Ouale de bat bine cu zaharul, apoi se adauga gelatina dizolvata in putin lapte si la final se toarna tot laptele. Se pune...
Sarlota cu ciocolata100 gr unt se pun pe foc impreuna cu un pahar de lapte. Se adauga faina si se amesteca repede, apoi se ia de pe foc si se mai...
Choux a la cremeGalbenusurile se freaca cu zaharul, se amesteca apoi cu faina si se adauga laptele cate putin. Se pune vasul pe foc mic sa se...
Sarlota de bananeDrojdia dizolvata in putin lapte cald se amesteca cu faina, restul de lapte si cu ouale. Se freaca zaharul cu untul si cu...
Savarina cu drojdieGalbenusurile se freaca cu zaharul si cu zaharul vanilat pana ce compozitia se albeste. Separat se bat si albusurile si se...
Savarina cu pesmetFaina se amesteca impreuna cu untul moale, galbenusurile, migdalele si zaharul, dupa gust. Se framanta bine aluatul si se...
Covrigei cu ciocolataCapusnele se spala si apoi se sfarama bine, pana cand devin o pasta. Aceasta se amesteca impreuna cu zaharul tos, cu zeama de...
Bavareze cu capsuneSe amesteca laptele cu zaharul si galbenusurile pe foc mic. Se adauga apoi esenta de cafea, foile de gelatina dizolvate in...
Bavareza cu cafeaCastanele se curata de coaja si se pun la fiert. Se trec apoi prin masina de tocat si se preseaza bine pana devin un piure....
Bavareza de castaneCastanele se curata de coaja si se pun la fiert. Se tre apoi prin sita si se amesteca piureul obtinut cu zahar, unt,...
Bavareze de castane si ciocolataUntul se freaca bine cu zaharul, iar apoi se adauga zeama si coaja de la o lamaie. Se amesteca in continuare si se mai adauga...
Prajitura cu lamaieOrezul se pune la fiert, apoi la scurs si se pune din nou apoi la fiert cu laptele, zaharul si zaharul vanilat. Dupa ce a...
Coroana din orezBiscuitii sfaramati se pun intr-un vas uns cu unt si se presara deasupra cu zahar. Se pun deasupra fructele zaharisite,...
Prajitura din biscuitiFaina se framanta cu untul moale, apoi se adauga drojdia muiata, iar la final laptele. Se framanta bine aluatul, se sareaza...
Covrigei cu marmeladaSe amesteca zaharul pudra cu nuca macinata si ciocolata rasa. Se adauga apoi 3 linguri de rom si 10 galbenusuri fierte tari...
"Cartofi" de ciocolataSe pun intr-un castron si se fraca cu lingura zaharul, ouale si coaja de portocala. Se adauga apoi faina, scortisoara si...
PrajitureleMargarina se freaca cu 100 gr zahar, cu zaharul vanilat si se adauga coaja rasa de lamaie, galbenusurile, 1 jumatate...
Prajitura cu marmelada si glazuraSe amesteca ingredientele si se framanta bine. Se intind apoi doua foi, care se pun la copt. Separat se prepara crema. Se...
Alba ca zapadaOuale se freaca cu zaharul si se adauga uleiul cate putin. Se adauga apoi zaharul vanilat, romul, coaja de lamaie si faina....
Prajitura cu marmeladaSe amesteca bicarbonatul in faina, apoi cu untul, branza de vaci, sare, zahar si zahar vanilat. Se framanta bine aluatul si...
Rulouri cu marmelada ci branza de vaciFaina se amesteca cu untul, zaharul, zaharul vanilat si se framanta aluatul obtinut bine. Se lasa in repaus jumatate de ora,...
Rondele cu marmeladaSe prepra un aluat din toate ingredientele care se framanta bine si se imparet apoi in patru. Se intinde fiecare foaie in...
Rulouri cu miere de albineUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelVarza calita este gustoasa,aromata si foarte usor de pregatit
Varza dulce calita (de post)Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii