Se face o maia din drojdie , putin zahar, lapte caldut si putina faina. Se adauga dupa 10 minute ingredientele ouale,...
Langose unguresti
Se face un puire din cartofi in care se adauga uleiul de masline, zeama de lamaie, patrunjelul tocat si sare. Se amesteca...
Aperitiv New Zeeland
Se razuieste cascavalul. Se amesteca oul cu sarea si piperul iar apoi se adauga la compozitie de cascaval. Se freaca untul...
Bulete de cascaval
Cartofii se dau prin razatoare si se amesteca cu cascaval si oua. Se incinge ulei mai mult in tigaie si se prajesc papanasii.
Papanasi de cartofi cu cascaval
Se toaca ceapa si mararul si se amesteca cu branza. Aceasta se poate emolia cu lapte, iaurt sau apa daca nu este suficient de...
Branza vegetala cu marar
Se fierb cartofii. Dupa ce fierb se piseaza ca pentru piureu, doar ca nu se scurg de apa. Dupa ce s-au pisat si s-a adaugat...
Mamaliga de cartofi
Se scot 3 bucati din pieptul de pui (pe orizontal) care se bat putin mai groase ca la snitel, dupa care se sareaza sau se ung...
Rulou cu piept de pui
Se rade branza sau se striveste cu furculita. Se adauga iaurtul, ouale batute, bicarbonatul, sarea si piperul. O tava mare se...
Banita (strudel cu branza)
Se sectioneaza avocado pe lung, se rasuceste si se scot simburii. Se stropesc cu zeama de lamaie sa nu se oxideze. Crevetii...
Avocado cu fructe de mare
Se inmoaie drojdia in putin lapte caldut, se adauga cateva linguri de faina si se lasa sa dospeasca. Adaugati sare,...
Cornulete cu branza si marar
Se face maioneza din ou si ulei adaugandu-se sare, piper si 2 linguri de mustar. Branza se zdrobeste cu mixerul si se adauga...
Crema de branza
Frecati margarina pina devine spumoasa, adaugati treptat faina cernuta amestecata cu praful de copt, incorporati pe rind...
Chec sarat
Se taie cartofii in feliute mici si subtiri si se prajesc in uleiul incins. Se bat ouale intr-un castron, dar nu excesiv. Se...
Totilla de Patatas
Sosul BECHAMEL: Topiti untul in tigaie si adaugati faina mestecand continuu, adaugati laptele putin cate putin fara a lasa de...
Crochete de piept de pui
Se infierbanta margarina, se adauga faina, se adauga apoi laptele, treptat, amestecand mereu. Se lasa sa fiarba 3-4 minute,...
Rulada cu ciuperci
Se taie pieptul de pui bucati subtiri cu grosimea de 1 cm, ouale se sparg intr-un castron in care se adauga sosul de soia,...
Pui Sanhai
Se intinde o foaie subtire din aluat de unt, se taie cu o forma mici ronduri. Se uda usor cu apa si se pune cate o bucatica...
Pateuri cu ficat
Se pune oul intr-o cescuta de cafea sau bol de sticla (rezistent la microunde),se unge cu unt. Se aseaza branza topita, oul...
Oua cu branza topita la microunde
Cartofii se fierb intregi, dupa racire se taie cuburi, un vas termoizolant se unge cu putin unt, se aseaza un strat de...
Sufleu de cartofi
Se amesteca ingredientele uscate,se bate oul cu apa. Se amesteca totul usor. Se ung formele se toarna din amestec in fiecare...
Muffins sarate
Dizolvati drojdia in apa. Adaugati faina si sarea si framantati bine. Formati gramajoare si intindeti fiecare gramajoara cu...
Shawarma
Pieptul de pasare se pregateste ca pentru snitel. Se aseaza un baton de cascaval si unul de sunca,de-a lungul feliei de...
Rulouri cu susan
Se spala cartofii, se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se storc. Se toaca marunt varza acra. Se amesteca varza...
Placinte de varza acra cu sos sos de smintina si ceapa
Se fierb ouale tari (10 min), dupa care se dau printr-un jet de apa rece, se decojesc si se taie in jumatati cat se poate de...
Oua umplute delicioase
Se scot fileurile dintr-o scrumbie de preferat foarte proaspata, care se tin invelite in sare 4-6 ore. Dupa aceea se spala...
Scrumbie cruda
Se amesteca toate ingredientele si se pune compozitia intr-o cutie. Se tine la frigider.
Unt cu verdeata si usturoi
Se amesteca toate ingredientele, se pune aluatul 30 min la rece si se intinde apoi o foaie nu foarte subtire. Se unge cu...
Grisine
Curata cartofii,spala-i si taie-i felii” pe lung”,groase de 4-5 mm.Incinge plita(se poate si pe aragaz,folosind tabla de...
Scrijele de cartofi
Pui brinza la desarat(fiindca altfel,la gratar va iesi sarea din ea)in lapte pentru 30 de minute.O lasi la scurs pe un servet...
Brinza la gratar
Decojeste rosiile dupa ce in prealabil le-ai oparit putin,pentru a-ti fi mai usor.Taie-le in patru si pune-le intr-o tava...
Crema (pasta) de rosii
Se folosesc grepuri galbene, sa nu fie dulci , se taie in doua si se scoate miezul cu grija ca sa ramana jumatate de coaja...
Grep umplut cu ton
Foetajul se taie patrate mai mari. Se pun pe diagonala bucatile de sunca peste se pun cubulete de rosii apoi se condimenteaza...
Foetaj picant
Conopida se toaca marunt dupa ce a fost fiarta. Ceapa se pune la calit in ulei pentru cateva minute la foc mic.Trebuie sa se...
Pasta de conopida
Se bat ouale bine,in care s-au adaugat smantana,mararul,ceapa care se prajeste inainte cam cit sa se rumeneasca un pic si un...
Oua pufoase
Cele 6 oua se fierb tare,se curata,se taie jumatati. Galbenusurile se scot si se paseazs ,se adauga pateul (scos în...
Oua umplute foarte fine
Din oua, smantana, maioneza , faina praf de copt se face un aluat ca o smantana groasa. Umplutura: ceapa tocata se aureste...
Budinca de ciuperci
Din apa, ulei, sare, otet si faina se framinta un aluat mai tare care se izbeste de masa de 100-120 de ori; se imparte in 2...
Placinta cu ciuperci si soia
Se introduc toate ingredientele in robotul de bucatarie si se mixeaza. Se lasa 15 minute la frigider apoi se formeaza...
Chiftelute din piept de pui
Se amesteca untul cu faina, cu branza si ouale si se freaca bine. Se pune amestecul 1/2 ora la frigider. Dupa aceea,se mai...
Batoane a la Geo
Se taie in felii un ficat de curcan sau 2-3 ficati de gaina, se prajesc in unt, se pune sare si un praf de faina. Se face o...
Omleta cu ficati de pasare
Reţetă de preparare a papanaşilor. Se curata si se spala morcovii si ceapa; se taie morcovii fideluta, sau se dau prin...
Reţetă de preparare a papanaşilor de morcovi
Se incinge uleiul. Sunca, ananasul si porumbul se prajesc pentru scurt timp in ulei. Se bat ouale, se amesteca cu laptele,...
Omleta Hawaii
Se ia o bucata de carne macra de la pulpa, se taie in bucati potrivite, ca pentru snitel. Se bat bine cu ciocanul de lemn,...
Rulade mici cu castraveti
Baconul taiat cubulete se trage prin putin unt, dupa care se adauga legumele si se mai calesc putin. Ouale se bat spuma cu...
Omleta mexicana
Se curta cateva rosii de coji, si se seminte, se scurg de zeama ce o lasa, si se freaca intr-o farfurie cu o lingura de lemn...
Unt de rosii
Se amesteca ingredientele pentru aluat si se lasa la frigider 30 de minute ca sa se intareasca grasimea si sa se poata lucra....
Tarta cu brocoli
Se fierb ouale tari. Cand sunt reci se cojesc, se taie felii rotunde, si se aseaza pe o farfurie unele peste altele. Deoparte...
Oua rascoapte cu sos picant
Se aleg rosii tari si cat mai mici. Se taie un capac, se scobesc. Se presara un praf de sare, unul de piper si se stropesc cu...
Rosii umplute cu ton
Pentru marinata se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se tin 24 de ore in apa, ca sa se desareze, schimband apa odata sau de...
Scrumbii marinate
Se spala ficatul (maiul); se curata cu grija sa nu ramana nici o urma de fiere, care poate amara ficatul. Ca sa ramana alb se...
Spuma de ficat in aspic
Se fierb, se curata si se taie ouale. Se scot galbenusurile si se dau prin sita. La 6 oua, se pun 2 linguri pline de mustar,...
Oua umplute cu sos de mustar
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori