Se ung inelele de ceapa cu unt si se pun la prajit in ulei, pana cand se umfla.
Inele de ceapa
Se bat albusurile de ou pana se intaresc. In alt vas se pun galbenusurile care se bat bine, se amesteca cu maioneza si cu 2...
Omleta cu branza
Se unge o felie de paine cu unt de arahide, se presara deasupra stafide si fulgi de ciocolata, se acopera cu alta felie de...
Sandvisuri frantuzesti
Se unge vasul cu putin unt, se asaza feliile de cartofi si de ceapa si se condimenteaza. Se lasa la putere maxima, la...
Mic dejun de cartofi
Cartofii curatati de coaja se dau prin razatoarea mica si se pun intr-un castron in care se adauga ouale. Se amesteca cu...
Chiftele de cartofi
Se prepara 6 clatite obisnuite, dar fara zahar si cu putina sare. Se face un amestec din cele patru feluri de branza si se...
Clatite cu patru feluri de branza
Branzoaicele de casa sunt cele mai gustoase dintre retetele de aperitive cu branza. Pentru prepararea acestei retete avem...
Branzoaice de casa
Se fierb ouale tari; dupa ce s-au racit, se curata, se taie in doua in lat si se taie putin si din capetele rotunjite, astfel...
Oua umplute picante - in aspic
Pasta de brinza de vaci este o mancare excelenta. Aceasta reteta se poate pregati foarte usor si repede.
Pasta de brinza de vaci
Creierul de vitel sau de porc, curatat de cheaguri de singe, se fierbe (10 minute creierul de porc si 15 minute creierul de...
Creier in aspic
Rosiile spalate se scobesc de miez nu prea aproape de pielita. Se presara cu putina sare si se lasa cu gura in jos, ca sa se...
Rosii umplute cu ciuperci cu maioneza
Se ia o tava dreptunghiulara, se unge din gros cu margarina si se tapeteaza cu pesmet. Se pun pe rand foile de placinta in...
Placinta à la Follas
Se socoteste un ou si o lingura c branza de fiecare persoana de la masa. Se poate intrebuinta branza de oi, de burduf,...
Omleta cu branza
Se face o omleta simpla peste care se presara gaturi de raci fierti si curatati. Se ruleaza, se pune pe farfurie, iar pe...
Omleta cu raci sau cu langusta
Se fierbe un creier, se taie in cuburi mici, care se prajesc in putin unt, se pune sare, piper. Se face o omleta simpla, se...
Omleta cu creier
Se iau doi lapti de crap bine spalati si se tin 5 minute pe foc in apa care clocoteste, se ia apoi o bucata de ton sau, in...
Omleta cu peste si sos de unt
Aceasta reteta este foarte delicioasa si se pregateste usor si repede. Pentru a prepara cascaval la capac, avem nevoie de...
Cascaval la capac
Se folosesc pulpele din fata, ficatul, maruntaiele si carnea cazuta din abdomen la transare. Se fierbe sub presiune pana se...
Pateu de iepure
Se fac 4-5 clatite de dimensiunile unui vas Jena. Se tapeteaza cu unt. Se pune la baza o clatita, apoi fileul fiert, iar...
Sufleu de salauSe bat ouale, se adauga laptele si doua linguri de verdeata tocata marunt: ceapa verde, marar, patrunjel, sare. Se coace ca...
Omleta cu verdeata
Se taie bucatele de slanina sau costita afumata. Se lasa sa se rumeneasca pe o parte si pe alta, apoi se toarna ouale. Se...
Omleta cu slanina
Toate ingredientele se dau separat prin masina de carne apoi se amesteca si se mixeaza pana se face pasta omogena. Daca este...
Pasta de jumari (crame)
Picioarele de porc se pirlesc pe foc viu, se rad cu lama cutitului, se freaca bine cu malai si se spala in mai multe ape....
Racitura (Piftie)
1,5 kg oase vitel sau 700 g sorici de porc Oasele sparte si oparite se pun la fiert in 5 litri apa rece. Se fierb pana cand...
Aspic
Se spala creierul, se curata de pielita si se fierbe in apa cu sare si cu putin otet. Dupa ce a fiert, se scoate si se lasa...
Salata de creier de boeufToba de porc este o reteta romaneasca ce se pregateste la taierea porcului sau la Ignat. Reteta de toba de porc poate fi...
Toba de porc
La unul din ouale batute se adauga sucul de sfecla rosie. Celelalte doua oua se bat separat. Se confectioneaza din carton...
Omleta Valentina
Se scurge din conserva uleiul, iar pestele se amesteca bine cu toate ingredientele de mai sus, pana rezulta o pasta.
Pasta de peste
Carnea de pasare se pune intr-un vas, pe foc, cu vin rosu amestecat cu 50 ml coniac. Se lasa sa fiarba pana carnea se...
Rulouri cu pui si ciuperci
Se indeparteaza piciorusele ciupercilor, apoi se curata ciupercile si se pun intr-o tava cu putin ulei. Separat, se caleste...
Ciuperci umplute
Se ung felioare de paine cu unt, iar pe deasupra se asterne un strat (mai gros sau mai subtire) de icre negre moi, adica...
Sandvisuri cu icre negre
Se face o salata de vinete obisnuita, se amesteca cu o cantitate de icre negre moi, in functie de gust. Se ung felioarele de...
Sandvisuri cu icre negre si vinete
Se ung felioare de paine cu unt, se asaza deasupra jumatate de sardea taiata in lung, deasupra cateva picaturi de lamaie.
Sandvisuri cu sardele
Se ung felioarele de paine cu un sos maioneza sau cu unt amestecat cu mustar. Se asaza deasupra o foaie de salata verde care...
Sandvisuri cu ou rascopt
Se face o pasta de sardele frecate cu unt, se intinde pe felii subtiri de franzela, iar deasupra se asaza o felie subtire de...
Sandvisuri cu sardele si tomate
Aceasta reteta este foarte gustoasa. Pentru a prepara rulada de cascaval avem nevoie de unt, cascaval, faina, oua si smantana.
Rulada de cascaval cu smantana
Ingredientele se amesteca bine cu mixerul de taiat.
Pasta de peste afumat
Se fierbe orezul (de preferinta cu bobul lung), se taie rosia cubulete mici, se desfac conservele de ton si porumb, se scurg...
Salata de orez, rosii si ton
Se dau cartofii prin razatoare, se adauga galbenusul, faina, sarea si piperul. Se prajesc in ulei incins.
Crochete de carofi
Telina curatata se rade prin razatoarea mica, iar merele decojite se rad cu razatoarea mare, stropindu-se cu zeama de lamaie...
Telina cu maioneza
Se bate pieptul de pui(ca pentru snitel si se sareaza)dupa care se intinde si se pune cascavalul taiat felii subtiri, carnea...
Rulada de pui
Se curata ardeii si prazul apoi se spala. Se taie ardeii fasii, iar prazul rondele. Porumbul se lasa la scurs intr-o sita. Se...
Omleta cu legume
Se paseaza cartofii. Se topeste untul si se amesteca bine cu malai, dupa care se adauga supa de pui si laptele. Se fierbe...
Ton cu piure
Se bat ouale, se adauga faina amestecata cu lapte, piper si sare. Se adauga rosiile. Se pune compozitia intr-o tava cu unt...
Omleta cu rosii
Se face un aluat ca pentru paine: Se dizolva drojdia în putin lapte caldut. Se amesteca faina, ouale batute,laptele, drojdia...
Pogaci cu jumari de porc
Se prepara clatitele dupa reteta obisnuita doar ca se pune putina sare si nu se pune zahar si nici bicarbonat sau apa...
Clatite cu ciuperci
Rosiile se taie clini, gogosarul si adreii se taie cubulete. Se amesteca cu uleiul, sarea si piperul. La servire se adauga...
Antistres
Se taie slanina astfel incat sa se obtina folii subtiri si late (se foloseste la impachetat). Se insereaza in muschiul de...
Muschi impanat
Se fierb cartofii taiati cubulete cu putina sare. Se fierb tare 2-3 oua. Se da cascavalul pe razatoarea cu gauri mari. Se...
Cartofi cu crusta
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie. Se soteaza ceapa la temperatura medie timp de 6 - 8 minute, pina devine aurie. Se scurgea...
Tortilla Espanola
Carnea se toaca. Intr-o cratita se caleste ceapa taiata marunt. Cand ceapa s-a calit se adauga si carnea tocata si se caleste...
Chek de carne
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori