Se moaie ceapa tocata in doua linguri de ulei, se adauga orezul spalat si se lasa sa se prajeasca pina incepe sa se...
Ardei umpluti cu orezSe face un sirop gros din apa si zahar, se da deoparte si, dupa ce s-a racorit, se amesteca bine cu siropul de fragi. Se...
Inghetata de fragi cu friscaSe coc vinetele si gogsarii, se pun la scurs, se toaca, se pun intr-un vas mare si se amesteca cu oettul, uleiul, zaharul si...
Salata de vinete cu gogosariRosiile se scobesc de miez dupa ce se taie la fiecare un capacel. Se presara interiorul cu sare. Varza se taie fidea si se...
Salata de rosii umplute cu varza albaSe coc vinetele, se curata fierbinti si se lasa sa se scurga pe o planseta de lemn. In acest timp se fierb rosiile si se trec...
Salata de vinete prajiteSe fierbe conopida intreaga. Cind este gata, se scurge de apa, se asaza pe o farfurie intinsa, incalzita si se presara cu...
Conopida cu ouaSe curata carnea de pielite si grasime, se trece de trei ori prin masina de tocat si se amesteca cu galbenusul de ou,...
Biftec tartarSe bat ouale, se amesteca cu sifonul si sarea, cu faina, apoi se adauga laptele putin cite putin, la fel ca la clatite. Se...
Budinca de clatite cu brinzaSe prepara un piureu mai gros de rosii, punindu-le sa fiarba taiate bucati si apoi strecurate. Separat se fierb 100 g...
Sufleu de patlagele rosiiMinatarcile sau hribii se spala de cu seara in apa rece si se pun la muiat pina a doua zi cu apa calduta. Fasolea se alege,...
Bors de fasole uscata cu minatarciCeapa taiata marunt se pune sa fiarba cu apa rece. Dupa citeva clocote se adauga rosiile si se lasa sa fiarba bine. Se trece...
Ciorba de rosiiBlat1: 5 albusuri se bat spuma cu 150 gr. zahar pudra, 3 linguri de mac macinat, 2 linguri faina, 1/2 praf de copt. Se coace....
Prajitura FurnicutaTonul se scoate din conserva si se pune intr-un vas. Porumbul se scurge de zeama lasata in conserva si se pune peste ton....
Salata de ton cu ceapaSe coc ardeii si vinetele, se curata si se toaca marunt. Se amesteca si rosiile taiate, se bate cu ulei apoi se adauga...
Salata GozvaSe freaca galbenusurile cu o cana de zahar, se incorporeaza ulei, zahar, cacao si faina stinsa cu amoniac. Se bate bine....
Prajitura "Zi si noapte"Crema: 1/2 lapte si 3 linguri de faina se amesteca si se pun intr-un vas pe foc, amestecindu-se cu telul pina se obtinem o...
Prajitura "Alba ca zapada"Ardeii spalati, curatati si scursi de apa, se pun intr-un vas (lighean). Pe o coala mare de hirtie sau in alt vas se amesteca...
Ardei pentru umplutSe bat ouale (mai intii albusurile), se adauga faina, iaurtul(smintina), sarea si restul de arome. Se amesteca bine, se...
Aperitiv ZestranPiersicile curatate de coaja si simburi se fierbe cu apa, vin si zahar, pina se obtine un pireu gros. Dupa ce s-a racit,...
Crema de piersiciSe aleg prune bine coapte si se taie in sferturi. Merele se curata de coaja si se taie felioare subtiri. Fructele se amesteca...
Desert din mere, prune si lapteNucile sau migdalele date prin masina de nuci se pun in albusurile batute spuma. Se adauga zaharul si vanilia, se amesteca...
Fursecuri cu nuci sau migdaleVinetele se curata, se taie cubulete si se fierb, se pun la scurs in strecuratoare. Ceapa se taie marunt si se caleste....
Drob de vineteCarnea de pui se taie in fisii sau cubulete si se acopera cu sosul de soia; se lasa la marinat 2 h la temperatura camerei sau...
Pui cu sos soiaSe separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu uleiul si cu zeama de lamiie pina devine ca o maioneza. Se...
Chec cu cacaoVarza rosie se taie fideluta fina, apoi se framinta putin cu sare. Se adauga la varza carnea de pui taiata cubulete mici,...
Salata rosieSe taie rosiile in jumatate, se scobesc, miezul se amesteca cu porumbul, maioneza si mustarul, se adauga sare si piper. Cu...
Rosii umplute cu porumbUn avocado copt(moale) se curata, se scoate simburele. Se paseaza bine cu o furculita si se adauga sarea, piperul si otetul;...
Piure de AvocadoSe spala carnea, se taie bucati, se asaza intr-o cratita si se toarna apa cit s-o acopere. Se adauga o ceapa intreaga si...
Ciulama de pui cu ceapaSe curata cartofii si se scobesc cu ajutorul cutitului special sau in lipsa acestuia cu un briceag. Carnea tocata se amesteca...
Cartofi umpluti cu carneSe curata guliile de coaja, se scobeste miezul. Se caleste ceapa in ulei incins, se adauga orezul, se stinge cu supa de...
Gulii umplute cu orezPrunele proaspete, carnoase, ne prea tare coapte, se pun intr-o sita si se scufunda intr-un vas cu apa clocotita. Se lasa...
Compot de prunePerele taiate felii si coarnele cu simburi se asaza din ajun intr-un vas smaltuit, cu zaharul si se lasa pina a doua zi, cind...
Compot de pere si coarneSe inmoaie usor biscuitii in laptele indulcit si se asaza unul linga altul pe un platou drptunghiular. Se prepara crema: se...
Prajitura de biscuiti cu crema de fructeSe pune la fiert apa cu vinul, zaharul si vanilia. Cind da in clocot se adauga grisul presarat si se amesteca mereu pina...
Budinca de gris cu vinSe freaca untul cu zaharul ca o crema si cu galbenusurile adaugate, unul cite unul. Se adauga apoi ciocolata sau cacao,...
Sufleu japonezSe pune in oala cu apa, ceapa, morcovul si patrunjelul taiate foarte subtire impreuna cu oasele de la carne. Se lasa sa...
Bors de vita cu perisoare, dres cu smintinaDupa ce s-a pregatit supa de carne, se strecoara. Se rade brinza in castronul de supa si se toarna peste ea supa fierbinte si...
Supa cu brinza supa de carne de vita sau pasareCeapa taiata felii se inabusa in unt, se adauga ciupercile curatate, spalate si taiate in bucati. Se lasa pina scade apa. Se...
Tocanita de ciuperci si rosiiSe oparesc vinetele, se taie felii mai groase in lungime, se asaza in cratita sau in tava peste un rind de rosii curatate de...
Vinete cu sos de rosiiSe asaza in cratita un rind de rosii si verdeata. Deasupra se pune pestele taiat bucati si apoi un alt strat de rosii,...
Crap cu rosiiSe rumeneste putin carnea in untura, intorcind-o pe toate partile. Se adauga un morcov curatat si taiat in jumatate, o ceapa,...
Friptura inabusitaPortocalele se curata de coaja si se desfac in felii care se taie in doua fiecare. Merele se spala si se taie...
Salata "Curcubeu"Feliile de carne se sareaza, se pipereaza, se trec prin faina si se prajesc in untdelemn. In grasimea ramasa se caleste ceapa...
Felii de piept de pasare cu sos de ciuperciSe rupe ciocolata si se topeste intr-un castron asezat deasupra unei cratite cu apa care fierbe mocnit. Nu se...
Sufleu de ciocolata aromatSe pune laptele impreuna cu o lingurita de zahar la fiert. Galbenusurile se freaca separat cu zaharul ramas si vanilia....
Lapte de pasare cu vanilieSe amesteca ingredientele, se fierbe amestecul, se raceste si se toarna in borcan. Se pune celofan, se leaga si se pastreaza...
Struguri in otetSe curata ciupercile de pielita, se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare si putin otet. Cind sint fierte, se lasa sa...
Salata de ciuperciSe sterg gogosarii si se pun la copt. Cind sint copti se pun intr-un vas, se presara cu sare si se acopera cu un capac. Dupa...
Salata de gogosariSe fierbe conopida desfacuta in buchetele, in apa cu sare, se scurge bine de apa, se pune intr-o tigaie in unt fierbinte si...
Conopida cu parmezanSe spala bine heringii, se despica pe burta si se tin in apa calduta 5-6 ore. Se scot din apa, se trage pielita si se...
Chiftelute de heringi sau scrumbii sarateFileul de gaina se fierbe si se taie felii. Ceapa se tine in sare, pentru a se scoate iuteala, si se taie marunt. Ciupercile...
Salata de gaina cu ciuperciDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa