Se pune la foc carnea bine spalata, impreuna cu apa rece si se lasa oala descoperita pina ce se ridica spuma. Se spumeaza...
Supa de carne de vacaSe pun la fiert in apa cu sare, morcovul, patrunjelul si ceapa taiate foarte marunt. Se adauga fasolea taiata in bucati. Cind...
Bors de fasole verde cu ardeiSe poate prepara din carne de pui, vitel, porc sau vaca. Se inabusa carnea cu ceapa si se fierbe pe jumatate. Se scoate...
Vinete cu carne si smintinaPentru 6 portii. Se incinge uleiul. Cind incepe sa fumege se adauga ardeii iuti maruntiti si morcovii. Cind morcovii se...
Pui SzechuanSe curata pieptul de oase si piele si se taie carnea in cubulete de 1-2 cm. Se treceti puiul prin amidon. Se incingeti uleiul...
Pui Szechuan rapidMousse au chocolat este un desert frantuzesc foarte simplu de realizat. Pentru reteta de mousse au chocolate se topeste...
Mousse au chocolatSe curata legumele si se taie in feliute subtiri- julienne. Se adauga 2 oua, sare, piper si faina cit cuprinde(citeva...
TempuraSe aleg 4-5 rosii mai mari, li se taie capacul si se scobesc in interior. Soia se pune in 800 ml de apa clocotita cu delikat,...
Rosii umplute cu soiaSe spala ardeii si dupa ce li sa-u scos cotoarele se taie in fisii subtiri, ca taiteii. Se taie ceapa pestisori si se...
Salata de ardei prajitiSe coc vinetele, se curata cit sint fierbinti si se lasa pe o planseta de lemn sa se scurga bine. Se toaca cu tocatorul de...
Salata de vinete ornataSe freaca spuma untul cu oul si zaharul, se adauga vanilia sau coaja de lamiie si se framinta bine cu faina. Se lasa aluatul...
Biscuiti spritatiSe pune faina cuib pe planseta de lucru. La mijlocul fainii se pun o lingura de apa, galbenusurile, untul, sarea, o lingurita...
Prajitura cu mere feliiSe freaca untura cu zaharul si vanilia, apoi se adauga smintina, drojdia dizolvata in putin lapte si praful de sare. Se...
CorabioareAlbusurile batute spuma se amesteca cu zaharul, alunele si migdalele(sau nucile). Compozitia se imparte in doua si se coc...
Tort cu aluneSe fierbe orezul in apa clocotita timp de 15-20 min sau conform instructiunilor de pe ambalaj, adaugind in apa de fiert...
Salata picanta de orezSe incorporeaza in smintina ardeiul, ceapa rosie si ceapa verde tocata. Se adauga parmezanul, piperul si se presara ceapa...
Sos de parmezan si ceapa rosieSe caleste usor ceapa tocata, impreuna cu morcovul, intr-o oala incapatoare, timp de 5 minute, pina se auresc. Se adauga...
Supa de rosiiSe prepara cu pui, vitel, vaca. Dovleceii curatati si taiati bucati si carnea de asemenea taiata bucati, se asaza in cratita...
Dovlecei cu carne si smintinaSe pregatesc legumele: fasolea grasa se taie bucatele, conopida se desface buchetele, varza dulce se teie felii subtiri,...
Vitel cu sos alb si legumeSe curata ciupercile, se spala bine si se taie felii. Se oparesc cu apa clocotita, se scurg si se pun intr-o cratita impreuna...
Ciuperci taranestiSe taie cozile vinetelor, dupa care vinetele se pun la fiert 5-6 minute, in apa sarata. Se scot si se tin in apa rece pina...
Vinete umplute cu carneSe fierb macaroanele in 3 litri apa sarata, se scurg si se spala. Se prajeste ceapa taiata foarte marunt cu doua linguri de...
Macaroane cu carne si ceapaSe prepara o mamaliguta pripita, inlocuind apa cu lapte, se adauga 100 gr. brinza rasa, 100 gr. unt si sare daca mai este...
Mamaliguta la cuptorSe fierbe laptele cu putina vanilie (baton). Se ia de pe foc si se amesteca cu zaharul si cafeaua. Cind s-a racit bine, se...
Inghetata de cafea cu friscaIn albusurile batute spuma (pina se tine de tel) se pune svaiteruldat pe razatoare marunta si se amesteca cu lingura. Cu mina...
Perisoare cu svaiterSe freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, miezul de franzela muiat si stors, dovleacul copt si taiat bucatele si...
Budinca dulce de dovleacConopida fiarta in apa clocotita cu sare si bine de tot scursa de apa se da prin sita si se amesteca cu untul frecat spuma....
Budinca de conopida cu brinzaSe bat spuma albusurile si se amesteca cu zaharul si cu o pasta de mere obtinuta prin coacerea merelor si trecerea lor prin...
Sufleu de mere cu scortisoaraSe fierb cartofii si conopida in apa cu sare. Bine fierte, se trec prin sita, afara de citeve mici buchetele de conopida,...
Supa-crema de conopidaTot zarzavatul se curata si se taie: ceapa se taie marunt, morcovul, patrunjelul si telina in fire subtiri, dovleceii,...
Ciorba de zarzavat si legumeSe pune ceapa cu sare, ulei si apa sa fiarba pina scade. Se adauga fasolea curatata de codite, se umple cu apa fierbinte si...
Mincare de fasole grasaSe taie fasolea pastai in bucati de aproximativ 2 cm., dupa care se fierbe in apa sarata. Intre timp se curata cartofii si se...
Salata de fasole verde cu maionezaSe fierb pastele in apa cu sare dupa care se scurg si se limpezesc cu apa rece intr-o strecuratoare. Intre timp se caleste...
Paste cu pesmet si nuciJumatate din cantitatea de porumb se face piure. Rosiile se oparesc si se taie bucatele. Ceapa se toaca si se caleste citeva...
Supa de porumbOrezul se fierbe si se lasa sa se scurga. Rosiile oparite si fara pielita impreuna cu ceapa taiata bucati si usturoiul se...
Orez mexicanCeapa tocata se caleste citeva minute in ulei. Se adauga carnea tocata si usturoiul presat si se lasa 15 minute pe foc. Se...
Chilli con carneSe fierbe conopida in apa cu sare. Se fierb cepele taiate felii in otet diluat cu apa, in care se adaugasosul de rosii sau...
Zacusca de conopidaSe taie rosiilor un capacel si se scobesc de miez si seminte. Ciupercile curatate, spalate si tocate marunt se prajesc...
Rosii umplute cu ciperciSe freaca spuma zaharul cu galbenusurile, se adauga laptele fiert si racit si se pune la foc amestecind mereu pina ce se...
Inghetata de caiseSe freaca untul cu zaharul si oul, se adauga apoi vinul, romul, uleiul si la urma faina. Se framinta un aluat potrivit de...
Cornete cu frisca sau cremaSe fierb cartofii in coaja, se racesc si se taie cuburi sau felii nu prea subtiri. Ceapa se taie julien. Castravetele se taie...
Salata cu de toateRosiile se curata de pielita "la rece", iar castravetii se curata de coaja. Se pregatesc cu mixerul cu cutit,...
Gazpacho (Supa rece de rosii)Se coc ardeii pe plita. Se curata de pielite si se aseaza intr-un castron sau intr-o cratita. Separat se incinge uleiul, se...
Ardei copti cu sos de rosiiPasta de brinza cu maioneza este o mancare delicioasa. Pentru prepararea acestei retete avem nevoie de branza, oua, maioneza...
Pasta de brinza cu maionezaSe dau ficatul si cartoful crud prin masina de tocat, obtinindu-se o pasta omogena. Se adauga celelalte ingrediente. Din...
Pirjoale de ficatSe fierb pastele, se scurg si se spala sub jet de apa rece. Se pun apoi intr-o oala pe foc potrivit se adauga margarina,...
Paste fainoase cu lamiieSe pune la fiert in apa ceapa taiata foarte marunt cu morcovul si patrunjelul taiati subtire. Dupa ce zarzavatul a fiert, se...
Bors de dovlecei dres cu smintinaSe pune carnea taiata bucati la fiert pe foc mic. Se spumeaza pina nu se mai ridica alta spuma; se pune sarea si se lasa sa...
Ciorba ruseasca cu carneSe curata si se taie in bucati fiecare leguma in parte. Intr-o cratita mare se pune la incins uleiul, in care se inabusa apoi...
Ghiveci de legumeSe taie vinetele pe lungime si latime in opt, se oparesc cu apa clocotita si se tin 15 minute sub presa(se asaza pe o...
Vinete preparate grecestePasarea taiata bucati se inabusa si se lasa apoi sa fiarba cu apa sau cu zeama de carne. Dupa ce carnea este fiarta, se...
Caise cu carne de pasareEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete panePeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata