Se poate prepara din carne de purcel, de porc, de vitel, de berbec. Carnea se taie in bucati si se inabuse incet cu ceapa...
Tocana nationala
Se taie carnea bucati potrivit de mari. Se prajesc in ulei infierbintat. In acelasi ulei, dupa ce s-a scos carnea, se inabuse...
Rata cu masline
Se fierb separat, sfacla, cartofii, morcovul si mazarea sau fasolea. Se lasa sa se raceasca. Cartofii, morcovul si sfecla se...
Vinegreta
Se coc ardeii intorcindu-i pe toate partile ca sa nu se arda prea tare, dar nici sa ramina cruzi. Se asaza intr-o cratita, se...
Salata de ardei copti cu rosii
Se fierb ouale tari, se curata si dupa ce s-au racit, se taie in doua pe lung, se scot galbenusurile si se freaca adaugind...
Oua umplute cu mustar
Se prajeste atit ficatul, cit si ciupercile, apoi se dau prin masina de tocat carne. Se amesteca bine cu untul adaugindu-se...
Unt a la Strasbourg
Budinca de creier de vita este o mancare foarte buna. Aceasta reteta se prepara repede si usor.
Budinca de creier de vita
Se aleg vinete tari si lungi (acestea avind putine seminte). Se curata de coaja si se taie in cuburi sau rondele. Se asaza pe...
Sote de vinete
Se rade sau se taie ceapa marunt intr-o cratita cu tot zarzavatul ras, se toarna uleiul, se inabusa pe aragaz si se adauga...
Sos de zarzavat
Se amesteca totul bine cu cutitul si se pune la rece(gheata) timp de 2-3 ore. Dupa aceea se mai amesteca o data tot cu...
Covrigei cu smintina
Fideaua se rumeneste 10 minute in 100 gr. unt, se asaza intr-o tava si se toarna deasupra restul de unt. Se da la cuptor unde...
Prajitura cu fidea
Toate ingredientele se pun in vas termorezisent si mancarea se coace in cuptor cca. 1 ora 1/2.
Pui in stil spaniol
Maioneza se amesteca, dupa gust, cu sarea, piperul, patrunjelul si castravetii taiati si scursi de zeama, se adauga ceapa...
Salata de peste afumat cu cartofi
Se spala bine ciupercile. Se curata, se taie in felii subtiri. Se calesc intr-un vas cu 100 gr. ulei (sau unt) aproximativ 5...
Ciulama de ciuperci
Se taie fructele in bucati si se calesc intr-un vas timp de 10-15 minute, dupa care se adauga indulcitorul peste compotul...
Compot dietetic de capsuni
Se spala bine fructele si se mixeaza, amestecate cu indulcitorul.
Crema dietetica de fructe rosii
Se amesteca praful de copt si zaharul vanilat cu faina, apoi se amesteca cu margarina si otetul si cu apa. Se framinta bine...
Placinta cu mere, de post
Se taie carnea bucati potrivite, se prajeste in untura, apoi se adauga apa calda (ca sa cuprinda carnea) si o ceapa marunt...
Bame cu carne de vaca
Se lasa muschiuletii de iepure o zi la marinat cu vin si cu tot felul de zarzavaturi taiate bucatele, boabe de piper, foi de...
Muschi de iepure cu smintina
Se curata pestele, se spala, se sareaza si se lasa cu sarea 10-15 minute. In acest timp se pune la fiert zarzavatul curatat...
Crap rasol cu legume
Se da prin masina de tocat ceapa si gogosarii si se pun impreuna cu uleiul sa se rumeneasca putin. Fasolea se fierbe separat...
Gogosari cu fasole boabe
Se pun rosiile la fiert (dupa ce au fost decojite si taiate bucati) pina dispare spuma, se dauga ardeiul taiat, se lasa sa...
A la grec pentru ciorbe si tocanite
Se taie perele sferturi si se asaza intr-un platou adinc pudrate bine cu zahar. Se prepara siropul: se pune la fiert vinul...
Desert din pere cu sirop
Se bate spuma mierea cu galbenusurile adaugind treptat migdalele pisate foarte fin sau date prin masina de nuci, scortisoara,...
Tort aroma
Se fierbe ficatul in apa clocotita 15-20 minute. Se trece prin masina de tocat, se freaca cu untul, laptele, sarea si...
Crema de ficat
Se taie 2-3 cepe si se inabusa in unt, untura sau ulei. Se sting cu otet in care a fost pus din ajun usturoi pisat. Se fierbe...
Sos picant
In sosul alb preparat fie cu apa, fie cu zeama de carne, se adauga la urma cascavalul ras si cite o lingura de smintina...
Sos de smintina si cascaval
Se fierb cartofii curatati de coaja, se strivesc cu presa pentru cartofi(in lipsa, se dau prin sita sau prin masina de tocat)...
Budinca de cartofi cu carne
Se sparg ouale intr-un castron, se bat spuma, se amsteca cu laptele si sarea si se toarna in tigaia incinsa cu unt. Se...
Supa cu omleta
Rosiile, zarzavatul si jumatate din cantitatea de ceapa se spala, se taie si se pun la fiert cu apa rece si sare. Cind sint...
Ciorba de rosii cu fasole
Se spala vinetele, se scoate cotorul si se taie in rotogoale de grosimea unui deget. Se presara cu sare si se lasa astfel 1...
Mincare de vinete preparata ruseste
Se amesteca bine galbenusurile adaugind treptat cite putina faina si putin lapte. Se pune uleiul sau untul, sarea, piperul si...
Creier in aluat
Vinetele si gogosarii se coc, apoi se taie cuburi si fisii, se pun intr-un vas mai mare si se amesteca cu otet, zahar si ulei...
Salata de vinete cu gogosari
Varza se taie in sferturi; se inlatura cotoarele apoi fiecare bucata de varza se trece prin faina si se prajeste in ulei...
Varza sferturi
Se pune cuptorul la 200 grade C. Biscuitii se farima, fin. Se adauga zaharul. Untul/margarina se topeste si se toarna peste...
Tarta de ciocolata
Rosiile spalate se taie felii, se amesteca cu ceapa taiata marunt sau felii. Deasupra se toarna ulei, se presara sare si...
Salata de rosii cu verdeata
Ciupercile curatate si spalate se fierb foarte bine si se taie felii. Se amesteca incet cu uleiul, otetul, piperul, sarea si...
Salata de ciuperci cu otet
Se aleg rosii mijlocii si proaspete, se spala, se taie un capacel, apoi cu o lingurita se scoate mijlocul, se presara cu...
Rosii umplute cu orez
Se taie gogonelele cubulete, gogosarii si ardeii taiati feliute, iar morcovul se da pe razatoarea mare. Se pregateste sosul...
Ghiveci grecesc
Pepenele, merele si perele se curata de coaja, se scot simburii sau semintele, se taie felii sau cuburi mici si se amesteca...
Salata de fructe cu frisca
Se face un aluat potrivit de tare din caimac, faina si sare. Se intinde o foaie grosuta care se asaza intr-o tava...
Tarta cu prune
Se taie smochinele firisoare fine. Se trec nucile prin masina. Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma,...
Tort de smochine
Se incinge grasimea, se pune faina si se prajeste pina ce capata o culoare mai inchisa(fara sa fie arsa), se stinge cu...
Halva turceasca
Pieptul de pui fiert se taie in lamele subtiri. Cartofi fierti in coaja sa curata si se taie cubulete mici. Pieptul de pui...
Salata din piept de pui cu cartofi
Carnea se portioneaza in felii si se bate ca pentru snitele. Se pune sare si piper pe fiecare felie de carne. Se curata...
Snitel cu ceapa.
Intr-o tigaie se pune ulei si sos de soia, dupa preferinta. Se asaza fileul din piept de pui si se introduce in cuptorul...
Piept de pui cu soia si prune
Carnea, bine spalata, se pune la fiert cu apa rece. Se spumeaza, se adauga zarzavatul curatat si taiat in patru, ienibaharul...
Supa cu pateuri cu carne
Se taie vinetele de grosimea unui deget, se presara cu putina sare si se lasa cel putin 30 minute, pentru ca zeama neagra din...
Musaca de vinete
Se bat cotletele usor cu ciocanul de lemn, se sareaza, se pipereaza, se dau prin oul putin batut, apoi prin faina, din nou...
Cotlete de porc pane
In rata curatata, spalata si sarata dinainte, se introduc doua mere mai mici. Se asaza in tava de friptura, cu o lingura de...
Friptura de rata cu mere coapte
Se prajesc bucatile de carne pina ce se rumenesc. Se acopera carnea cu apa, se adauga putina sare si se lasa sa fiarba pina...
Praz cu carne
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane