Se freaca untul spuma. Se adauga zahar, scortisoara, malaiul, faina, sare si se framinta un aluat care se intinde intr-o...
Pesmeti de malaiSe amesteca totul bine in ordinea indicata la cantitati. Se unge o forma cu unt. Se toarna compozitia si se coace la foc bun...
Tort fara ouaTaiteii se fierb in apa clocotita cu sare, se scurg si se clatesc cu apa rece. Se amesteca cu o bucatica de unt. Se asaza un...
Budinca de taitei cu dulceata de visineSe taie bucati de carne potrivite, se pun la fiert in 2 l apa cu putina sare si se spumuiesc. Se adauga cepele, radacinile de...
Bors ucraineanSe pun in oala 25 g unt, apoi un rind de cascaval ras, unul de felii subtiri de piine veche, pina se termina materialul. Pe...
Supa cu cascavalSe curata cartofii, se fierb, se strecoara si se dau prin presa de cartofi, prin sita, sau prin masina de tocat carne. Se pun...
Chiftelute de cartofiSe curata guliile si se taie felii, apoi se prajesc impreuna cu ceapa tocata in ulei incins. Se scot feliile de gulii, iar in...
Gulii prajiteSe spala ficatul, se sterge bine cu un servet curat, se taie bucati de grosimea unui deget, se tavalesc prin faina, se...
Ficat prajit tavalit prin fainaSe taie ceapa marunt si se rumeneste putin in unt. Se adauga orezul, se lasa citeva minute, se pun noua cescute cu apa, ½...
Pilaf cu cirnati si sos de rosiiCeapa se toaca si se caleste intr-o lingura ulei cu tacimurile de pui. Se pune mazarea spalata, morcovii si cartofii taiati...
Mincare de mazare cu cartofiSe curata ficatul de vine si pielite si se trece prin masina de tocat. Apoi separat se freaca untul cu ouale pina se face o...
Supa cu galuste de ficatFasolea boabe, fiarta si racita, se strecoara bine de apa in care a fiert si se amesteca cu ceapa taiata pestisori. Se adauga...
Salata de fasole boabeSe curata pestele de pielita si oase, se desfac maslinele inlaturind simburii si se toaca marunt, apoi se trec prin sita. Tot...
Salata de creierSe dau prin masina de tocat sardelele, 50g de sunca si o bucata de miez de franzeluta de marimea unui ou muiat in lapte. Se...
Piine mozaicSe bat ouale, se amesteca cu brinza, putina sare si piper si se toarna in untul incins. Cind incepe sa se prinda ouale, se...
Jumari cu brinzaSe rumeneste zaharul intr-o tigaie smaltuita, pina ce capata o culoare galbuie-rosiatica. Se stinge cu apa. Se lasa sa...
Sos caramel sau sos de zahar arsSe inabusa in putin ulei cu sare si piper ciupercile spalate si taiate foarte fin. Separat, in restul de ulei, se adauga...
Sos picantSe desareaza telemeaua in apa calda. Se sfarima si se amesteca cu brinza de vaca si cu ouale intregi. Se fierb cartofii cu...
Budinca de cartofi cu brinzaBlatul: se bat albusurile spuma tare, se pune zaharul in ploaie, apoi galbenusurile,faina amestecata cu un praf de copt. Se...
Rulada cu bananeOuale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga faina si un praf de copt. Se pune o mina de stafide si se coace in...
Chec rapidTava de prajitura se unge cu putin unt si se tapeteaza cu 2 pumni de nuci tocate dar nu prea marunt. Pentru blat se bat...
Prajitura cu nucaSe bat bine ouale cu iaurtul, smintina si laptele praf; se amesteca apoi cu faina sarea si piperul. Merele se rad pe...
"Placintele" cu mereSe fierbe orezul in apa, adaugind vegeta sau delikat(e mult mai aspectuos). Pentru sos: se taie doi catei usturoi felii...
Orez thailandezSe freaca ouale cu zaharul pina ce volumul creste simtitor( 2-3min cu mixerul). Se adauga treptat uleiul si laptele,...
Chec economic cu portocaleSe bat albusurile spuma cu zaharul adaugat putin cite putin. (Cu mixerul iese foarte bine.) Dupa ce s-a terminat zaharul se...
Piine de albusSe fierb ouale tari. Pe un platou oval (nu foarte plat) se asaza un strat de salata, spalata si taiata fideluta in prealabil,...
Salata fina de varaSe fierb cartofii in coaja in apa cu sare. Intre timp se prepara mujdei din usturoi: se piseaza si se amesteca cu cate putin...
Cartofi albiSe fierb ouale tari, se curata, se taie in doua pe lungime. Galbenusurile se trec prin sita si se freaca cu ficat de pasare...
Oua umplute cu ficatCartofii se taie cuburi. Carnea se taie in bucati mai mari si se caleste bine cu ceapa tocata, sare, piper si boia. Se pun...
Gustare studenteascaCartofii se fierb si ze zdrobesc bine. Se amesteca cu unt, oul crud si faina. Se pune putina sare. Se face un sul din aluatul...
Crochete de parizerPentru aluat se fierb cartofii, se macina, se amesteca cu oul crud si faina. Se intinde o foaie care se taie patrate. Se pune...
Crochete cu carneOuale fierte se zdrobesc si amesteca cu ceapa rasa, untul, sare, piper, zeama de lamiie. Se ung felii de piine prajita cu...
Tartine picantePentru blat se amesteca toate ingredientele. Se pune deasupra un kg visine fara simburi si se da la copt.
Prajitura cu visine si laptePentru blat se bate spuma untul cu zaharul si zaharul vanilat. Se pun ouale si laptele apoi sucul de porocale si la sfirsit...
Tort cu mere dulciSe taie curmalele si smochinele bucatele, se amesteca cu stafidele (muiate cu citeva ore inainte in apa calduta) cu putin...
Portocale umpluteSe bat albusurile spuma cu zaharul si vanilia, se adauga nucile si se amesteca usor. Se pune compozitia intr-o tava...
Tort AlcazarSe freaca zaharul cu untul, adaugind treptat cite un galbenus. Se pune amoniacul pisat si se mai freaca pina cind compozitia...
Prajitura cu amoniacSe scurge conserva de peste si se aleg oasele mai mari (sau se folosesc fileuri). Se marunteste pestele bine cu furculita. Se...
Salata cu peste si acrituriBlatul: 6 albusuri se bat spuma tare cu 12 linguri zahar, se pun 200 gr. cocos, 2 linguri faina, un praf de copt. Se pune in...
Prajitura cu cocosAluatul: 125 gr. unt moale se mixeaza cu 125 gr. zahar, 2 pachete zahar vanilat, 3 oua puse pe rind, 3-4 linguri lapte, un...
Tort de mere cu scortisoaraOuale se zdrobesc bine cu furculita si se amesteca cu restul ingredientelor pina rezulta o pasta. Se foloseste la tartine.
Tartine olandezeApa, sarea si untul se pun la fiert. Cind clocoteste, se pune faina toata odata si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca...
Eclere cu ciuperciSe taie carnea in bucatele si se pune la fiert cu 1 ½ l apa cu sare. Se ia spuma si se adauga zarzavatul de supa intreg....
Ciorba greceascaSe tine fasolea in apa 12 ore. Se arunca prima apa de la fiert. In apa a doua se adauga sarea. Separat se inabusa ceapa in...
Iahnie de fasole cu slanina afumataSe rad cartofii curatati, spalati, stersi si se amesteca cu oul intreg, ½ lingurita de sare si faina. Se pune cite o...
Snitele de cartofi cu ochiuriSe fierb taieteii in apa cu sare. Se scurg. Se asaza pe fundul unei tavi unse cu unt. Deasupra se asaza pestele dat cu sare...
Peste la cuptor pe taieteiSe prajesc bucatile de carne in grasime. Se scot si in locul lor se pune varza acra taiata subtire. Se amesteca pina cind...
Berbec cu varza acraSe bat bine snitelele, se da sare si piper si se prajesc in unt cu ceapa si usturoiul tocate marunt. Se scot apoi si se tin...
Snitel polonezSe curata de coaja ridichile si se rad. Se sareaza si se lasa 30 minute. Se storc si se amesteca cu untdelemn si putin otet....
Salata de ridichi negreSe face o mamaliguta pripita sau fiarta mai mult. Se ia cu o lingura si se asaza cite o movilita de mamaliga firbinte pe...
Ochiuri cu slanina si mamaligutaSe spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara). Picioarele se taie in...
Piftie de porcDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa