Varza se opareste cu apa clocotita, se scurge, se taie firisoare si se inabusa in ulei. Dupa ½ ora se adauga cartofii taiati...
Cartofi cu varza alba
Morcovii, curatati si spalati, se taie in felioare rotunde, late de un centimetru. Se dau prin faina si se prajesc usor la...
Mincare de morcovi
Se taie castravetii felii subtiri, se aranjeaza intr-o salatiera, se pune deasupra ceapa taiata felii foarte subtiri si se...
Salata de castraveti murati
Crema de creier este un aperitiv gustos. Pentru a prepara aceasta reteta avem nevoie de creier, ulei, lamaie si ceapa.
Crema de creier
Taiteii se fierb in apa clocotita cu sare, se scurg bine si se asaza intr-o forma unsa cu unt. Se bat ouale intregi cu sare...
Omleta cu taitei
Se fierb macaroanele cu sare si se amesteca cu jumatate din cantitatea de unt de mai sus, svaiterul ras, doua oua si...
Budinca de macaroane in aluat
Daca astepti musafiri si vrei sa pregatesti aperitive delicioase, alege budinca de brinza de vaca cu vanilie. Este o reteta...
Budinca de brinza de vaca cu vanilie
Se rad cartofii cruzi prin razatoare, se scurg de zeama, se amesteca cu untul topit pina se obtine o pasta consistenta. Se...
Sufleu dulce de cartofi
Se freaca untul cu zaharul pina ce se albeste. Se pun galbenusurile unul cite unul frecind cu lingura neincetat apoi coaja...
Fursecuri cu stafide si migdale
Se pune la fiert untul si vinul. Cind clocoteste se ia de pe foc si se adauga deodata faina, care a fost cernuta in...
Gogosi de vin
Se taie carnea in doua transe si se bate un pic dupa care se da prin faina pe ambele parti apoi se trage in 100 ml ulei...
Medalion de caprioara
Se amesteca bine faina, laptele, sarea, zaharul si ouale, pina se obtine o pasta fluida (care curge usor din polonic). Se...
Clatite olandeze
Pestele se trece prin malai si se pune la prajit, legumele se pun pe o plita la copt, separat se face un mujdei de usturoi...
Saramura de crap cu ardei
Se spala bine cartofii, se pun la fiert in apa clocotita si cind sint gata, se curata fierbinti de coaja, se taie in forma de...
Salata de cartofi cu fasole boabe
Morcovii rasi pe razatoarea de zarzavat, se fierb inabusit in lapte, adaugind si untul. Cind se moaie bine, se adauga grisul...
Chiftelute de morcovi
Se freaca untul spuma, se adauga galbenusurile, sare, sunca taiata marunt, albusurile batute spuma, patrunjelul taiat si atit...
Galuste de pesmet cu sunca
Se pregateste carnea in mod obisnuit. Cind a fiert complet si sosul a scazut, se adauga mustarul, faina, zaharul,...
Carne cu sos de mustar
Puii curatati, goliti si spalati, se umplu cu un amestec preparat dintr-o bucatica de unt frecat cu creierul curatit de...
Pui surpriza
Se curata muschiul de grasime si pielite, apoi se taie in patru felii. Se pune intr-o tigaie groasa, bine incinsa pe foc, cu...
Muschi la tigaie
Se inabusa ceapa cu carnea tocata. Cind a scazut zeama, se da la o parte si dupa ce s-a racit, se amesteca cu sare si putin...
Musaca de telina
Se freaca mierea usor incalzita cu zaharul. Se adauga ouale, bicarbonatul amestecat cu zeama de lamiie si faina. Se framinta...
Prajitura cu crema de cafea
Se scot piciorusele de la ciperci, se curata si se spala sub jet de apa. Palariile ciupercilor , spalate si zvintate, se...
Ciuperci umplute cu creier
Se topeste untul, se adauga faina si se adauga o ceasca de apa amestecind mereu. Se pune sare, piper si patrunjel verde...
Sos de lamiie
Se desface faina cu smintina dupa care se toarna totul intr-o craticioara peste untul topit. Se da in citeva clocote. Se...
Sos de smintina
Se alege carnea fara grasime si se trece de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca cu sare, piper si cu piinea muiata in...
Budinca de carne cu sos de smintina
Se curata merele, se fierb cu zaharul pina scad bine. Separat se fierbe orezul ales si spalat. Se unge apoi o forma, se...
Budinca de orez cu mere
Se taie coaja de la portocala, se freaca zaharul cu zeama si coaja portocalelor timp de o ora. Se dauga nucile sau migdalele...
Sufleu de portocale
Se spala ole si se pun la fiert in 2 ½ litri apa. Se scoate spuma si se lasa sa fiarba la foc moale ca sa obtina o ciorba...
Ciorba de oase de porc
Se taie patratele mici cartofii, patrunjelul si morcovii curatati si spalati. Se inabusa in unt 15 minute, aestecind din cind...
Supa de cartofi si morcovi
Se fierb cartofii curatati in apa sarata. Se strecoara si se strivesc ca pentru pireu. Se amesteca cu laptele, o lingurita de...
Rulada de cartofi cu legume
Ceapa se toaca marunt, iar ficatul se macina. Se pune in putin ulei ceapa si se caleste. Se adauga ficatul, paharul cu bulion...
Tocanita de ficat
Se pun in robotul de bucatarie cartofii fierti, ouale fierte si decojite, o cutie peste, sare, piper si zeama de la jumatate...
Pasta de peste
Se pun fructele uscate la inmuiat in apa, cit sa le acopere cu mierea si zaharul vanilat; se lasa 20 minute. Se pune laptele...
Surpriza de gris
Se fierb maruntaiele in citeva clocote. Se dau carnurile prin masina de tocat impreuna cu ceapa, verdeata, piinea, iar...
Drob de miel (Cighir)
Se fierb taieteii in apa cu sare, se scurg si se lasa la racit. Intre timp se taie varza forte fin, se freaca cu sare si se...
Taietei cu varza
Merele se rad, castraveciorii se taie cubulete, ceapa se toaca. Se amesteca totul cu ulei si otet de vin. In loc de ulei si...
Salata de mere cu castraveti acri
Andivele curatate si spalate se sareaza si se pun intr-o salatiera. Se presara sosul: se amesteca smintina cu mustarul,...
Salata de andive cu sos de smintina
Se freaca untul cu galbenusurile trecute prin sita, se adauga cite putin mustar si ulei ca la maioneza. Se sareaza si se...
Pasta cu unt si ou pentru sandviciuri
Cartofii fierti in coaja se taie felii subtiri. Costita se taie cuburi, iar ceapa se toaca marunt. In putin unt incins se...
Cartofi taranesti
Vinetele, dovleceii, ardeiul, cepele si usturoiul se toaca si se prajesc in ulei. Se adauga rosiile, se lasa sa fiarba la foc...
Tarta cu legume
Se fierb cartofii in coaja si ouale foarte tari. Se amesteca nucile cu uleiul si muraturile, se taie apoi cartofii si ouale...
Salata picanta
Se pune la fiert laptele cu apa, sare si malaiul. Se face o mamaliga mai moale. Cind este gata se adauga brinza si se...
Balmus
Se prajeste prazul, se pune bostanul care este dat prin razatoare mare, se pune apa, vegeta, sos de soia si se lasa la fiert...
Supa de bostan
Se taie fiecare avocado in doua pe lungime, se scoate fructul si cu ajutorul unei lingurite se scoate miezul. Crevetii...
Avocado cu creveti
Se fierb ouale tari, se curata de coaja dupa ce s-au racit si se taie in doua pe lungime. Se scoate galbenusul si se imparte...
Oua umplute picante
Bucatile de carne se rumenesc in unt. Se toarna apa cit le cuprinde, sare dupa gust si se lasa sa fiarba pina ce se...
Prune cu carne de pasare sau de porc
Se fierbe burta spalata bine, taiata bucati impreuna cu zarzavatul si sare ca orice supa, reducind zeama la ¼. Cind este...
Tuslama de burta
Se pun in mixer merele cu coaja, taiate si fara simburi. Adaugam scortisoara, zaharul, mierea, laptele rece si iaurtul. Se da...
Iaurt cu miere si mere
Portocala taiata feliute subtiri se amesteca cu zaharul, ciresele din compot, merele taiate cubulete, stafidele oparite,...
Salata de fructe de iarna
Se bat doua albusuri spuma. Se amesteca cu ciocolata rasa, zaharul, migdalele necuratite de pielita, dar pisate, si faina,...
Inimi de ciocolata
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane