Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz) si incingeti pe aragaz un vas adanc tip caserola sau o tava...
Piept de porumbel inabusit cu mazare, laptuca si ceapa verde
Preincalziti cuptorul la 170°C (treapta 3 la cel pe gaz). Taiati ingredientele pentru pasta de curry in bucati mari,...
Curry de miel a la Peter
Amestecati toate ingredientele intr-un castron si acoperiti cu ele carnea pentru gatit, apoi lasati-o la marinat. Sosurile...
Marinata de iaurt, menta si limeta
Amestecati totul si frecati carnea cu aceasta compozitie.Cand lasati carnea la marinat, e bine sa faceti asta peste noapte...
Marinata de rozmarin, usturoi si lamaie
Preincalziti cuptorul la 230°C (treapta 8 la cel pe gaz). Amestecati si zdrobiti toate ingredientele laolalta. Folositi...
Burger Botham
Coaceti ardeii la cuptor sau pe o tabla pusa pe flacara aragazului. Presarati-i cu sare si puneti-i intr-o punga de plastic...
Perisoare de vita la cuptor
Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Crestati pe toata lungimea, din centimetru in centimetru, pielea...
Spate de porc cu piersici la cuptor
Preincalziti cuptorul la 170°C (treapta 3 la cei pe gaz). Intr-un vas mare tip caserola sau intr-o tava adanca pentru...
Miel inabusit cu vin si legume
Zdrobiti semintele de coriandru intr-un mojar, apoi amestecati-le cu rozmarinul, sarea, piperul si oregano si presarati-le pe...
Carpaccio de vita in crusta rumenita
Preincalziti cuptorul la 230°C (treapta 8 la cel pe gaz). Spalati si razuiti sfecla. Taiati terminatiile si introduceti-o...
Carpaccio de vita cu sfecla si hrean
Dupa ce ati preparat carnea de vita, adunati laolalta feliile de ghimbir si taiati-le fideluta. Presarati-le la intamplare...
Carpaccio de vita cu ardei iute, ghimbir, ridichi si soia
Frecati bine cotletele de porc cu marinata de rozmarin si lasati-le asa, in mod ideal, timp de 1-6 ore, pentru a le permite...
Cotlete de porc la tava cu cartofi, pastarnac si plante aromatice
Amestecati faina cu untul, apa si zeama de lamaie. Framantati putin aluatul pana se omogenizeaza si apoi puneti-l la rece...
Tarta cu prune si nuci
Radeti ciocolata pe razatoarea mare si topiti-o impreuna cu untul, la foc mic. Adaugati ouale, zaharul, zaharul vanilat,...
Negrese cu alune si stafide
Pentru foi, bateti albusurile spuma, adaugand treptat cate 1 lingura zahar si cateva picaturi de lamaie. Cand spuma se tine...
Prajitura cu pere si mac
Pentru foi, amestecati galbenusurile cu zaharul, vanilia si zeama de lamaie, pana se dizolva zaharul. Adaugati faina,...
Prajitura cu mere si crema de scortisoara
Amestecati piureul de castane cu untul topit, 125g zahar si 3 galbenusuri batute cu lapte caldut si albusurile batute spuma....
Budinca de castane cu frisca
Frecati untul cu zaharul, apoi adaugati pe rand ouale, miezul de nuca, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecati...
Tort rapid cu frisca si pepene rosu
Taiati rosiilor cate un capacel in partea superioara, apot scobti-le cu grija sa nu se rupa, folosind o lingurita. Presarati...
Rosii coapte, umplute cu carne de porc
Se fierb tare 3 oua, se curata de coaja si se pun deoparte. Ceapa taiata in cubulete se caleste in 50 g untura. Chiflele se...
Rulada de carne
Se fierb tare 3 oua, se curata de coaja si se pun deoparte. Ceapa taiata in cubulete se caleste in 50 g untura. Chiflele se...
Rulada de carne
Dizolvati drojdia in putina apa calduta, adaugati zaharul si 1 lingura faina, amestecati ingredientele si lasati maiaua sa...
Tarta cu galbiori
Amestecati intr-un castron ingredientele pentru aluatul de clatite si bateti-l bine cu un tel. Incingeti o tigaie de clatite,...
Tort de clatite cu ciuperci
Curatati vineciorii si spalati-i bine sub jet de apa. Taiati piciorusele. Puneti-i intr-o tigaie cu vinul, sare, piper si...
Vineciori cu vin alb
Spalati bine galbiorii sub jet de apa, ca sa eliminati nisipul si pamantul strans intre lamele. Lasati-i sa se scurga....
Omleta cu galbiori
Curatati ciupercile, spalati-le si puneti la fiert 1,2kg din acestea, in 2 litri de apa si o lingurita rasa cu sare. Dupa ce...
Crema de ciuperci cu pui
Capsunele se spala, se curata si se taie in patru. Zaharul se fierbe 3 minute cu coaja de portocala taiata fasii subtiri si...
Capsune cu sos de portocale
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane