Se spala andivele si se sterg.In robot se amesteca pina devine ca o crema brinza cu sunca taiata bucatele.Se umplu frunzele...
Barcute din andive
Se face o maioneza mai consistenta de aceea se adauga cartoful fiert. Se poate pune la inceput un galbenus, cartoful fiert si...
Ton cu maioneza
Se foloseste caracatita congelata. Se spala bine caracatita si se pune in oala cu apa cit sa o acopere. Se adauga otetul, se...
Caracatita cu otet
Se pune drojdia cu o lingura de faina si o lingura de apa calda intr-un castron sa dospeasca. Faina se pune in lighea se face...
Cornuri cu tocatura de carnuri si verdeata
Se taie ceapa marunt si se pune intr-o tigaie adinca impreuna cu uleiul. Se caleste pina se inmoaie, apoi se adauga sosul de...
Ochiuri cu sos de rosii
Se rad morcovii sau se curata foarte subtire cu un cutit. Se pun morcovii intr-o cratita, apoi se adauga untul, apa, zaharul...
Morcovi tineri (carote) cu unt
Ca ustensile aveti nevoie de o cratita din inox care sa se potriveasca pe o alta cratita cu diametrul mai mare (in care se...
Mascdarpone
Ceapa se taie marunt in patratele cit mai mici la fel si gogosari murati. Se amesteca ingredientele cu zacusca iar apoi cu...
Maioneza cu zacusca
Pasta de brinza este un aperitiv gustos. Pentru prepararea acestei retete avem nevoie de branza, cartofi, unt si ceapa verde.
Pasta de brinza
Se pune laptele clocotit peste branza de vaci si se lasa 15 minute, apoi se scurge, se amesteca cu branza de oi rasa,...
Cascaval de casa
Guacamole cu ardei este un sos picant. Acest sos de avocado este foarte bun cu chips tortilla, si se poate prepara in doar...
Guacamole cu ardei
Se taie felii subtiri, cu ajutorul unei ate, mamaliga ramasa din ajun. Se dau feliile prin branza rasa, si se rumenesc cu unt...
Friganele de mamaliga
1. Se pune cuptorul la 175 grade C. 2. Se oparesc simburii si se curata de coaja. 3. Se amesteca simburii cu sarea si...
Migdale sarate
1. Se pun simburii de migdale la marinat in soia, cel putin 4 ore. 2. Se incalzeste aragazul la 150 grade C. 3. Se...
Migdale japoneze
Se curata ceapa, se toaca si se caleste in grasime. Se amesteca ouale cu apa minerala, sarea, piperul si cu un praf de...
Omleta cu macrouri
1. Se amesteca ouale cu smintina. Se adauga piinea rupta in bucatele si se lasa 10 minute. 2. Se scurge apa de la peste....
Ton cu ciuperci si masline (Fransk tonfiskterrin)
1. Se amesteca untul si brinza. Se adauga faina si nucile. Se amesteca. 2. Se pune aluatul pe folje de plastic. Se...
Biscuiti cu gorgonzola
Se aleg ciuprcile (doar palaria ciupercii), se curata de coaja subtire dupa care se spala cu mare atentie pentru a nu se...
Ciuperci cu cascaval
Ciupercile se spala cu apa rece si li se rup cozile, cu grija, sa nu se sparga palaria. Se usuca in prosop de bumbac, apoi se...
Ciuperci umplute mocanesti
Piciorusele se dau, crude, prin masina de tocat sau in lipsa acesteia, se toaca foarte marunt cu cutitul impreuna cu putina...
Piftele din ciuperci
Pentru a face vinete cu branza la cuptor vinetele se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au inmuiat, se scot, se lasa sa...
Vinete cu branza la cuptor
Se scoate miezul celor 2 felii de paine. Trebuie sa aiba aspectul unor coroane ingrosate cu putin miez. Se pun apoi in...
Oua cochete
Scrumbiile se curata, se taie capul si se desfac in doua in lungime, scotind oasele. Se pun in lapte ca sa se desareze si se...
Roll-Mops
Untul, galbenusurile trecute prin sita, un praf de sare si piperul se freaca bine, adaugind si o lingura de ulei, turnat cu...
Unt picant
Se scot ouale de la rece (este important sa fie incalzite in prealabil - eventual se pot pune sub un jet de apa calda!). Se...
Omleta
Se preincalzeste cuptorul la temperatura medie, se taie brinza in 4 felii si se repartizeaza in 4 farfurii rezistente la foc,...
Brinza la cuptor, cu ardei copt si masline
Se fierb ouale. Se decojesc. Se taie pe vertical si se scoate galbenusul. Intr-un castronel se amesteca galbenusul dat prin...
Oua "Ratusca"
Braza de vaci se freaca bine cu smantana si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Ceapa verde, patrunjelul si mararul...
Aperitiv de primavara
Ciupercile se curata, se spala sub jet de apa si se scurg bine. Piciorusele se separa si se taie marunt. Se curata ceapa si...
Ciuperci umplute
Poti oferi familiei tale un aperitiv delicios daca pregatesti ciuperci umplute cu branza. Este o mancare consistenta si...
Ciuperci umplute cu branza
Se bat ouale, se pune laptele sau o linguta de smantana si sare. Ouale se bat in ultimul moment si atat numai cat sa se...
Omleta
Se toaca fin putina frunza de patrunjel, se amesteca cu untul proaspat, fara sa se frece. Se adauga un praf de sare, piper si...
Unt cu verdeata
Ouale se fierb tari. Se curata de coaja, dupa ce au fost tinute putin in apa rece, apoi se taie un capacel si se scoate...
Oua puisor
Se rade pe razatoarea mica morcovul, telina si oul fiert. Se caleste ceapa si cand se raceste se amesteca (framanta) cu...
Sarmalute foitaj
Se fierbe carnea si ficatul si se toaca marunt cu cutitul. Se adauga ouale si bucata de paine si restul ingredientelor. Se...
Drob de miel
Se mixeaza branza cu ceapa taiata marunt si 3 linguri de ulei, sare si piper. Se unge fiecare felie de sunca cu 1 lingura de...
Rulouri cu sunca si branza
Ouale de fierb tari, dupa care se decojesc. Se taie marunt ouale si nuca apoi se amesteca bine cu branza de vaci. Se unge...
Rulouri de sunca cu oua si nuca
Se bat tare albusurile ssi se amesteca cu galbenusurile frecate anticipat, apoi se adauga cascaval ras marunt (circa 50...
Aperitiv Ligia
Ciuperci umplute Se aleg ciuperci albe si frumoase, se spala in apa cu putina lamaie, ca sa nu se inegreasca. Se aseaza...
Ciuperci umplute de post
Parizerul se da prin masina de tocat si se amesteca cu 100 g de unt. Din aceasta compozitie se face o foaie, ca la rulada,...
Aperitiv special
Jumarile sau slanina se trec prin masina de tocat, ouale se zdrobesc, apoi se amesteca toate cu mustarul, sarea si...
Pasta de jumari
Se aleg rosii tari si cat mai mici. Se taie un capac, se scobesc. Se presara sare, piper, putin otet si se lasa o ora...
Rosii portugheze cu orez
Se curata cartofi de marime potrivita, si mai degraba lunguieti. Se taie felii foarte subtiri, si cat mai egale. Se spala in...
Cartofi chips
Crochetele de cascaval se prepara repede. Pentru a pregati acest aperitiv avem nevoie de cateva ingrediente simple.
Crochete de cascaval simple
Se prepara aluatul, se pune la dospit, se intinde si se fac din el 4 patrate egale. Se incinge uleiul, se taie ceapa marunt...
Coltunasi cu cas de oaie
Zarzavatul, ras prin razatoarea cu gauri mari, impreuna cu ceapa, se calesc 2 minute, in tot untdelemnul. Totul se stinge cu...
Limba cu sos Ragu
Se preincalziteste cuptorul peste 200 grade. Se bat oul, sarea si zaharul, pana ce amestecul se albeste si se umfla. Se...
Franzelute (muffins) cu migdale si mac
Se amesteca tarata, laptele, uleiul si laptele. In alt vas sa amesteca faina, praful de copt, sarea, zaharul si...
Franzelute cu tarate si mere
Reteta Sandwich cu branza topita si salam este un foarte bun aperitiv. Pentru a o pregati ai nevoie de cateva ingrediente:...
Sandwich cu branza topita si salam
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori