Carnea spalata se taie in bucati, se sareaza putin si se pune la prajit in untura. Cind incepe sa se rumeneasca, se adauga...
Cartofi cu carne de vacaSe scot fileuri din peste, se asaza intr-un vas care rezista la cuptor, peste un strat de sos alb pentru peste amestecat cu...
File de peste cu ciuperciFasolea muiata din ajun se fierbe in apa rece cu sare pina se moaie bine. Se trece prin sita, se amesteca cu chifla muiata si...
Chiftele din fasoleSe taie prazul curatat in bucati lungi de 6-7 cm si se oparesc in apa clocotita. Se scoate mijlocul firelor de praz. Orezul...
Praz umplut cu orezGutuile se curata de coaja si de mijlocul cu simburi, se taie felii, se pun la fiert in apa cu zahar, iar restul de zahar se...
Gutui cu zahar arsPestele fiert si curata de piele si oase si se da prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu untul, sarea, piperul si...
Crema de pesteSe prepara un sos alb care se stinge cu zeama de peste si lapte. Se fierbe bine, se trece prin sita, se adauga putin cascaval...
Sos alb pentru pesteSe prepara un sos de zarzavat trecut prin razatoarea mica, se adauga faina, se stinge cu zeama de carne, un pahar de vin alb...
Sos de vinSe unge o forma de budinca cu putin unt si se presara cu 1/3 din gris. Se asaza deasupra un strat uniform, jumatate din...
Budinca de gris cu miereSe fierb 2-3 cartofi, se curata de coaja si se trec prin masina de tocat sau prin razatoare. Se freaca o lingura de unt, se...
Supa cu galuste de cartofiSe fac clatite din 2 oua. Se pregateste o umplutura, nu prea groasa, dintr-o bucata de brinza de vaca data prin sita,...
Budinca de clatiteSe taie carnea in bucati potrivite si se pune la fiert intr-o oala cu 2-3 litri de apa. Cind incepe sa fiarba se spumuieste...
Ciorba ruseasca cu smintinaBucata intreaga de carne se freaca cu putina sare si se impaneaza cu bucati de slanina si usturoi. Se prajeste pe toate...
Friptura inabusitaBucatile de rata se prajesc in untura pina se rumenesc, se adauga ceapa tocata si faina si se lasa sa se mai prajeasca putin,...
Rata cu castraveti acriDin galbenusuri, mustar, sare, ulei, lamiie, se face o maioneza nu prea grasa care se amesteca pina la omogenizare cu...
Sos deliciosSe amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si putina sare. Se topeste margarina, se raceste si se amesteca cu...
Cremsnit rapidSe pune intr-un vas la fiert sosul de rosii. Cind incepe sa fiarba se pune grisul in ploaie. Se amesteca continu pina se...
Icre de postLintea se fierbe cu apa putina cu sare sau vegeta. Cind s-a facut ca o pasta, se ia de pe foc si incepe sa se frece cu ulei,...
Salata de linte rosieSe topeste margarina / untul. Se toaca nucile. Zaharul se amesteca cu ouale. La amestecul cu zahar se adauga grasimea si...
Muffins cu nuciMorcovii, merele, telina, pastirnacul si sfecla se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoare, castraveciorii se taie...
Salata de cruditati cu smintinaSe fierb macaroanele in apa cu sare. Se lasa 2-3 ore sa se umfle in apa calduta. Se clatesc cu apa rece si se strecoara. Se...
Salata de macaroane cu suc de rosiiSe curata ciupercile, se spala si se taie marunt. Se incinge untul intr-o cratita si se prajesc in el ciupercile cu mararul...
Ciuperci pe friganeleSe amesteca bine toate ingredientele intr-o cratita. Se incalzesc la foc mic. Se serveste cald, adaugindu-se untul.
Sos de lamiieSe pun toate ingredientele intr-o cratita, se amesteca si se fierb inabusit timp de 10 minute. Se serveste la orice gen de...
Sos australian pentru carneMerele curatate de coaja se dau prin razatoare si se fierb in ¼ l de apa sau supa timp de 10 minute. Smintina se freaca cu...
Sos de mereBlatul: Se face o coca moale, care se toarna in tava tapetata si apoi se pune incuptor pentru 20 minute la foc potrivit. Dupa...
Prajitura cu nuca si miereBlatul: Se bat albusurile spuma cu zaharul(pudra)se aduga galbenusurile, apoi faina si la urma nucile. Se unge tava cu unt,...
Prajitura nuca cu cremaSe face o maioneza nu foarte grasa din galbenus de ou, ulei, mustar, sare, zeama de lamiie, se amesteca si smantina (de...
Sos cu smintinaSe freaca untul cu zaharul se adauga oul nuca si faina. Acest aluat se imparte in 3 parti egale care se coc la foc potrivit....
Tort cu friscaSe freaca untul cu zaharul si galbenusurile, dupa care se adauga zaharul vanilat si faina. Se obtine o coca potrivit de...
Pesmeciori pentru ceaiSe face o mamaliga pripita si se lasa sa se racoreasca. Apoi se iau bucati de mamaliga, potrivit de mari si cu mina umeda se...
BulzCartofii fierti in coaja se curata si se taie felii, se amesteca cu salata verde si se asaza intr-o salatiera. Costita,...
Salata de costita afumataSe pune la fiert apa cu zaharul. Cind zaharul s-a topit complet se adauga zeama de lamiie. Imediat ce incepe sa se lege putin...
Compot asortat de fructeSardelele in ulei se curata de intestine, se taie capetele, se spala, se scot oasele, se lasa pentru o ora in apa rece ca sa...
Salata din sardele in uleiSe amesteca toate ingredientele cu exceptia cotletelor, intr-o tigaie pentru prepararea sosului. Se fierbe inabusit 5 minute....
Cotlete de miel cu mentaCeapa se taie marunt si se inabusa in unt sau untura, pina cind devine aurie. Se adauga doua linguri de faina, apa, sare si...
Supa de ceapa si cascavalSe amesteca totul, se bate pina la formarea unei mase (ca o nsmintina groasa), dupa care se pune in tava la foc nu prea mare...
Chec ca la SorocaTiramisu reţetă cu biscuiti Se face o cafea tare din 5 linguri cafea si 4 cesti de apa, se lasa sa se raceasca, apoi se...
Tiramisu reţetă cu biscuitiSe face un blat de pandispan din ingredientele de la BLAT 1. Brinza de vaci se freaca cu untul si zaharul pudra. Budinca se...
Prajitura in trei culoriSe face un aluat din toate aceste ingrediente si se lasa sa se odihneasca putin la rece. Se ia cite o bucatica, se ruleaza si...
Cornulete cu nuca si vanilieSe freaca galbenusul crud cu zaharul pina ce se face ca o crema, adaugind cite un pic de esenta de cafea rece si bine...
Trufe cu ciocolataSe desprind buchetele din conopida si se oparesc cu apa clocotita. Concomitent, se pregateste compozitia de oua bautute cu...
Conopida paneSe caleste in ulei ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul si morcovii, se lasa putin sa se prajeasca pana devin aurii....
Orez cu legumeSe pune intr-un castron 1/1 pahar ulei, 1/2 pahar apa, faina cit cuprinde si putina sare. Se framinta si se face un aluat...
Prajitura ieftina cu mereMacroul afumat, fara oase si fara pielita, se taie marunt; telina, morcovul si marul curatate si date pe razatoarea mica se...
Salata cu macrou afumatPe o tava se pune o folie de aluminiu pe care se pun 6 felii de piine. Fiecare felie se unge cu unt si peste se pune o felie...
Croque MonsieurBlat: Margarina se amesteca cu 200 gr. zahar, cu nucile macinate, cu rom, iar apoi se pun albusurile batute spuma si faina....
Prajitura cu nessGogosarii se spala, se curata si se lasa sa se scurga de apa sau se sterg cu un servet curat. Dupa aceea se taie in felii, pe...
Gogosari cu mustarSe pune carnea de vitel sau iepure la fiert cu sare. Intr-o alta cratita se pun la fiert morcovii si ceapa. Cind a fiert,...
Macaroane cu sos vinatoresc (din Ungaria)Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa