Toate retetele

Ciorba de varza de bruxelles
Supe de legume

Ciorba de varza de bruxelles

Se taie zarzavaturile rondele si cubulete,prazul marunt si varza se curata de foile de deasupra. Patrunjelul se scoate sa se...

Ciorba de varza de bruxelles
Pulpa de porc la tava
Mancaruri cu carne

Pulpa de porc la tava

Amestec sarea cu piperul si boiaua. Legumele si merele le tai bucati si le imprastii pe fundul tavii. Condimentez carnea si o...

Pulpa de porc la tava
Clatite banatene
Clatite

Clatite banatene

Clatitele banatene sunt o reteta de clatite dulci cu sos de vanilie si branza delicioase, si potrivite pentru desert. Copiii...

Clatite banatene
Prajitura Tutti Frutti
Prajituri

Prajitura Tutti Frutti

Prajitura Tutti Frutti este o delicioasa prajitura cu doua blaturi, crema fina de branza si fructe. O prajitura delicioasa pe...

Prajitura Tutti Frutti
Tort de portocale si frisca
Torturi

Tort de portocale si frisca

Se taie marunt migdalele. Se prepara un sirop din zeama portocalelor cu zaharul pana se leaga bine si se ingroasa. Siropul...

Tort de portocale si frisca
Treccia russa
Cozonac

Treccia russa

Facem o maia din: 200-230 gr faina (din faina totala) tot laptele si drojdia stinsa cu o lingurita de miere sau zahar. O...

Treccia russa
Tort de portocale si migdale, cu marmelada de coacaze
Torturi

Tort de portocale si migdale, cu marmelada de coacaze

Se freaca de coaja de portocala bucatile de zahar si se taie marunt. Migdalele tocate se amesteca cu zeama de portocale a...

Tort de portocale si migdale, cu marmelada de coacaze
Tort de portocale "Capsa"
Torturi

Tort de portocale "Capsa"

Blatul Zaharul cu ouale se bat cu telul pe foc slab sau in bain marie. Dupa ce s-a batut bine compozitia si s-a racit se...

Tort de portocale "Capsa"
Gogosi glazurate
Gogosi

Gogosi glazurate

Gogosile glazurate se aseamana foarte mult cu clasicele gogosi. Reteta nu difera foarte mult, atat doar ca trebuie pregatite...

Gogosi glazurate
Tort spumos de portocale "Capsa"
Torturi

Tort spumos de portocale "Capsa"

Blatul. Zaharul si ouale se bat bine cu telul in bain marie. Dupa ce compozitia s-a ingrosat se da la o parte sa se...

Tort spumos de portocale "Capsa"
Cozonac trandafir
Cozonac

Cozonac trandafir

Aceasta reteta de cozonac Trandafir este intr-adevar una deosebita. Este un cozonac festiv cu aluat dospit indelung, foietat...

Cozonac trandafir
Pasca poloneza
Cozonac

Pasca poloneza

Blatul Frecam margarina cu zaharul, oul pana obtinem o . Adaugam faina, le apoi incorporam cacaua, esenta de , praful de copt...

Pasca poloneza
Cozonac insiropat
Cozonac

Cozonac insiropat

In primul rand, se bat pana fac spume urmatoarele: 2 galbenuse, un ou intreg, 5-6 plicuri de zahar vanilat, o cana de zahar...

Cozonac insiropat
Tort de migdale insiropat
Torturi

Tort de migdale insiropat

Batem ouale cu zaharul, se adauga faina, migdalele macinate, vanilia si se da la cuptor. Se insiropeaza si apoi se taie

Tort de migdale insiropat
Tort de portocale si migdale
Torturi

Tort de portocale si migdale

Blatul. Se bat mai intai ouale intregi la foc mic, apoi cu zaharul. Se adauga migdalele pisate si coaja rasa a portocalelor....

Tort de portocale si migdale
Papricas de miel
Mancaruri cu carne

Papricas de miel

Curatam carnea de pielite, o spalam bine, o saram si apoi o prajim in ulei. In uleiul ramas calim ceapa, curatata si taiata...

Papricas de miel
Arpagic cu miel
Mancaruri cu carne

Arpagic cu miel

Spalam pulpa o frecam cu lamaie si presaram putina boia dulce. Amestecam frunzele de tarhon, busuioc, tocate marunt cu...

Arpagic cu miel
Coroana umpluta cu miel
Mancaruri cu carne

Coroana umpluta cu miel

Pregatirea aluatului Amestecam toate ingredientele si framntam un aluat potrivit de moale. Il lasam deoparte 1/2 ore. Pentru...

Coroana umpluta cu miel
Stufat de miel
Mancaruri cu carne

Stufat de miel

Taiem carnea in 20 bucati. Curatam ceapa si o taiem marunt. Calim carnea impreuna cu ceapaintr-o cratita unsa cu ulei. Peste...

Stufat de miel
Friptura de miel
Mancaruri cu carne

Friptura de miel

Taiem carnea de miel in bucati potrivite, o spalam si o lasam sa se scurga de apa. Preparam un sos din3-4 lg de mustar, boia,...

Friptura de miel
Miel la cuptor
Retete de Pasti

Miel la cuptor

Intr-un vas inalt termorezistent punem 4 linguri de ulei de masline, adaugam ceapa taiata mai mare, carnea de miel si...

Miel la cuptor
Pasca cu smantana
Cozonac

Pasca cu smantana

Pregatim aluatul Separam albusurile de galbenusuri si batem spuma albusurile. Freci galbenusurile cu zaharul si apoi le...

Pasca cu smantana
Prajitura fina cu nuci
Prajituri

Prajitura fina cu nuci

Se bat albusurile si adaugam treptat zaharul si romul. Cand spuma e tare adaugam pe rand galbenusurile, cacaoa cernuta si...

Prajitura fina cu nuci
Prajitura cu portocale
Prajituri

Prajitura cu portocale

Batem albusurile spuma, adaugam treptat 300g zahar. Batem energic. Adaugam faina, amidonul si untul topit. Amestecam...

Prajitura cu portocale
Chec cu miere
Checuri

Chec cu miere

Puneti intr-un vas la main-marie mierea si untul. Amestecati-le pana cand se topeste untul apoi luam vasul de pe foc. Batem...

Chec cu miere
Prajitura cu nuci
Prajituri

Prajitura cu nuci

Se amesteca ingredientele pentru primul blat pana obtinem un aluat fraged si omogen. Il punem la frigider pentru 30 de...

Prajitura cu nuci
Colac de Paste
Prajituri

Colac de Paste

Untul si zaharul se freaca spuma si adaugam pe rand zaharul vanilat, ouale batute, romul, coaja si zeama de lamaie. Cand...

Colac de Paste
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori