Se face o coca din cartofii fierti in coaja, curatati si rasi, oul batut, 1 lingura unt, faina si sarea. Se intinde pe masa...
Rulouri de cartofi cu pesmetSe dau cartofii fierti prin masina de tocat, se amesteca cu sunca, sarea, smintina, apoi cu atita faina cit sa se obtina un...
Crochete de cartofi cu sunca si smintinaFicatii se rumenesc putin in unt, cit sa se patrunda si se sting cu faina. Se face apoi o omleta obisnuita, se pune sare, iar...
Omleta cu ficati de pasare rumeniti in untSe fierbe chimenul cu morcov si verdeata cu 1 litru apa si sare. Se strecoara apoi zeama si se ingroasa cu faina desfacuta in...
Supa de chimen cu lapteSe curata merele, se inlatura partea cu simburi, se taie cuburi si se fierb in apa impreuna cu zaharul si sarea. Cind sint...
Supa de mere cu taiteiSe freaca doua galbenusuri cu parmezanul si sarea. Se adauga apoi albusurile batute spuma cu cele doua linguri de faina. Se...
Supa cu patratele de parmezanSe iau ficateii de pasare, se sareaza, pipereaza apoi se tavalesc in faina si se prajesc intr-o tigaie in unt si ulei in...
Ficatei de pasare prajitiSe fierb zarzavaturile in apa cu putina sare, se scurg bine de apa si se dau prin masina de tocat. Se adauga faina, ouale,...
Chiftele de zarzavatSe prepara un blat din 6 albusuri bine batute cu 6 linguri de zahar; se adauga galbenusurile si faina; se unge tava...
Prajitura cu friscaSe prepara o coca frageda din untul frecat cu zahar, amestecat cu galbenus si faina. Se coace, se lasa sa se raceasca putin,...
Tarta de piersiciCeapa tocata se inabusa in ulei incins. Se adauga faina, apoi dovleceii si rosiile taiate bucatele si putina supa de zarzavat...
Mincare de dovlecei cu rosiiSe freaca spuma untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, laptele, faina, sarea, nucile macinate si zaharul vanilat...
Sufleu de piersiciBorsul caldut se amesteca cu uleiul, drojdia, un praf de zahar si se framinta cu faina obtinindu-se un aluat potrivit de...
Prajitura cu mere si scortisoaraSe pune la fiert fasolea in apa clocotita cu sare. Se rumeneste in ulei ceapa tocata marunt, se adauga faina si rosiile date...
Bors de fasole grasa cu rosii si smintinaSe curata ciupercile, se spala se taie si se fierb in apa sarata. Cind sint gata, se strecoara pastrind zeama. Se prajeste...
Ciulama de ciuperciZarzavaturile taiate ca taiteii se fierb cu chimenul. Cind au fiert se strecoara, se pune zeama din nou la foc, adaugind...
Supa de chimenSe taie pieptul de pui in felii foarte subtiri. Separat se bat ouale, se adauga sarea, piperul, usturoiul (si alte condimente...
Friganele din piept de puiCeapa taiata marunt se inabusa putin in ulei sau unt, adaugind apoi faina, boiaua si sarea. Se toarna apa si, dupa ce da un...
Bors de urziciDin faina, ulei, drojdie, putina sare si lapte cit cuprinde, se face o coca nu prea tare care se lasa sa creasca pina isi...
Placintele cu brinzaSe pune apa la fiert cu untul, zaharul si sarea. Cind incepe sa clocoteasca, se ia vasul de pe foc si se toarna toata faina...
Gogosi cu lamiiePuii spalati se taie in bucati si se fierb cu ceapa si putina sare in apa cit sa-i cuprinda. Separat, se face din faina si...
Pui cu lamiieSe amesteca intr-un castron faina, zaharul, sarea, laptele si coaja de lamiie pina se omogenizeaza. Se adauga albusurile...
Biscuiti din albusSe prepara un sos din faina dizolvata in lapte, unt, sare. Dupa ce, prin fierbere, s-a ingrosat, se adauga brinza rasa. Se...
Ochi romanesc cu sos de brinzaSe dau prin razatoare patrunjelul, morcovul si ceapa si se fierb in apa pina cind se inmoaie bine. Se strecoara zeama si se...
Supa de conopida cu untSe fierb cartofii, dupa ce se curata curatati si se taie in sferturi, in apa sarata. Separat se topeste untul si se amesteca...
Cartofi in sos albSe taie cepele marunt. Se rumeneste faina in uleiul incins, se adauga ceapa. Cind s-a rumenit si ceapa, se pun cartofii...
Iahnie de cartofi cu ceapaVisinile se spala, se scot simburii, se presara cu zahar si se lasa aproape o ora. In acest timp, se prepara un aluat din...
Placintele cu visineDin 3 oua, faina, lapte, zahar vanilat si sare se prepara un aluat de consistenta unei smintini din care (dupa ce s-a odihnit...
Clatite cu nuci si friscaUntul se freaca cu 100 gr. zahar, se adauga galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si la urma, amestecand usor, de...
Placinta cu visineIntr-un castron, se bat bine ouale cu telul si, dupa ce sint bine batute, se adauga zaharul combinat cu faina, apoi se toarna...
Inghetata de zmeuraSe bate iaurtul bine cu uleiul si zaharul, se adauga coaja de lamaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie si se...
Chec cu rahatSe cerne faina pe o planseta si se face putin loc la mijloc in care se pune uleiul si apa calda, in care s-a dizolvat sarea....
Strudel cu visineDin ulei, ceapa si faina se face un rintas prajit, care se stinge cu ¼ l apa. Se adauga laptele, sarea si, cind da in...
Supa cu spanac si macrisZarzavatul taiat foarte fin se prajeste in unt impreuna cu faina. Se stinge cu apa, se adauga fasolea taiata bucati si sarea,...
Bors de fasole verdeSe rumeneste ceapa rasa in 2 linguri de ulei pe fundul oalei, dupa care se presara faina. Se stinge cu 1 litru apa, se adauga...
Ciorba de varza cu lapte batutPentru aluat: se freaca margarina cu 2 linguri de zahar, una de apa, una de otet si faina cit cuprinde, ca sa iasa o coca...
Prajitura cu brinza dulce (KaeseKuchen)Se dau cartofii fierti prin masina de tocat, se amesteca cu sunca, sarea, smintina, apoi cu atita faina cit sa se obtina un...
Crochete de cartofi cu suncaCartofii fierti in coaja, curatati si raciti se dau pe razatoare si se amesteca cu oul batut, sare, piper si faina. Se...
Chiftele din cartofi si varza acraSe fierbe apa cu zaharul, pina cind siropul se lipeste bine de degete, se toarna cald in miere si se adauga faina; se...
Turta dulce pentru vinSe amesteca faina cu scortisoara si bicarbonatul si se introduce in miere zaharul ars, laptele si smintina. Se bat...
Turta dulce cu miere si smintinaSe fierbe carnea de pui in apa cu sare. Se rumeneste faina intr-o cratita fara grasime, se toarna zeama in care a fiert...
Ciulama de puiIntr-un vas se pun brinza, untul (moale), o jumatate de lingurita de sare si faina. Totul se amesteca bine. Se da...
Pliculete cu cascavalSe pregateste un aluat subtire din vin, faina, putina sare si oua. In acest aluat, se inmoaie rondele de mere si se prajesc...
Mere in rochite galbeneSe spala ciresele cu codita. Se amesteca faina, berea, untdelemnul si galbenusurile. Se bat pina se obtine un aluat cu...
Cirese in aluatAlbusurile se bat spuma cu 200 gr. zahar si se pun pe rind galbenusurile frecate inainte cu 200 gr. zahar si coca-cola,...
Prajitura cu nuca de cocos si colaDovleceii se curata de coaja, se taie rondele cam de 1 cm. grosime, se tavalesc prin faina si se prajesc intr-o tigaie in...
Dovlecei cu rosii la cuptorReţetă de preparare a papanaşilor. Se freaca bine brinza cu galbenusurile, se adauga faina, sarea si albusurile batute...
Reţetă de preparare a papanaşilor prajiti in unturaFicatul, taiat felii uniforme ca marime si grosime, se da prin faina amestecata cu boiaua de ardei si piper. Se prajesc pe...
Ficat cu boiaOuale batute impreuna cu mierea se amesteca bine cu untul si smintina usor incalzite, amoniacul si sarea. Se adauga faina si...
Biscuiti cu miereSe presara faina pe o planseta; se aduna o parte la marginea acesteia si se adauga zaharul, mierea, ouale, untul topit,...
Inimioare de turta dulce