Intr-o cratita cu ulei se prajesc ceapa si usturoiul (3-4 minute), se adauga ciupercile si puiul si se lasa 4-5 minute. Se...
Lasagna de pui
Supa de oase se prepare din 3 kg oase de vita sparte si fierte in 2 litri de apa. Se lasa sa scada pina ajunge la 1/2 litru...
Reteta de mici
Se fierbe o zeama din oase de vaca cu maduva, care se scade bine, din 500 gramme de oase la fiece kilogramm de carne. Se...
Reteta mititei
Ficatul se taie subtire, cel nult 5-6 mm, se fraca cu vegeta, se tavaleste bine prin malai si piper si se prajeste in tigaie...
Ficat a la Miacori
Intr-un castron se freaca faina cu laptele pina se obtine o pasta omogena. Oulele se bat spuma separat apoi se toarna in...
Compozitie de snitel foarte pufoasaNu stiu cum ar arata 1Mai fara mici, iar cei mai deliciosi mititei sunt cei de la Buzau. De oriunde ai fi, cu aceasta reteta...
Mici ca la Buzau
Una din conditiile de buna reusita e ca bucatile de carne sa nu fie taiate in lungul fibrelor, ci in curmezis. Se taie felii...
Snitel vienez
Se pune usturoiul taiat marunt, sarea piperul si dafinul peste filetele de carne si se lasa aprox. o ora ca sa-si ia gust. O...
Biftec pe piatra
Se ia ceapa care se taie fidelute si se caleste, usturoiul se taie maruntel si se pune peste ceapa, se presara un pic de...
Tochitura
1. Se spala puiul, se sterge si se taie in 8; se sareaza si se pipereaza. Se amesteca usturoiul tocat cu 1/2 din cantitatea...
Pui cu sos de lamaie
Se taie 1 kg de carne in bucati potrivite si se pune sa se rumeneasca cu o lingura de untura. Se adauga 3-4 cepe taiate felii...
Gulas cu galuste
Se alege 1 1/2 kg pulpa sau alta carne macra. Se sareaza, se impaneaza cu slanina, se leaga, ca sa-i dam o forma buna si se...
Friptura inabusita
Se curata o bucata de ficat de vitel de vreo 400 gr. de pielita si de vine. Deoparte se face un rantas foarte legat dintr-o...
Budinci mici de ficat
Se pun bucatile de la un pui frumos la fiert cu 1 litru de apa. Se adauga o ceapa, un morcov, mirodenii (cimbru, patrunjel,...
Fricassee de pui
Merele nu se curata de coaja. Se spala, se taie un capacel la partea cu codita. Se scobesc. Se toaca carnea, se rumeneste...
Mere umplute
Se prajeste ficatul, se macina impreuna cu o felie de paine, se caleste ceapa si se adauga la ficatei, ouale, sare piper, si...
Rosii umplute cu ficatei
Se curata porumbeii, se sareaza si daca ficatul nu a fost atins de fiere, se pune inauntru. Se invelesc in felii subtiri de...
Porumbei fripti
2 linguri de ulei de masline se incing intr-o cratita la foc moderat. Se adauga ceapa si usturoiul, se acopera si se lasa...
Pui marocan cu rosii, vinete si alune
Carnea se taie bucati, se rumeneste in ulei pe ambele parti, dupa care se aseaza intr-o cratita impreuna cu vinul,...
Pulpa de miel cu busuioc
1. Se taie bucatile de carne de pui in cuburi de 2,5 centimetri fiecare. Se presara sare si zeama de lamiie. Se lasa deoparte...
Tikka de pui
Maruntaiele se oparesc, se spala si se pun la fiert cu apa si sare. Cind au fiert, se lasa sa se raceasca si se trec prin...
Drob de miel in prapur
Se taie felii subtiri de carne de oaie. Se pune intr-un vas si se asezoneaza cu ceapa taiata felii subtiri, piper pisat,...
Chebab
Se taie bucati carnea de miel, se sareaza si se prajeste in untura sau ulei incins cit sa capete culoare aurie. Se scoate in...
Anghemacht de miel
Se asaza carnea de miel intr-un vas si se freaca bine cu lamiie, apoi cu mujdei si cimbru. Peste carnea astfel pregatita se...
Friptura de miel
Se spala o jumatate de miel, de preferat partea din fata, se taie in bucati cat 2-3 degete de late. Se sareaza si se tin 20...
Miel pane
Se scoate de la miel cotletul, se curata carnea de pe oase si se acopera fiecare os cu staniol. Apoi, se taie fileul in...
Cotlet de miel umplut
Se rumenesc, cu o lingura de untura, bucatile de carne si o ceapa taiata marunt. Se adauga un praf de faina. Se curata...
Miel cu spanac
Budinca inlocuieste cu succes sarmalutele in foi de vita. Carnea tocata se amesteca cu orezul care a fiert pe jumatate, cit...
Budinca de carne cu stevie
Spanacul se spala si se introduce in apa clocotita. Se lasa la fiert. Orezul se spala si se pune la fiert. Se toaca marunt...
Budinca de brinza cu spanac
Se amesteca ingredientele pentru sosul de marinat intr-un castron (sake-ul si mirin-ul se pot inlocui cu aceeasi cantitate de...
Teriyaki
Se taie pieptul de pui fasii subtiri de aprox. 1 cm grosime, cat de lungi se poate, si se pun pe betisoare (ca la gratar),...
Chicken satayPieptul de pui dezosat se transeaza in felii subtiri si se condimenteaza.Se unge o tigaie cu ulei de masline, se pun feliile...
Piept de pui cu broccoli si dovlecei
Se unge o tava cu untura dupa care se aseaza mielul si se introduce la cuptor la temperatura de 200 grade. Intre timp se pune...
Miel la cuptor
Se iau ardeii, se taie un capacel rotund si nu prea mare, se scobesc in interior si se indeparteaza semintele, se spala cu...
Ardei umputi cu carne si sos
Se taie bucati carnea de pasare, se sareaza si se pune la prajit in ulei. Cand s-a prajit, se scoate in alt vas. In untura...
Ostropel oltenesc
Iepurele se taie in bucati si se unge cu marinata. Se adauga si usturoiul si verdeata taiate fin. Fiecare bucata de carne se...
Iepure cu slanina si verdeturi
Se taie bucatile de pui ca pentru snitele si se prajesc in untul incins in prealabil in tigaie. Dupa ce carnea s-a facut (nu...
Pui cu sos de whiskey si mar
Se fierbe bucata de carne intreaga. Dupa ce e bine fiarta se taie fasii subtiri. Intr-o cratita cu ulei(cam de un deget) se...
Friptura de vitel cu sos vanatoresc
Puiul si ceapa se calesc putin, apoi se fierb bine. La sfirsit se adauga ciupercile. (cele la cutie sint fierte deja)....
Pui cu ciuperci si smintina
Bucatile de carne de pui se prajesc in unt. Se adauga cubuletul de Knorr (concentrat de supa), vinul si apa. Se amesteca bine...
Pui cu legume
Pieptul de pui dezosat, se bate, si se pipereaza. Rosiile se taie si se calesc, in sucul lor, si putin ulei. Se adauga puiul,...
Piept de pui cu rosii
Curcanul se curata, se spala, se freca cu sare si boia, se presara cu piper. In interiorul curcanului se introduc merele...
Curcan la cuptor
Se curata puii , se spala si se sareaza . Se dau la cuptor (190 grade) si se ung din cand in cand cu unt. Cand sunt aproape...
Pui la tava
Puii curatati si spalati bine se presara cu sare si se asaza intr-o tava cu ulei la cuptor. Dupa 10-15 minute se adauga...
Pui haiducesc
Fasolea se fierbe in trei ape. Ceapa se toaca marunt si se adauga dupa ce fasolea este aproape fiarta, dar fara a pune mai...
Fasole cu afumaturi
Se impaneaza carnea de vita cu felii de morcovi, se sareaza si se pune la rumenit intr o cratita cu grasime incinsa. In...
Muschi de vita cu sos de vin si macaroane
Pulpa de porc se dezgheata, se curata, se spala, se taie cuburi medii si se face sote. Morcovul se spala, se curata, se...
Porc Gong-Bao
Muschiul de porc, fasonat, se taie in felii transversale de aprox. 3 cm grosime. Se sareaza si condimenteaza. Feliile se...
Rabdari prajite - specialitate Japonia
Se transeaza carnea cate doua bucati la portie si se bate cu ciocanul de snitele, se presara cu sare. Se trece fiecare bucata...
Escalop de porc cu ciuperci
1 kg de carne de oaie se pune la cuptor sa se rumeneasca si apoi se toaca: 6 vinete se taie in jumatati pe lungime si li se...
Moussaka de mouton
Se opareste purcelul si se curata cu faina de porumb sau, mai bine, cu saciz, asa cum se curata capul de vitel sau de porc,...
Purcel la tava
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori