mihaela Gavriluta - Rețete

Bors de perisoare
Borsuri

Bors de perisoare

Se pune un os de rasol de vita cu sita si maduva sa fiarba cu un litru apa.Legumele se curata si se spala,se scot semintele...

Bors de perisoare
Bors de miel
Borsuri

Bors de miel

Se fierbe toata carnea in apa cu un praf de sare.Cand incepe sa faca spume,se curata cu lingura cu gauri pana nu mai face...

Bors de miel
Ciorba de peste
Ciorbe

Ciorba de peste

Pestele mic-albisoara,rosioara,caracuda,obleti-se curata, se spala si se fiebe in apa cu sare,impreuna cu legumele...

Ciorba de peste
Supa a la grec
Supe de legume

Supa a la grec

Se fierb legumele in 1.5l apa,iar cand sunt fierte se strecoara supa si in ea se adauga orezul si se lasa sa fiarba cam...

Supa a la grec
Supa de pasare
Supe de carne

Supa de pasare

Se fierbe gaina intreaga in apa rece cu ceapa tocata pe jumate.Se curata de spuma si se lasa sa fiarba fara capac,pe foc...

Supa de pasare
Preparare bors
Borsuri

Preparare bors

Borsul se prepara in vase de pamant,dar si in borcane mari de sticla,curatate,spalate si uscate.Se pun in borcane taratele si...

Preparare bors
Bors de fasole verde
Borsuri

Bors de fasole verde

Fasolea se curata de ate,se rupe in trei si se pune sa fiarba in 2l apa cu sare.Celelalte legume se rad,se spala si se taie...

Bors de fasole verde
Bors de ciuperci
Borsuri

Bors de ciuperci

Se spala legumele,se taie bucatele sau se dau prin razatoare mare si se pun sa fiarba cu orezul intr-un litru jumatate apa si...

Bors de ciuperci
Bors de fasole boabe
Borsuri

Bors de fasole boabe

Se pune fasolea sa fiarba si dupa cateva clocote se schimba apa. Se pune apoi in alta apa fierbinte cu morcovi si patrunjel...

Bors de fasole boabe
Bors de urzici
Borsuri

Bors de urzici

Se spala bine urzicile in multe ape si se ridica din apa cu mana ca sa ramana nisipul pe fundul vasului.Se pune un litru apa...

Bors de urzici
Bors de sfecla(moldovenesc)
Borsuri

Bors de sfecla(moldovenesc)

Radacinoasele se rad,se spala se dau pe razatoarea mare,ceapa se toaca.Sfecla se spala bine,se curata si nu se mai spala...

Bors de sfecla(moldovenesc)
sos de smantana
Sosuri albe

sos de smantana

Intr-un castron se amesteca smantana cu mustarul si cu putina sare,se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.

sos de smantana
Sos de fragi sau capsune
Sosuri pentru dulciuri

Sos de fragi sau capsune

se pune apa cu vinul si cu zaharul sa fiarba.Se dizolva zeamilul in apa si se toarna cate putin in siropul de vin.Se amesteca...

Sos de fragi sau capsune
Sos de rom
Sosuri pentru dulciuri

Sos de rom

Se inmoaie amidonul in apa rece.Se freaca galbenusurile si se amesteca cu amidonul pana devine o crema.Se toarna laptele...

Sos de rom
Sos de portocale
Sosuri pentru dulciuri

Sos de portocale

Se freaca galbenusurile cu zaharul si coaja de portocale pana devin spumoase,apoi se adauga vinul si zeama de portocale.Se...

Sos de portocale
Sos de ciocolata
Sosuri pentru dulciuri

Sos de ciocolata

Se fierbe cacaua cu zaharul,in apa,pe foc mic,amestecand tot timpul pana se ingroasa ca o smantana.Se lasa sa se raceasca.

Sos de ciocolata
Sos din gemuri pentru budinci
Sosuri pentru dulciuri

Sos din gemuri pentru budinci

Se pune faina intr-o cratita sa se incalzeasca putin pe foc mic,apoi se torna laptele cate putin si se amesteca mereu.Se...

Sos din gemuri pentru budinci
Supa crema de porumb
Supe de legume

Supa crema de porumb

Se alege si se spala porumbul,apoi se pune in apa rece sa fiarba.Legumele se curata,se taie bucatele si se inabusa in...

Supa crema de porumb
Supa crema de gris
Supe de legume

Supa crema de gris

Se prepara o supa de legume.Se strecoara,se indeparteaza legumele si in supa se pune grisul in ploaie,amestecand bine,apoi se...

Supa crema de gris
Sos pentru legume
Sosuri albe

Sos pentru legume

Se prepara maioneza din 3 oua si 1/2 pahar ulei, adaugand cate putin ulei, apoi se amesteca cu iaurtul, mustarul si smantana.

Sos pentru legume
Sos cu pesmet
Sosuri albe

Sos cu pesmet

Se pune untul intr-o tigaie si cand s-a topit se adauga pesmetul,se amasteca pana cand se incorporeaza pesmetul in unt.

Sos cu pesmet
Sos de ciuperci cu vin
Sosuri albe

Sos de ciuperci cu vin

Se toaca ceapa marunt si se pune cu vinul intr-o cratita,pe foc mic,acoperita cu un capac si se lasa sa fiarba pana scade...

Sos de ciuperci cu vin
Sos de rosii cu smantana
Sosuri albe

Sos de rosii cu smantana

Se spala rosiile,se taie bucati si se lasa sa se scurga de zeama,apoi se trec prin sita si se freaca cu lingura,lasand sa se...

Sos de rosii cu smantana
sos de marar
Sosuri albe

sos de marar

se prepara un sos alb din unt si faina,stins cu apa calduta.Se amesteca in sos mararul tocat,zeama de lamaie si galbenusul...

sos de marar
Sos scordolea
Sosuri albe

Sos scordolea

Se curata si se piseaza usturoiul pana devine pasta,  apoi se amesteca cu nucile si miezul de paine muiat,stors si se...

Sos scordolea
Sos de sardele cu mustar
Sosuri albe

Sos de sardele cu mustar

Se curata sardelele de oase,se zdrobesc cu lingura de lemn si se amesteca cu putin mustar.Se amesteca separat 1lingura otet...

Sos de sardele cu mustar
Sos de oua
Sosuri albe

Sos de oua

Se fierbe un ou separat;galbenusul se freaca bine cu dosul lingurii de lemn si se amesteca cu doua galbenusuri crude,cu zeama...

Sos de oua
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
2
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
3
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
5
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Parteneri
Gulas
Bucataras.RO

Gulas

Retete de gulas sunt multe si fiecare zona are specificul ei. Gulasul este o reteta foarte veche, care se face la ceaun....

Gulas
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola