Se taie pieptul bucati mici si se prajeste in ulei 10 minute. Apoi se adauga prazul taiat pestisor, ardeiul si rosiile taiate...
Piept de pui cu cascaval
Se pun intr-o tava pulpele (fara pic de ulei), se sareaza, se pipereaza, se presara stafidele si se adauga sticla de bere. Se...
Pulpe de pui cu stafide si bere neagra
Se taie pieptul de pui in bucati medii si se prajeste in ulei; separat se calesc cepele in putin ulei, se adauga ciupercile...
Piept de pui cu smantana si ciuperci
Se fierbe orezul in apa clocotita cu sare, se scurge si se spala. Taiati carnea cubulete si caliti-o impreuna cu doua cepe...
Romburi cu carne de vita
Se taie puiul in bucati si se prajeste circa 3-4 minute intr-o tigaie cu ulei de masline impreuna cu cei 4 catei de usturoi(...
Pui cu lapte si lamaie
Speli carnea de vitel, o tai in asa fel incat sa ai o bucata feliata care sa infasoare la final compozitia(cca220 g). Restul...
Alinofag
Fileul din piept de pui se unge cu mustar, peste care se intinde apoi cu un cutit un triunghi de branza topita.Deasupra se...
Rulou de pui
Pulpa de vita se pune la oala de presiune impreuna cu celelalte ingrediente, mai putin pasta de tomate, se acopera cu apa si...
Pulpa de vita la cuptor
Se incinge cuptorul, inmuiati o felie de paine si apoi stoarceti-o, curatati si tocati ceapa, puneti porumbul la scurs....
Rulada din carne tocata
Puiul se taie bucati :pulpe,aripioare,pieptul(sa fie cam 10 bucati),intr-o cratita se pune ulei de masline si apoi se...
Pui cu lapte si lamaie
Cartoful se taie in rondele groase, apoi rondelele se injumatatesc. Ceapa se taie de asemenea rondele groase ( nu se...
Friptura "a la Taka"
Muschiul file se desface cu un cutit ascutit ca si cum ar fi un rulou, se bate cu ciocanul de snitele , se sareaza si se...
Muschi file umplut
Carnea se taie in bucati si se rumeneste in ulei ,dupa care se scoate intr-un alt vas. In uleiul ramas se calesc faina,ceapa...
Ostropel din carne de vita
Spalati portocalele cu apa fiarta, apoi stergeti-le cu un prosop de bucatarie.Radeti coaja de la una dintre ele si stoarceti...
Piept de rata cu portocale
Se curata cepele, se taie cubulete, cateii de usturoi se crapa pe lungime, si se pun in uleiul incins, se calesc. Cand ceapa...
Carne alla pizzaiola
Ficateii se spala si se pun la scurs, se unge cu putin ulei o tava, kaiserul se taie in felii potrivite. Pe fiecare felie...
Ficatei de pui la tava
Se sectioneaza rinichi si se elimina centrul de culoare alba. Se taie in 8 parti relativ egale si se pun intrun bol cu apa cu...
Rinichi sote cu legume
Se pun pe fundul unei cratite cateva feliute de slanina, deasupra carnea, si se frige pe o parte si pe alta timp de 20 de...
Friptura inabusita nemteasca
Budinca de creier este o mancare foarte delicioasa. Pentru a pregati aceasta reteta avem nevoie de creier, smantana, oua si...
Budinca de creier
Se curata porumbeii, se umplu cu o compozitie din carne de vitel, miez de paine muiat in lapte, si ficatul de porumbel, toate...
Porumbei umpluti
Se pune untul sau margarina la topit intr-o cratita, cand aproape s-a topit se adauga ceapa tocata marunt, se acopera cu un...
Pui caffe
Se taie biftecul intr-o bucata de 4-5 cm grosime, se curata de pielite si grasime. Se turteste cu lama unui cutit, pentru a i...
Chateaubriant
Se fac 500 ml de supa din cubul de vegeta si apa. Carnea se taie fasii de 1 x 4 cm si se prajesc pt 5 minute in margarina,...
Friptura cu banane
Se alege un ficat frumos, proaspat si alb. Se curata si se tine 2 ore in apa putin sarata. Se sterge usor cu o carpa si se...
Ficat de gasca natur
Se spala si se usuca carnea. Cu o sforicica de bucatarie se leaga cei doi ardei iuti proaspeti de carne. Carnea se pune...
Friptura picanta cu ardei
Se toaca marunt ceapa si se pune in tigaie la calit. Se taie bucati mici pieptul de pui si se pune in tigaie dupa ce s-a...
Pui cu rosii si ciuperci
Se toarna ulei intr-o tava, se asterne un strat de ceapa taiata rondele, se asaza deasupra puiul in prealabil sarat si...
Pui la cuptor
Se pune in tigaie la prajit carnea, cirnatii, sunca, intre timp se face si o mamaliguta potrivita nici prea moale nici tare,...
Tochitura Bucovineana
Se curata muschiul de pielite. Se despica muschiul in doua in lungime, dar nu de tot. Se scoate o fasie de carne din mijloc,...
Muschi de vaca umplut
Se rumenesc bucatile de rata cu o jumatate lingura de untura. Se adauga cate putina apa si se lasa sa fiarba inabusit. Se...
Rata cu masline
Muschiul intreg se sareaza pipereaza se pune in tava. Se unge cu un strat gros de mustar, se presara piper mult, se pune...
Muschi in crusta
Morcovul si telina se curata si se taie bastonase - pai, subtiri de 0.5 cm. Ardeii se taie cuburi mari, ceapa - julien....
Piept de pui "Minimum de calorii"
Se taie aripile in 1/2 si se prajesc. Se prepara un sos din restul ingredientelor, ce se va fierbe cateva minute. Se...
Aripi de pui cu sos de hrean
Cotletele se tin in lapte 1 h, se scurg, se taie pe lung, se ung in interior cu unt, se sareaza, pipereaza. Se introduce in...
Cotlete de porc la cuptor
Dupa ce se dezgheata puiul si se spala bine si in interior (aveti grija sa nu mai ramana nimic inauntru), se condimenteaza cu...
Pui pe sticla
Puiul taiat bucati e pus sa fiarba in apa cu o ceapa si putina sare. Apa trebuie sa acopere puiul, si se tine sa fiarba la...
Pilaf de pui
Se curata foarte bine capul de vitel si se pune sa stea cateva ore in apa rece, schimband apa de e nevoie, pana nu mai ramane...
Cap de vitel cu maioneza
Carnea se sareaza, pipereaza, aromeaza dupa gust si se frige pe gratar. 0,7 kg rosii se coc pe gratar. Ardeii grasi se coc pe...
Ceafa gratinata cu sos special
Se face o tocatura din carne de porc si slanina proaspata. Se trece de 2 ori prin masina de tocat. Se adauga un ou, sare, un...
Curcan umplut cu castane
Se taie 1 kg. de carne in bucatele potrivite. Se pun la fiert cu un litru de apa rece, si sare. Apa trebuie in orice caz sa...
Ciulama de vitel
Se fierbe o limba de vitel. Se curata de piele si se taie in cuburi mici. Se face un rantas din o jumatate lingura de unt si...
Risotto cu limba
Se prepara o marinata din: 1 catel usturoi pisat frecat cu sare si piper, o foaie dafin, zeama de la o lamiie, putina apa....
Pui de balta deliciosi
Se taie vinetele jumatati in lung. Intr-o cratita se pune ulei si se prajesc jumatatile de vinete cu miezul in jos pana se...
Vinete umplute
Se curata conopida dupa care se pune la fiert in apa cu sare, pana aceasta se fierbe curatam ceapa care se va taia marunt si...
Conopida cu carne la cuptor
Se fierbe pieptul de pui, se taie cuburi iar apoi se pune intr-o tigaie impreuna cu legumele si se calesc in putin ulei pana...
Pui in sos dulce-acrisor
Cornurilor li se taie un capacel si se scoate din ele miezul. Acesta se inmoaie cu putin lapte (2-3 linguri). In acelasi bol...
Cornuri umplute
Se tavaleste carnea prin sare si se pune intr-un vas incapator la racoare (de preferina intr-o camera rece, nu la frigider si...
Jambon
Se trec de doua-trei ori prin masina de tocat carne grasa de la gatul porcului, pulpa si muschi in parti egale. Se adauga...
Carnati
Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de...
Lebertwurst
Inainte de a fi puse la fiert, toate bucatile de carne si soricul se spala foarte bine; daca e nevoie, se tin putin in apa...
Toba
Se fierb maruntaiele in apa rece cu sare. Intre timp, se spala orezul si se pune la fiert atata cat sa se inmoaie, fara sa...
Caltabosi
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori