Se prepara un sos alb stins cu zeama de carne de vitel sau de pasare. Se adauga zeama de lamiie si felii de lamiie fara coaja.
Sos anghemaht
In sosul scurs de la friptura, de la care s-a ridicat grasimea, se adauga doua linguri de smintina, amestecata cu un virf de...
Sos pentru fripturi
Se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga vinul fiert cu scortisoara, putin cite putin, se fierbe pe foc pina ce se...
Sos cu vin
Se pune la infierbintat intr-o tigaie o lingura de grasime si cind este bine incinsa se adauga o lingura de faina. Se...
Sos alb simplu
Se trec galbenusurile prin sita, se freaca cu galbenusul crud si untdelemn, otet, sare, mustar, anchois, ceapa si tarhon.
Sos Ravignot rece
Icrele se freaca cu uleiul, sarea si zeama de lamiie. Se amesteca cu sos tartar si se bate cu telul 10 minute.
Sos de icre
Se piseaza usturoiul si se pune intr-o cana. Se freaca bine cu sare, apoi cu mustar, pina se face o pasta groasa. Se pune o...
Sos de usturoi
Se prepara un sos alb care se stinge cu zeama de peste si lapte. Se fierbe bine, se trece prin sita, se adauga putin cascaval...
Sos alb pentru peste
Se prepara un sos de zarzavat trecut prin razatoarea mica, se adauga faina, se stinge cu zeama de carne, un pahar de vin alb...
Sos de vin
Din galbenusuri, mustar, sare, ulei, lamiie, se face o maioneza nu prea grasa care se amesteca pina la omogenizare cu...
Sos delicios
Se amesteca bine toate ingredientele intr-o cratita. Se incalzesc la foc mic. Se serveste cald, adaugindu-se untul.
Sos de lamiie
Se pun toate ingredientele intr-o cratita, se amesteca si se fierb inabusit timp de 10 minute. Se serveste la orice gen de...
Sos australian pentru carne
Merele curatate de coaja se dau prin razatoare si se fierb in ¼ l de apa sau supa timp de 10 minute. Smintina se freaca cu...
Sos de mere
Se face o maioneza nu foarte grasa din galbenus de ou, ulei, mustar, sare, zeama de lamiie, se amesteca si smantina (de...
Sos cu smintina
In zeama de carne sau de zarzavat, se pune faina putin cite putin amestecind bine cu lingura ca sa nu se formeze cocoloase....
Sos de usturoi
In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofi
Se freaca totul intr-un vas care se asaza apoi in alt vas mai mare plin cu apa si se tine p masina. Se continua sa se frece...
Sos muselin
Se inabusa ceapa taiata marunt, se adauga putina faina (un virf de cutit), se stinge cu zeama de carne sau de zarzavat si cu...
Sos de mustar cu vin
Se amesteca bine mustarul cu sare, se adauga ulei, zeama de lamiie si verdeata tocata marunt. Se amesteca cu zarzavatul...
Sos de mustar
Se amesteca galbenusurile cu smintina si hreanul ras. Se pune vasul in baia de apa. Se adauga sare, zeama de lamiie si otet....
Sos de hrean
Se toarna sifonul intr-un castron, se adauga uleiul, zeama de lamiie, sarea, piperul, patrunjelul verde tocat si se bate bine...
Sos a la grec
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga treptat vinul, apoi coaja de lamiie si sarea si se pune la foc mic, se amesteca...
Sos de ou
Se prepara un sos alb care se stinge cu apa, zeama de carne sau lapte. Se fierbe bine, se adauga hrean ras si inabusit in unt...
Sos de hrean
Se prepara in doua feluri: cu rosii sau fara rosii. Se inabusa ceapa in grasime, se adauga usturoiul taiat fin, faina si se...
Sos ostropel
Se freaca galbenusul crud cu sare si mustar, pina ce devine alifios. Se adauga ulei, zeama de lamiie si verdeata(patrunjel,...
Sos de mustar cu galbenusuri
Se rade sau se taie ceapa marunt intr-o cratita cu tot zarzavatul ras, se toarna uleiul, se inabusa pe aragaz si se adauga...
Sos de zarzavat
Se taie 2-3 cepe si se inabusa in unt, untura sau ulei. Se sting cu otet in care a fost pus din ajun usturoi pisat. Se fierbe...
Sos picant
In sosul alb preparat fie cu apa, fie cu zeama de carne, se adauga la urma cascavalul ras si cite o lingura de smintina...
Sos de smintina si cascaval
Se incinge uleiul, sa adauga ceapa taiata solzisori, dupa care se adauga mustarul, faina, otetul si apa. Se pune fierbinte...
Sos alb pentru salata orientala
Carnea se fierbe pina se patrunde, se taie apoi cubulete si se caleste in ulei cu ceapa taiata cubulete, cu legumele taiate...
Sos rosu cu ciuperci si carne
Se incorporeaza in smintina ardeiul, ceapa rosie si ceapa verde tocata. Se adauga parmezanul, piperul si se presara ceapa...
Sos de parmezan si ceapa rosie
Se caleste usturoiul in untul topit. Se caleste si faina, se adauga patrunjelul tocat si laptele si se fierbe pina se ingroasa.
Sos de patrunjel
Se pune uleiul intr-o tigaie la foc mic, se adauga fileurile de ansoa, ceapa si usturoiul tocate. Se lasa pina ceapa devine...
Sos Puttanesca
Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se...
Sos curry de baza
Se curata un mango si se toaca. Se toaca 2 ardei iuti. Se amesteca si se pune sare dupa gust.
Sos de mango
Toate legumele se taie in bucati mari. Se prajeste ceapa, apoi se adauga cateii de usturoi. Cind totul s-a aurit, se adauga...
Sos pentru spaghete
Se curata, se spala si se taie felii subtiri citeva ciuperci. Se pun la fiert cu zeama de carne sau apa, timp de 10 minute....
Sos de ciuperci
Cartofii fierti se curata si se pun impreuna cu uleiul, galbenusul si smintina intr-un mixer. Usturoiul se piseaza si se...
Sos grecesc de usturoi
Brinza de vaci se amesteca cu smintina ,hreanul ras si mustarul. Ridichile si ceapa verde tocata se adauga compozitiei de...
Sos de hrean cu brinza de vaci
Se prajeste ceapa in untura pina ce se ingalbeneste, se adauga faina, se mai prajeste putin, apoi se stinge cu zeama de...
Sos de tarhon
Mararul spalat se toaca. Se amesteca cu smintina si mustarul. Se curata usturoiul, se toaca si se adauga compozitiei de...
Sos aromat de mustar
Frunzele de busuioc spalate se toaca. Usturoiul se toaca marunt. Maslinele se taie cubulete. Brinza de capra se amesteca cu...
Sos picant cu brinza de capra si masline
Se bate iaurtul cu sarea si piperul. Se adauga mustarul cu boabe si hreanul.
Sos de iaurt cu mustar
Se varsa faina peste untul încins si se amesteca bine fara a rumeni faina. Se varsa incetul cu incetul laptele, fara a...
Sos Mornay
Se incinge grasimea, se adauga faina si se stinge cu zeama de carne. Se taie felii subtiri castravetele, se adauga la acest...
Sos de castravete
Se prajeste ceapa pina cind devine sticloasa, se adauga muschiul de vitel care in prealabil a fost tocat, usturoiul pisat,...
Sos pentru spaghete
Iaurtul se bate cu furculita pina se omogenizeaza bine; usturoiul se striveste pina se obtine o pasta si se amesteca cu...
Sos de iaurt
Busuiocul cu uleiul, usturoiul, parmezanul ras si mugurii de pin se mixeaza intr-un vas timp de 5 min., pina cand pasta...
Sos pentru spaghete al pesto
Se pune uleiul de masline intr-o cratita si se incinge. Cind este incins bine, se pun cateii de usturoi, pisati in prealabil,...
Sos de spaghete condimentat
Faina se pune intr-un vas uscat si se rumeneste putin, dupa care se adauga laptele fiert, se lasa sa fiarba 15 minute,...
Sos de marar
Rosiile se fac suc de rosii. Usturoiul curatat si ardeii iuti se dau, cu simburi, prin masina de tocat. Se amesteca totul cu...
Sos de rosii si usturoi
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane