Retete culinare

Supa de carne de vaca
Supe de carne

Supa de carne de vaca

Se pune la foc carnea bine spalata, impreuna cu apa rece si se lasa oala descoperita pina ce se ridica spuma. Se spumeaza...

Supa de carne de vaca
Bors de fasole verde cu ardei
Borsuri

Bors de fasole verde cu ardei

Se pun la fiert in apa cu sare, morcovul, patrunjelul si ceapa taiate foarte marunt. Se adauga fasolea taiata in bucati. Cind...

Bors de fasole verde cu ardei
Vinete cu carne si smintina
Mancaruri cu carne

Vinete cu carne si smintina

Se poate prepara din carne de pui, vitel, porc sau vaca. Se inabusa carnea cu ceapa si se fierbe pe jumatate. Se scoate...

Vinete cu carne si smintina
Pui Szechuan
Mancaruri cu carne

Pui Szechuan

Pentru 6 portii. Se incinge uleiul. Cind incepe sa fumege se adauga ardeii iuti maruntiti si morcovii. Cind morcovii se...

Pui Szechuan
Pui Szechuan rapid
Mancaruri cu cartofi

Pui Szechuan rapid

Se curata pieptul de oase si piele si se taie carnea in cubulete de 1-2 cm. Se treceti puiul prin amidon. Se incingeti uleiul...

Pui Szechuan rapid
Mousse au chocolat
Creme

Mousse au chocolat

Mousse au chocolat este un desert frantuzesc foarte simplu de realizat. Pentru reteta de mousse au chocolate se topeste...

Mousse au chocolat
Tempura
Aperitive cu legume

Tempura

Se curata legumele si se taie in feliute subtiri- julienne. Se adauga 2 oua, sare, piper si faina cit cuprinde(citeva...

Tempura
Rosii umplute cu soia
Mancaruri cu legume

Rosii umplute cu soia

Se aleg 4-5 rosii mai mari, li se taie capacul si se scobesc in interior. Soia se pune in 800 ml de apa clocotita cu delikat,...

Rosii umplute cu soia
Salata de ardei prajiti
Salate de legume

Salata de ardei prajiti

Se spala ardeii si dupa ce li sa-u scos cotoarele se taie in fisii subtiri, ca taiteii. Se taie ceapa pestisori si se...

Salata de ardei prajiti
Salata de vinete ornata
Salate de legume

Salata de vinete ornata

Se coc vinetele, se curata cit sint fierbinti si se lasa pe o planseta de lemn sa se scurga bine. Se toaca cu tocatorul de...

Salata de vinete ornata
Biscuiti spritati
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti spritati

Se freaca spuma untul cu oul si zaharul, se adauga vanilia sau coaja de lamiie si se framinta bine cu faina. Se lasa aluatul...

Biscuiti spritati
Prajitura cu mere felii
Prajituri

Prajitura cu mere felii

Se pune faina cuib pe planseta de lucru. La mijlocul fainii se pun o lingura de apa, galbenusurile, untul, sarea, o lingurita...

Prajitura cu mere felii
Corabioare
Prajituri

Corabioare

Se freaca untura cu zaharul si vanilia, apoi se adauga smintina, drojdia dizolvata in putin lapte si praful de sare. Se...

Corabioare
Tort cu alune
Torturi

Tort cu alune

Albusurile batute spuma se amesteca cu zaharul, alunele si migdalele(sau nucile). Compozitia se imparte in doua si se coc...

Tort cu alune
Salata picanta de orez
Salate de legume

Salata picanta de orez

Se fierbe orezul in apa clocotita timp de 15-20 min sau conform instructiunilor de pe ambalaj, adaugind in apa de fiert...

Salata picanta de orez
Sos de parmezan si ceapa rosie
Sosuri cu legume

Sos de parmezan si ceapa rosie

Se incorporeaza in smintina ardeiul, ceapa rosie si ceapa verde tocata. Se adauga parmezanul, piperul si se presara ceapa...

Sos de parmezan si ceapa rosie
Supa de rosii
Supe de legume

Supa de rosii

Se caleste usor ceapa tocata, impreuna cu morcovul, intr-o oala incapatoare, timp de 5 minute, pina se auresc. Se adauga...

Supa de rosii
Dovlecei cu carne  si smintina
Mancaruri cu carne

Dovlecei cu carne si smintina

Se prepara cu pui, vitel, vaca. Dovleceii curatati si taiati bucati si carnea de asemenea taiata bucati, se asaza in cratita...

Dovlecei cu carne si smintina
Vitel cu sos alb si legume
Mancaruri cu carne

Vitel cu sos alb si legume

Se pregatesc legumele: fasolea grasa se taie bucatele, conopida se desface buchetele, varza dulce se teie felii subtiri,...

Vitel cu sos alb si legume
Ciuperci taranesti
Mancaruri cu ciuperci

Ciuperci taranesti

Se curata ciupercile, se spala bine si se taie felii. Se oparesc cu apa clocotita, se scurg si se pun intr-o cratita impreuna...

Ciuperci taranesti
Vinete umplute cu carne
Mancaruri cu carne

Vinete umplute cu carne

Se taie cozile vinetelor, dupa care vinetele se pun la fiert 5-6 minute, in apa sarata. Se scot si se tin in apa rece pina...

Vinete umplute cu carne
Macaroane cu carne si ceapa
Paste si pizza

Macaroane cu carne si ceapa

Se fierb macaroanele in 3 litri apa sarata, se scurg si se spala. Se prajeste ceapa taiata foarte marunt cu doua linguri de...

Macaroane cu carne si ceapa
Mamaliguta la cuptor
Preparate cu mamaliga

Mamaliguta la cuptor

Se prepara o mamaliguta pripita, inlocuind apa cu lapte, se adauga 100 gr. brinza rasa, 100 gr. unt si sare daca mai este...

Mamaliguta la cuptor
Inghetata de cafea cu frisca
Inghetate

Inghetata de cafea cu frisca

Se fierbe laptele cu putina vanilie (baton). Se ia de pe foc si se amesteca cu zaharul si cafeaua. Cind s-a racit bine, se...

Inghetata de cafea cu frisca
Perisoare cu svaiter
Aperitive cu branza

Perisoare cu svaiter

In albusurile batute spuma (pina se tine de tel) se pune svaiteruldat pe razatoare marunta si se amesteca cu lingura. Cu mina...

Perisoare cu svaiter
Budinca dulce de dovleac
Budinci

Budinca dulce de dovleac

Se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, miezul de franzela muiat si stors, dovleacul copt si taiat bucatele si...

Budinca dulce de dovleac
Budinca de conopida  cu brinza
Aperitive cu branza

Budinca de conopida cu brinza

Conopida fiarta in apa clocotita cu sare si bine de tot scursa de apa se da prin sita si se amesteca cu untul frecat spuma....

Budinca de conopida cu brinza
Sufleu de mere cu scortisoara
Sufleuri

Sufleu de mere cu scortisoara

Se bat spuma albusurile si se amesteca cu zaharul si cu o pasta de mere obtinuta prin coacerea merelor si trecerea lor prin...

Sufleu de mere cu scortisoara
Supa-crema de conopida
Supe de legume

Supa-crema de conopida

Se fierb cartofii si conopida in apa cu sare. Bine fierte, se trec prin sita, afara de citeve mici buchetele de conopida,...

Supa-crema de conopida
Ciorba de zarzavat si legume
Ciorbe

Ciorba de zarzavat si legume

Tot zarzavatul se curata si se taie: ceapa se taie marunt, morcovul, patrunjelul si telina in fire subtiri, dovleceii,...

Ciorba de zarzavat si legume
Mincare de fasole grasa
Mancaruri cu legume

Mincare de fasole grasa

Se pune ceapa cu sare, ulei si apa sa fiarba pina scade. Se adauga fasolea curatata de codite, se umple cu apa fierbinte si...

Mincare de fasole grasa
Salata de fasole verde cu maioneza
Salate de legume

Salata de fasole verde cu maioneza

Se taie fasolea pastai in bucati de aproximativ 2 cm., dupa care se fierbe in apa sarata. Intre timp se curata cartofii si se...

Salata de fasole verde cu maioneza
Paste cu pesmet si nuci
Budinci

Paste cu pesmet si nuci

Se fierb pastele in apa cu sare dupa care se scurg si se limpezesc cu apa rece intr-o strecuratoare. Intre timp se caleste...

Paste cu pesmet si nuci
Supa de porumb
Supe de legume

Supa de porumb

Jumatate din cantitatea de porumb se face piure. Rosiile se oparesc si se taie bucatele. Ceapa se toaca si se caleste citeva...

Supa de porumb
Orez mexican
Mancaruri cu orez

Orez mexican

Orezul se fierbe si se lasa sa se scurga. Rosiile oparite si fara pielita impreuna cu ceapa taiata bucati si usturoiul se...

Orez mexican
Chilli con carne
Mancaruri cu carne

Chilli con carne

Ceapa tocata se caleste citeva minute in ulei. Se adauga carnea tocata si usturoiul presat si se lasa 15 minute pe foc. Se...

Chilli con carne
Zacusca de conopida
Conserve de iarna

Zacusca de conopida

Se fierbe conopida in apa cu sare. Se fierb cepele taiate felii in otet diluat cu apa, in care se adaugasosul de rosii sau...

Zacusca de conopida
Rosii umplute cu ciperci
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu ciperci

Se taie rosiilor un capacel si se scobesc de miez si seminte. Ciupercile curatate, spalate si tocate marunt se prajesc...

Rosii umplute cu ciperci
Inghetata de caise
Inghetate

Inghetata de caise

Se freaca spuma zaharul cu galbenusurile, se adauga laptele fiert si racit si se pune la foc amestecind mereu pina ce se...

Inghetata de caise
Cornete cu frisca sau crema
Prajituri

Cornete cu frisca sau crema

Se freaca untul cu zaharul si oul, se adauga apoi vinul, romul, uleiul si la urma faina. Se framinta un aluat potrivit de...

Cornete cu frisca sau crema
Salata cu de toate
Aperitive cu legume

Salata cu de toate

Se fierb cartofii in coaja, se racesc si se taie cuburi sau felii nu prea subtiri. Ceapa se taie julien. Castravetele se taie...

Salata cu de toate
Gazpacho (Supa rece de rosii)
Supe de legume

Gazpacho (Supa rece de rosii)

Rosiile se curata de pielita "la rece", iar castravetii se curata de coaja. Se pregatesc cu mixerul cu cutit,...

Gazpacho (Supa rece de rosii)
Ardei copti cu sos de rosii
Salate de legume

Ardei copti cu sos de rosii

Se coc ardeii pe plita. Se curata de pielite si se aseaza intr-un castron sau intr-o cratita. Separat se incinge uleiul, se...

Ardei copti cu sos de rosii
Pasta de brinza cu maioneza
Sandviciuri

Pasta de brinza cu maioneza

Pasta de brinza cu maioneza este o mancare delicioasa. Pentru prepararea acestei retete avem nevoie de branza, oua, maioneza...

Pasta de brinza cu maioneza
Pirjoale de ficat
Aperitive cu carne

Pirjoale de ficat

Se dau ficatul si cartoful crud prin masina de tocat, obtinindu-se o pasta omogena. Se adauga celelalte ingrediente. Din...

Pirjoale de ficat
Paste fainoase cu lamiie
Paste si pizza

Paste fainoase cu lamiie

Se fierb pastele, se scurg si se spala sub jet de apa rece. Se pun apoi intr-o oala pe foc potrivit se adauga margarina,...

Paste fainoase cu lamiie
Bors de dovlecei dres cu smintina
Borsuri

Bors de dovlecei dres cu smintina

Se pune la fiert in apa ceapa taiata foarte marunt cu morcovul si patrunjelul taiati subtire. Dupa ce zarzavatul a fiert, se...

Bors de dovlecei dres cu smintina
Ciorba ruseasca cu carne
Ciorbe

Ciorba ruseasca cu carne

Se pune carnea taiata bucati la fiert pe foc mic. Se spumeaza pina nu se mai ridica alta spuma; se pune sarea si se lasa sa...

Ciorba ruseasca cu carne
Ghiveci de legume
Mancaruri cu legume

Ghiveci de legume

Se curata si se taie in bucati fiecare leguma in parte. Intr-o cratita mare se pune la incins uleiul, in care se inabusa apoi...

Ghiveci de legume
Vinete preparate greceste
Mancaruri cu legume

Vinete preparate greceste

Se taie vinetele pe lungime si latime in opt, se oparesc cu apa clocotita si se tin 15 minute sub presa(se asaza pe o...

Vinete preparate greceste
Caise cu carne de pasare
Mancaruri cu carne

Caise cu carne de pasare

Pasarea taiata bucati se inabusa si se lasa apoi sa fiarba cu apa sau cu zeama de carne. Dupa ce carnea este fiarta, se...

Caise cu carne de pasare
Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Pisica de mare prajita
1
Mancaruri cu peste

Pisica de mare prajita

Peste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.

Pisica de mare prajita
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata