de coaja se rad pe razatoare, se adauga putina sare si se lasa sa se scurga. Se adauga oul, faina, brinza...
Chiftelute de dovlecei cu brinzaCartofii curatati si taiati cuburi, se fierb in apa sarata. In timpul fierberii, se adauga faina, amestecata cu laptele, si...
Supa de cartofi dreasa cu iaurtSunca sau parizerul, taiate in bucatele marunte, se amesteca cu faina desfacuta in 1-2 linguri de sifon si un albus bine...
Aperitiv cu sunca sau parizerSe freaca untul spuma, se adauga galbenusul, zaharul, zeama si coaja de lamiie, faina, pina devine o coca moale. Se intinde o...
Fursecuri cu lamiieSe amesteca brinza de vaci cu oul, faina si atita gris, cit sa se obtina o compozitie de o consistenta potrivita, pe care o...
Papanasi cu brinza de vaciDin faina, ou si putina apa se prepara un aluat de o consistenta mai tare, care se framinta bine pe planseta. Cind aluatul...
Taitei cu lapteColtunasii cu brinza de vaci sunt foarte delicioase. Pentru aceasta reteta avem nevoie de faina, oua, branza si pesmet.
Coltunasi cu brinza de vaci in pesmetSe inabusa legumele in putina apa si margarina. Dupa ce s-au inmuiat se adauga faina desfacuta in putina apa si restul de apa...
Supa de zarzavat cu gris sau tapiocaUntul se freaca spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile trecute prin sita, esenta de migdale si, la sfirsit, se pune faina...
Biscuiti cu esenta de migdaleSe freaca galbenusurile cu zaharul, sarea si coaja rasa de lamiie. Se amesteca totul cu faina, nucile si albusurile batute...
Prajitura cu nuci si lamiieSe dizolva drojdia in lapte, se amesteca cu faina si zaharul si se lasa sa creasca o ora. Cind aluatul este crescut, se...
Cozonac trandafir cu vanilie si nuciSe bat ouale intregi si zaharul, cu telul, pina se face o spuma. Se adauga treptat uleiul si la sfirsit faina, laptele, coaja...
Prajitura cu ulei si fructeSe incalzeste untul, se adauga faina mestecind continuu cu lingura si dupa citeva minute se stinge cu smintina, amestecind sa...
Sos de smintina cu zeama de lamiieSe freaca untul cu zaharul pina cind compozitia devine spumoasa. Se adauga vanilia si faina, apoi se framinta si se da la...
Prajiturele vanilateSe spala pestele, se curata de pielita si de oase si se taie in bucati mici. Din unt, faina si lapte se prepara, prin...
Sufleu de peste cu lapteSe amesteca totul, se adauga atita faina cit este necesar ca sa intinda o foaie, se presara pe ea zahar si citeva nuci...
Pesmeti melciSe freaca untul cu zaharul, se adauga nucile, faina, oul si lamiia. Se intinde o foaie si se taie in formele dorite. Se coc...
Fursecuri cu nuci si lamiieSe cerne faina pe o planseta, la mijloc se pune untul taiat in bucate, smintina si sarea. Se framinta un aluat care se da la...
Cornulete cu smintina si rahatSe amesteca bine toate ingredientele, se intinde o foaie, se taie, cu paharul imbibat in faina, rotocoale subtiri sau alte...
Pesmeti cu smintinaSe freaca ouale cu untul sau margarina, se adauga praful de copt, zaharul si faina cit este necesar pentru a se forma o coca...
Fursecuri cu nuci si untSe face un aluat subtire din faina, lapte, oua si un virf de cutit de sare din care se prepara clatite. Clatitele se umplu cu...
Clatite cu suncaSe incalzeste untul, se adauga faina amestecind continuu cu lingura si dupa citeva minute se stinge cu lapte, amestecind sa...
Sos albSe pune faina in uleiul incins, amestecind repede cu o lingura de lemn; dupa 2-3 minute se stinge cu o ceasca de supa, se...
Sos picant de rosii cu mustarSe framinta repede un aluat (din faina, unt, smintina si sare) si se da la rece 2-3 ore. Se intinde o foaie groasa de 5 mm,...
Triunghiuri cu marmeladaUntul, zaharul si galbenusurile se freaca pina devin spumoase, dupa care se adauga faina amestecata cu praful de copt si...
Prajitura cu gem si cacaoPuiul taiat in bucati se fierbe cu ceapa. Cind este aproape fiert se adauga rosiile curatate de pielita si taiate in felii...
Pui cu rosii si usturoiSe bate cu telul oul intreg, cu zaharul si smintina. Se adauga faina cernuta cu praful de copt si vanilia. La sfirsit, se...
Chec cu smintina si rahat