ceapa

Borsuri

Bors de vita cu perisoare, dres cu smintina

Se pune in oala cu apa, ceapa, morcovul si patrunjelul taiate foarte subtire impreuna cu oasele de la carne. Se lasa sa...

Bors de vita cu perisoare, dres cu smintina
Mancaruri cu legume

Tocanita de ciuperci si rosii

Ceapa taiata felii se inabusa in unt, se adauga ciupercile curatate, spalate si taiate in bucati. Se lasa pina scade apa. Se...

Tocanita de ciuperci si rosii
Mancaruri cu carne

Friptura inabusita

Se rumeneste putin carnea in untura, intorcind-o pe toate partile. Se adauga un morcov curatat si taiat in jumatate, o ceapa,...

Friptura inabusita
Mancaruri cu ciuperci

Felii de piept de pasare cu sos de ciuperci

Feliile de carne se sareaza, se pipereaza, se trec prin faina si se prajesc in untdelemn. In grasimea ramasa se caleste ceapa...

Felii de piept de pasare cu sos de ciuperci
Salate din carne de pasare

Salata de gaina cu ciuperci

Fileul de gaina se fierbe si se taie felii. Ceapa se tine in sare, pentru a se scoate iuteala, si se taie marunt. Ciupercile...

Salata de gaina cu ciuperci
Sosuri albe

Sos alb pentru salata orientala

Se incinge uleiul, sa adauga ceapa taiata solzisori, dupa care se adauga mustarul, faina, otetul si apa. Se pune fierbinte...

Sos alb pentru salata orientala
Mancaruri cu carne

Tortiglioni cu ficat de pui

Intr-o oala se pune putin ulei de masline in care se frige ceapa taiata marunt si costita taiata cubulete. In alta oala se...

Tortiglioni cu ficat de pui
Mancaruri cu carne

Makluba

Se pune la fiert carnea de pui si cind apa incepe sa fiarba se taie o ceapa solzi si se pune in oala; se lasa sa fiarba pina...

Makluba
Conserve de iarna

Sos de ceapa

Se da ceapa prin masina de tocat, apoi ardeii (gogosarii) care au fost spalati si curatati. Se pune la foc uleiul, cind este...

Sos de ceapa
Conserve in otet

Legume asortate in otet

Gogosarii se spala si se taie in 8 (fara cotor si seminte), morcovii si telina se curata, se spala si se taie cuburi,...

Legume asortate in otet
Mancaruri cu legume

Fasole verde cu sos de rosii

Se asaza in cratita un rind de fasole, curatata si spalata, un rind de ceapa taiata marunt, un praf de faina, sare, verdeata...

Fasole verde cu sos de rosii
Mancaruri cu varza

Musaca de varza dulce

Se inabusa ceapa taiata marunt, se adauga carnea tocata, se inabusa impreuna cite putina apa rece, se mai trece odata prin...

Musaca de varza dulce
Aperitive cu branza

Aperitiv cu brinza si ceapa

Brinza se freaca bine, se adauga ceapa fin tocata, telina cruda rasa si sare. Daca brinza de vaca este prea uscata, se...

Aperitiv cu brinza si ceapa
Supe de legume

Supa de orez cu ceapa

Ceapa taiata marunt se caleste in putin ulei de masline, dupa care se adauga apa, orezul, vegeta si putin zarzavat. Cind...

Supa de orez cu ceapa
Mancaruri cu carne

Bekri meze the drinker

Bekri meze the drinker este o reteta savuroasa si plina de arome. Pentru prepararea ei avem nevoie de ingredientele: carne de...

Bekri meze the drinker
Sosuri cu legume

Sos rosu cu ciuperci si carne

Carnea se fierbe pina se patrunde, se taie apoi cubulete si se caleste in ulei cu ceapa taiata cubulete, cu legumele taiate...

Sos rosu cu ciuperci si carne
Mancaruri cu carne

Tocana de carne de vita

Se taie carnea in bucati mai mici, se prajeste putin in untura, se adauga ceapa taiata pestisori, se lasa sa se prajeasca...

Tocana de carne de vita
Mancaruri cu peste

Mincare de somn cu rosii

Somnul curatat si spalat se taie in bucati, se sareaza si se lasa sa stea ½ ora. Ceapa taiata foarte marunt se rumeneste in...

Mincare de somn cu rosii
Mancaruri cu legume

Fasole verde sau tucara cu sos de rosii si masline

Se prajeste putin ceapa in ulei, se adauga faina, se stinge cu apa clocotita cu sare. Se adauga fasolea taiata in doua, se...

Fasole verde sau tucara cu sos de rosii si masline
Conserve de iarna

Ghiveci pentru iarna

Se curata si se spala ceapa pestisori si se pune cu uleiul sa sticleze. Se adauga apoi gogosarul, ardeiul (curatat de cotoare...

Ghiveci pentru iarna
Borsuri

Bors de berbec

Se taie carnea bucati, se pune la fiert cu apa si se spumeaza. Se adauga sarea, ceapa, morcovul si patrunjelul taiate in doua...

Bors de berbec
Mancaruri cu carne

Pui cu sparanghel

Puiul se taie bucati, se asaza intr-un vas cu capac, se condimenteaza si se introduce in cuptorul incins 15 minute, dupa care...

Pui cu sparanghel
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci umplute cu carne

Se curata si se spala ciupercile. Picioarele se dau la masina de tocat, impreuna cu carnea si ceapa. Se adauga in tocatura...

Ciuperci umplute cu carne
Mancaruri cu carne

Pui cu smintina

Se pune puiul curata spalat la fierta in putin ulei si ceapa curata si taiata marunt la prajit. Pina este aproape...

Pui cu smintina
Mancaruri cu ciuperci

Ciuperci cu sos de smintina si mirodenii

Se taie ceapa marunt, se prajeste, se pun ciupercile taiate peste ceapa, la care se adauga putina vegeta, sare, piper,...

Ciuperci cu sos de smintina si mirodenii
Ciorbe

Ciorba ruseasca fara carne

Morcovul, patrunjelul si ceapa se taie ca taiteii si se pun la fiert. Dupa ce a dat citeva clocote, se adauga fasolea taiata...

Ciorba ruseasca fara carne
Mancaruri cu orez

Pilaf de ardei verde

Se inabusa ceapa fin taiata cu orezul bine spalat, rosiile taiate felii, piper, sare, verdeata tocata, ulei si apa. Se asaza...

Pilaf de ardei verde
Mancaruri cu carne

Mazare cu carne de vaca

Se taie carnea bucati potrivite, se prajeste in untura, apoi se pune ceapa tocata, se lasa sa se prajeasca foarte putin, se...

Mazare cu carne de vaca
Mancaruri cu carne

Piftelute cu susan

Ceapa se toaca marunt si se rumeneste impreuna cu morcovul ras. Se adauga in carnea tocata, apoi se condimenteaza si se leaga...

Piftelute cu susan
Mancaruri cu legume

Mincare de conopida

Se desface conopida in buchetele, se spala si se opareste cu apa clocotita si sare. Ceapa taiata marunt se lasa intr-o...

Mincare de conopida
Salate cu peste

Salata a la Nisa

Cartofii fierti si curatati se taie felii, rosiile se taie rondele, ceapa pestisori, fasolea verde bucatele si ardeii grasi...

Salata a la Nisa
Mancaruri cu legume

Fasole verde cu rosii

Se curata fasolea, se spala si se pune in apa fierbinte. Dupa ce da citeva clocote, se scurge apa. Intr-o cratita se prajeste...

Fasole verde cu rosii
Aperitive cu carne

Budinca de ficat

Ceapa taiata pestisori si ficatul bucati potrivit de mari, se prajesc in 100 gr. unt, pina cind ceapa se inmoaie bine. Se...

Budinca de ficat
Ciorbe

Ciorba de dovlecei

Dovleceii curatati de coaja se taie in bucati mici si se pun la fiert cu apa rece, ceapa taiata marunt si sare, iar cind sint...

Ciorba de dovlecei
Borsuri

Bors de fasole verde cu ardei

Se pun la fiert in apa cu sare, morcovul, patrunjelul si ceapa taiate foarte marunt. Se adauga fasolea taiata in bucati. Cind...

Bors de fasole verde cu ardei
Mancaruri cu carne

Vinete cu carne si smintina

Se poate prepara din carne de pui, vitel, porc sau vaca. Se inabusa carnea cu ceapa si se fierbe pe jumatate. Se scoate...

Vinete cu carne si smintina
Salate de legume

Salata de ardei prajiti

Se spala ardeii si dupa ce li sa-u scos cotoarele se taie in fisii subtiri, ca taiteii. Se taie ceapa pestisori si se...

Salata de ardei prajiti
Sosuri cu legume

Sos de parmezan si ceapa rosie

Se incorporeaza in smintina ardeiul, ceapa rosie si ceapa verde tocata. Se adauga parmezanul, piperul si se presara ceapa...

Sos de parmezan si ceapa rosie
Supe de legume

Supa de rosii

Se caleste usor ceapa tocata, impreuna cu morcovul, intr-o oala incapatoare, timp de 5 minute, pina se auresc. Se adauga...

Supa de rosii
Mancaruri cu ciuperci

Ciuperci taranesti

Se curata ciupercile, se spala bine si se taie felii. Se oparesc cu apa clocotita, se scurg si se pun intr-o cratita impreuna...

Ciuperci taranesti
Paste si pizza

Macaroane cu carne si ceapa

Se fierb macaroanele in 3 litri apa sarata, se scurg si se spala. Se prajeste ceapa taiata foarte marunt cu doua linguri de...

Macaroane cu carne si ceapa
Ciorbe

Ciorba de zarzavat si legume

Tot zarzavatul se curata si se taie: ceapa se taie marunt, morcovul, patrunjelul si telina in fire subtiri, dovleceii,...

Ciorba de zarzavat si legume
Mancaruri cu legume

Mincare de fasole grasa

Se pune ceapa cu sare, ulei si apa sa fiarba pina scade. Se adauga fasolea curatata de codite, se umple cu apa fierbinte si...

Mincare de fasole grasa
Supe de legume

Supa de porumb

Jumatate din cantitatea de porumb se face piure. Rosiile se oparesc si se taie bucatele. Ceapa se toaca si se caleste citeva...

Supa de porumb
Mancaruri cu orez

Orez mexican

Orezul se fierbe si se lasa sa se scurga. Rosiile oparite si fara pielita impreuna cu ceapa taiata bucati si usturoiul se...

Orez mexican
Mancaruri cu carne

Chilli con carne

Ceapa tocata se caleste citeva minute in ulei. Se adauga carnea tocata si usturoiul presat si se lasa 15 minute pe foc. Se...

Chilli con carne
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu ciperci

Se taie rosiilor un capacel si se scobesc de miez si seminte. Ciupercile curatate, spalate si tocate marunt se prajesc...

Rosii umplute cu ciperci
Aperitive cu legume

Salata cu de toate

Se fierb cartofii in coaja, se racesc si se taie cuburi sau felii nu prea subtiri. Ceapa se taie julien. Castravetele se taie...

Salata cu de toate
Borsuri

Bors de dovlecei dres cu smintina

Se pune la fiert in apa ceapa taiata foarte marunt cu morcovul si patrunjelul taiati subtire. Dupa ce zarzavatul a fiert, se...

Bors de dovlecei dres cu smintina
Mancaruri cu legume

Ghiveci de legume

Se curata si se taie in bucati fiecare leguma in parte. Intr-o cratita mare se pune la incins uleiul, in care se inabusa apoi...

Ghiveci de legume
Mancaruri cu peste

Plachie de crap cu ceapa

Se curata solzii si se scot intestinele, se spala repede, se cresteaza dupa numarul bucatilor dorite, se freaca cu putina...

Plachie de crap cu ceapa