Sosuri

Sos de maioneza cu lapte
Sosuri albe

Sos de maioneza cu lapte

Se fierbe faina in lapte diluat, cu sare, pina se obtine un sos gros. Dupa ce se raceste, se freaca galbenusul cu cite putin...

Sos de maioneza cu lapte
Sos de ciuperci cu ceapa
Sosuri cu legume

Sos de ciuperci cu ceapa

Se inabusa ciupercile curatate, spalate si taiate felioare subtiri, cu 1/2 lingura de unt, cam 15 minute. Separat se prajeste...

Sos de ciuperci cu ceapa
Sos de busuioc
Sosuri condimentate

Sos de busuioc

Faina se adauga in uleiul incins si se lasa sa se rumeneasca. Se adauga putin cite putin apa, amestecindu-se mereu sa nu se...

Sos de busuioc
Sos maioneza
Sosuri albe

Sos maioneza

Intr-un castron de portelan se pun galbenusuri crude, se sareaza si se freaca cu o lingura de lemn sau cu un tel. Se toarna...

Sos maioneza
Sos de hrean
Sosuri condimentate

Sos de hrean

Faina se rumeneste usor cu aceeasi cantitate de unt, se subtiaza cu un pahar de supa de carne fierbinte, ramasa de la fiertul...

Sos de hrean
Sos de lapte
Sosuri albe

Sos de lapte

Se rumeneste faina usor cu unt, se subtiaza cu lapte fierbinte, se adauga sare si se fierbe 10-15 minute.

Sos de lapte
Sos de rosii cu legume
Sosuri rosii

Sos de rosii cu legume

Zarzavatul si ceapa se curata, se toaca marunt si se prajesc in unt, adaugind faina in timpul prajitului. Dupa aceea se...

Sos de rosii cu legume
Sos de smintina cu unt
Sosuri albe

Sos de smintina cu unt

Se rumeneste o lingura de faina cu o cantitate egala de unt si se subtiaza cu un pahar de supa de carne sau zeama in care au...

Sos de smintina cu unt
Sos rosu
Sosuri rosii

Sos rosu

O lingura de faina se rumeneste cu aceeasi cantitate de unt sau untura pina capata culoare cafenie. Se amesteca apoi cu...

Sos rosu
Sos alb pentru carne fiarta
Sosuri albe

Sos alb pentru carne fiarta

O lingura de faina se rumeneste usor cu o cantitate egala de unt, se subtiaza cu supa de carne strecurata, in care a fiert...

Sos alb pentru carne fiarta
Sos rosu de ciuperci cu ceapa
Sosuri rosii

Sos rosu de ciuperci cu ceapa

Acest sos se poate prepara cu ciuperci proaspete sau uscate. In primul caz, ciupercile tocate marunt se pun in tigaie cu...

Sos rosu de ciuperci cu ceapa
Sos cu nuci si usturoi
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos cu nuci si usturoi

Se curata si se piseaza usturoiul pina devine pasta. Se combina apoi cu nucile si miezul de piine muiat, stors, si se bate...

Sos cu nuci si usturoi
Sos de oua cu unt
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos de oua cu unt

Ouale fierte tare se toaca si se amesteca cu unt fierbinte. Se adauga 2 linguri supa de peste, sare, patrunjel verde sau...

Sos de oua cu unt
Sos de rosii
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos de rosii

Se curata, se spala, se taie marunt morcovul, patrunjelul si ceapa sau se dau prin razatoarea mica. Se rumenesc intr-o...

Sos de rosii
Sos alb
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos alb

O lingura de faina se prajeste usor intr-o cratita cu o cantitate egala de unt, se subtiaza cu 2 pahare de supa de peste si...

Sos alb
Sos de ou cu mustar si castraveti acri
Sosuri cu legume

Sos de ou cu mustar si castraveti acri

Ouale se fierb, se curata de coaja, se scot galbenusurile si se freaca cu uleiul, turnat cite putin, pina se obtine o crema,...

Sos de ou cu mustar si castraveti acri
Sos picant cu legume
Sosuri condimentate

Sos picant cu legume

Ceapa, morcovul si patrunjelul se curata, se spala si se rad pe razatoarea cu gauri mici. Se calesc apoi in ulei fierbinte....

Sos picant cu legume
Sos alb dietetic
Sosuri albe

Sos alb dietetic

Se amesteca faina cu o lingura de lapte rece si se pune sa fiarba in restul de lapte clocotit, 15-20 de minute. Se adauga...

Sos alb dietetic
Sos de smintina cu zeama de lamiie
Sosuri albe

Sos de smintina cu zeama de lamiie

Se incalzeste untul, se adauga faina mestecind continuu cu lingura si dupa citeva minute se stinge cu smintina, amestecind sa...

Sos de smintina cu zeama de lamiie
Sos de visine
Sosuri albe

Sos de visine

Visinele se spala, se curata de codite si simburi, se fierb in putina apa, apoi se trec prin sita. Intre timp, intr-o...

Sos de visine
Sos de ciuperci cu vin
Sosuri cu legume

Sos de ciuperci cu vin

Ciupercile se spala, se curata si se taie feliute fine, care se calesc in 50 gr. de unt. Se pun citeva linguri de zeama de...

Sos de ciuperci cu vin
Sos alb
Sosuri albe

Sos alb

Se incalzeste untul, se adauga faina amestecind continuu cu lingura si dupa citeva minute se stinge cu lapte, amestecind sa...

Sos alb
Sos de smintina cu mustar si rosii
Sosuri rosii

Sos de smintina cu mustar si rosii

Intr-un castron se freaca mustarul cu smintina pusa treptat, pine se omogenizeaza. Se adauga ouale fierte, tocate marunt,...

Sos de smintina cu mustar si rosii
Sos picant de rosii cu mustar
Sosuri condimentate

Sos picant de rosii cu mustar

Se pune faina in uleiul incins, amestecind repede cu o lingura de lemn; dupa 2-3 minute se stinge cu o ceasca de supa, se...

Sos picant de rosii cu mustar
Sos picant cu castraveti murati
Sosuri condimentate

Sos picant cu castraveti murati

Se amesteca ceapa tocata marunt, otetul, mustarul, piperul si citeva linguri de apa si se fierb 10-15 minute. Se adauga apoi...

Sos picant cu castraveti murati
Sos de oua cu masline
Sosuri cu legume

Sos de oua cu masline

Ouale se fierb, se cojesc, apoi albusurile se toaca marunt. Galbenusurile se freaca impreuna cu smintina pina se obtine un...

Sos de oua cu masline
Sos brun
Sosuri rosii

Sos brun

Zarzavaturile se spala, se curata, se taie ceapa in bucati, se curata, se spala si se taie felii. Intr-o cratita se pune...

Sos brun
Blinele
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Blinele

Intr-o cratita se pune faina de griu, se face o gropita in mijloc in care se va pune drojdia dizolvata in apa calda. Totul se...

Blinele
Sos chinezesc
Sosuri condimentate

Sos chinezesc

Se face un rintas din ulei si faina, care se stinge cu o ceasca de supa. Se adauga mustarul si bulionul, amestecind mereu si...

Sos chinezesc
Sos de rosii condimentat
Sosuri rosii

Sos de rosii condimentat

Se curata legumele, se dau pe razatoare si se calesc in 50 gr. unt. Cind sint rumenite se adauga rosiile curatate de coaja si...

Sos de rosii condimentat
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa