Retete culinare

Cod a la french country
Mancaruri cu peste

Cod a la french country

Se sareaza si pipereaza codul pe ambele parti. Se incing 2 linguri (30 ml)de ulei, se pune codul si se lasa 30 secunde...

Cod a la french country
Salata de fasole verde
Salate de legume

Salata de fasole verde

Se curata, se spala si se fierbe fasolea. Se strecoara, se asaza in salatiera si se amesteca cu uleiul, otetul, sarea si...

Salata de fasole verde
Salata “Vitamina”
Salate de legume

Salata “Vitamina”

Se curata morcovul si telina, se taie ca taiteii, se asaza in salatiera, se adauga castravetii taiati felii subtiri, un mar...

Salata “Vitamina”
Oua umplute cu sos de carne
Aperitive cu oua

Oua umplute cu sos de carne

Se fierb ouale tari, se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile, se pun...

Oua umplute cu sos de carne
Ciuperci umplute cu brinza de vaca
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci umplute cu brinza de vaca

Se curata ciupercile si se spala bine. Picioarele ciupercilor se scot, se toaca marunt si se inabusa cu o lingura de unt....

Ciuperci umplute cu brinza de vaca
Budinca de cozonac
Budinci

Budinca de cozonac

Se piseaza cozonacul ca pesmetul si se amesteca cu romul. Se freaca untul cu galbenusurile, vanilia si zaharul. Se adauga...

Budinca de cozonac
Gogosi pripite (fara drojdie)
Gogosi

Gogosi pripite (fara drojdie)

Se pune la fiert apa (laptele) cu untul si sarea; cind incepe sa fiarba, se pune faina si in acelasi moment se amesteca...

Gogosi pripite (fara drojdie)
Prajitura cu prune
Prajituri

Prajitura cu prune

Se curata prunele de simburi si pielite, se presara cu putin zahar si scortisoara pisata si se lasa sa stea. Se face un aluat...

Prajitura cu prune
Melanj de fructe proaspete
Salate de fructe

Melanj de fructe proaspete

Perele si merele se curata de coaja, se scoate casuta cu simburi si se taie felioare foarte subtiri. Prunele se curata de...

Melanj de fructe proaspete
Tortilla de patatas
Aperitive cu oua

Tortilla de patatas

Se face intr-o tigaie nu foarte mare (una cam de 14-20 cm este destul de buna), ca tortilla sa nu iasa foarte plana....

Tortilla de patatas
Pui cu cascaval
Mancaruri cu carne

Pui cu cascaval

Bucatile de piept se bat putin ca pentru snitele, apoi se asaza intr-o tava unsa cu ulei si stropita cu putina apa. Se...

Pui cu cascaval
Piftelute cu susan
Mancaruri cu carne

Piftelute cu susan

Ceapa se toaca marunt si se rumeneste impreuna cu morcovul ras. Se adauga in carnea tocata, apoi se condimenteaza si se leaga...

Piftelute cu susan
Placinta cu spanac si brinza sau praz
Aperitive cu branza

Placinta cu spanac si brinza sau praz

Coca obtinuta se imparte in doua, se intind bucatile pe planseta, se bat sa devina elastice, se ung cu grasime, se impaturesc...

Placinta cu spanac si brinza sau praz
Pui cu vinete aromat cu patrunjel
Mancaruri cu carne

Pui cu vinete aromat cu patrunjel

Se taie vinetele pe lungime in sferturi, apoi fiecare sfert pe latime in doua. Se sareaza si se lasa sa stea astfel cel putin...

Pui cu vinete aromat cu patrunjel
Snitel din carne tocata
Mancaruri cu carne

Snitel din carne tocata

Carnea, spalata, se trece prin masina de tocat, se amesteca bine cu sare si piper. Din aceasta pasta se fac 6 turtite de...

Snitel din carne tocata
Peste pescaresc
Mancaruri cu peste

Peste pescaresc

Pestele proaspat sau dezghetat se taie in bucati nu prea mari, se sareaza si se lasa sa stea intr-un vas acoperit pina se...

Peste pescaresc
Mincare de conopida
Mancaruri cu legume

Mincare de conopida

Se desface conopida in buchetele, se spala si se opareste cu apa clocotita si sare. Ceapa taiata marunt se lasa intr-o...

Mincare de conopida
Compot de pepene galben
Compoturi

Compot de pepene galben

Se pune la fiert apa cu zaharul, lasind sa dea citeva clocote. Feliile de pepene curatate de coaja galbena se taie cuburi...

Compot de pepene galben
Cartofi umpluti cu cascaval si smintina
Mancaruri cu cartofi

Cartofi umpluti cu cascaval si smintina

Se coc cartofii. Cind sint gata se lasa sa se raceasca, se curata si se taie un capac de-a lungul cartofului, scobind din...

Cartofi umpluti cu cascaval si smintina
Romburi din malai cu sos de rosii
Mancaruri cu legume

Romburi din malai cu sos de rosii

In laptele diluat cu apa, clocotind se toarna malaiul in ploaie; se amesteca bine pina se ingroasa, se adauga uleiul si...

Romburi din malai cu sos de rosii
Pilaf de dovlecei
Mancaruri cu orez

Pilaf de dovlecei

Dovleceii curatati de coaja se taie in jumatati in lungime, se scot semintele. Se taie felii rotunde, groase cam de ½ cm. se...

Pilaf de dovlecei
Farsmac
Mancaruri cu carne

Farsmac

Carnea fiarta se da, dupa ce s-a racit, prin masina de tocat impreuna cu pestele desarat si curatat foarte bine de oase si...

Farsmac
Budinca de macaroane cu brinza  de oi
Aperitive cu branza

Budinca de macaroane cu brinza de oi

Se fierb macaroanele in apa sarata, se strecoara, se spala cu apa rece si se lasa sa se scurga. Se bat ouale spuma, se adauga...

Budinca de macaroane cu brinza de oi
Sufleu de parmezan in pesmet
Aperitive cu branza

Sufleu de parmezan in pesmet

Sufleul de parmezan este una dintre cele mai delicioase aperitive. Aceasta reteta este foarte usor de preparat.

Sufleu de parmezan in pesmet
Sufleu cu lapte
Sufleuri

Sufleu cu lapte

Se pune la fiert laptele cu zaharul; cind fierbe laptele se adauga faina de cartofi amestecata cu putin lapte rece in alt...

Sufleu cu lapte
Supa cu galuste de gris
Supe de carne

Supa cu galuste de gris

Se freaca spuma untul cu ouale. Se adauga grisul putin cite putin (in ploaie) amestecind mereu cu lingura. Se obtine o pasta...

Supa cu galuste de gris
Salata de Nisa
Salate reci

Salata de Nisa

Se pune un ou deoparte, pentru sos. Se freaca bine un castron cu catelul de usturoi, ce ramine se toaca marunt. Se taie...

Salata de Nisa
Peste cu sos la cuptor
Mancaruri cu peste

Peste cu sos la cuptor

Se curata pestele bine si dupa preferinta se pastreaza si capul. Se cresteaza usor pe ambele parti, dupa care se unge cu...

Peste cu sos la cuptor
Salata chinezeasca
Salate de legume

Salata chinezeasca

Se taie varza fideluta, morcovii si castravetii se dau pe razatoarea mare, usturoiul de toaca marunt (in nici un caz nu se...

Salata chinezeasca
Specialitate de pui
Mancaruri cu carne

Specialitate de pui

In vas de Jena se pun straturi alternative din carne de pui, bucatele de brinza (cascaval), ciuperci, carne de porc....

Specialitate de pui
Salata de rosii si ardei grasi cu maioneza picanta
Salate de legume

Salata de rosii si ardei grasi cu maioneza picanta

Se prepara maioneza astfel: se freaca galbenusul crud cu uleiul turnat picatura cu picatura si sare; apoi se adauga zeama de...

Salata de rosii si ardei grasi cu maioneza picanta
Salata a la Nisa
Salate cu peste

Salata a la Nisa

Cartofii fierti si curatati se taie felii, rosiile se taie rondele, ceapa pestisori, fasolea verde bucatele si ardeii grasi...

Salata a la Nisa
Rosii umplute cu vinete
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu vinete

Se coace vinata, se lasa sa se scurga bine, se toaca pe o planseta de lemn cu tocatorul de lemn, se pune intr-un castron si...

Rosii umplute cu vinete
Sufleu cu smintina
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Sufleu cu smintina

Se amesteca faina cu smintina intr-un vas care se pune apoi pe foc fara sa se inceteze amestecatul pina in clipa cind incepe...

Sufleu cu smintina
Parfait de iaurt
Inghetate

Parfait de iaurt

Se amesteca bine iaurtul cu zaharul, se adauga zeama de lamiie si dulceata. Se amesteca, se toarna in casetele de gheata de...

Parfait de iaurt
Pepene galben umplut
Salate de fructe

Pepene galben umplut

Marul si para se curata de coaja, de casuta de simburi si se taie cuburi mici. Prunele si piersicile se curata de pielita, de...

Pepene galben umplut
Tarta cu pere
Prajituri

Tarta cu pere

Se amesteca faina cu untul, zaharul, sarea si apa. Se prepara o coca nisipoasa cu care se tapeteaza o forma rotunda de tarta....

Tarta cu pere
Prajitura cu foi de napolitana
Prajituri

Prajitura cu foi de napolitana

Se pun foile de napolitana putin in cuptorul caldut, sa se usuce, altfel nu se pot taia. Intre timp, se amesteca toate...

Prajitura cu foi de napolitana
Prajitura cu mere sferturi
Prajituri

Prajitura cu mere sferturi

Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia, se adauga smintina si apoi treptat, in ploaie, faina si se amesteca bine. La...

Prajitura cu mere sferturi
Tort caramel
Torturi

Tort caramel

Se face o coca din smintina, unt, vanilie si faina. Se framinta un aluat potrivit de moale. Se lasa sa se odihneasca o...

Tort caramel
Elmi
Prajituri

Elmi

Se pun la fiert, impreuna, zaharul, margarina, mierea de albine, cacaoa si romul pina se topeste totul, dupa care se pun...

Elmi
Fasole verde cu rosii
Mancaruri cu legume

Fasole verde cu rosii

Se curata fasolea, se spala si se pune in apa fierbinte. Dupa ce da citeva clocote, se scurge apa. Intr-o cratita se prajeste...

Fasole verde cu rosii
Ghiveci cu carne de vaca
Mancaruri cu carne

Ghiveci cu carne de vaca

Se taie carnea in bucati potrivit de mari, se prajeste in untura pina incepe sa se rumeneasca, se adauga sare si apa calduta...

Ghiveci cu carne de vaca
Pui inabusit
Mancaruri cu carne

Pui inabusit

Se pune puiul sarat intr-o cratita mai mare cu untura infierbintata, se prajeste pe toate partile, se adauga 4-5 linguri de...

Pui inabusit
Ardei umpluti cu carne cu sos de rosii
Mancaruri cu carne

Ardei umpluti cu carne cu sos de rosii

Se spala ardeii, se sterg, se scot cotoarele si se indeparteaza semintele. Carnea se toaca, se pune intr-un castron, se...

Ardei umpluti cu carne cu sos de rosii
Alivanca simpla
Aperitive cu branza

Alivanca simpla

Aceasta reteta e foarte usor de preparat. Pentru a pregati alivanca avem nevoie de branza, oua, malai si smantana.

Alivanca simpla
Budinca de ficat
Aperitive cu carne

Budinca de ficat

Ceapa taiata pestisori si ficatul bucati potrivit de mari, se prajesc in 100 gr. unt, pina cind ceapa se inmoaie bine. Se...

Budinca de ficat
Budinca de mere cu vanilie
Budinci

Budinca de mere cu vanilie

Se unge cu unt si se presara cu zaharul tos o forma rotunda sau o cratita. Se asaza merele curatate de coaja si de casuta cu...

Budinca de mere cu vanilie
Cornete de parizer umplute
Aperitive cu carne

Cornete de parizer umplute

Feliile de parizer se curata de coaja si se rasucesc in forma de cornet. Fiecare cornet se prinde cu o scobitoare ca sa nu se...

Cornete de parizer umplute
Ochiuri cu sos alb de ciuperci
Aperitive cu oua

Ochiuri cu sos alb de ciuperci

Se prepara ochiuri romanesti. Intr-un vas special care merge la cuptor se asaza ochiurile pe felii de piine muiate in lapte....

Ochiuri cu sos alb de ciuperci
Ciorba de dovlecei
Ciorbe

Ciorba de dovlecei

Dovleceii curatati de coaja se taie in bucati mici si se pun la fiert cu apa rece, ceapa taiata marunt si sare, iar cind sint...

Ciorba de dovlecei
Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Pisica de mare prajita
1
Mancaruri cu peste

Pisica de mare prajita

Peste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.

Pisica de mare prajita
Parteneri
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa