BLAT: Albusurile se bat cu vanilia, galbenusurile se freaca cu zaharul, se amesteca cu albusurile, se adauga faina si praful...
Tarte cu fructeInainte de a incepe se da drumul la cuptor la 175 grade, si pana se incinge cuptorul se prepara: -intr-un castron se pun...
Prajitura bondarIntai se pune conopida la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce conopida a fiert, se scurge de apa si se taie buchetele mai...
Paste cu conopida
Se spala dovleceii, se dau pe razatoarea mare si se calesc 5 minute in 3 linguri de ulei incins, amestecand intruna. Se...
Tarta cu dovlecei si branza de oaieSe taie zucchinii fasii cu un cutit pentru curatat cartofi, apoi se introduc fasiile in apa fierbinte, sarata pentru cateva...
Frigarui de ton cu pestoIntrun castron se pun ouale intregi si zaharul tos, se mixeaza bine pana se albeste compozitia si devine spumoasa, se adauga...
Chec cu fistic si cacaoRulada cu capsuni, zmeura, mure sau afine este foarte usor de pregatit. Asa cum ii spune si numele poate fi pregatita cu...
Rulada mea cu capsuni, zmeura, mure sau afine
Dovleceii se curata subtire de coaja, se taie in jumatati pe lungime, li se scot semintele cu o lingura, apoi se rad prin...
Chiftelute din dovlecei
Se curata dovleceii, se taie in patru si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg foarte bine. Se toaca cu...
Salata de dovlecei
Se curata dovleceii, se spala si se pun la fiert in apa clocotita cu sare, cca. 25 de minute. Dupa ce au fiert, dovleceii se...
Dovlecei cu branza la cuptor
Zarzavatul, curatat si taiat marunt, se pune la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce a fost fiert bine, se strecoara supa....
Supa de dovleceiCOCA: Framantati o coca din faina, un ou, unt taiat cubulete, un praf de sare si 2 linguri de apa rece. Puneti coca pentru 30...
Quiche (placinta) cu dovlecei
Orezul se curata si se spala. Dovleceii se curata de coaja si se rad prin razatoarea mare. Ceapa se va taia marunt....
Fructe de mare cu orez si dovlecei
Se iau atatia dovlecei mijlocii cate personae sunt, daca sunt prea mari se taie in doua. Se curata prin razuire si se...
Dovlecei umpluti cu carne
Se curata dovleceii si se taie rondele groase de 1 cm. Se lasa putin sa se svante si apoi se prajesc pe ambele parti pana...
Salata picanta de dovlecei
Curata puiul de tulei, parleste-l la flacara aragazului, pe toate partile si spala-l cu apa rece. Sterge-l cu un servet de...
Pui ca la BitinaSiropul de muguri de brad pe langa aroma sa inegalabila are si proprietati terapeutice. Afla cum sa prepari si tu siropul de...
Sirop de muguri de brad
Amesteca intr-un vas maioneza, mustarul, ceapa tocata cat mai marunt, zeama de lamaie si frunzele de menta. Omogenizeaza...
Ciocanele de pui Dijon
Taiati puiul bucatele cam de marimea unei imbucaturi. Intr-o tigaie puneti un pic de ulei (eu folosesc un wok - tigaie...
Pui cu Legume (salata)
Intindeti, intr-o tava unsa si tapetata cu faina, foaia sau aluatul. Amestecati toate ingredientele cu exceptia aripioarelor...
Placinta medievala
Racii se prajesc cu un strop de ulei timp de 5 minute. Apoi se separa carnea de restul carapacei. In alt recipient se pun...
Crema de raci
Este ideal ca pulpa sa fie umpluta 1-2 zile in avans si tinuta la frigider. Se amesteca (eventual in procesor) maslinele,...
Pulpa de miel umpluta cu maslineSe amesteca pe foc mic in lingura de ulei la care se adauga zeama de lamaie ceapa, usturoiul si patrunjelul bine maruntite...
Scoici gatite simplu si gustosClafoutis de cirese este o prajitura deliciosa si eleganta, dar totodata si foarte rapida. O puteti face cu fructele...
Clafoutis de cirese
Se spala dovleceii bine si se pun la fiert intregi in apa clocotita (nu se curata!); Sarea se pune in apa cind se pun si...
Dovlecei umpluti cu telemeaTortul sultanului este reteta tortului perfect pentru orice sarbatoare sau ocazie festiva. Este o reteta de tort deosebit, cu...
Tortul Sultanului
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane