Picioarele, urechile si soricul se oparesc, se parlesc, se rad cu cutitul si se spala in mai multe ape caldute pana raman...
Piftie de porc
Carnea avand o pelicula de 1 cm de grasime se sareaza si se lasa o jumatate de ora la temperatura camerei. Se asaza in tava...
Pulpa de porc la cuptor
Se taie carnea in fasii de 3 cm, potrivit de groase si se frige in ulei. Merele se curata de coaja, se taie felii si se...
Carne de porc cu mere
Rata se curata de grsimea care se vede. Se pune intr-o tava rezistenta la foc, in picioare, cu o sticla de bere umpluta cu...
Rata/Pui la cuptor
Se taie slanina cubulete, ceapa marunt, iar ficatul si garful cuburi, usturoiul se zdrobeste. Slanina se prajeste in untura,...
Sarmale din Ormansag
Speli si cureti foarte bine ciocanelele de pui, apoi le asezi intr-o tava cu putin ulei, apa, vin, sare, piper si delikat si...
Ciocanele de pui cu garnitura de orez si sos de rosii
Pieptul de pui se taie cuburi, cartofii se taie cuburi si se fierb in apa cu sare si un pic de ulei, ciupercile se taie...
Pollo Parisianno
Se alege o bucata de pulpa sau alta carne macra, cam de 1 1/2 - 2 kg. O bucata mai mica s-ar usca inainte de a fi bine...
Boeuf a la Mode
Se alege carnea de la piept, mai grasa, sau carne cu coaste. Pentru 6 persoane ajung 1 1/4 kg. carne. Se taie carnea in...
Tocana
Se aleg cateva cotlete mai groase, se sareaza si se frig intr-o tigaie. Deoparte se fierb pe jumatate 150 g de macaroane...
Friptura de vitel cu macaroane
Bucatile de pui, spalate si sterse se sareaza si se rumenesc, in unt sau untura. Se curata gutuile, se taie in sfertur, se...
Pui cu gutui
Se da prin masina de tocat 1/2 kg. de carne macra mai grasuta, o ceapa tocata si rumenita in putina untura, miezul de la o...
Perisoare cu smantana
Se spala antricoatele. Se ung cu ulei, se dau cu sare si piper si condimente dupa gust. Se impatureste fiecare antricot in...
Antricot de vitel in staniol
Se curata 2-3 rinichi de vitel, se taie felii de 5-6 milimetri. Se infierbanta o lingura de untura. Se usuca bine rinichii cu...
Rinichi prajiti
Pieptul de pui se taie fasii. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Intr-o tigaie se caleste ceapa cu usturoiul si cand devin...
Pui cu smantana
Ficatul se prajeste intreg in ulei, apoi se scoate si se lasa la racit. In acelasi ulei se caleste ceapa taiata pestisori...
Caved catzutz
Se pune pieptul de pui dezosat si taiat cubulete sa stea 30 de minute la macerat in zeama de la lamaie si portocala, apoi se...
Pui marocan
Se curata cartofii, se taie "pai" si se prajesc. Se pune pieptul de pui (dat cu putin piper, putin ulei si mult cimbru) pe...
Shaorma de casa
Ceapa, ginger-ul si sarea se calesc in ulei timp de 10 min. Se adauga puiul portionat si se amesteca 5 min, dupa care se...
Pui marocan cu ananas
Se taie carnea in cuburi de 150 g si se pun la calit intr-o cratita cu unt. Se adauga sare, piper, sofran si ceapa rasa. Se...
Tajina marocana cu gutui caramelizate
Se taie carnea feliute subtiri. Intr-o tigaie mare se pune uleiul, amestecul de condimente si catelul de usturoi pisat iar...
Pui cu ciuperci
Se tai puiul in bucati, se rumeneste intr-o tigaie cu putina untura. Se trag deoparte in untura 2 cepe rase, se adauga un...
Papricas de pui
Ficateii se pun pe foc in aprox. 4 linguri ulei. Dupa cam 2 min se adauga apa cat sa-i cuprinda, putina sare sau vegeta + 5...
Ficatei cu usturoi
Se curata ficatul, se taie in felii de grosimea degetului, iar fiecare felie in patrate de 3 cm. Se da putin piper. Se...
Frigarui de ficat
Se spala pulpele de pui, se condimenteaza cu barbeq pt. friptura de pui si se lasa in asteptare. Ciupercile se calesc...
Pulpa de pui umpluta cu ciuperci
Intr-un vas cu peretii putin mai inalti (Dutch oven), se incinge uleiul. Se adaga ceapa tocata marunt si se caleste pina este...
Ciulama de pui
Se taie carnea in bucati potrivite si se prajeste cu o lingura de untura. Se adauga ceapa taiata felii subtiri. Se amesteca...
Gulas de manzat cu galuste
Se spala carnea, se condimenteaza dupa preferinta si se prajeste in ulei incins. Dupa ce se intoarce, se asaza pe fiecare...
Friptura de porc
Puiul spalat si curatat se taie bucati. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei, se adauga boia si piper dupa gust. Se...
Papricas de pui cu nokedli
Intr-o tigaie se incinge uleiul si apoi se prajeste pieptul de pui pe ambele parti pina devine auriu pe din afara. Se iau...
Piept de pui la cuptor, cu vin si ardei murati
Mincare de spanac Se fierbe spanacul, se strecoara si se pune intr-un vas cu teflon, se toarna laptele si un amestec de...
Rulada din piept de curcan
Intr-o punga de plastic se pune faina + sare + piper si se amesteca bine. Se pun pe rind feliile de pui si se scutura punga...
Pui cu sos de vin si gogosari murati la cuptor
Mai intii se infierbanta tigaia, apoi uleiul( 1-2 linguri), apoi se adauga carnea si se rumeneste bine pe ambele parti,...
Fajitas (mincare mexicana)
Taiteii de orez se fierb in apa fierbinte (dar atentie ca se fierb repede) pina sunt moi apoi se strecoara si se aseaza de-o...
Mincare chinezeasca
Se alege o bucata de carne macra de vaca de sub coasta de un kg. Se curata de pielite, se bate cu ciocanul de lemn, se da cu...
Friptura vanatoreasca
Se pun macaroanele la fiert cu putina sare, intre timp se spala carnea si se pune intr-o cratita cu putin ulei, se lasa putin...
Pasta cu pui
Se alege o bucata de carne de vitel de la piept. Se scot coastele cu grija, ca sa nu se ffarme carnea, tragandu-le pe rand pe...
Piept de vitel umplut
Se alege o pulpa, se da cu sare, se tine o jumatate de ora inainte de a fi pregatita. Se sterge bine cu o carpa, se pune...
Pulpa de vitel la tava
Tochitura macelareasca a la Miacori Ingredientele pentru 10 persoane. Mod de preparare: Intr-un ceaun, neaparat mai...
Tochitura macelareasca Miacori
BABIC, este un un nume sarbesc care se citeste BABICI. Se spune ca cel ce a adus reteta de acest salam de casa a venit din...
Babic de Buzau
Se taie din cotlet suvite de 4-5 mm grosime si lungi de 15-20 cm, care sa aibe si putina grasime, foarte subtirecel mult 2...
Rulada de cotlet cu pasta de mici
Se taie carnea in bucatele, se prajeste in ulei incins, se adauga ceapa taiata felii destul de mari, la fel si morcovul. Se...
Kalops
Se scot oasele de pe pui. Se taie puiul in bucati mici si se aseaza pe o tava unsa bine. Se taie baconul in bucati mici si se...
Flygande Jakob (Jakob zburatorul)
Puiul se spala, se freaca cu foarte putina sare, se pune intr-o tava cu apa o foaie de dafin si putin ulei la cuptorul incins...
Pui a la Nick
Se taie carnea julien, se soteaza impreuna cu ceapa pana se inmoaie. Se amesteca restul de ingrediente si se adauga peste...
Muschi Stroganoff
Se combina toate ingredientele de mai sus si pe urma se aseaza intr-o tava. Se acopera cu folie de aluminiu si se pune in...
Friptura de pui cu legume
Se taie pieptul de pui in cubulete si se rumeneste usor in ulei timp de 3 min. amestecandu-se frecvent; se adauga apoi...
Pui cu alune
Ceapa se taie pestisori si se caleste in ulei impreuna cu ardei iute din care am taiat cam 10 felii. Dupa un minut de calire...
Piept de pui cu nectarine
1. Se incepe cu sosul: Se amesteca zaharul, balsamico, maizena si sucul de rosii intr-o cratita. Se da in fiert,...
Mincare dulce - acrisoara
Se bate muschiuletul de vitel ca pentru snitel, se da putin prin faina de griu si se pune la prajit in unt. Se prajeste pe...
Muschi de vitel in sos gorgonzola
Piure-ul de cartofi: Cartofii se curata si se fierb. Se scurge apa. Se adauga laptele si se smesteca cu mixerul. Se adauga...
Cottage pie
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori