Se taie puiul, curatat si spalat, in bucati potrivit de mari. Se prajesc bucatile in unt ca sa se ingalbeneasca, se adauga...
Pui cu mazare verdeSe spala ardeii, se sterg, se scot cotoarele si se scutura bine semintele din fiecare ardei. Vinetele coapte, curatate si...
Ardei cu umplutura de vinete si ouSe taie carnea in bucati mai mici, se prajeste putin in untura, se adauga ceapa taiata pestisori, se lasa sa se prajeasca...
Tocana de carne de vitaSomnul curatat si spalat se taie in bucati, se sareaza si se lasa sa stea ½ ora. Ceapa taiata foarte marunt se rumeneste in...
Mincare de somn cu rosiiSe prajeste putin ceapa in ulei, se adauga faina, se stinge cu apa clocotita cu sare. Se adauga fasolea taiata in doua, se...
Fasole verde sau tucara cu sos de rosii si maslineSe coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si toate semintele de la ardei...
Zacusca pentru iarnaSe curata si se spala ceapa pestisori si se pune cu uleiul sa sticleze. Se adauga apoi gogosarul, ardeiul (curatat de cotoare...
Ghiveci pentru iarnaBudinca de creier cu sos este o mancare excelenta. Din creier putem face aperitive gustoase.
Budinca de creier cu sosSe curata merele de coaja, se taie in doua, se scoate casuta cu simburi si se taie felii de grosimea unui deget. Franzelutele...
Budinca de mere cu franzeluteSe taie fructele in jumatati si se rad pe razatoarea mare. Se amesteca apoi cu galbenusurile, zaharul, coaja de lamiie si...
Sufleu de piersici (caise)Se spala rosiile, se rup si se pun la fiert cu 0,5 l apa. Cind rosiile s-au muiat se strecoara prin sita. Se da pe razatoarea...
Ciorba de rosii cu smintinaSe face o supa de carne si se strecoara. Separat se fierbe orezul in apa sarata. Cind este fiert, se strecoara, se spala cu...
Supa cu orez si smintinaSe taie carnea bucati, se pune la fiert cu apa si se spumeaza. Se adauga sarea, ceapa, morcovul si patrunjelul taiate in doua...
Bors de berbecCarnea trebuie sa fie de berbec tinar, taiat cu 2-3 zile inainte de preparare. Cu o ora inainte de preparare se curata pulpa...
Pulpa de berbec la tavaSe taie carnea, ardeii rosiile si brinza in bucatele(cubulete). Se pune carnea intr-o cratita de cuptor, se pun ardeii si...
Vitel cu usturoi si ardei (Kelaidi)Se spala lintea si se pun la fiert, cind apa da in clocot se strecoara si se pune alta apa, curata, se adauga rosiile, sarea,...
Linte cu orezSe spala vinetele, se taie cotorul si se taie pe jumatate in lungime. Se freaca partea din interior cu sare si se lasa 1/2...
Vinete umplute.Se curata merele si perele de coaja si seminte, se taie felii subtiri; se curata prunele de simburi si se taie in sferturi;...
Fructe caramelizatePuiul se taie bucati, se asaza intr-un vas cu capac, se condimenteaza si se introduce in cuptorul incins 15 minute, dupa care...
Pui cu sparanghelSe fierb 6 oua tari, in apa clocotita, timp de 10 minute. Se scurge apa in care au fiert si se acopera cu apa rece. Cind...
Oua umplute cu pasta de untSe curata si se spala ciupercile. Picioarele se dau la masina de tocat, impreuna cu carnea si ceapa. Se adauga in tocatura...
Ciuperci umplute cu carneSe pune codul file in tava cu unt, zeama de lamiie si piper, dupa care se pune la cuptor. Intr-un vas se pun 200 gr maioneza...
Cod fileUntul moale se freaca doua minute cu zaharul intr-un castron. Se adauga coaja de lamiie rasa, 4 linguri zeama de lamiie si...
Covrigi cu lamiie.Ouale se bat cu celelaltee ingrediente. Compozitia se pune intr-o punga de plastic. Se face o gaura foarte mica intr-un colt...
Fire de omletaSe taie puiul in portii, se spala si se usuca.Se pune ulei in cratita, sucul de lamiie, usturoiul pisat sau taiat marunt. Se...
Pui cu sos de lamiieSe pune la foc apa cu untul si sarea. Cind incepe sa fiarba, se pune faina incet si se amesteca incontinu, pina se ingroasa....
Gogosi grecestiSe freaca zaharul cu untul si 4 galbenusuri care se pun unul cite unul, se adauga un ou intreg, vanilia si praful de copt....
Chec economicSe pun toate ingredientele (mai putin faina) intr-un vas, se amesteca bine si apoi se adauga faina. Trebuie sa iasa ca un...
Prajitura cu dulceataSe taie carnea în bucati mari. Se curata morcovii si se taie bastonase. Se curata cepele si se infig cîte doua cuisoare in...
Blanquette de veauSe arde zaharul se adauga untul, se da la o parte, se pune nuca, apoi cele doua oua amestecindu-se repede. Crema se pune...
Prajitura rapida de foi "Lica"Se fierb cartofii in coaja, se curata, se trec prin masina de tocat carne impreuna cu 3/4 din brinza si cascavalul. Se...
Bucheuri de cartofiSe curata dovleceii de coaja si se rad prin razatoarea mare. Se presara cu putina sare sa nu se mai scurga apa din ei. Ouale...
Quemone din dovleceiSe pune puiul curata spalat la fierta in putin ulei si ceapa curata si taiata marunt la prajit. Pina este aproape...
Pui cu smintinaSe taie ceapa marunt, se prajeste, se pun ciupercile taiate peste ceapa, la care se adauga putina vegeta, sare, piper,...
Ciuperci cu sos de smintina si mirodeniiPestele dezghetat se taie bucati, se sareaza si se lasa sa stea cu sare pina se prepara aluatul. Se bate oul spuma se...
Peste prajit in aluatSe alege un cantalup sau un pepene galben de marime potrivita, se taie la unul din capete capacul. Se curata de seminte si cu...
Inghetata de cantalup sau pepeneSe aleg piersici tari, se curata de coaja si se pun in apa de var. Se limpezesc apoi in apa rece, se desfac in jumatati ca sa...
Dulceata de piersiciSe curata perele de coaja si se taie in patru, apoi se curata saminta. Fiecare bucatica se moaie in zeama de lamiie. In acest...
Compot de pere aromatSe freaca spuma galbenusurile cu zaharul, se adauga nucile sau migdalele, pesmetul, si la urma, spuma de albusuri. Se pune...
Tort Moca garnisit cu migdaleDe fiecare persoana se pun 2 piersici taiate bucatele intr-o farfurie adinca. Se presara zahar si se lasa sa stea acoperite o...
Lapte de piersiciSe bat putin ouale cu zaharul si vanilia. Se adauga drojdia amestecata cu smintina separat, apoi untul si faina. Se framinta...
Fursecuri cu drojdie de bereSe incalzeste bine laptele cu zaharul, se adauga biscuitii rupti bucatele si se lasa sa se raceasca putin. Se adauga apoi...
Sufleu de pruneSe bat ouale spuma cu furculita, se adauga faina putin cite putin si sarea. Se freaca cu lingura pina cind se obtine o...
Supa cu zdrenteMorcovul, patrunjelul si ceapa se taie ca taiteii si se pun la fiert. Dupa ce a dat citeva clocote, se adauga fasolea taiata...
Ciorba ruseasca fara carneSe aleg 6 felii de carne fara grasime, se bat ca pentru snitele si se pun la prajit in ulei pe foc domol. Cind sint gata, se...
Oua cu carne si legumeSe inabusa ceapa fin taiata cu orezul bine spalat, rosiile taiate felii, piper, sare, verdeata tocata, ulei si apa. Se asaza...
Pilaf de ardei verdeSe taie carnea bucati potrivite, se prajeste in untura, apoi se pune ceapa tocata, se lasa sa se prajeasca foarte putin, se...
Mazare cu carne de vacaSe rad dovleceii de coaja, se taie in doua si se scobesc de miez. Carnea se toaca, se pune intr-un castron, se adauga...
Dovlecei umpluti cu carneSe freaca brinza cu galbenusurile, se adauga faina, sarea si albusurile batute spuma. Se ia cu lingura din compozitie si se...
Papanasi prajitiDin 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri apa si 8 linguri faina se face un pandispan. Merele curatate se taie felii mai mici,...
Tort cu mereSe piseaza usturoiul, se curata partial castravetii si apoi se rad pe o razatoare mare sau se fac cubulete foarte mici....
Geagic (Salata turceasca)Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete panePeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa