Se freaca untul spuma. Se adauga zahar, scortisoara, malaiul, faina, sare si se framinta un aluat care se intinde intr-o...
Pesmeti de malai
Se amesteca totul bine in ordinea indicata la cantitati. Se unge o forma cu unt. Se toarna compozitia si se coace la foc bun...
Tort fara oua
Taiteii se fierb in apa clocotita cu sare, se scurg si se clatesc cu apa rece. Se amesteca cu o bucatica de unt. Se asaza un...
Budinca de taitei cu dulceata de visine
Se taie bucati de carne potrivite, se pun la fiert in 2 l apa cu putina sare si se spumuiesc. Se adauga cepele, radacinile de...
Bors ucrainean
Se pun in oala 25 g unt, apoi un rind de cascaval ras, unul de felii subtiri de piine veche, pina se termina materialul. Pe...
Supa cu cascaval
Se curata cartofii, se fierb, se strecoara si se dau prin presa de cartofi, prin sita, sau prin masina de tocat carne. Se pun...
Chiftelute de cartofi
Se curata guliile si se taie felii, apoi se prajesc impreuna cu ceapa tocata in ulei incins. Se scot feliile de gulii, iar in...
Gulii prajite
Se spala ficatul, se sterge bine cu un servet curat, se taie bucati de grosimea unui deget, se tavalesc prin faina, se...
Ficat prajit tavalit prin faina
Se taie ceapa marunt si se rumeneste putin in unt. Se adauga orezul, se lasa citeva minute, se pun noua cescute cu apa, ½...
Pilaf cu cirnati si sos de rosii
Ceapa se toaca si se caleste intr-o lingura ulei cu tacimurile de pui. Se pune mazarea spalata, morcovii si cartofii taiati...
Mincare de mazare cu cartofi
Se curata ficatul de vine si pielite si se trece prin masina de tocat. Apoi separat se freaca untul cu ouale pina se face o...
Supa cu galuste de ficat
Fasolea boabe, fiarta si racita, se strecoara bine de apa in care a fiert si se amesteca cu ceapa taiata pestisori. Se adauga...
Salata de fasole boabe
Se curata pestele de pielita si oase, se desfac maslinele inlaturind simburii si se toaca marunt, apoi se trec prin sita. Tot...
Salata de creier
Se dau prin masina de tocat sardelele, 50g de sunca si o bucata de miez de franzeluta de marimea unui ou muiat in lapte. Se...
Piine mozaic
Se bat ouale, se amesteca cu brinza, putina sare si piper si se toarna in untul incins. Cind incepe sa se prinda ouale, se...
Jumari cu brinza
Se rumeneste zaharul intr-o tigaie smaltuita, pina ce capata o culoare galbuie-rosiatica. Se stinge cu apa. Se lasa sa...
Sos caramel sau sos de zahar ars
Se inabusa in putin ulei cu sare si piper ciupercile spalate si taiate foarte fin. Separat, in restul de ulei, se adauga...
Sos picant
Se desareaza telemeaua in apa calda. Se sfarima si se amesteca cu brinza de vaca si cu ouale intregi. Se fierb cartofii cu...
Budinca de cartofi cu brinza
Blatul: se bat albusurile spuma tare, se pune zaharul in ploaie, apoi galbenusurile,faina amestecata cu un praf de copt. Se...
Rulada cu banane
Ouale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga faina si un praf de copt. Se pune o mina de stafide si se coace in...
Chec rapid
Tava de prajitura se unge cu putin unt si se tapeteaza cu 2 pumni de nuci tocate dar nu prea marunt. Pentru blat se bat...
Prajitura cu nuca
Se bat bine ouale cu iaurtul, smintina si laptele praf; se amesteca apoi cu faina sarea si piperul. Merele se rad pe...
"Placintele" cu mere
Se fierbe orezul in apa, adaugind vegeta sau delikat(e mult mai aspectuos). Pentru sos: se taie doi catei usturoi felii...
Orez thailandez
Se freaca ouale cu zaharul pina ce volumul creste simtitor( 2-3min cu mixerul). Se adauga treptat uleiul si laptele,...
Chec economic cu portocale
Se bat albusurile spuma cu zaharul adaugat putin cite putin. (Cu mixerul iese foarte bine.) Dupa ce s-a terminat zaharul se...
Piine de albus
Se fierb ouale tari. Pe un platou oval (nu foarte plat) se asaza un strat de salata, spalata si taiata fideluta in prealabil,...
Salata fina de vara
Se fierb cartofii in coaja in apa cu sare. Intre timp se prepara mujdei din usturoi: se piseaza si se amesteca cu cate putin...
Cartofi albi
Se fierb ouale tari, se curata, se taie in doua pe lungime. Galbenusurile se trec prin sita si se freaca cu ficat de pasare...
Oua umplute cu ficat
Cartofii se taie cuburi. Carnea se taie in bucati mai mari si se caleste bine cu ceapa tocata, sare, piper si boia. Se pun...
Gustare studenteasca
Cartofii se fierb si ze zdrobesc bine. Se amesteca cu unt, oul crud si faina. Se pune putina sare. Se face un sul din aluatul...
Crochete de parizer
Pentru aluat se fierb cartofii, se macina, se amesteca cu oul crud si faina. Se intinde o foaie care se taie patrate. Se pune...
Crochete cu carne
Ouale fierte se zdrobesc si amesteca cu ceapa rasa, untul, sare, piper, zeama de lamiie. Se ung felii de piine prajita cu...
Tartine picante
Pentru blat se amesteca toate ingredientele. Se pune deasupra un kg visine fara simburi si se da la copt.
Prajitura cu visine si lapte
Pentru blat se bate spuma untul cu zaharul si zaharul vanilat. Se pun ouale si laptele apoi sucul de porocale si la sfirsit...
Tort cu mere dulci
Se taie curmalele si smochinele bucatele, se amesteca cu stafidele (muiate cu citeva ore inainte in apa calduta) cu putin...
Portocale umplute
Se bat albusurile spuma cu zaharul si vanilia, se adauga nucile si se amesteca usor. Se pune compozitia intr-o tava...
Tort Alcazar
Se freaca zaharul cu untul, adaugind treptat cite un galbenus. Se pune amoniacul pisat si se mai freaca pina cind compozitia...
Prajitura cu amoniac
Se scurge conserva de peste si se aleg oasele mai mari (sau se folosesc fileuri). Se marunteste pestele bine cu furculita. Se...
Salata cu peste si acrituri
Blatul: 6 albusuri se bat spuma tare cu 12 linguri zahar, se pun 200 gr. cocos, 2 linguri faina, un praf de copt. Se pune in...
Prajitura cu cocos
Aluatul: 125 gr. unt moale se mixeaza cu 125 gr. zahar, 2 pachete zahar vanilat, 3 oua puse pe rind, 3-4 linguri lapte, un...
Tort de mere cu scortisoara
Ouale se zdrobesc bine cu furculita si se amesteca cu restul ingredientelor pina rezulta o pasta. Se foloseste la tartine.
Tartine olandeze
Apa, sarea si untul se pun la fiert. Cind clocoteste, se pune faina toata odata si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca...
Eclere cu ciuperci
Se taie carnea in bucatele si se pune la fiert cu 1 ½ l apa cu sare. Se ia spuma si se adauga zarzavatul de supa intreg....
Ciorba greceasca
Se tine fasolea in apa 12 ore. Se arunca prima apa de la fiert. In apa a doua se adauga sarea. Separat se inabusa ceapa in...
Iahnie de fasole cu slanina afumata
Se rad cartofii curatati, spalati, stersi si se amesteca cu oul intreg, ½ lingurita de sare si faina. Se pune cite o...
Snitele de cartofi cu ochiuri
Se fierb taieteii in apa cu sare. Se scurg. Se asaza pe fundul unei tavi unse cu unt. Deasupra se asaza pestele dat cu sare...
Peste la cuptor pe taietei
Se prajesc bucatile de carne in grasime. Se scot si in locul lor se pune varza acra taiata subtire. Se amesteca pina cind...
Berbec cu varza acra
Se bat bine snitelele, se da sare si piper si se prajesc in unt cu ceapa si usturoiul tocate marunt. Se scot apoi si se tin...
Snitel polonez
Se curata de coaja ridichile si se rad. Se sareaza si se lasa 30 minute. Se storc si se amesteca cu untdelemn si putin otet....
Salata de ridichi negre
Se face o mamaliguta pripita sau fiarta mai mult. Se ia cu o lingura si se asaza cite o movilita de mamaliga firbinte pe...
Ochiuri cu slanina si mamaliguta
Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara). Picioarele se taie in...
Piftie de porc
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane