faina

Mancaruri cu cartofi

Rulouri de cartofi cu pesmet

Se face o coca din cartofii fierti in coaja, curatati si rasi, oul batut, 1 lingura unt, faina si sarea. Se intinde pe masa...

Rulouri de cartofi cu pesmet
Mancaruri cu cartofi

Crochete de cartofi cu sunca si smintina

Se dau cartofii fierti prin masina de tocat, se amesteca cu sunca, sarea, smintina, apoi cu atita faina cit sa se obtina un...

Crochete de cartofi cu sunca si smintina
Aperitive cu oua

Omleta cu ficati de pasare rumeniti in unt

Ficatii se rumenesc putin in unt, cit sa se patrunda si se sting cu faina. Se face apoi o omleta obisnuita, se pune sare, iar...

Omleta cu ficati de pasare rumeniti in unt
Supe de legume

Supa de chimen cu lapte

Se fierbe chimenul cu morcov si verdeata cu 1 litru apa si sare. Se strecoara apoi zeama si se ingroasa cu faina desfacuta in...

Supa de chimen cu lapte
Supe de legume

Supa de mere cu taitei

Se curata merele, se inlatura partea cu simburi, se taie cuburi si se fierb in apa impreuna cu zaharul si sarea. Cind sint...

Supa de mere cu taitei
Supe de carne

Supa cu patratele de parmezan

Se freaca doua galbenusuri cu parmezanul si sarea. Se adauga apoi albusurile batute spuma cu cele doua linguri de faina. Se...

Supa cu patratele de parmezan
Mancaruri cu carne

Ficatei de pasare prajiti

Se iau ficateii de pasare, se sareaza, pipereaza apoi se tavalesc in faina si se prajesc intr-o tigaie in unt si ulei in...

Ficatei de pasare prajiti
Mancaruri cu legume

Chiftele de zarzavat

Se fierb zarzavaturile in apa cu putina sare, se scurg bine de apa si se dau prin masina de tocat. Se adauga faina, ouale,...

Chiftele de zarzavat
Prajituri

Prajitura cu frisca

Se prepara un blat din 6 albusuri bine batute cu 6 linguri de zahar; se adauga galbenusurile si faina; se unge tava...

Prajitura cu frisca
Prajituri

Tarta de piersici

Se prepara o coca frageda din untul frecat cu zahar, amestecat cu galbenus si faina. Se coace, se lasa sa se raceasca putin,...

Tarta de piersici
Mancaruri cu legume

Mincare de dovlecei cu rosii

Ceapa tocata se inabusa in ulei incins. Se adauga faina, apoi dovleceii si rosiile taiate bucatele si putina supa de zarzavat...

Mincare de dovlecei cu rosii
Sufleuri

Sufleu de piersici

Se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, laptele, faina, sarea, nucile macinate si zaharul vanilat...

Sufleu de piersici
Prajituri

Prajitura cu mere si scortisoara

Borsul caldut se amesteca cu uleiul, drojdia, un praf de zahar si se framinta cu faina obtinindu-se un aluat potrivit de...

Prajitura cu mere si scortisoara
Borsuri

Bors de fasole grasa cu rosii si smintina

Se pune la fiert fasolea in apa clocotita cu sare. Se rumeneste in ulei ceapa tocata marunt, se adauga faina si rosiile date...

Bors de fasole grasa cu rosii si smintina
Mancaruri cu legume

Ciulama de ciuperci

Se curata ciupercile, se spala se taie si se fierb in apa sarata. Cind sint gata, se strecoara pastrind zeama. Se prajeste...

Ciulama de ciuperci
Supe de legume

Supa de chimen

Zarzavaturile taiate ca taiteii se fierb cu chimenul. Cind au fiert se strecoara, se pune zeama din nou la foc, adaugind...

Supa de chimen
Mancaruri cu carne

Friganele din piept de pui

Se taie pieptul de pui in felii foarte subtiri. Separat se bat ouale, se adauga sarea, piperul, usturoiul (si alte condimente...

Friganele din piept de pui
Borsuri

Bors de urzici

Ceapa taiata marunt se inabusa putin in ulei sau unt, adaugind apoi faina, boiaua si sarea. Se toarna apa si, dupa ce da un...

Bors de urzici
Prajituri

Placintele cu brinza

Din faina, ulei, drojdie, putina sare si lapte cit cuprinde, se face o coca nu prea tare care se lasa sa creasca pina isi...

Placintele cu brinza
Gogosi

Gogosi cu lamiie

Se pune apa la fiert cu untul, zaharul si sarea. Cind incepe sa clocoteasca, se ia vasul de pe foc si se toarna toata faina...

Gogosi cu lamiie
Mancaruri cu carne

Pui cu lamiie

Puii spalati se taie in bucati si se fierb cu ceapa si putina sare in apa cit sa-i cuprinda. Separat, se face din faina si...

Pui cu lamiie
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti din albus

Se amesteca intr-un castron faina, zaharul, sarea, laptele si coaja de lamiie pina se omogenizeaza. Se adauga albusurile...

Biscuiti din albus
Aperitive cu oua

Ochi romanesc cu sos de brinza

Se prepara un sos din faina dizolvata in lapte, unt, sare. Dupa ce, prin fierbere, s-a ingrosat, se adauga brinza rasa. Se...

Ochi romanesc cu sos de brinza
Supe de legume

Supa de conopida cu unt

Se dau prin razatoare patrunjelul, morcovul si ceapa si se fierb in apa pina cind se inmoaie bine. Se strecoara zeama si se...

Supa de conopida cu unt
Mancaruri cu cartofi

Cartofi in sos alb

Se fierb cartofii, dupa ce se curata curatati si se taie in sferturi, in apa sarata. Separat se topeste untul si se amesteca...

Cartofi in sos alb
Mancaruri cu cartofi

Iahnie de cartofi cu ceapa

Se taie cepele marunt. Se rumeneste faina in uleiul incins, se adauga ceapa. Cind s-a rumenit si ceapa, se pun cartofii...

Iahnie de cartofi cu ceapa
Prajituri

Placintele cu visine

Visinile se spala, se scot simburii, se presara cu zahar si se lasa aproape o ora. In acest timp, se prepara un aluat din...

Placintele cu visine
Clatite

Clatite cu nuci si frisca

Din 3 oua, faina, lapte, zahar vanilat si sare se prepara un aluat de consistenta unei smintini din care (dupa ce s-a odihnit...

Clatite cu nuci si frisca
Prajituri

Placinta cu visine

Untul se freaca cu 100 gr. zahar, se adauga galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si la urma, amestecand usor, de...

Placinta cu visine
Inghetate

Inghetata de zmeura

Intr-un castron, se bat bine ouale cu telul si, dupa ce sint bine batute, se adauga zaharul combinat cu faina, apoi se toarna...

Inghetata de zmeura
Checuri

Chec cu rahat

Se bate iaurtul bine cu uleiul si zaharul, se adauga coaja de lamaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie si se...

Chec cu rahat
Prajituri

Strudel cu visine

Se cerne faina pe o planseta si se face putin loc la mijloc in care se pune uleiul si apa calda, in care s-a dizolvat sarea....

Strudel cu visine
Supe de legume

Supa cu spanac si macris

Din ulei, ceapa si faina se face un rintas prajit, care se stinge cu ¼ l apa. Se adauga laptele, sarea si, cind da in...

Supa cu spanac si macris
Borsuri

Bors de fasole verde

Zarzavatul taiat foarte fin se prajeste in unt impreuna cu faina. Se stinge cu apa, se adauga fasolea taiata bucati si sarea,...

Bors de fasole verde
Ciorbe

Ciorba de varza cu lapte batut

Se rumeneste ceapa rasa in 2 linguri de ulei pe fundul oalei, dupa care se presara faina. Se stinge cu 1 litru apa, se adauga...

Ciorba de varza cu lapte batut
Prajituri

Prajitura cu brinza dulce (KaeseKuchen)

Pentru aluat: se freaca margarina cu 2 linguri de zahar, una de apa, una de otet si faina cit cuprinde, ca sa iasa o coca...

Prajitura cu brinza dulce (KaeseKuchen)
Mancaruri cu cartofi

Crochete de cartofi cu sunca

Se dau cartofii fierti prin masina de tocat, se amesteca cu sunca, sarea, smintina, apoi cu atita faina cit sa se obtina un...

Crochete de cartofi cu sunca
Mancaruri cu cartofi

Chiftele din cartofi si varza acra

Cartofii fierti in coaja, curatati si raciti se dau pe razatoare si se amesteca cu oul batut, sare, piper si faina. Se...

Chiftele din cartofi si varza acra
Preparate cu miere

Turta dulce pentru vin

Se fierbe apa cu zaharul, pina cind siropul se lipeste bine de degete, se toarna cald in miere si se adauga faina; se...

Turta dulce pentru vin
Preparate cu miere

Turta dulce cu miere si smintina

Se amesteca faina cu scortisoara si bicarbonatul si se introduce in miere zaharul ars, laptele si smintina. Se bat...

Turta dulce cu miere si smintina
Mancaruri cu carne

Ciulama de pui

Se fierbe carnea de pui in apa cu sare. Se rumeneste faina intr-o cratita fara grasime, se toarna zeama in care a fiert...

Ciulama de pui
Aperitive cu branza

Pliculete cu cascaval

Intr-un vas se pun brinza, untul (moale), o jumatate de lingurita de sare si faina. Totul se amesteca bine. Se da...

Pliculete cu cascaval
Prajituri

Mere in rochite galbene

Se pregateste un aluat subtire din vin, faina, putina sare si oua. In acest aluat, se inmoaie rondele de mere si se prajesc...

Mere in rochite galbene
Prajituri

Cremsnit

Se freaca galbenusurile cu zaharul tos, se pune in laptele rece si se amesteca laptele usor, dupa care se adauga faina. Se...

Cremsnit
Prajituri

Cirese in aluat

Se spala ciresele cu codita. Se amesteca faina, berea, untdelemnul si galbenusurile. Se bat pina se obtine un aluat cu...

Cirese in aluat
Prajituri

Prajitura cu nuca de cocos si cola

Albusurile se bat spuma cu 200 gr. zahar si se pun pe rind galbenusurile frecate inainte cu 200 gr. zahar si coca-cola,...

Prajitura cu nuca de cocos si cola
Mancaruri cu legume

Dovlecei cu rosii la cuptor

Dovleceii se curata de coaja, se taie rondele cam de 1 cm. grosime, se tavalesc prin faina si se prajesc intr-o tigaie in...

Dovlecei cu rosii la cuptor
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor prajiti in untura

Reţetă de preparare a papanaşilor. Se freaca bine brinza cu galbenusurile, se adauga faina, sarea si albusurile batute...

Reţetă de preparare a papanaşilor prajiti in untura
Aperitive cu carne

Ficat cu boia

Ficatul, taiat felii uniforme ca marime si grosime, se da prin faina amestecata cu boiaua de ardei si piper. Se prajesc pe...

Ficat cu boia
Preparate cu miere

Biscuiti cu miere

Ouale batute impreuna cu mierea se amesteca bine cu untul si smintina usor incalzite, amoniacul si sarea. Se adauga faina si...

Biscuiti cu miere
Preparate cu miere

Inimioare de turta dulce

Se presara faina pe o planseta; se aduna o parte la marginea acesteia si se adauga zaharul, mierea, ouale, untul topit,...

Inimioare de turta dulce