Retete culinare

Iahnie de cartofi cu dafin
Mancaruri cu cartofi

Iahnie de cartofi cu dafin

Se curata cartofii, se spala, se taie in bucati potrivit de mari, se prajesc putin in cratita cu ulei incins, adaugind si...

Iahnie de cartofi cu dafin
Creier fiert
Mancaruri cu carne

Creier fiert

Se tine creierul in apa rece o ora. Se curata de pielita si se pune la fiert cu apa calda si putina sare timp de 15-20...

Creier fiert
Dulceata de gutui bucati
Dulceata

Dulceata de gutui bucati

Se aleg gutui mari, altoite, se spala, se curata de coaja, se taie bucati de forme si marimi diferite, dupa dorinta. La...

Dulceata de gutui bucati
Trigoane de miere si brinza de vaci
Prajituri

Trigoane de miere si brinza de vaci

Se dizolva mierea si untul pe foc moale, se adauga brinza de vaci framintata si se amesteca bine. Adaugam galbenusurile,...

Trigoane de miere si brinza de vaci
Tort biscuit
Torturi

Tort biscuit

Se freaca 200 gr. zahar cu 200 gr. unt spuma. Se dizolva 2-3 lingurite de cacao intr-o cescuta de apa cu rom. Se toarna...

Tort biscuit
Budinca de macaroane cu lapte
Paste si pizza

Budinca de macaroane cu lapte

Se fierb macaroanele (in loc de macaroane se pot folosi fidea sau taitei) in apa usor sarata, cu grija sa nu se treaca din...

Budinca de macaroane cu lapte
Sos de usturoi
Sosuri condimentate

Sos de usturoi

In zeama de carne sau de zarzavat, se pune faina putin cite putin amestecind bine cu lingura ca sa nu se formeze cocoloase....

Sos de usturoi
Sos de cartofi
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Supa cu patratele de ou
Supe de carne

Supa cu patratele de ou

Intr-un castron se bat ouale intregi cu putina sare si putin piper alb. Se adauga o ceasca de zeama de carne. Se toarna...

Supa cu patratele de ou
Ciorba de sfecla
Ciorbe

Ciorba de sfecla

Se curata sfecla, se spala si se da pe razatoarea de zarzavat. Se fierbe cu apa timp de 30-40 minute(in oala acoperita). Se...

Ciorba de sfecla
Iepure cu smintina
Mancaruri cu vanat

Iepure cu smintina

Intr-o cratita cu o lingura de untura se prajesc usor bucatile de iepure, se adauga ½ pahar de apa, ceapa tocata,...

Iepure cu smintina
Pilaf de vitel
Mancaruri cu carne

Pilaf de vitel

Se inabusa orezul in unt si se strecoara zeama de carne pe deasupra, turnindu-se putin cite putin. La o masura de orez se...

Pilaf de vitel
Morcovi cu unt si smintina
Mancaruri cu legume

Morcovi cu unt si smintina

Se curata morcovii, se spala, se taie ca taiteii sau cuburi mici si se pun la fiert cu untul, sarea, zaharul si 2-3 linguri...

Morcovi cu unt si smintina
Pui marocan
Mancaruri cu carne

Pui marocan

Se preincalzeste cuptorul la 500F(250C). Se desface pielita de pe carne si se pune carnea intr-o cratita de 3 l. Se taie...

Pui marocan
Tort de biscuiti cu frisca
Torturi

Tort de biscuiti cu frisca

Biscuitii se sfarima,intr-un castron, peste care se toarna un sirop nu prea fierbinte, preparat din apa si 3linguri de zahar....

Tort de biscuiti cu frisca
Salata de cruditati  cu maioneza
Salate de legume

Salata de cruditati cu maioneza

Se rad pe razatoare toate zarzavaturile si merele, se pune sare si se lasa sa stea ½ ora. Cartofii calzi se taie in cuburi...

Salata de cruditati cu maioneza
Salata de mere umplute
Salate de legume

Salata de mere umplute

Merele necuratate de coaja se scobesc. Se prepara umplutura: sfecla se coace si se taie in cuburi sau felioare, telina si...

Salata de mere umplute
Sandvisuri cu pate de ficat
Sandviciuri

Sandvisuri cu pate de ficat

Se amesteca pateul de ficat cu untul, sarea si piperul si se stropeste cu vin. Se ung feliile de piine si se garnisesc cu...

Sandvisuri cu pate de ficat
Ciuperci umplute cu creier
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci umplute cu creier

Se aleg ciuperci mari, intregi si frumoase, se curata, se scoate piciorul, se spala si se sareaza. Picioarele ciupercilor se...

Ciuperci umplute cu creier
Gaina cu masline
Mancaruri cu carne

Gaina cu masline

Se prajesc bucatile de gaina in 2 linguri de ulei, se adauga 3-4 linguri de apa si se lasa sa fiarba inabusit la foc mic. Din...

Gaina cu masline
Dulceata de mure
Dulceata

Dulceata de mure

Se aleg mure mari, intregi si bine coapte. Se pune siropul la fiert, la primele clocote, se adauga o lingura de zeama de...

Dulceata de mure
Peltea de gutui
Dulceata

Peltea de gutui

Gutuile bine coapte si nepatate se sterg de puf cu o cirpa si se taie bucati potrivite cu coaja cu tot; se adauga merele sau...

Peltea de gutui
Prajitura cu mere  si vin
Prajituri

Prajitura cu mere si vin

Se framinta toate la un loc. Se bate coca pe planseta, se framinta si iar se bate, se framinta din nou pina ce face basici....

Prajitura cu mere si vin
Biscuiti fara ou
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti fara ou

Se amesteca intr-o oala sifonul, uleiul, zaharul si aromele. Se adauga faina atit cit sa se obtina o coca potrivit de tare....

Biscuiti fara ou
Tort minune
Torturi

Tort minune

Se framinta faina cu mierea, zaharul, nucile si ouale si se lasa sa stea 2-3 zile. Dupa aceea se imparte coca in 10 parti...

Tort minune
Crema Candy
Creme

Crema Candy

Se amesteca zaharul, smintina si mierea si se fierbe pina ce se dizolva zaharul. Se adauga untul si se continua fierberea. Se...

Crema Candy
Bors de fasole boabe
Borsuri

Bors de fasole boabe

Se alege, se spala si se moaie fasolea de cu seara in apa calduta. Se pune la fiert si dupa ce a dat 2-3 clocote, se schimba...

Bors de fasole boabe
Supa de gulii
Supe de legume

Supa de gulii

Guliile curatate si spalate se taie felii foarte subtiri, se fierb in apa pina se inmoaie si se trec prin sita, subtiind cu...

Supa de gulii
Gogosi de gris cu sunca la cuptor
Mancaruri cu carne

Gogosi de gris cu sunca la cuptor

Se fierbe grisul cu laptele si sarea, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu un ou. Se fac mici gogosi, cu sunca taiata...

Gogosi de gris cu sunca la cuptor
Praz cu orez si masline
Mancaruri cu legume

Praz cu orez si masline

Prazul se curata, se spala si se taie in bucati. Se prajeste in ulei. Intre timp se prepara un sos de rosii sau bulion. Se...

Praz cu orez si masline
Perisoare cu verdeata
Mancaruri cu carne

Perisoare cu verdeata

Carnea tocata se amesteca cu franzela muiata , ouale, ceapa taiata marunt si rumenita in grasime, zarzavatul ras, o parte din...

Perisoare cu verdeata
Salau mic pane
Mancaruri cu peste

Salau mic pane

Se curata salaii, se spala, se sareaza si se lasa sa stea ½ de ora. Fiecare salau se usuca cu un servet curat, se da prin...

Salau mic pane
Ciulama de cartofi
Mancaruri cu legume

Ciulama de cartofi

Se curata morcovul, patrunjelul si ceapa, se spala si se taie ca fideaua, punindu-se la fiert cu ½ litru apa. Cind este...

Ciulama de cartofi
Salata de oua cu ceapa
Salate din oua

Salata de oua cu ceapa

Se amesteca smintina cu uleiul, mustarul, sarea si piperul. Se adauga apoi ceapa taiata marunt si ouale fierte tari, taiate...

Salata de oua cu ceapa
Salata de varza rosie  dulce
Salate de legume

Salata de varza rosie dulce

Se amesteca cu sare si se freaca cu mina pina ce se moaie. Se adauga ulei, otet si zahar. Se amesteca bine. Alt mod de...

Salata de varza rosie dulce
Sandvis cu friptura
Sandviciuri

Sandvis cu friptura

Friptura rece, impreuna cu cartofii si piinea, se trece prin masina de tocat, dupa care se amesteca cu ouale, sarea, piperul...

Sandvis cu friptura
Telina cu maioneza
Salate de legume

Telina cu maioneza

Se curata telina, se spala, se rade pe razatoarea de zarzavat, se sareaza, se freaca cu mina si se lasa sa stea ½ ora intr-o...

Telina cu maioneza
Sos muselin
Sosuri albe

Sos muselin

Se freaca totul intr-un vas care se asaza apoi in alt vas mai mare plin cu apa si se tine p masina. Se continua sa se frece...

Sos muselin
Sos de mustar  cu vin
Sosuri condimentate

Sos de mustar cu vin

Se inabusa ceapa taiata marunt, se adauga putina faina (un virf de cutit), se stinge cu zeama de carne sau de zarzavat si cu...

Sos de mustar cu vin
Budinca de clatite cu smintina
Budinci

Budinca de clatite cu smintina

Se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile pe rind, faina, vanilia, laptele putin cite putin si la urma albusurile...

Budinca de clatite cu smintina
Bors cu perisoare de peste
Borsuri

Bors cu perisoare de peste

Pestele se spala, se curata, se taie capul si se da deoparte. Carnea se curata de pe oase. Capul se pune la fiert in 2l de...

Bors cu perisoare de peste
Manicotti alla Bolognese
Paste si pizza

Manicotti alla Bolognese

Se fierb manicotti in apa clocotita si, ca sa se eviti ruperea, se pun doua cite doua, se scurg si se lasa deoparte. In...

Manicotti alla Bolognese
Paste cu carne tocata
Paste si pizza

Paste cu carne tocata

Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei, se adauga carnea, amestecind continuu. Se pune sare, piper, boia, vegeta,...

Paste cu carne tocata
Zacusca de peste
Mancaruri cu peste

Zacusca de peste

Pestele se curata, se inlatura capul, se spala si se taie in bucati mici. Legumele se curata de coaja(inclusiv castravetii),...

Zacusca de peste
Salata bulgareasca
Salate reci

Salata bulgareasca

Se curata castravetii, se taie rosiile cuburi, se taie ardei gras. Se pun intr-un bol, deasupra se pune sunca presata, se...

Salata bulgareasca
Cartofi saracuti
Mancaruri cu cartofi

Cartofi saracuti

Se fierb cartofii, ceapa se toaca marunt. Cartofii, pe trei sferturi fierti, se curata de coaja si se taie cuburi. Ceapa se...

Cartofi saracuti
Stufat de peste
Mancaruri cu peste

Stufat de peste

Pestele se curata, se spala, se indeparteaza capul, se taie in 12 felii si se sareaza usor. Ceapa si usturoiul curatate...

Stufat de peste
Compot de struguri
Compoturi

Compot de struguri

Se spala boabele de struguri. Se toarna deasupra apa in care am fiert cuisoarele. Se acopera si se fierbe la foc mic. Dupa ce...

Compot de struguri
Fursecuri cu rom
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu rom

Se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga oul si se mai freaca pina incepe sa faca basici. Se pune romul, zaharul vanilat...

Fursecuri cu rom
Prajitura delicioasa cu nuci
Prajituri

Prajitura delicioasa cu nuci

Se freaca untul cu zaharul si galbenusurile adaugate unul cite unul, pina cind se face spuma. Se adauga coaja de lamiie,...

Prajitura delicioasa cu nuci
Tort Maricel
Torturi

Tort Maricel

Se bat ouale cu zaharul. Se adauga faina. Se coace la foc potrivit. Rece, se taie in trei parti egale si se insiropeaza cu un...

Tort Maricel
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Pisica de mare prajita
1
Mancaruri cu peste

Pisica de mare prajita

Peste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.

Pisica de mare prajita
Parteneri
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa