Se alege un cap de vitel tinar. Se lasa sa stea in apa rece pina ce se scoate tot singele. Se pune la fiert capul intreg sau...
Rasol din cap de vitel
Se alege un salau de cca 1-1.5 kg, se curata, se fileteaza si se prajeste in ulei. Separat se piseaza usturoiul si se face...
Salau prajit cu usturoi
Sfecla coapta se curata de coaja si se taie felii, se asaza in borcan, se presara cu sare si chimen, dupa gust, se toarna...
Salata de sfecla
Pestele se desareaza din ajun, se curata de piele si de oase si se da prin masina de tocat. Cartofii fierti se dau de...
Salata de heringi
Se fierb ouale tari, se curata si se taie in doua pe lung dupa ce s-au racit. Se scot galbenusurile, astfel incit sa nu se...
Oua umplute cu verdeata
Se freaca untul cu brinza, se adauga chimen si se amesteca bine. Se taie colturile cornurilor, se scobesc de miez, se umplu...
Cornuri cu brinza
Se pune la infierbintat intr-o tigaie o lingura de grasime si cind este bine incinsa se adauga o lingura de faina. Se...
Sos alb simpluSe pune felia de piine pe grill-ul electric, se tine citeva minute pina ce se prajeste. Se freaca usor pe deasupra cu un...
Bruschetta
Se prepara compozitia pentru clatite din doua oua, lapte, zahar, faina, praf copt. Se prajesc clatitele in putin ulei, de...
Crepes cu ciocolata si banane
Timp de 30 de minute se freaca zaharul cu galbenusurile, se adauga nucile macinate, pesmetul si zeama de la o lamiie. Se...
Prajitura mozaic
Se taie pieptul de pui felii de snitel putin mai groase si se condimenteaza cu usturoiul taiat marunt, sare, putin piper si...
Stroganoff portugez
Se ia piept de pui si un pachet de crenvursti. Peste o folie de aluminiu sau staniol se pune o bucata de piept si un...
Rulouri din piept de pui
Se pune la fiert intr-o oala cu apa morcovul, patrunjelul, ceapa, toate intregi. Se adauga fasolea taiata in bucati de 2-3 cm...
Ciorba de cartofi si fasole verde
Morcovii si ceapa se taie ca fideaua si se pun la fiert pina cind se moaie morcovii. Se strecoara, apoi morcovii si ceapa se...
Supa de morcovi crema
Se taie cu un cutitas coaja portocalelor pina la jumatate; se formeaza o toarta din coaja de sus, apoi se scoate miezul cu...
Cosulete din portocale
Se freaca bine untul cu oul, apoi se adauga laptele cu smintina, bicarbonatul dizolvat in zeama de lamiie sau otet, sarea,...
Bastonase din cascaval pentru ceai
Biscuitii pisati sau dati prin masina de tocat se inmoaie cu 1/4 pahar cafea. Jumatate din compozitia obtinuta se intinde pe...
Tort ieftin
Se freaca putin galbenusurile cu zaharul si se adauga smintina, vanilia si bicarbonatul, apoi untul topit, care trebuie sa...
Prajitura cu marmelada de caise
Cartofii curatati si bine spalati se dau prin razatoare deasa. Se pun intr-un castron, se adauga zahar, un praf de sare,...
Blinele de cartofi
Maslinele se curata de simburi si se trec prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu untul frecat spuma, se pune zeama de...
Crema de masline
Budinca fiarta din brinza de vaca este foarte delicioasa. Daca vrei sa oferi familiei tale dulciuri, pregateste aceasta reteta.
Budinca fiarta din brinza de vaca cu sos de vin
Se trec galbenusurile prin sita, se freaca cu galbenusul crud si untdelemn, otet, sare, mustar, anchois, ceapa si tarhon.
Sos Ravignot rece
Icrele se freaca cu uleiul, sarea si zeama de lamiie. Se amesteca cu sos tartar si se bate cu telul 10 minute.
Sos de icre
Se fierbe grisul in lapte cu sare. Se lasa sa se racoreasca si se amesteca cu oul si faina. Se intinde o foaie groasa de ½...
Triunghiuri cu brinza
Rinichii se oparesc inainte de a fi preparati, pentru a li se indeparta mirosul specific. Se spinteca, li se scoate grasimea,...
Rinichi prajiti cu sos de mustar
Se curata pulpa de pielite si grasime. Se impaneaza cu usturoi, se da sare si piper si se asaza in cratita peste un strat de...
Pulpa de berbec inabusita
Se asaza ficatul in cratita cu grasime de gisca sau cu unt, se adauga citeva rosii, vin, piper, ½ foaie de dafin...
Ficat de gisca cu sos de vin
In cratita cu uleiul fierbinte se prajesc bucatile de iepure, se adauga ceapa taiata pestisori, vinul, 2-3 linguri de apa,...
Iepure cu masline
Conopida se desface buchetele si se lasa in apa putin, apoi se spala bine. Se fierbe in apa cu sare. Apoi se scurge apa si se...
Pasta de conopida
Carnea se condimenteaza cu piper si se prajeste in ulei (de masline). Ceapa se taie joulien; se scoate carnea din tigaie si...
Friptura de vita cu maslineSe pune intr-un vas ciocolata, se adauga doua linguri de apa si se topeste in baie de aburi. Cind s-a topit se bate bine...
Trufe cu ciocolata amaruie
Se caleste ceapa in unt, se adauga ciupercile taiate bucatele si ardeii taiati marunt. Dupa citeva minute se adauga cimbru,...
Ciuperci cu ardei
Se rade morcovul, ridichea si ceapa. Cartofii fierti sau copti se taie bucatele mici, se amesteca cu usturoiul pisat, nucile...
Salata de cruditati de iarna
Se fierbe fasolea muiata din ajun. Se fierbe untdelemnul, vinul, boabele de piper, cepele si rosiile taiate felii, sau...
Salata de fasole uscata alba, marinata
Din aluatul frantuzesc se intinde o foaie groasa de ½ cm, se taie rotunduri cu un pahar de vin si se suprapun cite doua...
Pateuri cu carne
Se amesteca totul, astfel incit sa iasa un aluat potrivit. Se pune pentru o ora in frigider, impaturit in folie. Dupa, se...
Fursecuri cu dulceata de caise
Se face un aluat ca de clatite, dar mai gros, din faina, ou, un praf de sare, lapte si 1 lingurita de ulei. Brinza se...
Specialitate cu brinza
Se bate carnea putin, se presara sare, piper si se unge cu mustar. Pe fiecare bucata de carne se pune cite o felie de gogosar...
Rulada cu sunca
Se piseaza usturoiul si se pune intr-o cana. Se freaca bine cu sare, apoi cu mustar, pina se face o pasta groasa. Se pune o...
Sos de usturoi
Se taie ceapa si se caleste in ulei; cind a devenit sticloasa se adaunga cimbrul si ciupercile taiate bucatele. Se calesc...
Mincare de ciuperci
Cartofi si ouale (in prealabil se fierb) se taie in bucatele. Apoi se adauga rosiile si castravetii, taiate in patratele. Se...
Salata de vara
Se pun cartofii la prajit intr-un ceaun cu ulei incins. Cind acestia sint aproape gata se adauga ciupercile si se mai lasa la...
Cartofi pai cu ciuperci, smintina si telemea
Rosiile se taie cubulete mici si se amesteca impreuna cu patrunjelul taiat foarte marunt, la care se adauga sucul de lamiie,...
Salata arabeasca - tabule
Se freaca mai intii bine untul cu zaharul, apoi cu faina, doua galbenusuri fierte, doua crude si un ou intreg. Se imparte...
Tort de mereAlvita de casa este delicioasa, o gustare dulce adorata de copii. Se poate prepara in foi de aluat sau de napolitana -...
Alvita
7 albusuri se bat spuma tare cu 250 g zahar, se adauga nuca taiata, rahatul, praful de copt, stafidele si 1/2 cana faina. Se...
Tort de albusuri
Se curata legumele si se taie. Se prajesc putin toate legumele, de preferat in ulei de masilne. Se adauga si orezul si se...
Orez sirbesc
Se curata cartofii si se taie cuburi. Se fierb in apa cu sare pe 3/4, se arunca apa si cartofii se pun la prajit in mult ulei...
Patata bravas
Se bat ouale cu sare si piper si se amesteca cu bucati de brinza. Se taie marunt ceapa, iar sunca se taie felii sau bucati....
Oua cu sunca si brinza
Pieptul de pui se taie fisii subtiri. Ceapa se taie marunt si se prajeste in ulei. Se adauga jumatate din semintele de susan,...
Pui cu susan
Se spala bine merele si se taie bucatele, fara a se curata de coaja. Se taie si cascavalul si frunzele de salata, se...
Salata bavareza
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane